Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού, Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Βαρβάρας, εις τον φερώνυμο ιερό Προσκυνηματικό Ναό, της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην περιοχή του Αιγάλεω, στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προΐστατο της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, κήρυξε τον Θείο Λόγο ομιλώντας επικαίρως προς το παριστάμενο και πολυπληθές Εκκλησίασμα, που είχε κατακλύσει το εσωτερικό και το προαύλιο του προσκυνήματος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό του Ιερού Προσκυνήματος και την λειτουργία του θεολογικού οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας. Εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους ανθρώπους του ναού, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή.

Εν συνεχεία, κλήρος και λαός, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής λιτάνευσαν την εικόνα και το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Βαρβάρας πέριξ του ιερού Προσκυνήματος.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.