Πανδήμως εορτάσθηκε η Μνήμη του Αγίου Παισίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και ιδιαίτερα  για πρώτη φορά φέτος στον Οικισμό των Μαγγάνων όπου προς τιμήν του Μεγάλου Οσίου ανηγέρθη ένα περικαλλές Ιερό παρεκκλήσι.

Την παραμονή της Εορτής Τετάρτη 11η Ιουλίου 2018 , στις 7:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων , τέλεσε τα θυρανοίξια του Ναιδρίου με τον Αγιασμό και τον πρώτο Εσπερινό επί τη Εορτή του Αγίου με την παρουσία Κλήρου και λαού της περιοχής.

Στο κήρυγμα του , ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Παντελεήμων , τόνισε την αξία και την ανάγκη που έχουμε απο τους Αγίους στην ζωή μας ως χριστιανοί και ότι καλούμεθα κι εμείς να μιμηθούμε την πίστη και το έργο τους ώστε να λάβουμε την χάρη και το έλεος παρά Θεού.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιδρυτές και τους κτήτορες του Παρεκκλησίου καθώς τον και τον  Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου το Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο , το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Ιερέα του χωριού πατήρ Κωνσταντίνο καθώς κι όλους τους χωριανούς για την προσφορά και την αλληλεγγύη στο έργο αυτό.

Οι κυρίες  της Ενορίας προσέφεραν μετά το πέρας του Εσπερινού εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.