Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Εφραίμ του Νεοφανούς και Θαυματουργού στην 140 Σμηναρχία Ε.Π.Η.Π. της 110 Πτέρυγας Μάχης, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό απόψε Δευτέρα 4 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Α.Τ.Α. και της 140 Σμηναρχίας Ε.Π.Η.Π..
Το Ιερό Παρεκκλήσιο, μοναδικό κομψοτέχνημα, απόδειξη της αγάπης παλαιότερων και νεότερων στελεχών της Σμηναρχίας Ε.Π.Η.Π., στέκεται μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον, το οποίο θυμίζει παραδείσιες καταστάσεις. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στον Εσπερινό, τηρώντας την τάξη που η Εκκλησία προβλέπει, αλλά και που μία Πτέρυγα Μάχης επιτάσσει, ώστε να διευκολύνονται όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη λατρευτική αυτή ευκαιρία, χωρίς ταυτόχρονα να παρεμποδίζεται το έργο της σημαντικής αυτής μονάδας της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε πτυχές από τον βίο του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Εφραίμ, ενός Θεσσαλού Αγίου, μιας που ο τόπος καταγωγής του ήταν τα Τρίκαλα, όπου μεγάλωσε και ανδρώθηκε μέχρι να αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Όρους των Αμώμων, όπου και εγκαταβίωσε και όπου οδηγήθηκε στο υπέρ Χριστού μαρτύριο. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Πολεμική μας Αεροπορία να εκπληρώνει πάντοτε την αποστολή της χωρίς ατυχήματα, ευχαρίστησε τα στελέχη για το έργο το οποίο επιτελούν ώστε να μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε ασφαλείς στον τόπο μας, επαίνεσε τον διοικητή και υποδιοικητή της 140 Σμηναρχίας Ε.Π.Η.Π. για την άψογη διοργάνωση της λατρευτικής ευκαιρίας του Πανηγυρικού Εσπερινού, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της 110 Πτέρυγας Μάχης για το ότι επέτρεψαν την είσοδο στο κοινό με αφορμή τη λατρευτική αυτή ευκαιρία και ευχήθηκε με τις πρεσβείες του Αγίου Εφραίμ ο Άγιος Θεός να ευλογεί τις οικογένειες και τα καλά έργα όλων των παρισταμένων, ιδίως των στελεχών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Τελέστηκε Αρτοκλασία και στη συνέχεια η Σμηναρχία, με άδεια του Α.Τ.Α., προσέφερε πανηγυρική δοχή σε όλους τους παρισταμένους, επιτείνοντας την αναστάσιμη χαρά και δίνοντας αφορμή στους προσκυνητές του Ιερού Παρεκκλησίου να συναναστραφούν τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και να ενημερωθούν για το επιτελούμενο υπεύθυνο έργο.





































