• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Θεσπιών Παύλος: «Ο Χριστός φέρνει τις ανατροπές, που εμείς δεν μπορούμε»

25 Μαρτίου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Θεσπιών Παύλος: «Ο Χριστός φέρνει τις ανατροπές, που εμείς δεν μπορούμε»
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχίζονται οι ιερές πανηγύρεις στην Φθιωτική Εκκλησία, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 από την εορτή των Αγίων Θεοδώρων στην Αταλάντη, εν συνεχεία με την Σύναξη των Φθιωτών Αγίων, και από σήμερα με την διπλή μεγάλη Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

          Απόψε, στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Ιγνατίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Τους Αγίους Αρχιερείς προσεφώνησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο χοροστατών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

          «Εορτάζουμε δύο γεγονότα, τα οποία φαίνονται αδιανόητα. Υπήρξαν αδιανόητα μέσα στην ιστορία,  αλλά με παράδοξο τρόπο έγιναν πραγματικότητα.

Το πρώτο είναι το θρησκευτικό γεγονός, το γεγονός ότι ο άνθρωπος ο χαμένος από την πρόνοια του Θεού, από την αγάπη Του, από την ευλογία Του, από την προστασία Του, με δική του υπαιτιότητα βρίσκεται να πορεύεται μακριά από τον Θεό, να χάνει αυτή την υπέροχη σκέπη της παρουσίας και της ευλογίας του Θεού και να μην έχει καμία δυνατότητα να επιστρέψει και πάλι στην προτέρα κατάσταση. Απεγδυμένος από όλη αυτή την ευλογία, γυμνός, αδύναμος, ασθενής, πορεύεται μέσα στους αιώνες κουβαλώντας όμως μέσα του έναν παράδοξο λόγο, έναν λόγο πουν μένει σαν παρακαταθήκη, για να ενισχύει την κάθε στιγμή. Και αυτός ο λόγος είναι το Πρωτευαγγέλιο,  είναι αυτό που ταυτόχρονα με την τιμωρία γίνεται προσδοκία ευλογίας του Θεού. Εξερχόμενος ο άνθρωπος εξαιτίας της δικιάς του ανυπακοής και της δικιάς του επιλογής από τον ευλογημένο τόπο της παρουσίας του Θεού από την Εδέμ της τρυφής λαμβάνει από τον Θεό την προσδοκία ότι θα γεννηθεί η Κεχαριτωμένη, θα γεννηθεί εκείνη, η οποία με έναν παράδοξο τρόπο θα φέρει το αδιανόητο στον κόσμο. Και ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι θα νικήσει αυτόν, ο οποίος ήταν η αιτία της εξόδου του ανθρώπου από τον Παράδεισο. Θα γεννήσει αυτόν ο οποίος με παράδοξο τρόπο θα έρθει, αδιανόητα για μας τους ανθρώπους, για να κατορθώσει το μεγάλο χτύπημα στον διάβολο.

Και με αυτό το Πρωτευαγγέλιο πορεύεται ο άνθρωπος μέσα στους αιώνες μέχρι τη στιγμή που γεννιέται σε ένα μικρό χωριό της Παλαιστίνης, έξω από τον τόπο που θα περίμενε ότι θα έρθει ο Μεσσίας, έξω από τον τόπο που ήταν ο τόπος της παρουσίας του Θεού, στην Γαλιλαία των Εθνών, με έναν παράδοξο τρόπο, σε ένα φτωχό σπίτι έρχεται ο Μέγας Αρχάγγελος, η δύναμη του Θεού, για να συνομιλήσει με μια μικρή παιδούλα, η οποία σκύβει το κεφάλι, διερωτάται πώς είναι δυνατόν αυτή η απλή γυναίκα να συναντιέται με τον Μεγάλο Αρχάγγελο και μάλιστα συγκλονίζει η καρδιά της, γιατί δεν μπορεί να το χωρέσει. Πως είναι δυνατόν να γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά τα αδιανόητα που της λέγει ο Αρχάγγελος! Πως είναι δυνατόν να γεννήσει τον Μεσσία, τον Λυτρωτή του κόσμου. Και αυτά τα ερωτήματα τα θέτει μέσα από την καρδιά της στον Αρχάγγελο, όχι για να αμφισβητήσει το γεγονός αυτό καθαυτό, αλλά γιατί νιώθει τη μικρότητα της ύπαρξής της μπροστά στο μεγαλείο του Θεού, γιατί συγκλονίζεται από το γεγονός, ότι έρχεται να ανατραπεί η πορεία της ανθρώπινης ιστορίας και να ξαναεπιστρέψει στην πηγή από την οποία προήλθε το ανθρώπινο γένος, να επιστρέψει δηλαδή στον Παράδεισο διαμέσου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Και πλημμυρίζει η καρδιά της από αγάπη. Λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός σε μια αποστροφή του λόγου του ότι δεν είναι τόσο το γεγονός ότι η Παναγία υποδέχεται με τα σπλάχνα της, με την σάρκα της τον Θεό της, αλλά κυρίως τον υποδέχεται με την καρδιά της, τον δέχεται με την καρδιά της. Γιατί; Γιατί είναι η Κεχαριτωμένη. Προσέξτε αυτό το επίθετο. Δεν χαριτώνεται εκείνη τη στιγμή, αλλά έχει προηγηθεί αυτό σαν δωρεά του Θεού. Είναι η προεπιλεγμένη, είναι η ευλογημένη, είναι αυτή και η ίδια ετοίμασε τον εαυτό της, αλλά την είχε ετοιμάσει ήδη ο Θεός με έναν παράδοξο τρόπο, για να γεννήσει τον υιό Του εδώ στον κόσμο και να γίνει η αφορμή, ώστε όλοι εμείς να απολαμβάνουμε σήμερα τις δωρεές του Θεού, να απολαμβάνουμε το μεγαλύτερο παράδοξο. Να είμαστε παιδιά του Θεού, να βρισκόμαστε κάτω από τη σκέπη Του και την προστασία Του, απολαμβάνοντας τη συγχώρεση από το Θεό, να λαμβάνουμε την ευλογία Του που μας οδηγεί προς τη σωτηρία.

Αυτό είναι το πρώτο παράδοξο που εορτάζουμε σήμερα και αυτό το παράδοξο και το αδιανόητο θεραπεύεται μέσα στην ψυχή μας από το γεγονός μας ότι η Παναγία μας αγαπούσε τον Θεό με όλη της την καρδιά και δέχτηκε τον Υιό Του μέσα στα σπλάχνα της πρώτα από όλα όμως μέσα στην καρδιά της και έπραξε και ένα άλλο η Παναγία μας. Μέσα στην καρδιά της λέγει ο δικός σας προστάτης, ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής, «πάντοτε φύλαττε η Παναγία τα λόγια του Κυρίου». Δεν τα άκουγε μονάχα, αλλά τα φύλαγε σαν ιερά παρακαταθήκη και έτσι έγινε η κιβωτός της νέας διαθήκης η Παναγία μας. Ήταν αυτή που κρατούσε τα λόγια του Θεού. Τα κρατούσε σαν παρακαταθήκη, για να ενισχύσει τους Αποστόλους, όταν ερχόταν οι προβληματισμοί του κόσμου αυτού, για να θεραπεύσει τις διχόνοιες, για να ενδυναμώσει τους ιεραποστόλους, για να δώσει παρηγορία στους ασθενούντας και στους δοκιμαζόμενους όλων των εποχών, για να γίνει η Γοργοϋπήκοος,  η οποία ξέρει να μεταφέρει και τις δικές μας προσευχές στο Θεό. Για αυτό ακριβώς και ο Άγγελος εκείνη την ημέρα την αποκάλεσε Κεχαριτωμένη, γιατί η Χάρη από τον Θεό ήταν προ των αιώνων και είναι και μετά τους αιώνες, γιατί η Παναγία μας αξιώθηκε να γίνει η Πλατυτέρα των Ουρανών και η δικιά μας κι μητέρα. Εορτάζουμε σήμερα αυτό το γεγονός ότι το αδιανόητο για εμάς τους ανθρώπους γίνεται πραγματικότητα με την παρέμβαση του Θεού,  αλλά και τη συνεργία του ανθρώπου.

Και συμβαίνει και ένα δεύτερο παράδοξο και αδιανόητο το γεγονός ότι συμβαίνει ένας αδύναμος λαός, ένας λαός, ο οποίος ζει για εκατοντάδες χρόνια μέσα σε μια φρικτή δοκιμασία, ένας λαός,  ο οποίος βιώνει το σκοτάδι να ανασταίνεται κάποια στιγμή, να υψώνει την καρδιά του προς τον ουρανό και να λαμβάνει δύναμη και μη έχοντας τίποτα, καμία ενίσχυση, καμιά ενδυνάμωση γήινη, χωρική, ανθρώπινη να κατορθώνει το ακατόρθωτο. Να ανασταίνεται, να επαναστατεί και να ιδρύει ξανά το κράτος του, ελεύθερο, για να τιμήσει την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Θεό, ο οποίος τα αδιανόητα τα κάνει πραγματικότητα.

Εορτάζουμε σήμερα μαζί με τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου εδώ στο κέντρο της Επαναστάσεως, στην ευλογημένη Ρούμελη, η  οποία ξέρει να γεννάει ήρωες, μάρτυρες και αγίους της πίστεως και της πατρίδας μας, εορτάζουμε την Εθνική Παλιγγενεσία, την εορτάζουμε για να κρατήσουμε μέσα στη μνήμη μας το γεγονός, ότι οι πατέρες μας ήξεραν να αγωνίζονται και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά. Ήξεραν να βάζουν την πίστη, η οποία ενισχύει και ενδυναμώνει. Ήξεραν να βάζουν το Χριστό μπροστά ξέροντας ότι ο Χριστός φέρνει τις ανατροπές που εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε και οι δυνατοί χάθηκαν και οι αδύναμοι έγιναν δυνατοί. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούμε ποτέ και παράλληλα εσείς οι Ρουμελιώτες θα πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι, να χαίρεται η καρδιά σας,  γιατί εξαιτίας εκείνων των υπέροχων ηρώων σήμερα είμαστε ελεύθεροι και αυτή την ελευθερία μας θα πρέπει να την τιμήσουμε πραγματικά όπως την τίμησαν οι άγιοι μάρτυρες της πίστεως και της πατρίδας μας. Να την τιμήσουμε με την προσωπικότητά μας. Να ξέρουμε ότι δεν πρέπει να έχουμε ηττοπάθεια στη ζωή μας αλλά να έχουμε δύναμη, όπως είχαν εκείνοι, να έχουμε ελπίδα. Τι να έχουμε δηλαδή;

Πάνω από όλα πίστη. Κι εσείς οι κάτοικοι της Ρούμελης εδώ πέρα που δίνετε δύναμη και κουράγιο σε όλους τους Έλληνες έχοντας μπροστάρη τον υπέροχο, τον δυνατό, τον πνευματικό σας πατέρα τον Μητροπολίτη σας,  θα προχωράτε μπροστά».

Ακολούθως οι Άγιοι Αρχιερείς μετέβησαν στην Χριστιανική Εστία Λαμίας και παρακολούθησαν την επιτυχημένη εκδήλωση, την οποία παρουσίασαν τα παιδιά της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821 με θέμα: «Άγια μέρα ξημερώνει».

Αύριο το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας στον Πανηγυρικό Όρθρο θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα προεξάρχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, θα τελεσθεί η επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και ακολούθως η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με επίσημη πομπή, ο οποία θα μεταβεί στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου (Καλύβα – Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση και κατόπιν στον ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου.

          Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

7 Ιουλίου 2025

Κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο εκάστου Ιουλίου, στη νήσο Σκιάθο, εορτάζεται η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Εικονιστρίας». Εφέτος,...

Read more
Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος: Οι άγιοι της Εκκλησίας μας, είναι οι καλύτεροι αδελφοί μας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιορείτες Πατέρες μας πικράνατε πολύ…

7 Ιουλίου 2025

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του π. Δανιήλ Ψωίνος https://youtu.be/43g0g-9d2hg?si=CdZ87UpSgnd7Wljl

Read more
Ο Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στις Μικροθήβες
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στις Μικροθήβες

7 Ιουλίου 2025

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μικροθηβών, ο οποίος τιμά τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, χοροστάτησε χθες, 6/7, ο...

Read more
ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΑΛΩΜΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΑΛΩΜΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ

7 Ιουλίου 2025

Την Κυριακή, 6 Ιουλίου 2025, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, με την σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ....

Read more
Θεία Λειτουργία στις Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεία Λειτουργία στις Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας

7 Ιουλίου 2025

Με πατρική αγάπη και μέριμνα, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων...

Read more
Εορτασμός Αγίας Κυριακής και χειροτονία Ιερομονάχου στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός Αγίας Κυριακής και χειροτονία Ιερομονάχου στην Άρτα

7 Ιουλίου 2025

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και κατάνυξη εορτάστηκε το πρωί της Δευτέρας, 7 Ιουλίου 2025, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον...

Read more
Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

7 Ιουλίου 2025

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του...

Read more
Καλαβρύτων Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία ανέκαθεν διατρανώνει: Η πίστη στον Χριστό δεν εξαγοράζεται με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο»
Εκκλησία της Ελλάδος

Καλαβρύτων Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία ανέκαθεν διατρανώνει: Η πίστη στον Χριστό δεν εξαγοράζεται με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο»

7 Ιουλίου 2025

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε, στις 5 και...

Read more
Ἡ ἑορτή τῆς Ἁγίας Κυριακῆς στήν Ὀρεινή Ναυπακτία
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ ἑορτή τῆς Ἁγίας Κυριακῆς στήν Ὀρεινή Ναυπακτία

7 Ιουλίου 2025

Σέ ὑψόμετρο 1300 μ. καί μέσα σέ πυκνό δάσος ἀπό ἔλατα ἑορτάστηκε ἡ μνήμη τῆς ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακῆς, στόν ὁμώνυμο Ἱερό Ναό...

Read more
Έναρξη “Νικοδημείων 2025” – Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Κυριακής
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη “Νικοδημείων 2025” – Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Κυριακής

7 Ιουλίου 2025

Την έναρξη των φετινών "Νικοδημείων 2025" κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Παροναξίας κ. Καλλίνικος, από τον Ιερό Ναό της Αγίας...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Πειραιώς

7 Ιουλίου 2025

Στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πειραιώς που βρίσκεται στο Νέο Φάληρο, στον μετοχιακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού και Κοιμήσεως...

Read more
Κυριακή Δ΄ Ματθαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Νάξου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Δ΄ Ματθαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Νάξου

7 Ιουλίου 2025

Το πρωί της Κυριακής 6-7-2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου,...

Read more
Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}
Αγίας Κυριακής

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}

7 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία,...

Read more
Ἁγία Κυριακή
Αγίας Κυριακής

Αγία μάρτυς Κυριακή, η θαρραλέα αθλήτρια του Κυρίου

7 Ιουλίου 2025

Κατά τους χρόνους της βασιλείας του Διοκλητιανού, ένα ζευγάρι ευσεβών και ευπόρων χριστιανών, ο Δωρόθεος και η Ευσεβία, όντας άτε­κνοι...

Read more
Κυριακή Δ’ Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καλαμάτας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καλαμάτας

6 Ιουλίου 2025

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού, πλησίον του λιμένος της Καλαμάτας, μετέβη το πρωί της Κυριακής 6ης Ιουλίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}
Αγίας Κυριακής

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}

7 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία,...

Ἁγία Κυριακή

Αγία μάρτυς Κυριακή, η θαρραλέα αθλήτρια του Κυρίου

7 Ιουλίου 2025
Ἁγία Κυριακή

Ἁγία Κυριακή

6 Ιουλίου 2018
Next Post
25η Μαρτίου στήν Ναύπακτο

25η Μαρτίου στήν Ναύπακτο

Ὁ «διπλὸς» ἑορτασμὸς τῆς Πίστεως καὶ τῆς Πατρίδος στὴν ἀκριτικὴ Καστοριά

Ὁ «διπλὸς» ἑορτασμὸς τῆς Πίστεως καὶ τῆς Πατρίδος στὴν ἀκριτικὴ Καστοριά

«Η πίστη στον Χριστό είναι επιταγή Επανάστασης» – Λαμπρή η Πανήγυρις του Ευαγγελισμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος

«Η πίστη στον Χριστό είναι επιταγή Επανάστασης» - Λαμπρή η Πανήγυρις του Ευαγγελισμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λάρισα

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λάρισα

Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist