Τελευταίος πνευματικός προορισμός των 200 και πλέον Φθιωτών προσκυνητών που συμμετείχαν την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου,  στη λαμπρά Πανήγυρη στο Ιερό Ησυχαστήριου του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Μήλεσι της Αττικής ήταν η Ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών.

Τον Σεβασμμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος και τους πιστούς, υπεδέχθη στα προπύλαια της Μονής η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Γερόντισσα Ευπραξία και η Ιερά Γυναικεία Αδελφότητα, παρόντος και του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μελετίου Βαδραχάνη, ο οποίος ως εκπρόσωπος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, μετέφερε σε όλους την αγάπη και τις ευχές του.

Μετά το πλούσιο κέρασμα και την Ιστορική ξενάγηση στη Μονή, ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Εσπερινό, ο οποίος τελέθηκε στο Καθολικό και εις τον οποίο συμμετείχαν όλοι οι πιστοί.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την αγία Καθηγουμένη Γερόντισσα Ευπραξία και την περί αυτήν Ιερά Αδελφότητα για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία και υπογράμμισε ότι: «τα Μοναστήρια μας είναι οι Πνευματικές οάσεις, μέσα στις οποίες, ξεδιψούν από την δίψα των προβλημάτων και των βασάνων της ζωής, όλοι οι άνθρωποι που τις επισκέπτονται». Ευχαρίστησε και τον κυριάρχη Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο για την άδεια και τις ευλογία του και ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο της Σαρακοστής και  καλά Χριστούγεννα.

Ο Ιεροκήρυξ π. Μελέτιος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και εκφράζοντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και τα ειλικρινή συναισθήματα της Γερόντισσας και των μοναζουσών, ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας  μία καλλίκαρπη, πολύκαρπη, υγιή και Θεάρεστο Αρχιερατεία. Έκλεισε δε τον λόγο του, με μία ευχή προς Τον Σεβασμιώτατο, δανειζόμενος το χωρίο του Προφητάνακτος Δαυίδ: «Δώη σοι Κύριος κατά την καρδίαν σου και πάσαν την βουλήν σου πληρώσαι».

Αργά το απόγευμα οι Φθιώτες προσκυνητές επέστρεψαν στην πόλη της Λαμίας γεμάτοι από πνευματική εμπειρία,  Θεία Ευλογία από την τόσο όμορφη και ωφέλιμη προσκυνηματική τους εκδρομή, ευχόμενοι τέτοιου είδους Ιερές αποδημίες να πραγματοποιούνται συχνά.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.