Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία από το τύπο, για την ληστεία καλαντιστών  στην πλατεία Καβάφη, ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, επικοινώνησε με το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιουπόλεως, και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εθελοντισμού Ηλιούπολης και ζήτησε αν έχουν στοιχεία των ανήλικων να ειδοποιήσουν τους γονείς ή κηδεμόνες τους, ώστε την ημέρα των Χριστουγέννων να προσέλθουν τα παιδιά στο ναό και να ψάλλουν τα κάλαντα, λαμβάνοντας, ως φιλοδώρημα, χρηματικό ποσό σε αντικατάσταση εκείνου που τους έκλεψαν.

Εν συνεχεία στάλθηκε το παρακάτω ηλεκτρονικό γράμμα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής:

«Ενδοξότατοι αξιωματικοί, πάντοτε χαίρετε και καλά Χριστούγεννα.

Πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι «Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα στην Ηλιούπολη».

Σύμφωνα με την δημοσιογραφική καταγραφή το συμβάν « … έγινε στις 12:30 στην πλατεία Καβάφη στην Ηλιούπολη, όπου τρεις άγνωστοι λήστεψαν άλλους τρεις ανήλικους. Οι δράστες, οι οποίοι διαφεύγουν, αναζητούνται, …». ( https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/treis-listeies-se-paidia-poy-elegan-ta-kalanta-stin-attiki/ )

Επειδή η πλατεία  Καβάφη ανήκει γεωγραφικά στην εκκλησιαστική μας κοινότητα – ενορία της αγίας Μαρίνης, παρακαλούμε εάν έχετε στοιχεία των ενηλίκων κηδεμόνων των ανηλίκων οι οποίοι έπεσαν θύματα αυτής της ληστείας,  να τους ενημερώσετε ότι αύριο 25 Δεκεμβρίου 2019 και στο τέλος της Β΄Θείας Λειτουργίας περίπου στις 10:00 περιμένουμε τα συγκεκριμένα παιδιά, να ψάλλουν τα κάλαντα στο ναό και να λάβουν από εμάς, εκείνο το οποίο έχασαν από εκείνους που δεν άκουσαν το ‘’επί γής ειρήνη’’.»

Τέλος κοινοποιήθηκε μέσω του τύπου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης η διάθεση της εκκλησιαστικής κοινότητας για να εντοπιστούν τα θύματα και να ενημερωθούν για τη διάθεση της ενορίας για εκείνα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.