• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Αρχιερατικές Παρακλήσεις σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
5 Αυγούστου 2022
byPoimin.gr Team
Αρχιερατικές Παρακλήσεις σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μικρά και όμορφα χωριά στον κάμπο, στον ορεινό όγκο αλλά και σε παραθαλάσσιους οικισμούς του Μαλιακού κόλπου περιόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τις πρώτες ημέρες του Δεκαπενταυγούστου, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο Παρακλήσεων και ποιμαντικών επισκέψεων.

Ο κ. Συμεών περιοδεύοντας όλο το εύρος της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Φθιώτιδας, με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και με πολλούς ομογενείς του εξωτερικού, οι οποίοι αυτές τις ημέρες, βρίσκουν ανάπαυση και γαλήνη στις πατρικές τους εστίες, στα ιερά χώματα που τους γέννησαν και τους ανέθρεψαν.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην πρώτη Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο λαβωμένο και τραυματισμένο από τις πρόσφατες πλημμύρες χωριό Κόμμα του Δήμου Λαμιέων στον κάμπο του Σπερχειού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, «την πηγή της χαράς, της πίστης και της αισιοδοξίας, την άγκυρα της ελπίδας. Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταυγούστου, η Παναγία χαρίζει στον πονεμένο και απελπισμένο άνθρωπο, στον κουρασμένο από τα πολλαπλά προβλήματα της ζωής, την δύναμη και την παρηγοριά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

«Το χωριό σας δοκιμάστηκε έντονα από τις πλημμύρες και εύχομαι σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές σε κινητές και ακίνητες περιουσίες», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

«Έχετε την αγάπη μας, την συμπάθειά μας και τις προσευχές όλων μας, σε αυτή σας την δοκιμασία».

Την δεύτερη ημέρα του Αυγούστου ο κ. Συμεών επισκέφθηκε το παραθαλάσσιο χωριό Μαρίνι Στυλίδος στην Ανατολική Φθιώτιδα και τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Παρακλητικούς Κανόνες στην Παναγία υπογραμμίζοντας ότι «είναι διάλογοι μεταξύ των πιστών και της Παναγίας» και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Κάθε φορά που ψέλνουμε την Παράκληση προς την Παναγία Θεοτόκο, στην Παναγία μας, είτε τη μικρή είτε τη μεγάλη Παράκληση, ιδιαίτερα δε την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, ουσιαστικά πραγματοποιούμε ένα δυνατό διάλογο με την Παναγία μας και μάλιστα ένα διάλογο πολύ ουσιαστικό, πολύ βαθύ, πολύ ιδιαίτερο, γιατί είναι διάλογος της ψυχής μας, είναι διάλογος της καρδιάς μας. Είναι ο διάλογος ίσως και των πιο ανεξερεύνητων ή δυσδιάκριτων ή καμιά φορά και σκοτεινών πτυχών της ζωής μας, της ύπαρξής μας.

Και θέλουμε να μιλήσουμε, να κραυγάσουμε, να καταθέσουμε στην Παναγία τα πάντα, αισθανόμεθα τη δυνατότητα να πούμε τα πάντα στην Παναγία, είτε με τη φωνή μας ή την ψαλμωδία μας, είτε κυρίως με αυτό που γίνεται μέσα μας, με αυτό που μας λέει η καρδιά μας, με αυτό που καταθέτουν οι στεναγμοί μας, οι ψιθυρισμοί μας, ακόμα και οι ανάσες μας και οι αναπνοές μας.

Και είναι συγκλονιστικός αυτός ο διάλογος, γιατί ίσως είναι ο μοναδικός διάλογος στον οποίο βρίσκουμε τόση κατανόηση, βρίσκουμε τόση θαλπωρή, βρίσκουμε κυρίως την διαθέσιμη ακοή που μας χαρίζει η Παναγία μας. Η Παναγία μας πάνω από όλα μας ακούει…

Άραγε εμείς στους δικούς μας ανθρώπους, στους πολύ δικούς μας, ακόμη και σε αυτούς που έχουν βγει από τα σπλάχνα μας, δείχνουμε την κατανόηση που δείχνει η Παναγία σε μας; Δείχνουμε την επιείκεια που δείχνει η Παναγία σε εμάς; Έχουμε τη δική της, έστω και κατά ένα ελάχιστο ποσοστό, ανοχή;, κατανόηση, ανεκτικότητα, μακροθυμία; Συγχωρητικότητα; Και κυρίως δίνουμε στον άλλο ελπίδα; Δίνουμε τη δύναμη να μπορέσει να μας ανοιχτεί; Να μπορέσει να μας μιλήσει. Να μπορέσει να εκφραστεί;

Η Παναγία μας με αυτόν τον υπέροχο διάλογο, μας τα χαρίζει όλα αυτά. Γι’αυτό και αυτός ο διάλογος είναι μοναδικός. Γι’ αυτό και τον έχουμε τεράστια ανάγκη. Γι’ αυτό και στις δύσκολες και άσχημες στιγμές μας τρέχουμε να της μιλήσουμε, τρέχουμε να της ανοίξουμε την καρδιά μας».

Την τρίτη ημέρα του Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος ανηφόρισε στον ορεινό όγκο της Δυτικής Φθιώτιδος και χοροστάτησε σε δύο Ακολουθίες Ιερών Παρακλήσεων στην Παναγία.

Αρχικά στην Άνω Φτέρη Σπερχειάδος, με ένα μοναδικό κάτοικο κατά τους χειμερινούς μήνες και περίπου 15 κατοίκους το καλοκαίρι, και χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος και αποτελούσε Καθολικό παλαιάς Ιεράς Μονής.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε με σεβασμό και αγάπη ο Στρατηγός ε.α. Δημήτριος Μουκουβάλας, ο οποίος κατάγεται από το χωριό και ο οποίος με αφοσίωση και ευλάβεια πρωτοστατεί για τον εξωραϊσμό του Ναού και την συντήρησή του.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον εμβληματικό μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στην Φτέρη, ένα πανέμορφο και ζωντανό χωριό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αρχικά εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την αρχιτεκτονική καλαισθησία του Ναού, υπογραμμίζοντας ότι μαρτυρεί την αγάπη και την ευλάβεια των κατοίκων του χωριού.

«Ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό που σήμερα μας κάνει αυτό το μεγάλο δώρο να βρισκόμαστε σε αυτό το υπέροχο χωριό, σε αυτήν τη μεγαλοπρεπή εκκλησία, σε αυτήν την ιστορική πλατεία. Βρισκόμαστε σε ένα Ναό του Θεού, τον οποίο έχτισε η αγάπη των ανθρώπων, η αγάπη των προγόνων σας, η αγάπη των πατέρων σας αλλά και ο κόπος, ο ιδρώτας, τα δάκρυα και το αίμα τους. Γιατί τίποτα σπουδαίο δεν μπορεί να γίνει χωρίς κόπο, τίποτα μεγάλο δεν μπορεί να γίνει χωρίς ιδρώτα, τίποτα σημαντικό δεν μπορεί να γίνει χωρίς θυσίες και αυτός ο συγκλονιστικός Ναός, με την μεγαλοπρεπή είσοδο, με αυτόν τον υπέροχο διάκοσμο, με αυτήν την μοναδική για ένα χωριό αρχιτεκτονική μαρτυρεί εδώ ένα χωριό με πίστη, με παράδοση, με μεράκι, με εργατικότητα και λαχτάρα για το ωραίο», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας «στην Μητέρα όλου του κόσμου, η οποία έχει όλους τους ανθρώπους παιδιά Της».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια του αδελφού, «έννοια και προνόμιο το οποίο έχουμε κοινό όλοι οι άνθρωποι, γιατί έχουμε κοινό Πατέρα τον Θεό και ίδια Μητέρα, την Υπεραγία Θεοτόκο», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

«Η Παναγία ήλθε στη ζωή μας αφενός μεν να μας ενώσει με το Θεό, βρίσκεται βλέπετε και αρχιτεκτονικά στην κόγχη του Ιερού, συνδέει δηλαδή την γη με τον ουρανό, συνδέει το ταβάνι, την οροφή που είναι ο Παντοκράτωρ με τη γη, στην οποία πατούμε εμείς, είναι αυτήν η οποία είναι η γέφυρα η μετάγουσα εις την ζωήν, τους εκ γης προς τον ουρανόν, όπως ψέλνουμε στον Ακάθιστο Ύμνο, είναι αυτή, η οποία έγινε το σκεύος της Χάριτος και το δοχείο της Χάριτος για να σαρκωθεί στα Άχραντα Σπλάχνα της  ο Υιός και  Λόγος του Θεού, αλλά συνάμα είναι και το πρόσωπο που ήλθε όχι μόνο για να αποκαταστήσει τη σχέση μας με το Θεό, αλλά στο να συνδράμει στο να αποκατασταθούν και οι δικές μας σχέσεις, γιατί έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να έχουμε υγιείς σχέσεις μεταξύ μας, είναι αναγκαιότητα να έχουμε διαπροσωπικές σχέσεις ζωντανές, αγαπητικές, αληθινές, αδελφικές, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να υπάρχει γαλήνη στη ζωή μας, πραότητα, ηρεμία, κατανόηση, σεβασμός, συνεννόηση, διάλογος, επικοινωνία».

Την τέταρτη ημέρα του Αυγούστου ο κ. Συμεών βρέθηκε στην όμορφη Λοκρίδα και συγκεκριμένα χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Προσκυνάς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Παναγία «στην πύλη που ανοίγει την καρδιά του πιστού» και χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

«Η Παναγία μας είναι το κλειδί για να  ανοίξουμε την καρδιά μας, γιατί αυτό το οποίο γίνεται σε κάθε προσευχή μας και ιδιαίτερα προς την Παναγία μας  δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ξεκλείδωμα της καρδιάς μας, το οποίο το έχουμε αδήριτη ανάγκη, γιατί πολλές φορές η καρδιά μας είναι κλεισμένη, είτε γιατί αισθανόμεθα φόβο και ανασφάλεια σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους, είτε γιατί πολλές φορές ακόμα και οι ίδιοι φοβόμαστε να δούμε την ίδια μας την καρδιά, να δούμε την αλήθεια που κρύβει μέσα της, να δούμε τα σκουπίδια ενδεχομένως που κρύβει μέσα της, τις ακαθαρσίες, τις βρωμιές. Ίσως δυσκολευόμαστε να αναμετρηθούμε με τον εσωτερικό μας κόσμο και γι’ αυτό πολλές φορές κρατάμε κλειδωμένη, κλεισμένη, αμπαρωμένη την καρδιά μας.

Άλλες πάλι φορές οι συνθήκες της ζωής, η ένταση των ανθρωπίνων σχέσεων, διάφορα προβλήματα κάνουν την καρδιά μας να σφίγγει, να γίνεται σκληρή σε σημείο μάλιστα πολλές φορές να μην αναγνωρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Το βέβαιο είναι ότι χωρίς την Παναγία μας δε μπορούμε να ανοίξουμε την καρδιά μας. Η Παναγία είναι η πύλη που οδηγεί στον ουρανό, αλλά είναι και η πύλη που ανοίγει την καρδιά μας. Η Παναγία είναι η δυνατότητα που μας δίδεται να ανοιχτούμε, να λυτρωθούμε, να απελευθερωθούμε αλλά και να απελευθερώσουμε και κρυμμένες δυνάμεις που έχουμε μέσα μας. Η Παναγία μας, στέκεται βοηθός στον αγώνα που κάνει ο άνθρωπος, που κάνουμε όλοι μας».

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm).

Σε όλα τα χωριά, τα οποία επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία για πολύ γόνιμες και ουσιαστικές επικοινωνίες, τόσο με τους ιερείς των Ενοριών, τους τοπικούς άρχοντες και φορείς και όλους τους ευλογημένους κατοίκους, οι οποίοι με κάθε τρόπο και με αρχοντιά έδειχναν την αγάπη τους, την φιλόξενη διάθεσή τους και τον ενθουσιασμό τους για την ευλογητή παρουσία του Σεβασμιωτάτου στο χωριό τους.

Σήμερα ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, μεταβαίνει στην γενέτειρα του πατρός του, το χωριό Ασπρόγεια του Νομού Φλωρίνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, όπου θα συμμετάσχει στις Πανηγυρικές Ακολουθίες στον εορτάζοντα Ναό του χωριού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μετά του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Οι Ιερές Ακολουθίες τόσο του Δισαρχιερταικού Εσπερινού σήμερα στις 19:00 μ.μ. , όσο και η Ακολουθία του όρθρου της Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία το Σάββατο στις 07:00 π.μ. θα αναμεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Πριν την αναχώρησή του από την Λαμία ο κ. Συμεών παραχώρησε συνέντευξη (Ακούστε εδώ) στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και στον Δημοσιογράφο κ. Ευάγγελο Παπαδόπουλο αναφερόμενος στα ιστορικά Ασπρόγεια, ακριτική και πατριωτική έπαλξη της Μητροπόλεως Καστορίας αλλά και στην ηρωοτόκο και αγιοτόκο Ρούμελη.

Αύριο ο κ. Συμεών επιστρέφει και πάλι στην επαρχία του, για να συνεχίσει την περιοδεία του με επόμενους σταθμούς την Φιλιαδώνα Δομοκού, το Άνυδρο της Ανατολικής Φθιώτιδας και το Νεοχώρι Υπάτης.

                                                                  Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

«Δίπλα στον άνθρωπο» – Μια σημαντική εκδήλωση για την ανακουφιστική φροντίδα στο Κιάτο
Εκκλησία της Ελλάδος

«Δίπλα στον άνθρωπο» – Μια σημαντική εκδήλωση για την ανακουφιστική φροντίδα στο Κιάτο

19 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο – Κέντρο Πολιτισμού «Γιάννης Σπανός» στο...

Read more
Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων  Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας στην Ι. Π. Μεσολογγίου

19 Οκτωβρίου 2026

Με την Ακολουθία του Αγιασμού άρχισαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

Read more
Η υποτροφία ελληνομάθειας «Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Γκίμπα» σε σπουδαστές από την Ελλάδα και τη Σερβία
Ελλάδα Κόσμος

Η υποτροφία ελληνομάθειας «Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Γκίμπα» σε σπουδαστές από την Ελλάδα και τη Σερβία

19 Οκτωβρίου 2026

Η έναρξη διαδικτυακού προγράμματος ελληνομάθειας για Πολωνούς, έκανε το εν Πολωνία ίδρυμα " Fundacja Hagia Marina " να μην επιλέξει για...

Read more
Εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου  η 33η Έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» στη Λευκωσία
Ελλάδα Κόσμος

Εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου η 33η Έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» στη Λευκωσία

19 Οκτωβρίου 2026

Με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, εγκαινιάστηκε με κάθε ιεροπρέπεια την Κυριακή 18 Οκτωβρίου...

Read more
Η εορτή του Προφήτου Ιωήλ στην ομώνυμη Μονή στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Προφήτου Ιωήλ στην ομώνυμη Μονή στην Καλαμάτα

19 Οκτωβρίου 2026

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ιωήλ στην ομώνυμη Ιερά Μονή...

Read more
Η εορτή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στην  Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

19 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος χοροστάτησε...

Read more
Η υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου

19 Οκτωβρίου 2026

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες  18 Οκτωβρίου  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, η υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της...

Read more
114α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

114α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ

19 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, μνήμη του αγίου αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά, του πολιούχου της Έδεσσας, εορτάσθηκαν τα 114α Ελευθέρια...

Read more
Διδάγματα χριστιανικής ζωής από τον Άγιο Λουκά
Εκκλησία της Ελλάδος

Διδάγματα χριστιανικής ζωής από τον Άγιο Λουκά

19 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε...

Read more
Εγκαίνια Παρεκκλησίου του Αγίου Ευγενίου στη Νέα Τραπεζούντα – Χειροθεσία νέου Πρωτοπρεσβυτέρου!
Εκκλησία της Ελλάδος

Εγκαίνια Παρεκκλησίου του Αγίου Ευγενίου στη Νέα Τραπεζούντα – Χειροθεσία νέου Πρωτοπρεσβυτέρου!

19 Οκτωβρίου 2026

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η Μετακομιδή αποτμήματος τoυ Ιερού Λειψάνου του Αγίου...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Ν. Ιωνία

19 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου...

Read more
Πανδήμως η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Ειρήνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανδήμως η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Ειρήνης

19 Οκτωβρίου 2026

Με την παρουσία πλήθους πιστών,  εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των μοναστικών αδελφοτήτων, του κλήρου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας...

Read more
Ο Μητρ. Δημητριάδος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών Ομιλιών στη ΓΕΧΑ Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητρ. Δημητριάδος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών Ομιλιών στη ΓΕΧΑ Βόλου

19 Οκτωβρίου 2026

Τον Αγιασμό για την έναρξη των φετινών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών Ομιλιών, που πραγματοποιούνται στη ΓΕΧΑ Βόλου,...

Read more
Ένα από τα σύμβολα της νίκης του Χριστού είναι η θεραπεία από την αρρώστια της ψυχής και του σώματος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ένα από τα σύμβολα της νίκης του Χριστού είναι η θεραπεία από την αρρώστια της ψυχής και του σώματος

19 Οκτωβρίου 2026

Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε, κατά την διάρκεια Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων (παλαιός Ναός) Καραβά, χοροστάτησε...

Read more
«Η Θεία Χάρη ενεργεί τα πάντα. Ο Ιερεύς είναι μόνο υπηρέτης»!
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Θεία Χάρη ενεργεί τα πάντα. Ο Ιερεύς είναι μόνο υπηρέτης»!

19 Οκτωβρίου 2026

 Την Κυριακή 18η Οκτωβρίου 2026, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»
Κηρύγματα

«Λουκάς εστί μόνος μετ´εμού»

18 Οκτωβρίου 2026

Από την ημέρα που ο Απόστολος Λουκάς σαγηνεύθηκε εκ των λόγων του Αποστόλου Παύλου, παρέμεινε πιστός ακόλουθό του. Και αυτό...

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

17 Οκτωβρίου 2026
Η δράση του π. Αὐγουστίνου Καντιώτη τα χρόνια της Κατοχής (1942-46) στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κυριακή Γ΄ Λουκά – Έπαινος χηρών

17 Οκτωβρίου 2026
«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»

«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»

17 Οκτωβρίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ «Ὁ Θεός καί πατήρ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ οἶδεν…»

19 Οκτωβρίου 2025

Aποστολικό Μηνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

18 Οκτωβρίου 2025
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Κυριακή Γ΄ Λουκά –Ο Μεγάλος Παιδαγωγός

18 Οκτωβρίου 2025
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Κυριακή Γ΄ Λουκά – Η έννοια της ζωής και του θανάτου

18 Οκτωβρίου 2025
Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

Ο θάνατος στην οικογένεια – Κυριακή Γ’ Λουκά

18 Οκτωβρίου 2025
Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

«Καὶ ἰδὼν αὐτὴν ὁ Κύριος ἐσπλαγχνίσθη ἐπ᾿ αὐτῇ καὶ εἶπεν αὐτῇ· μὴ κλαῖε»

5 Οκτωβρίου 2024
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

17 Οκτωβρίου 2023
Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

5 Οκτωβρίου 2019
Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

5 Οκτωβρίου 2019
Το μήνυμα της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν

Το μήνυμα της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Η Μεγάλη Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Αγία Μαρίνα Βεροίας

Η Μεγάλη Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Αγία Μαρίνα Βεροίας

Θύμα του «φονικού» καύσωνα ο ιερομόναχος π. Τίτος Πατρικαλάκης

Εκδημια π. Δημητρίου Μπούσκου

Ὁ Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεὼν στὴν Καστοριὰ

Ὁ Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεὼν στὴν Καστοριὰ

O Οικ. Πατριάρχης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Ουκρανίας Επιφάνιο σε Καβάλα και Θάσο

O Οικ. Πατριάρχης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Ουκρανίας Επιφάνιο σε Καβάλα και Θάσο

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος στο Οικ. Πατριαρχείο

Πρόγραμμα επισκέψεως Οικ. Πατριάρχη, Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και Ουκρανίας Επιφανίου στην Ι.Μ. Φιλίππων

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist