Κατάμεστος από πιστούς ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής, το βράδυ της Τρίτης 22 προς Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, κατά την τέλεση της Αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε στο κέντρο του σολέα ο Πανοσιλογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάρκελος Καμπάνης, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Συλλειτούργησαν πέντε ακόμη ιερείς, μεταξύ αυτών και ο Πρωτοπρ. π. Ματθαίος Χάλαρης.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι μετάλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, όπως στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες ξεχωριστά το Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας, σχεδόν όλο το εκκλησίασμα.

Η συγκεκριμένη Λειτουργία, τελείται κατά παράδοση την ημέρα της μνήμης του Αγίου, καθώς και την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν. Ο λειτουργός είναι στραμμένος προς τον λαό γι’ αυτό συνήθως τελείται στον χώρο του Σολέα, την χαρακτηρίζει η απλότητα και κατάνυξη, όπου ο ευχολογικός λόγος κυριαρχεί έναντι του υμνολογικού.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης