• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Αρχιερατικές Παρακλήσεις σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
5 Αυγούστου 2022
byPoimin.gr Team
Αρχιερατικές Παρακλήσεις σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μικρά και όμορφα χωριά στον κάμπο, στον ορεινό όγκο αλλά και σε παραθαλάσσιους οικισμούς του Μαλιακού κόλπου περιόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τις πρώτες ημέρες του Δεκαπενταυγούστου, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο Παρακλήσεων και ποιμαντικών επισκέψεων.

Ο κ. Συμεών περιοδεύοντας όλο το εύρος της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Φθιώτιδας, με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και με πολλούς ομογενείς του εξωτερικού, οι οποίοι αυτές τις ημέρες, βρίσκουν ανάπαυση και γαλήνη στις πατρικές τους εστίες, στα ιερά χώματα που τους γέννησαν και τους ανέθρεψαν.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην πρώτη Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο λαβωμένο και τραυματισμένο από τις πρόσφατες πλημμύρες χωριό Κόμμα του Δήμου Λαμιέων στον κάμπο του Σπερχειού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, «την πηγή της χαράς, της πίστης και της αισιοδοξίας, την άγκυρα της ελπίδας. Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταυγούστου, η Παναγία χαρίζει στον πονεμένο και απελπισμένο άνθρωπο, στον κουρασμένο από τα πολλαπλά προβλήματα της ζωής, την δύναμη και την παρηγοριά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

«Το χωριό σας δοκιμάστηκε έντονα από τις πλημμύρες και εύχομαι σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές σε κινητές και ακίνητες περιουσίες», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

«Έχετε την αγάπη μας, την συμπάθειά μας και τις προσευχές όλων μας, σε αυτή σας την δοκιμασία».

Την δεύτερη ημέρα του Αυγούστου ο κ. Συμεών επισκέφθηκε το παραθαλάσσιο χωριό Μαρίνι Στυλίδος στην Ανατολική Φθιώτιδα και τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Παρακλητικούς Κανόνες στην Παναγία υπογραμμίζοντας ότι «είναι διάλογοι μεταξύ των πιστών και της Παναγίας» και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Κάθε φορά που ψέλνουμε την Παράκληση προς την Παναγία Θεοτόκο, στην Παναγία μας, είτε τη μικρή είτε τη μεγάλη Παράκληση, ιδιαίτερα δε την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, ουσιαστικά πραγματοποιούμε ένα δυνατό διάλογο με την Παναγία μας και μάλιστα ένα διάλογο πολύ ουσιαστικό, πολύ βαθύ, πολύ ιδιαίτερο, γιατί είναι διάλογος της ψυχής μας, είναι διάλογος της καρδιάς μας. Είναι ο διάλογος ίσως και των πιο ανεξερεύνητων ή δυσδιάκριτων ή καμιά φορά και σκοτεινών πτυχών της ζωής μας, της ύπαρξής μας.

Και θέλουμε να μιλήσουμε, να κραυγάσουμε, να καταθέσουμε στην Παναγία τα πάντα, αισθανόμεθα τη δυνατότητα να πούμε τα πάντα στην Παναγία, είτε με τη φωνή μας ή την ψαλμωδία μας, είτε κυρίως με αυτό που γίνεται μέσα μας, με αυτό που μας λέει η καρδιά μας, με αυτό που καταθέτουν οι στεναγμοί μας, οι ψιθυρισμοί μας, ακόμα και οι ανάσες μας και οι αναπνοές μας.

Και είναι συγκλονιστικός αυτός ο διάλογος, γιατί ίσως είναι ο μοναδικός διάλογος στον οποίο βρίσκουμε τόση κατανόηση, βρίσκουμε τόση θαλπωρή, βρίσκουμε κυρίως την διαθέσιμη ακοή που μας χαρίζει η Παναγία μας. Η Παναγία μας πάνω από όλα μας ακούει…

Άραγε εμείς στους δικούς μας ανθρώπους, στους πολύ δικούς μας, ακόμη και σε αυτούς που έχουν βγει από τα σπλάχνα μας, δείχνουμε την κατανόηση που δείχνει η Παναγία σε μας; Δείχνουμε την επιείκεια που δείχνει η Παναγία σε εμάς; Έχουμε τη δική της, έστω και κατά ένα ελάχιστο ποσοστό, ανοχή;, κατανόηση, ανεκτικότητα, μακροθυμία; Συγχωρητικότητα; Και κυρίως δίνουμε στον άλλο ελπίδα; Δίνουμε τη δύναμη να μπορέσει να μας ανοιχτεί; Να μπορέσει να μας μιλήσει. Να μπορέσει να εκφραστεί;

Η Παναγία μας με αυτόν τον υπέροχο διάλογο, μας τα χαρίζει όλα αυτά. Γι’αυτό και αυτός ο διάλογος είναι μοναδικός. Γι’ αυτό και τον έχουμε τεράστια ανάγκη. Γι’ αυτό και στις δύσκολες και άσχημες στιγμές μας τρέχουμε να της μιλήσουμε, τρέχουμε να της ανοίξουμε την καρδιά μας».

Την τρίτη ημέρα του Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος ανηφόρισε στον ορεινό όγκο της Δυτικής Φθιώτιδος και χοροστάτησε σε δύο Ακολουθίες Ιερών Παρακλήσεων στην Παναγία.

Αρχικά στην Άνω Φτέρη Σπερχειάδος, με ένα μοναδικό κάτοικο κατά τους χειμερινούς μήνες και περίπου 15 κατοίκους το καλοκαίρι, και χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος και αποτελούσε Καθολικό παλαιάς Ιεράς Μονής.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε με σεβασμό και αγάπη ο Στρατηγός ε.α. Δημήτριος Μουκουβάλας, ο οποίος κατάγεται από το χωριό και ο οποίος με αφοσίωση και ευλάβεια πρωτοστατεί για τον εξωραϊσμό του Ναού και την συντήρησή του.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον εμβληματικό μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στην Φτέρη, ένα πανέμορφο και ζωντανό χωριό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αρχικά εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την αρχιτεκτονική καλαισθησία του Ναού, υπογραμμίζοντας ότι μαρτυρεί την αγάπη και την ευλάβεια των κατοίκων του χωριού.

«Ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό που σήμερα μας κάνει αυτό το μεγάλο δώρο να βρισκόμαστε σε αυτό το υπέροχο χωριό, σε αυτήν τη μεγαλοπρεπή εκκλησία, σε αυτήν την ιστορική πλατεία. Βρισκόμαστε σε ένα Ναό του Θεού, τον οποίο έχτισε η αγάπη των ανθρώπων, η αγάπη των προγόνων σας, η αγάπη των πατέρων σας αλλά και ο κόπος, ο ιδρώτας, τα δάκρυα και το αίμα τους. Γιατί τίποτα σπουδαίο δεν μπορεί να γίνει χωρίς κόπο, τίποτα μεγάλο δεν μπορεί να γίνει χωρίς ιδρώτα, τίποτα σημαντικό δεν μπορεί να γίνει χωρίς θυσίες και αυτός ο συγκλονιστικός Ναός, με την μεγαλοπρεπή είσοδο, με αυτόν τον υπέροχο διάκοσμο, με αυτήν την μοναδική για ένα χωριό αρχιτεκτονική μαρτυρεί εδώ ένα χωριό με πίστη, με παράδοση, με μεράκι, με εργατικότητα και λαχτάρα για το ωραίο», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας «στην Μητέρα όλου του κόσμου, η οποία έχει όλους τους ανθρώπους παιδιά Της».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια του αδελφού, «έννοια και προνόμιο το οποίο έχουμε κοινό όλοι οι άνθρωποι, γιατί έχουμε κοινό Πατέρα τον Θεό και ίδια Μητέρα, την Υπεραγία Θεοτόκο», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

«Η Παναγία ήλθε στη ζωή μας αφενός μεν να μας ενώσει με το Θεό, βρίσκεται βλέπετε και αρχιτεκτονικά στην κόγχη του Ιερού, συνδέει δηλαδή την γη με τον ουρανό, συνδέει το ταβάνι, την οροφή που είναι ο Παντοκράτωρ με τη γη, στην οποία πατούμε εμείς, είναι αυτήν η οποία είναι η γέφυρα η μετάγουσα εις την ζωήν, τους εκ γης προς τον ουρανόν, όπως ψέλνουμε στον Ακάθιστο Ύμνο, είναι αυτή, η οποία έγινε το σκεύος της Χάριτος και το δοχείο της Χάριτος για να σαρκωθεί στα Άχραντα Σπλάχνα της  ο Υιός και  Λόγος του Θεού, αλλά συνάμα είναι και το πρόσωπο που ήλθε όχι μόνο για να αποκαταστήσει τη σχέση μας με το Θεό, αλλά στο να συνδράμει στο να αποκατασταθούν και οι δικές μας σχέσεις, γιατί έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να έχουμε υγιείς σχέσεις μεταξύ μας, είναι αναγκαιότητα να έχουμε διαπροσωπικές σχέσεις ζωντανές, αγαπητικές, αληθινές, αδελφικές, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να υπάρχει γαλήνη στη ζωή μας, πραότητα, ηρεμία, κατανόηση, σεβασμός, συνεννόηση, διάλογος, επικοινωνία».

Την τέταρτη ημέρα του Αυγούστου ο κ. Συμεών βρέθηκε στην όμορφη Λοκρίδα και συγκεκριμένα χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Προσκυνάς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Παναγία «στην πύλη που ανοίγει την καρδιά του πιστού» και χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

«Η Παναγία μας είναι το κλειδί για να  ανοίξουμε την καρδιά μας, γιατί αυτό το οποίο γίνεται σε κάθε προσευχή μας και ιδιαίτερα προς την Παναγία μας  δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ξεκλείδωμα της καρδιάς μας, το οποίο το έχουμε αδήριτη ανάγκη, γιατί πολλές φορές η καρδιά μας είναι κλεισμένη, είτε γιατί αισθανόμεθα φόβο και ανασφάλεια σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους, είτε γιατί πολλές φορές ακόμα και οι ίδιοι φοβόμαστε να δούμε την ίδια μας την καρδιά, να δούμε την αλήθεια που κρύβει μέσα της, να δούμε τα σκουπίδια ενδεχομένως που κρύβει μέσα της, τις ακαθαρσίες, τις βρωμιές. Ίσως δυσκολευόμαστε να αναμετρηθούμε με τον εσωτερικό μας κόσμο και γι’ αυτό πολλές φορές κρατάμε κλειδωμένη, κλεισμένη, αμπαρωμένη την καρδιά μας.

Άλλες πάλι φορές οι συνθήκες της ζωής, η ένταση των ανθρωπίνων σχέσεων, διάφορα προβλήματα κάνουν την καρδιά μας να σφίγγει, να γίνεται σκληρή σε σημείο μάλιστα πολλές φορές να μην αναγνωρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Το βέβαιο είναι ότι χωρίς την Παναγία μας δε μπορούμε να ανοίξουμε την καρδιά μας. Η Παναγία είναι η πύλη που οδηγεί στον ουρανό, αλλά είναι και η πύλη που ανοίγει την καρδιά μας. Η Παναγία είναι η δυνατότητα που μας δίδεται να ανοιχτούμε, να λυτρωθούμε, να απελευθερωθούμε αλλά και να απελευθερώσουμε και κρυμμένες δυνάμεις που έχουμε μέσα μας. Η Παναγία μας, στέκεται βοηθός στον αγώνα που κάνει ο άνθρωπος, που κάνουμε όλοι μας».

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm).

Σε όλα τα χωριά, τα οποία επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία για πολύ γόνιμες και ουσιαστικές επικοινωνίες, τόσο με τους ιερείς των Ενοριών, τους τοπικούς άρχοντες και φορείς και όλους τους ευλογημένους κατοίκους, οι οποίοι με κάθε τρόπο και με αρχοντιά έδειχναν την αγάπη τους, την φιλόξενη διάθεσή τους και τον ενθουσιασμό τους για την ευλογητή παρουσία του Σεβασμιωτάτου στο χωριό τους.

Σήμερα ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, μεταβαίνει στην γενέτειρα του πατρός του, το χωριό Ασπρόγεια του Νομού Φλωρίνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, όπου θα συμμετάσχει στις Πανηγυρικές Ακολουθίες στον εορτάζοντα Ναό του χωριού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μετά του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Οι Ιερές Ακολουθίες τόσο του Δισαρχιερταικού Εσπερινού σήμερα στις 19:00 μ.μ. , όσο και η Ακολουθία του όρθρου της Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία το Σάββατο στις 07:00 π.μ. θα αναμεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Πριν την αναχώρησή του από την Λαμία ο κ. Συμεών παραχώρησε συνέντευξη (Ακούστε εδώ) στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και στον Δημοσιογράφο κ. Ευάγγελο Παπαδόπουλο αναφερόμενος στα ιστορικά Ασπρόγεια, ακριτική και πατριωτική έπαλξη της Μητροπόλεως Καστορίας αλλά και στην ηρωοτόκο και αγιοτόκο Ρούμελη.

Αύριο ο κ. Συμεών επιστρέφει και πάλι στην επαρχία του, για να συνεχίσει την περιοδεία του με επόμενους σταθμούς την Φιλιαδώνα Δομοκού, το Άνυδρο της Ανατολικής Φθιώτιδας και το Νεοχώρι Υπάτης.

                                                                  Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ακροπόλεως Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ακροπόλεως Θεσσαλονίκης

6 Ιουλίου 2026

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Ακρόπολη...

Read more
«Ο Χριστός ελευθερώνει πραγματικά τον άνθρωπο»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο Χριστός ελευθερώνει πραγματικά τον άνθρωπο»

6 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή Ε΄ Ματθαίου, 5 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος χοροστάτησε στον Όρθρο και...

Read more
ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

6 Ιουλίου 2026

Κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο εκάστου Ιουλίου, στη νήσο Σκιάθο, εορτάζεται η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Εικονιστρίας». Εφέτος,...

Read more
Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά

5 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 5 Ιουλίου τελέστηκε στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Αρχιερατικό Συλλείτουργο κατά το οποίο προεξήρχε ο...

Read more
Ο Μητροπολίτης Άρτης στις επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση των Καλαρρυτών
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Άρτης στις επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση των Καλαρρυτών

5 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, το πρωΐ, οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Επανάστασης των...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Η άρνηση του Θεού προετοιμάζει τον όλεθρο του ανθρώπου»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Η άρνηση του Θεού προετοιμάζει τον όλεθρο του ανθρώπου»

5 Ιουλίου 2026

Στον παλαίφατο ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων Χιονοχωρίου, στις πλαγιές του Μενοικίου Όρους, όπου υπάρχει και το αρχαίο σπηλαιώδες ασκητήριο του...

Read more
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κορυτσά
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κορυτσά

5 Ιουλίου 2026

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Κορυτσάς, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ....

Read more
Χειροτονία Διακόνου στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στη Ν. Ιωνία

5 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 (Ε΄ Ματθαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην...

Read more
Ε΄ Κυριακή Ματθαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ε΄ Κυριακή Ματθαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

5 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης φιλοτέχνησε και υποδέχθηκε χθες το απόγευμα, Σάββατο 4 Ιουλίου 2026...

Read more
Ο εορτασμός  του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στο Πετρίλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στο Πετρίλο

5 Ιουλίου 2026

 Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός...

Read more
Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι

5 Ιουλίου 2026

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, πραγματοποιήθηκε...

Read more
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

5 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 η Α΄ Κατασκηνωτική περίοδος Αρρένων Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου με Αρχηγό...

Read more
Ἱστορικὴ ἡμέρα γιὰ τὴ Σάμο – Τρία σημαντικὰ μνημεῖα τῆς πίστεως καὶ τῆς πολιτιστικῆς μας κληρονομιᾶς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἱστορικὴ ἡμέρα γιὰ τὴ Σάμο – Τρία σημαντικὰ μνημεῖα τῆς πίστεως καὶ τῆς πολιτιστικῆς μας κληρονομιᾶς

5 Ιουλίου 2026

Ἡ Παρασκευή 3 Ἰουλίου 2026 ἀποτέλεσε μία ξεχωριστὴ ἡμέρα γιὰ τὴ Σάμο, καθὼς πραγματοποιήθηκαν τρεῖς σημαντικὲς ἐκδηλώσεις ποὺ συνδέονται μὲ...

Read more
«Η αληθινή δόξα των παιδιών του Θεού είναι η Θεία Υιοθεσία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η αληθινή δόξα των παιδιών του Θεού είναι η Θεία Υιοθεσία»

5 Ιουλίου 2026

Με τη συμμετοχή των πιστών τελέσθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

5 Ιουλίου 2026

Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την Θεία Λειτουργία και χειροτόνησε...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Ή θα ζούμε με τον Χριστό ή με τον διάβολο

4 Ιουλίου 2026

«Τί ἡμῖν καὶ Σοί, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; ἦλθες ὧδε πρὸ καιροῦ βασανίσαι ἡμᾶς;». «Γιατί ἀνακατεύεσαι στὶς δουλειές μας, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; Ἦρθες πρὶν τὴν ὥρα Σου, γιὰ νὰ μᾶς βασανίσῃς;». Μὲ αὐτὰ τὰ δύο ἐρωτήματα ὑποδέχεται, ἀδελφοί μου, τὸν Κύριο ἡ λεγεώνα τῶν δαιμόνων...

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Παραίνεση για πνευματικό βίο

4 Ιουλίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου. ( (†) Μητροπολίτου Τρίκκης καὶ Σταγῶν Διονυσίου)

4 Ιουλίου 2026
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

«Ποιος δεν θέλει την σωτηρία μας;»

27 Ιουλίου 2024
10 απλά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να ευαρεστούμε τον Χριστό

Ευχαριστώ το Θεό; Έξοδος απ’ το Εγώ!

27 Ιουλίου 2024
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

24 Ιουλίου 2021
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Η αποστροφή για το σπίτι

11 Ιουλίου 2020
Το Ευαγγέλιο της Χαράς!

Το μήνυμα της Κυριακής Ε’ Ματθαίου

20 Ιουλίου 2019
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο σωτήρας του ανθρωπίνου γένους

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής. E’ Ματθαίου

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου –«Κατὰ κρημνού»

30 Ιουνίου 2018
Tί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ

Κυριακή Ε Ματθαίου “ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν, ἀλλ’ ἐν τοῖς μνήμασιν”

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Μὴ παίζετε μαζὺ της ποτέ!…

30 Ιουνίου 2018
Next Post
Η Μεγάλη Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Αγία Μαρίνα Βεροίας

Η Μεγάλη Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Αγία Μαρίνα Βεροίας

Θύμα του «φονικού» καύσωνα ο ιερομόναχος π. Τίτος Πατρικαλάκης

Εκδημια π. Δημητρίου Μπούσκου

Ὁ Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεὼν στὴν Καστοριὰ

Ὁ Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεὼν στὴν Καστοριὰ

O Οικ. Πατριάρχης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Ουκρανίας Επιφάνιο σε Καβάλα και Θάσο

O Οικ. Πατριάρχης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Ουκρανίας Επιφάνιο σε Καβάλα και Θάσο

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος στο Οικ. Πατριαρχείο

Πρόγραμμα επισκέψεως Οικ. Πατριάρχη, Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και Ουκρανίας Επιφανίου στην Ι.Μ. Φιλίππων

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist