Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε κατά το διήμερο 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, στην περιοχή του Φαλήρου.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου, και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος.
Τον θειο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπός μας, κ. Φιλόθεος.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ των οδών του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας και συμπροσευχόμενος από τον Ιερού Βήματος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρηγίου κ.κ. Ειρηναίου.
Τον θειο λόγο κήρυξε ο π. Δαμασκηνός Πέτικας, Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, του Πολιούχου, και υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεώς μας.
Προ της απολύσεως ο Επίσκοπός μας συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, π. Παύλο Παπακωνσταντίνου, και τους εφημερίους του Ναού, π. Βασίλειο Μανιώτη, π. Σταύρο Νικούλη και π. Ιωσήφ Παζβαντίδη, τα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών, τους εργαζομένους και τους εθελοντές, οι οποίοι με αγάπη και προθυμία ετοίμασαν τη φετινή πανήγυρη. Ο Ποιμενάρχης μας συνεχάρη επίσης τους καλλίφωνους ιεροψάλτες του Ναού. Ο Ακολούθως ο Μητροπολίτης μας ανέφερε στις ιστορικές Κατασκηνώσεις της Ενορίας, που βρίσκονται στο Γομάτι Χαλκιδικής, και στην ιδρυτή τους, π. Βασίλειο Μανιώτη, ευχαριστώντας τον για τους κόπους όλων αυτών των χρόνων.
Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε τέλος τον π. Παύλο, τον π. Βασίλειο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την παραχώρηση των Κατασκηνώσεων στη Μητρόπολη μας.
Ο π. Ο Παύλος στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας τόσο για την παρουσία του στην Πανήγυρη της Ενορίας όσο και για την αποδοχή της παραχώρησης των Κατασκηνώσεων.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στη Λιτανεία και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί. Πάνδημη και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η συμμετοχή του ευσεβούς λαού της πόλης μας.
Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Άρτας
Την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στην πόλη...
Read more





































