Στιγμές ιδιαίτερης ευλογίας, χαράς και πνευματικής ανατάσεως έζησαν την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου,  οι 200 και πλέον Φθιώτες προσκυνητές, Ιερείς και λαϊκοί με την ευλαβική συμμετοχή τους στη λαμπρά Πανήγυρη στο Ιερό Ησυχαστήριου του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Μήλεσι της Αττικής.

Ο  Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών προεξήρχε της Ακολουθίας του Όρθρου και της Λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε στο μεγαλόπρεπο και περικαλλές  Καθολικό της Μονής, κατόπιν προσκλήσεως, σεπτής εντολής και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου.

Ακολούθως και σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πιστοί, συνοδευόμενοι από τον Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών, μετέβησαν στην παραλία του Μαρκόπουλος, όπου όλοι μαζί σ’ ένα ιδιαίτερα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον γευμάτισαν. Το νόστιμο γεύμα, ήταν ένα προσωπικό κέρασμα του Μακαριωτάτου προς τους Φθιώτες προσκυνητές, προϊόν τιμής και σεβασμού της αγαπώσης καρδίας του. Ευχάριστη έκπληξη δε προξένησε σε όλους, το απρόσμενο τηλεφώνημα του Μακαριωτάτου κατά την διάρκεια του γεύματος στον Ποιμενάρχη μας, γεγονός που γέμισε χαρά τους πιστούς αλλά και ευκαιρία για να του πουν και μαζικά όλοι μαζί ένα ευχαριστώ, το οποίο και φώναξαν όλοι δυνατά.

Ο Σεβασμιώτατος εκάλεσε κοντά του τον μικρότερο πιστό της μεγάλης παρέας, το Νικόλα, υιό του π. Δημητρίου Ατματζίδη, Διευθυντού του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μας, εις τον οποίο ο Ποιμενάρχης μας επεφύλαξε μία έκπληξη. Του εχάρισε μία συλλεκτική φανέλα της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδος, στην οποία μάλιστα πάνω έβαλε και την υπογραφή του: « † Ο Φθιώτιδος Συμεών», ως δώρο για τα γενέθλιά του και την ονομαστική του εορτή, γεμίζοντας το πρόσωπο του μικρού Νικόλα με πολύ χαρά.

Το γεύμα συνόδευσαν παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία απέδωσε θαυμάσια ο καλλικέλαδος Ιερεύς του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Μαγνησίας Λαμίας, Πρωτ. π. Χρήστος Καραγιάννης, πολλά από τα οποία αφιέρωσε στον Ποιμενάρχη μας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.