Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου το πρωί τελέστηκε κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου του Νέου, Πολιούχου Βεροίας, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. Συμμετείχαν o Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε το θείο Λόγο και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος, Δομενίκου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, Διοκλείας κ. Νεκτάριος και Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος.
Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τους Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα με την παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Ακολούθησε σχετική ομιλία από εντεταλμένο εκπαιδευτικό.
Στο τέλος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Περιχώρων Βεροίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την ευλογία που επιφύλαξαν στον Ιερό Ναό και αναφέρθηκε στην προαγωγή του μέχρι χθες Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως σε Επίσκοπο Δομενίκου. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Θεοφιλεστάτου κ. Αθηναγόρου και του προσέφερε ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.