Πρότυπο Χριστιανού! Άνθρωπος ευθύς, ευγενής και πράος! Ιερέας ταπεινός, του οποίου η ευσέβεια και η βαθιά και ειλικρινής αγάπη για το συνάνθρωπο αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

Ιερέας με ήθος και αξίες, προσηνής και αγαπητός, όχι μονάχα στους ενορίτες του αλλά και σε όλους όσους γνωρίζουν τη μακρόχρονη πορεία του στη διακονία της εκκλησίας.

Ο λόγος για τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδων Κατραμάδο, Γραμματέα του Συνοδικού γραφείου προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που από τη θέση του αυτή «απογείωσε» τα τελευταία χρόνια το θρησκευτικό τουρισμό στη χώρα μας, δίνοντας πνοή στα μνημεία της Εκκλησίας. Με στόχο τη σωστή και εύστοχη παρουσίαση αυτών και με μεθοδικότητα, οργάνωση αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις πέτυχε, ο προαναφερθείς, τη δημιουργία ενός πλαισίου τέτοιου ώστε η καθεαυτή ορθόδοξη διάσταση των μνημείων να παραμένει αλώβητη στο χρόνο, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Εχθές, Κυριακή 10 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του καταληκτήριου επίσημου γεύματος των εργασιών του Δ’ Πανελλήνιου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με θέμα «Ήπειρος – Προσέγγιση στα Θρησκευτικά Μνημεία και τους Πολιτισμούς της – Νέοι δρόμοι στους Μοναδικούς Προσκυνηνατικούς Προορισμούς της», που έλαβε χώρα στην Άρτα 8 – 10 Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Ηπειρωτικής δημοτικής μουσικής αλλά και των τοπικών παραδόσεων από χορευτικούς συλλόγους.

Πρώτος το χορό, έσυρε ο Ηπειρώτης Αρχιμανδρίτης από το Μολυβδοσκέπαστο Κονίτσης, π. Σπυρίδων, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τυγχάνοντας θερμών επιδοκιμασιών από τους παρευρισκόμενους.

Δείτε το βίντεο


Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.