Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις του θαυματουργού τίμησε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 η Εκκλησία μας. Στον Θεολόγο Σπάρτης, στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου, τελέσθηκε σε κατανυκτικό κλίμα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες, εντάχθηκε σε μεταπτυχιακή εργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης του εν λόγω Ιερού Ναού, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό βυζαντινό μνημείο του 1350 μ.Χ. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αρχιτεκτονικής αποκατάστασης του Ναού και του περιβάλλοντος χώρου. Το έργο εκτελείται σε συνεργασία με τον ομότιμο καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννη Κίζη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Τη μελέτη έχει αναλάβει ο αρχιτέκτων κ. Εμανουήλ Σηρακάκης.

??
??

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.