• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η εποχή μας χρειάζεται την συμπόρευση Εκκλησίας Πολιτείας, Χριστιανισμού και Ελληνισμού»

in Εκκλησία της Ελλάδος
19 Μαΐου 2024
byPoimin.gr Team
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η εποχή μας χρειάζεται την συμπόρευση Εκκλησίας Πολιτείας, Χριστιανισμού και Ελληνισμού»
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα νέο θεσμό συνεργασίας Εκκλησίας – Πολιτείας, που καθιέρωσε πριν τρία χρόνια Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στον Δήμο Καμένων Βούρλων, ευλόγησε σήμερα με την παρουσία του και τον βαρυσήμαντο λόγο του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β’ τελέσθηκε φέτος, μετά την τέλεση του αγιασμού για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων και σε όλη την Λοκρίδα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος στον λόγο του χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω θερμότατα όλους σας, κυρίως όμως τον Σεβασμιώτατο και αγαπητό αδελφό και πνευματικό υιό, τον Δεσπότη σας, τον Δήμαρχο, τις αρχές της πόλεως, τους άρχοντες και όλον αυτόν τον λαό που μας περιβάλλει για την ευκαιρία που μου δώσατε σήμερα να είμαι εδώ σε αυτόν τον ευλογημένο χώρο, τον οποίο τον έζησα βέβαια από κοντά τα περίπου 40 χρόνια που ήμουν στη γειτονική Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, κατά την οποία διάρκεια μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω, να συνεργαστώ, με τους προκατόχους του Μητροπολίτες αξίoυς και με φήμη εργασίας και αγάπης προς τον τόπο, που υπηρέτησαν. Ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία σήμερα διότι δείχνει ότι υπάρχει όρεξη για δραστηριότητα, όρεξη για ανάπτυξη, όρεξη για εργασία ωφέλιμη,  πράγματα τα οποία τα ζητούμε και τα επιδιώκουμε όλοι μας.

Δεν θα ήθελα και δεν θα μπορούσα εξάλλου να ανταγωνιστώ στις σκέψεις και του Σεβασμιωτάτου και του κυρίου Δημάρχου, διότι αγκάλιασαν όλο το πλέγμα της σημερινής καταστάσεως και των σημερινών συνθηκών της ζωής. Θα μου επιτρέψει όμως ο Σεβασμιώτατος να σταματήσω σε μία φράση του, που με άγγιξε έντονα, για τον εσωτερικό κόσμο του καθενός από μας αλλά και γενικότερα για τις απαιτήσεις της εποχής μας.

Θα πάρω δύο λέξεις από τον λόγο του για να πω τις σκέψεις μου.

Είναι ανάγκη σήμερα αυτός ο αγώνας της συμπόρευσης σε αυτόν τον τόπο του ελληνισμού με τον χριστιανισμό. Είναι κάτι που δεν ξέρω αν το έχουμε εκτιμήσει, είναι κάτι που το περιφρονούμε πολλές φορές επιπόλαια, είναι κάτι που φαίνεται ότι λείπει όσο περνάει ο καιρός, αλλά είναι και επίσης απορία μεγάλη τι θα βάλουμε στη θέση αυτών των δυο πραγμάτων του ελληνισμού και του χριστιανισμού, σε έναν κόσμο που παραπαίει και δεν ξέρει προς τα που πηγαίνει, που πορεύεται. Μια ματιά ουσιαστική και αντικειμενική κι όχι ρατσιστική, για κοιτάξτε στα μέσα ενημερώσεως και βάλτε το ερώτημα: «ασχολείται ένας χώρος τόσο κρίσιμος, όπως αυτός της ενημέρωσης, για τη συμπόρευση των δυο αυτών μεγάλων παραγόντων, του χριστιανισμού και του ελληνισμού»;

 Όσο απομακρύνονται, όσο δημιουργούμε αποστάσεις μεταξύ των δυο αυτών παραγόντων, φορέων, τόσο βαθαίνουμε το χάσμα στον τόπο μας και στην περιοχή μας.

Να σταματήσω στην πρώτη έννοια.

Ο Ελληνισμός. Και θα έρθω να σταματήσω ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της αναγεννήσεως της ελευθερίας σε αυτόν τον τόπο και των δώρων που μας έδωσε η πονεμένη Ελληνική Επανάστασις. Στην πρώτη Εθνοσυνέλευση λοιπόν κλήθηκαν οι λίγοι επίσκοποι, μητροπολίτες θα λέγαμε σήμερα, και είπαν ότι πρέπει να γίνει το ξεκίνημα για την ελευθερία. Για δείτε κάτι που πρέπει να το σημειώσουμε. Εδώ σε αυτή την περιοχή υπήρξε μια μορφή ο Νεόφυτος, προκάτοχος του Μητροπολίτου σας ως Μητροπολίτης Ταλαντίου,  που αρχιεράτευσε  και σε όλο αυτό το κομμάτι, και μέχρι την Αθήνα αργότερα ως ο πρώτος εκ των προκατόχων μου. Αυτοί λοιπόν είπαν ότι για να γίνει η επανάστασις και να γίνει ο αγώνας, αρχηγοί πρέπει να είναι οι Επίσκοποι. Θα αναφερθώ σε ένα έγγραφο, εντολή από την Εθνοσυνέλευση  γράφει προς τα παλικάρια της ανατολικής Εύβοιας: ετοιμαστείτε για εξέγερση του τόπου που θα ξεκινήσει από την Καρυστία και τα νησιά του Αιγαίου τα κοντινά μας, αρχηγός σας ποιος θα είναι; Ο επίσκοπος Καρύστου! Εντολή λοιπόν στα παλικάρια να πάνε να δηλώσουν στον επίσκοπο, ότι θα είναι ο αρχηγός της επαναστάσεως.

Και ερχόμαστε τώρα στο άλλο κομμάτι: του Ελληνισμού. Για δείτε πόσο πονάει αυτός ο χώρος, πόσο ανάγκη έχει αυτός ο χώρος. Επομένως το μήνυμα που μας έδωσε ο λόγος του Σεβασμιωτάτου είναι να διερωτηθείτε: «έχουμε συμπόρευση Χριστιανισμού και Ελληνισμού; Χρειαζόμαστε αυτή την συμπόρευση ή πρέπει να συγκρούομεθα; Κι αν υπάρχουν καθημερινές δυσκολίες, που παντού υπάρχουν, στις οικογένειες μας, στις φιλίες μας, στη δουλειά μας, τι θα γίνει; Θα αφήσουμε αυτές τις δυσκολίες και αυτά τα προβλήματα στις μικρότητες ή θα πρέπει να αναλογιστούμε προς τα που πηγαίνουμε και να υπογράψουμε και να δεχτούμε ότι η εποχή μας χρειάζεται αυτήν τη συμπόρευση όσο ποτέ άλλοτε;»

Και ύστερα να έρθω στις όμορφες, τις προσγειωμένες σκέψεις του Δημάρχου σας, που πραγματικά ακούγοντάς τον, τον καμαρώνω διότι σπάνια ακούμε καθαρό λόγο, ξεκάθαρο λόγο. Είναι για μένα αυτή η συναντήσις και αυτή η επίσκεψις σήμερα ομολογουμένως μια αναβάπτιση, είναι ένας πάλι προβληματισμός. Αν πρέπει τα μικρά πράγματα να τα αφήσουμε να μας χωρίζουν, αν πρέπει να σιωπούμε, να ασχολούμεθα με αυτά που μας κάνουνε μικρούς και να μην μπορούμε να υπερβάλλουμε τις δυσκολίες να τις περιφρονήσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Σήμερα εδώ σε αυτό τον χώρο που τιμούμε τον Όσιο Βησσαρίωνα, τον γέροντα τον τιμηθέντα από το Πατριαρχείο μας και με την διάκριση της αγιότητος. Πολλοί από μας μεταξύ των οποίων και εγώ τον γνωρίσαμε. Ήταν ο απλός άνθρωπος , δεν ήταν ο φιλόσοφος ήταν αυτός όμως που ήξερε τα μυστικά της ζωής.

 Έτσι λοιπόν γίνεται ένα σύνθημα για όλους είτε με βαθιά σκέψη είτε είναι άνθρωποι, οι οποίοι δεν ξέρουν πολλά γράμματα, αλλά έχουν καλή διάθεση. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους ιδιαίτερα στις αρχές μας, τους υπουργούς μας, τους δημάρχους μας, στις αρχές μας, στις στρατιωτικές, η εποχή μας  χρειάζεται την συμπόρευση Εκκλησίας Πολιτείας, Χριστιανισμού και Ελληνισμού».

                   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος και τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, στον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είναι μεγάλη ευλογία για την Μητρόπολή μας η παρουσία για μία ακόμη φορά του πνευματικού ηγέτη και πατέρα της Εκκλησίας μας στην πατρίδα μας, του Προκαθημένου της αγάπης, της καταλλαγής, της συναντίληψης και συνεργασίας, της συναλληλίας και του διαλόγου, της κοινωνικής συνοχής και εθνικής ενότητας. Είναι σημαντικό για μας, ένα πνευματικό έργο, που εγκαινιάσαμε σήμερα, τον Ναό του Οσίου Βησσαρίωνος αλλά συγχρόνως και την καθολική και μαζική προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής μας, να το ευλογεί ο Αρχιεπίσκοπός μας, ο οποίος μάλιστα είναι τόσο οικείος και αγαπημένος σε εμάς και στον τόπο μας. Όχι μόνο διότι εμείς τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε, αλλά διότι αυτός «πρώτος ηγάπησεν ημάς».

 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου σήμερα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, βρισκόμαστε σε μία αφετηρία, σε μία νέα αρχή, προκειμένου να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει η περιοχή μας, τα πλούσια δώρα με τα οποία την προίκισε ο Δημιουργός, ώστε με τις κατάλληλες υποδομές, τις κατάλληλες δράσεις και τις κατάλληλες συνέργειες να καταστήσουμε όλη την Λοκρίδα, πόλο πνευματικής, πολιτιστικής, οικονομικής και κοινωνικής έλξης για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Θέλω να συγχαρώ ιδιαιτέρως και τον νέο Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Ηλία Κυρμανίδη, ο οποίος αποδέχθηκε ασμένως την πρόταση μου αυτή και έτσι υλοποιούμε μαζί από σήμερα αυτήν την προοπτική συνεργασίας και συμπόρευσης ».

Τέλος, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ηλίας Κυρμανίδης κατά την προσφώνησή του προς τον Μακαριώτατο ανέφερε:

«Σήμερα ξημέρωσε μια εξόχως σημαντική μέρα για τα Καμένα Βούρλα και για το Δήμο μας. Την κάνουν σημαντική οι Λατρευτικές Εκδηλώσεις, που ολοκληρώνονται σε λίγο. Που αναδεικνύουν και πιστοποιούν το υψηλό θρησκευτικό φρόνημα των πολιτών μας. Εκδηλώσεις, που σε όλο τους το φάσμα, από το σχεδιασμό, την προετοιμασία, μέχρι και την υλοποίηση επιβεβαίωσαν τη βούλησή μας Δήμος και Εκκλησία να πορευόμαστε σε ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού, συνεργατικότητας και αγάπης.

Σήμερα έχουμε τη χαρά και την τιμή να κηρύσσουμε από αυτό εδώ τον όμορφο κι ευλογημένο τόπο την επίσημη έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου. Κάτω από τη σκέπη του Πολιούχου μας Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού Αγίου Παντελεήμονα και στο προαύλιο του πανέμορφου Ιερού Ναού του. Ενός Ναού, που το λευκό του διαχρονικά καθαρίζει τις ψυχές μας, φωτίζει τις σκέψεις μας και ιαίνει τα ανθρώπινα πάθη μας.

Όλοι γνωρίζετε, την εξέχουσα θέση που κατείχαν τα Καμένα Βούρλα και ο Δήμος μας, στο τουριστικό γίγνεσθαι τη χώρας. Ο συνδυασμός του πράσινου του βουνού και του γαλάζιου της θάλασσας. Η θέση τους, κυριολεκτικά στο κέντρο της Ελλάδας. Η ποικιλία των ιαματικών πηγών. Έχουν κάνει τον τόπο μας γνωστό όχι μόνο απ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, αλλά και παγκοσμίως. Αυτή την περίοδο ο Δήμος μας βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις σε ότι αφορά την τουριστική προοπτική του και την εξέλιξή του. Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια υστέρησης, οι δυο μεγάλες τουριστικές μονάδες, αυτή δίπλα μας, της κάποτε «ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ» και η παλιές εγκαταστάσεις του κάμπινγκ του ΕΟΤ μαζί με τις πηγές Κουνιαβίτη, μπαίνουν επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης, με αναμενόμενες επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Αυτές οι δυο μονάδες, θα αποτελέσουν την ατμομηχανή ώστε ο Δήμος μας να ξαναμπεί δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Τέλος, αλλά όχι από πλευράς σημασίας και επιρροής τελευταίο, οφείλω να μνημονεύσω την επαναλειτουργία, την αναβάθμιση και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη». Με την έμπνευση, τη διορατικότητα και την ακατάπαυστη καθοδήγηση του Μητροπολίτη μας, οι Κατασκηνώσεις μας ήδη συμβάλλουν στην ενίσχυση της υπόστασης του δήμου μας ως κέντρου φιλοξενίας και αναψυχής.

Όλα τα παραπάνω Μακαριώτατε, σήμερα λαμβάνουν άλλο χρώμα κι άλλη χροιά και φωτίζονται με τη δική σας παρουσία! Στο πρόσωπό σας συναντιόνται η αίγλη του υψηλότατου αξιώματός σας, η ζώσα πνευματικότητα και η σοφία, που εκπέμπετε σε όλες τις εκφάνσεις και τις εκδηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια ως Προκαθήμενος. Όλα αυτά λαμπρύνουν τη σημερινή εκδήλωση, την αναβαθμίζουν στο υψηλότατο επίπεδο και μας δίνουν πίστη και δύναμη να στοχεύσουμε ξανά ψηλά!

Κλείνοντας Μακαριώτατε, παίρνω την ευκαιρία να σας απευθύνω τις ευχαριστίες τις δικές μου, των δημοτών μου, αλλά και των κατοίκων όλης της Φθιώτιδας για το δώρο που Εσείς και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου μας κάνατε πριν από 4,5 χρόνια! Αναφέρομαι στην εκλογή και τοποθέτηση στην Ι. Μ Φθιώτιδας του Μητροπολίτη μας κ. Συμεών. Κατέκτησε τις καρδιές μας ταχύτατα και χωρίς μάχη. Η παρουσία Του εμπλουτίζει ποικιλότροπα και σε όλα τα επίπεδα το status και επιδρά καταλυτικά, παραγωγικά και ευεργετικά στο γίγνεσθαι  του τόπου μας»!

         Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Οικονόμου, κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καμένων Βούρλων, εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και φορέων και συλλόγων.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Πρόσφατα Άρθρα

Άρτης Καλλίνικος: «Κοντά στον Κύριο, κάθε σταυρός γίνεται ανάσταση»
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: «Κοντά στον Κύριο, κάθε σταυρός γίνεται ανάσταση»

6 Ιουλίου 2026

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2026, το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, στο χωριό Κλειδί...

Read more
Στον Μητροπολίτη Μαντινείας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον Μητροπολίτη Μαντινείας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

6 Ιουλίου 2026

Στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Διακλαδικής Εκπαίδευσης ΜηΕΑ παρέστη σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος,...

Read more
Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}
Αγίας Κυριακής

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}

6 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία,...

Read more
Ιερατική Σύναξη και επισκέψεις του Μητροπολίτου Φλωρίνης Ειρηναίου στο Αμύνταιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερατική Σύναξη και επισκέψεις του Μητροπολίτου Φλωρίνης Ειρηναίου στο Αμύνταιο

6 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2026, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Εργατικών Κατοικιών Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων της...

Read more
Ο άρχοντας Πρινοκοκκάς και οι συναγωνιστές του τιμήθηκαν στο Καστρί
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο άρχοντας Πρινοκοκκάς και οι συναγωνιστές του τιμήθηκαν στο Καστρί

6 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 στο Καστρί πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Άρχοντα Πρινοκοκκά και τους...

Read more
«Οι καιροί μας είναι χαλεποί»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Οι καιροί μας είναι χαλεποί»

6 Ιουλίου 2026

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς Ιερούργησε, χθες Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ....

Read more
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ

6 Ιουλίου 2026

Τό μεσημέρι τῆς Δευτέρας, 6ης Ἱουλίου 2026, ὁ Σεβασμιώτατος τέλεσε τήν ἀκολουθία τοῦ ἁγιασμοῦ στή Σχολή Ἀστυφυλάκων Κομοτηνῆς, γιά τούς...

Read more
Ο Κερκύρας Νεκτάριος κοντά στα παιδιά των Κατασκηνώσεων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Κερκύρας Νεκτάριος κοντά στα παιδιά των Κατασκηνώσεων

6 Ιουλίου 2026

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, παρά το ιδιαίτερα...

Read more
Πέντε χρόνια δημιουργικής πορείας για το Ελληνικό Κολλέγιο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πέντε χρόνια δημιουργικής πορείας για το Ελληνικό Κολλέγιο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

6 Ιουλίου 2026

Σε μια λαμπρή και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, παρουσία περισσότερων από 350 ατόμων, το Ελληνικό Κολλέγιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Άγιος...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Μεγάλη και ουσιαστική η προσφορά των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων στην ζωή των νέων μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Μεγάλη και ουσιαστική η προσφορά των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων στην ζωή των νέων μας»

6 Ιουλίου 2026

Άνοιξε και πάλι εφέτος τις πύλες της η εκκλησιαστική Κατασκήνωση «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, πού ευρίσκεται στην...

Read more
Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ακροπόλεως Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ακροπόλεως Θεσσαλονίκης

6 Ιουλίου 2026

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Ακρόπολη...

Read more
«Ο Χριστός ελευθερώνει πραγματικά τον άνθρωπο»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο Χριστός ελευθερώνει πραγματικά τον άνθρωπο»

6 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή Ε΄ Ματθαίου, 5 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος χοροστάτησε στον Όρθρο και...

Read more
ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

6 Ιουλίου 2026

Κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο εκάστου Ιουλίου, στη νήσο Σκιάθο, εορτάζεται η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Εικονιστρίας». Εφέτος,...

Read more
Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά

6 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 5 Ιουλίου τελέστηκε στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Αρχιερατικό Συλλείτουργο κατά το οποίο προεξήρχε ο...

Read more
Ο Μητροπολίτης Άρτης στις επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση των Καλαρρυτών
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Άρτης στις επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση των Καλαρρυτών

5 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, το πρωΐ, οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Επανάστασης των...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Ή θα ζούμε με τον Χριστό ή με τον διάβολο

4 Ιουλίου 2026

«Τί ἡμῖν καὶ Σοί, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; ἦλθες ὧδε πρὸ καιροῦ βασανίσαι ἡμᾶς;». «Γιατί ἀνακατεύεσαι στὶς δουλειές μας, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; Ἦρθες πρὶν τὴν ὥρα Σου, γιὰ νὰ μᾶς βασανίσῃς;». Μὲ αὐτὰ τὰ δύο ἐρωτήματα ὑποδέχεται, ἀδελφοί μου, τὸν Κύριο ἡ λεγεώνα τῶν δαιμόνων...

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Παραίνεση για πνευματικό βίο

4 Ιουλίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου. ( (†) Μητροπολίτου Τρίκκης καὶ Σταγῶν Διονυσίου)

4 Ιουλίου 2026
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

«Ποιος δεν θέλει την σωτηρία μας;»

27 Ιουλίου 2024
10 απλά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να ευαρεστούμε τον Χριστό

Ευχαριστώ το Θεό; Έξοδος απ’ το Εγώ!

27 Ιουλίου 2024
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

24 Ιουλίου 2021
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Η αποστροφή για το σπίτι

11 Ιουλίου 2020
Το Ευαγγέλιο της Χαράς!

Το μήνυμα της Κυριακής Ε’ Ματθαίου

20 Ιουλίου 2019
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο σωτήρας του ανθρωπίνου γένους

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής. E’ Ματθαίου

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου –«Κατὰ κρημνού»

30 Ιουνίου 2018
Tί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ

Κυριακή Ε Ματθαίου “ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν, ἀλλ’ ἐν τοῖς μνήμασιν”

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Μὴ παίζετε μαζὺ της ποτέ!…

30 Ιουνίου 2018
Next Post
ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ  ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΙΧΑΗΛ

ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΙΧΑΗΛ

Εθνικό Μνημόσυνο αγωνιστών του 1955-59 στο Παλαιχώρι Ορεινής

Εθνικό Μνημόσυνο αγωνιστών του 1955-59 στο Παλαιχώρι Ορεινής

Μνημόσυνο γιά τόν Μητροπολίτη Πατρῶν, Νικόδημο Βαλληνδρᾶ

Μνημόσυνο γιά τόν Μητροπολίτη Πατρῶν, Νικόδημο Βαλληνδρᾶ

Μουσικολογική Εκδήλωση “Εσώθησαν ότι ύμνουν” στην Μητρόπολη Άρτης

Μουσικολογική Εκδήλωση "Εσώθησαν ότι ύμνουν" στην Μητρόπολη Άρτης

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Ἡ ἁμαρτία κυκλοφορεῖ,πλέον, χωρίς αἰδώ»

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Ἡ ἁμαρτία κυκλοφορεῖ,πλέον, χωρίς αἰδώ»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist