• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Το ανακοινωθέν της εκτάκτου πανηγυρικής συγκλήσεως της Ιεραρχίας

5 Ιουνίου 2025
in Εκκλησία της Ελλάδος
Το ανακοινωθέν της εκτάκτου πανηγυρικής συγκλήσεως της Ιεραρχίας
Share on FacebookShare on Twitter

  Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025, στη Συνεδρία της εκτάκτου πανηγυρικής συγκλήσεώς Της με αφορμή  την επέτειο της συμπληρώσεως των 1700 ετών από τη σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

            Προ της Συνεδρίας ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργήσαντος του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφανίου.

            Περί την 9η πρωινή, στη μεγάλη Αίθουσα των Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου, εψάλη η Ακολουθία για την έναρξη των εργασιών Αυτής. Αναγνωσθέντος του Καταλόγου των συμμετεχόντων Ιεραρχών, διεπιστώθη απαρτία.

            Ακολούθως, συγκροτήθηκε η Επιτροπή Τύπου από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.

 Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στη σύντομη προσφώνησή του, ανέφερε αρχικά ότι ήδη από την αποστολική περίοδο η θεολογική και δογματική ενότητα της Εκκλησίας του Χριστού και η ρύθμιση διαφόρων ζητημάτων εσωτερικής διακυβέρνησης και διοίκησής Της υπήρξαν θεμελιώδεις στόχοι της εκκλησιαστικής ζωής. Η αναγκαιότητα επίτευξης αυτών των δύο στόχων κατέστη ιδιαιτέρως επιτακτική κατά τον Δ’ αιώνα, όταν έπαυσαν οι αντιχριστιανικοί διωγμοί από μέρους του Ρωμαϊκού Κράτους και των εθνικών και κατέστη η Εκκλησία «ανεκτή θρησκεία». Εντός αυτού του νέου ιστορικού πλαισίου συνεκλήθη και η περίφημη Σύνοδος της Νικαίας το 325, η οποία συνιστά «ορόσημο» τόσο για τη δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας όσο και για τη ρύθμιση διαφόρων ζητημάτων διοικητικής φύσεως.

Ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε ως ακλόνητο στύλο της πίστεως της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας των Ορθοδόξων την θεολογική αλήθεια του Ομοουσίου των Τριών Προσώπων της Αγίας Τριάδος, η οποία αποτυπώθηκε από τους Πατέρες της Συνόδου στο Σύμβολο της Πίστεως. Η αλήθεια αυτή είναι πάντοτε επίκαιρη εξ επόψεως θεολογικής, ιδιαιτέρως σήμερα, ενώπιον παλαιότερων και νεώτερων αρειανικών και αρειανιζουσών αιρέσεων (Μορμόνων, Ιεχωβάδων, αθεϊστών κ.ά.) και θεολογικών προσεγγίσεων που προέρχονται από τη Δύση, οι οποίες επιχειρούν με διάφορους τρόπους να εισχωρήσουν εντός της Ορθοδόξου Θεολογίας και να διαταράξουν τη θεολογική Της αλήθεια και την Τριαδολογική Της κατανόηση και ομολογία. Επίσης υπήρξε σημαντικό και το καθόλου κανονικό έργο της Συνόδου, ενώ ο καθορισμός του Πασχάλιου κανόνα αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό για τους Χριστιανούς.

Κλείνοντας την προσφώνησή του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε: «Η 1700ή επέτειος μάς  υπενθυμίζει τα αρχέτυπα, τις παραδοχές της Εκκλησίας και τον διηνεκή αγώνα της Ορθοδοξίας κατά των διαστρεβλώσεων, παρανοήσεων, αποκλίσεων. Η Σύνοδος αποτελεί λοιπόν μείζον εκκλησιαστικό ανάχωμα έναντι των πλανών της αιρέσεως. Σε καιρούς κρίσεως, σχετικισμού και πολιτισμικής ανατροπής ‘’η πίστη της Νικαίας’’ διασφαλίζει την πίστη ως κοινή εμπειρία και ομολογία, προφυλάσσοντας την εκκλησία από την αυθαιρεσία της ατομικότητας ή των περιστασιακών ιδεολογικών και άλλων ρευμάτων. Η ‘’πίστη της Νικαίας’’ δεν αποτελεί, λοιπόν, μνημείο του παρελθόντος, αλλά πρότυπο παρόντος και μέλλοντος».

            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ως Αντιπρόεδρος της Ιεραρχίας, αντιφώνησε εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών.

            Κατόπιν, σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, ανέγνωσε την Εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με θέμα: «Η αποδοχή της θεολογίας και του έργου της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, στο πλαίσιο της παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Στην Εισαγωγή αυτής, ανέφερε ότι «η συμπλήρωση 1700 ετών από της συγκλήσεως της Α’ Οικουμενικής Συνόδου αποτελεί αφενός αφορμή για επαναξιολόγηση των ιστορικών και θεολογικών δεδομένων της συγκεκριμένης Συνόδου και αφετέρου την απαρχή για την επικαιροποίησή τους, ως διαδικασία επαναπρόσληψης της θεολογίας και του έργου της στον 21ο αιώνα. Καλούμεθα δηλαδή να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο βιώθηκε στην ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας και στο πλαίσιο της συνοδικής αυτοσυνείδησίας Της το συνοδικό γεγονός και οι αποφάσεις της συγκεκριμένης Συνόδου αλλά και τη σημασία τους στην σύγχρονη εκκλησιολογική πραγματικότητα».

Στο πρώτο μέρος της Εισηγήσεώς του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ιδιαίτερα ότι «η Α’ Οικουμενική Σύνοδος αποτελεί την σπουδαιότερη μορφή έκφρασης της συνοδικότητας στην ιστορία και θεολογία των Συνόδων, ως εκφράζουσα την καθολικότητα της Εκκλησίας, ενώ με την σύγκληση και την συνοδική της δομή και λειτουργία απετέλεσε την αναντίρρητη εκκλησιολογική έκφραση της αυθεντίας της Καθολικής Εκκλησίας σε θέματα πίστεως και κανονικής παραδόσεως, ώστε να διαφυλαχθεί η ενότητα της Εκκλησίας και να αποφευχθεί μία ‘’πολυκέφαλη’’ θεώρηση της εκκλησιαστικότητας».

Συγκεκριμένα, σχετικά με το προκύψαν θεολογικό πρόβλημα της αρειανικής αίρεσης η Σύνοδος αποτύπωσε την ενιαία και καθολική πίστη της Εκκλησίας, ως συνέχεια της πίστεως των Αποστόλων και των πρώτων Πατέρων και μάλιστα στο πλαίσιο της βιβλικής παραδόσεως και στην βάση διατυπώσεως της αρχέγονης Χριστολογίας. Στο Σύμβολο της Πίστεως κατάφερε να εκφράσει τη μία και ενιαία πίστη της «Καθόλου Εκκλησίας», γι’ αυτό και αποτελεί τη σπονδυλική στήλη έκθεσης της δογματικής διδασκαλίας και το διαχρονικό και οικουμενικό κριτήριο διάκρισης μεταξύ ορθοδοξίας και ετεροδοξίας για όλες τις Τοπικές Εκκλησίες της Χριστιανικής Οικουμένης.

Όσον αφορά τα θέματα της κανονικής παραδόσεως, καθορίζοντας τον χρόνο του εορτασμού του Πάσχα και διευθετώντας το Μελιτιανό σχίσμα, η Α’ Οικουμενική Σύνοδος τερμάτισε τις έριδες και επέλυσε ζητήματα ποιμαντικής και εκκλησιαστικοκανονικής οικονομίας. Γι’ αυτό και οι μεταγενέστερες Οικουμενικές και Τοπικές Σύνοδοι, αν και διετύπωσαν πλήθος νέων κανόνων για πολλά νέα κανονικά ζητήματα, εντούτοις απέδωσαν μεγάλη σημασία στο κανονικό έργο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, επικυρώνοντας έτσι την ανάδειξη της αυθεντικής συνέχειας της κανονικής παραδόσεως σε όλες τις εποχές της Εκκλησίας.

Στο δεύτερο μέρος της Εισηγήσεώς του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος επισήμανε την αναγνώριση της εκκλησιολογικής σημασίας της Α’ Οικουμενικής Συνόδου ως προς την έννοια της συνοδικότητας στον 21ο αιώνα, και σε αναφορά προς τα ταυτοτικά στοιχεία άλλων χριστιανικών παραδόσεων. Συγκεκριμένα τόνισε ότι οι Ορθόδοξοι καλούμεθα στις διαλογικές σχέσεις προς τους ετεροδόξους να αντλήσουμε από τη δομή, τη λειτουργία και τη συγκρότηση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου τα στοιχεία εκείνα με τα οποία θα επαναδιατυπώσουμε την έννοια της συνοδικότητας. «Καλούμεθα για την ακρίβεια να προσεγγίσουμε την Ορθόδοξη παράδοση της συνοδικότητας ως μία δημιουργική ανανέωση της συνοδικής αυτοσυνειδησίας της Ορθόδοξης εκκλησιολογίας, όχι για τους ‘’εντός’’ μόνο αλλά και για τους ‘’εκτός’’».

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος Εισηγητής υπογράμμισε ότι ο εορτασμός των 1700 ετών από της συγκλήσεως της Α’ Οικουμενικής Συνόδου επαναφέρει στο προσκήνιο του θεολογικού και εκκλησιολογικού προβληματισμού μας το θέμα της συνοδικότητας και του τρόπου με τον οποίο δύναται αυτό να αναγνωριστεί και να καταστεί αποδεκτό από ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία προκαλείται και προσκαλείται να διδάξει και να νοηματοδοτήσει και τις άλλες Χριστιανικές Ομολογίες και Παραδόσεις σχετικά με το «πῶς δεῖ καί ὑπέρ ὧν δεῖ» της συνοδικότητας, αλλά και σε σχέση με άλλα σύγχρονα ανθρωπολογικά προβλήματα. «Η Α’ Οικουμενική Σύνοδος θα πρέπει να παραμένει πάντοτε το σημείο αναφοράς και το πρότυπό μας, όχι μόνο εορτολογικά, αλλά κυρίως εκκλησιολογικά, ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώνουμε έμπρακτα και ουσιαστικά την σημασία της στην σπουδαιότητά της αλλά και την αναγκαιότητά της».

            Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Σεβασμιώτατοι Σύνεδροι ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την εμπεριστατωμένη Εισήγησή του και έλαβε πέρας η πανηγυρική Συνεδρία.

Πρόσφατα Άρθρα

Ιερά αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Μηνά στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερά αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Μηνά στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως

11 Νοεμβρίου 2025

Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου 2025, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως, τελέσθηκε Ιερά αγρυπνία για την εορτή...

Read more
Ἐπιστολὴ τοῦ Ἀρχηγοῦ τοῦ ΓΕΣ στὸν Μητροπολίτη Καστορίας, ἐπὶ τῇ διπλῆ ἑορτὴ τοῦ πολιούχου Ἁγίου καὶ τῶν Ἐλευθερίων τῆς Καστοριᾶς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐπιστολὴ τοῦ Ἀρχηγοῦ τοῦ ΓΕΣ στὸν Μητροπολίτη Καστορίας, ἐπὶ τῇ διπλῆ ἑορτὴ τοῦ πολιούχου Ἁγίου καὶ τῶν Ἐλευθερίων τῆς Καστοριᾶς

11 Νοεμβρίου 2025

Τὴν ἡμέρα τοῦ «διπλοῦ» ἑορτασμοῦ τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνᾶ πολιούχου της Καστοριᾶς καὶ τῶν Ἐλευθερίων τῆς πόλεώς μας, ἔλαβα μιὰ...

Read more
Η εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων της Ι.Μ. Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόγραμμα εορτασμού ονομαστηρίων Σεβασμιωτάτου Μητρ. Μεσσηνίας

11 Νοεμβρίου 2025

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας...

Read more
Υποδοχή Ι. Λειψάνου του Αγίου Μηνά στην Μητρόπολη Περιστερίου
Αγίου Μηνά

Αγωνίζου (Του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ)

11 Νοεμβρίου 2025

Του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ Απευθυνόμενος ο Απόστολος Παύλος στον μαθητή του Τιμόθεο Επίσκοπο Εφέσου, ανάμεσα στις άλλες πνευματικές...

Read more
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Μηνά Ναούσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Μηνά Ναούσης

11 Νοεμβρίου 2025

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο...

Read more
Η εορτή της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στην Λαμία
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στην Λαμία

11 Νοεμβρίου 2025

Τον Προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στην χορεία του Πολυαρίθμου χορού των Φθιωτών Αγίων...

Read more
Συνεστίαση της πνευματικής οικογενείας του «ΜΑΞΙΜΕΙΟΥ» Ιδρύματος της Εκκλησίας των Σερρών
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνεστίαση της πνευματικής οικογενείας του «ΜΑΞΙΜΕΙΟΥ» Ιδρύματος της Εκκλησίας των Σερρών

11 Νοεμβρίου 2025

Στιγμές ευφρόσυνες, μέσα σε κλίμα οικογενειακής θαλπωρής, χαράς και απλότητος, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι 700 και πλέον φίλοι...

Read more
Ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Μηνά στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Μηνά στην Καρδίτσα

11 Νοεμβρίου 2025

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Τιμόθεος το απόγευμα της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου 2025 χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού επί τι ιερά...

Read more
Πολυαρχιερατικὸς Ἑσπερινὸς γιὰ τὸν προστάτη της Καστοριᾶς, Ἅγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνᾶ τὸν Θαυματουργό
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικὸς Ἑσπερινὸς γιὰ τὸν προστάτη της Καστοριᾶς, Ἅγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνᾶ τὸν Θαυματουργό

11 Νοεμβρίου 2025

Τὸ ἑσπέρας τῆς Δευτέρας 10 Νοεμβρίου 2025, ξεκίνησαν οἱ λατρευτικὲς ἐκδηλώσεις πρὸς τιμὴ τοῦ πολιούχου της Καστοριᾶς, Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνᾶ...

Read more
ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΡΩΔΙΩΝ
Πνευματικές Διδαχές

ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΡΩΔΙΩΝ

10 Νοεμβρίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η χορεία των Εβδομήκοντα Αποστόλων υπήρξε σημαντική για την αρχαία Εκκλησία, διότι οι ένθεοι...

Read more
Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Στουδίτης: Ὁ ἀσυμβίβαστος ὁμολογητὴς τῆς Ἐκκλησίας μας
Πνευματικές Διδαχές

Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Στουδίτης: Ὁ ἀσυμβίβαστος ὁμολογητὴς τῆς Ἐκκλησίας μας

10 Νοεμβρίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού      Μια από τις πιο σεβαστές τάξεις των αγίων της Εκκλησίας μας είναι οι...

Read more
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς
Αγίου Μηνά

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς

11 Νοεμβρίου 2025

«Ο άγιος Μηνάς ήταν επί της βασιλείας του Μαξιμιανού, και ως στρατιωτικός ανήκε στο τάγμα των Νουμέρων, που λέγονταν  Ρουταλικοί,...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Γόρτυνο Νικηφόρο
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Γόρτυνο Νικηφόρο

10 Νοεμβρίου 2025

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως , η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του...

Read more
Έναρξη – Αγιασμός δραστηριοτήτων Χριστιανικής Καταφυγής Νέων ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ΄΄
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη – Αγιασμός δραστηριοτήτων Χριστιανικής Καταφυγής Νέων ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ΄΄

10 Νοεμβρίου 2025

Το απόγευμα της Κυριακής 9 Νοεμβρίου ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για την...

Read more
Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην ομώνυμη Ιερά Μονή Σπανού Κιλκίς
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην ομώνυμη Ιερά Μονή Σπανού Κιλκίς

10 Νοεμβρίου 2025

Χαίρει και αγάλλεται η Ιερά Ανδρώα Μονή Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς εορτάζουσα τον προστάτη και έφορο της Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ο Άγιος Νεκτάριος συκοφαντούμενος και διωκόμενος
Αγίου Νεκταρίου

Ο Άγιος Νεκτάριος συκοφαντούμενος και διωκόμενος

8 Νοεμβρίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού      Το μεγάλο και διαρκές θαύμα στην Εκκλησία μας είναι η αδιάκοπη εμφάνιση αγίων....

Ο σκοπός τής ζωής μας είναι ο αγιασμός και η θέωσις

Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος καὶ τὸ βίωμα τῆς Ὀρθοδοξίας

8 Νοεμβρίου 2025
Ο σκοπός τής ζωής μας είναι ο αγιασμός και η θέωσις

Ο βίος καί τά βιώματα τού Αγ. Νεκταρίου

8 Νοεμβρίου 2024
«Τον παρ’ εαυτού μη αδικούμενον, ουδείς έτερος αδικήσαι δυνήσεται»

Άγιος Νεκτάριος: Ο πολύπαθος θαυματουργός Επίσκοπος

8 Νοεμβρίου 2024
«Τον παρ’ εαυτού μη αδικούμενον, ουδείς έτερος αδικήσαι δυνήσεται»

Ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως υποψήφιος πατριάρχης Αλεξανδρείας

9 Νοεμβρίου 2022
Ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως και η γενέτειρά του Σηλυβρία

Ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως και η γενέτειρά του Σηλυβρία

7 Νοεμβρίου 2022
Άγιος Νεκτάριος, θεολόγος εν έργω καί λόγω

Άγιος Νεκτάριος, θεολόγος εν έργω καί λόγω

9 Νοεμβρίου 2018
Ο σκοπός τής ζωής μας είναι ο αγιασμός και η θέωσις

Ο σκοπός τής ζωής μας είναι ο αγιασμός και η θέωσις

8 Νοεμβρίου 2016
Next Post
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου της Αγίας Φιλοθέης στον Πειραιά

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου της Αγίας Φιλοθέης στον Πειραιά

Το αποκλειστικό προνόμιο του Οικουμενικού Θρόνου για τις επίδικες διαφορές

Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθαίρεσε τον π. Ιωάννη Νικολαΐδη

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Θεοδώρων (πλ. Κλαυθμώνος) λειτούργησε ο Μητρ. Λαρίσης

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Θεοδώρων (πλ. Κλαυθμώνος) λειτούργησε ο Μητρ. Λαρίσης

81η επέτειος του Ολοκαυτώματος του μαρτυρικού χωριού του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος

81η επέτειος του Ολοκαυτώματος του μαρτυρικού χωριού του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος

Συνάντηση εντεταλμένων κληρικών και λαϊκών με την Επιτροπή Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας

Συνάντηση εντεταλμένων κληρικών και λαϊκών με την Επιτροπή Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist