Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 (ΙΕ’ Λουκά) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ. ιθ’1-10) και στην εξαιρετικά συγκινητική μετάνοια του Ζακχαίου, καλώντας τους ευσεβείς πιστούς να ανταποκριθούν στη θεϊκή αναζήτηση και να «φιλοξενήσουν» στην καρδιά τους, μέσα από τη μετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας, τον Χριστό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και σε κλίμα συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τριήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.

Ακολούθως, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τα παιδιά των κατηχητικών του Ναού, φωτογραφήθηκε μαζί τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στα μαθήματά τους.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης