Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, μετά το πέρας της μεγαλοπρεπής λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του πολιούχου της πόλεως των Αθηνών Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, το εσπέρας της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου, δραττόμενος της παρουσίας του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, τόνισε πως στα οκτώ χρόνια που προΐσταται σε αυτήν την λιτανεία, είτε ως τελετάρχης, είτε ως Επίσκοπος τα δύο τελευταία χρόνια, είναι η πρώτη φορά που παρίσταται ο Δήμαρχος Αθηναίων. Εξέφρασε δια αυτόν τον λόγο την χαρά του και προσέθεσε πως αυτό είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Ακολούθως, τόνισε πώς πλανάται πλάνην οικτράν, όποιος νομίζει πως δύναται να διατηρήσει την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων στον κόσμο τούτο, καταργώντας την εκκλησία, την πατρίδα, την παράδοση.

Προσέθεσε δε ότι καθίσταται αδύνατο να αγαπήσουμε την πατρίδα των συνανθρώπων μας εάν προηγουμένως δεν έχουμε αγαπήσει τη δική μας!

Φαντάζει αδιανόητο να αγαπήσουμε μιαν άλλην θρησκεία χωρίς πρώτα να έχουμε αγαπήσει τη δική μας!

Δεν δύναται να αγαπήσουμε έναν οποιοδήποτε άλλο πολιτισμό εάν δεν έχουμε αγαπήσει και εκτιμήσει το δικό μας!

Επεσήμανε πως κάθε άλλο παρά φανατισμός καλείται τούτο. Πρόοδος ονομάζεται!

Και θυμηθείτε, είπε, καθείς που σέβεται τις ρίζες του, πορεία λαμπρή έχει μπροστά του και η αιωνιότητα είναι εκείνη που τον περιμένει.

Διότι, όποιος έχει παρελθόν, έχει και μέλλον!

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από την λιτανεία πατώντας εδώ!

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.