• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Πειραιώς Σεραφείμ: «Συγχαίρομεν τον Αρχιεπίσκοπο δια την ορθοτόμηση της αλήθειας»

28 Ιανουαρίου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Εφημερίδα των Συντακτών και σενάρια συνωμοσιολογίας
Share on FacebookShare on Twitter

Η Αγία μας Εκκλησία των δύο χιλιάδων χρόνων ιστορικού βίου είναι θεμελιωμένη επί την «πέτραν τῆς πίστεως» (Ματθ. 16,18) και αρδεύεται μυστικώς από το ζωήρρυτον αίμα του επί του Σταυρού εκουσίως θυσιασθέντος υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας. Είναι η Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, που σε ηλικία τριάντα μόλις ετών ύψωσε το λιπόσαρκο ασκητικό του χέρι και κατέδειξε τον αιμομίκτη ηγεμόνα Ηρώδη Αντύπα, ελέγχων δημοσία αυτόν λέγοντας «οὐκ ἔξεστί σοι ἔχειν τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου» (Μαρκ. 6,18) και βέβαια ο σπεκουλάτορας απέτεμνε την κεφαλήν του και την έδωσε ἐπί πίνακι (Μαρκ. 6,28). Είναι η Εκκλησία του Επισκόπου Μεδιολάνων, Αγίου Αμβροσίου, ο οποίος απηγόρευσε εις τον Μονοκράτορα του Ρωμαϊκού Κράτους, Θεοδόσιον, την είσοδο εις τον Ναόν του Θεού, ελέγχων αυτόν δημοσία δια την αιματηρή καταστολή της στάσεως στην Θεσσαλονίκη και τον θάνατο επτά χιλιάδων ανθρώπων. Είναι η Εκκλησία του Ιερού Χρυσοστόμου, του οποίου την ανακομιδή των λειψάνων εορτάζομεν και ο οποίος δημόσια ήλεγχε την Αυτοκράτειρα Ευδοξία, σύζυγον του Αυτοκράτορος Αρκαδίου και καθηρέθη από την ληστρικήν Σύνοδον παρά τήν Δρῦν (403 μ.Χ) και σιδεροδέσμιος βάδισε την οδόν του θανάτου με αλλογενείς φρουρούς στρατιώτες προς την Κουκουσόν της Αρμενίας, όπου πυρέσσων απέθανε στο Ναΰδριον του Αγίου Βασιλίσκου, επιλέγων «Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκεν». Είναι η Εκκλησία των εκατομμυρίων Μαρτύρων, Οσίων, Ομολογητών, Εγκρατευτών και παντός πνεύματος Δικαίου. Είναι η Εκκλησία των Αποστόλων, των Θεοφόρων Πατέρων και των Αγίων εννέα Οικουμενικών Συνόδων. Τελικώς, είναι η Εκκλησία των μεταποιουμένων αμαρτωλών, της πρώην πόρνης, που αποβαίνει δια της μετανοίας παρθένος, του πρώην ληστού, που γίνεται με ένα έμπονο «μνήσθητί μου» (Λουκ. 23,42) ο πρώτος οικιστής του Παραδείσου, του πρώην ασώτου που κατέφαγε την πατρικήν περιουσίαν και που με την επιστροφήν του ανέκτησε την προτέρα του μεγαλωσύνη, του μετανοούντος τελώνη, που δικαιώθηκε από το δικαιοκρίτη Κύριο και κατά ταύτα όχι των αμετανοήτων και των απενοχοποιούντων το βύθειο κακό και την αμαρτία και των θεσμοθετούντων αυτά, ως έννομα αγαθά.

Ο Πανάγιος Κύριος, ο ενανθρωπήσας Θεός Λόγος, διεκήρυξε: Οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ (Ματθ. 6,24) και επομένως δεν απαιτείται πολύ σοφία δια να αντιλαμβανόμεθα ότι στην ζωή αυτή καλείσαι να επαναλάβεις το άθλημα του Ηρακλέους και να βαδίσεις τον δρόμο της αλήθειας, του αγώνος και της θυσίας, ενάντια στην σαπροποίηση και την χωματοποίηση του ανθρώπου, που επιδιώκει μετά μανίας ο αντίδικος εχθρός του Θεού και του ανθρώπου, ο αίσχιστος διάβολος, του οποίου αρνούνται πολλοί την ύπαρξη, αλλά εκτελούν τα δυσώδη έργα του, για να επιτύχει την καταστροφή της σχέσης Θεού και ανθρώπου, να μην κατορθώσει ο άνθρωπος τον υπέρτατο προορισμό του, που είναι η προς τον Θεό ομοήθεια, η χαρίτωσις και ο αγιασμός.

Η Αγία μας Εκκλησία κηρύσσει την Ναοδομία του ανθρωπίνου προσώπου, στοιχούσα στο αποστολικό λόγιο «ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός» (Β΄ Κορ. 6, 16) και στην υπέροχη διαβεβαίωση του Κυρίου «ἐάν τις ἀγαπᾷ με, τὸν λόγον μου τηρήσει, καὶ ὁ πατήρ μου ἀγαπήσει αὐτόν, καὶ πρὸς αὐτὸν ἐλευσόμεθα καὶ μονὴν παρ᾿ αὐτῷ ποιήσομεν» (Ιω. 14, 23). Η Εκκλησία, επομένως, αληθεύει εν αγάπη και αγαπά εν αληθεία (Εφεσ. 4,15), γιατί αγάπη χωρίς αλήθεια είναι απλώς ιδεολόγημα και το σώμα και η ψυχή μας οφείλουν να αποβαίνουν δια του πνευματικού μας αγώνος Ναός του Θεού και όχι καταγώγιο των παθών και των δαιμόνων.

Αφορμή δια την κατάθεση των αυτονοήτων για την Εκκλησία ανωτέρω, πήραμε από την πεπαρρησιασμένη δήλωση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου, δια τις επιπτώσεις της νομοθετήσεως της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και της κανονικοποιήσεως μιας γενετησίου παρεκκλίσεως με πρόσχημα την δήθεν ισότητα στον γάμο και τα δήθεν διασφαλιζόμενα δικαιώματα των παιδιών, διότι ανέστιοι και ασταθείς δημοσιολογούντες έψεξαν την δήλωση του Μακαριωτάτου. Είναι παγκοίνως γνωστόν ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, διακρίνεται δια την σοφίαν του, την ευγένειαν του και το βαθυνούστατον του χαρακτήρος του και επομένως η δήλωσις του καταθέτει την πίστη και την αλήθεια την διαχρονική της Εκκλησίας, που δεν χρειάζεται καμμία επικαιροποίηση ή ενδελεχή μελέτη, διότι είναι αποκάλυψις του ζώντος Θεού και όχι ανθρώπινη κατασκευή.

Διερωτάται κάθε εχέφρων άνθρωπος: απαιτείται πολύ σκέψις και μεγάλη σοφία να μην ισχυριζόμεθα ότι την ιδία στιγμή μπορούμε να τιμούμε και να σεβόμεθα τον Θεό και την Εκκλησία Του και ταυτοχρόνως να νομοθετούμε εναντίον των εντολών του Θεού και της Εκκλησίας Του; Αυτό δεν αποτελεί τον ορισμό της παράνοιας ή μάλλον του δαιμονισμού; Δηλαδή, τι δεν κατανοούμε, ότι οι Κυβερνώντες – θεατοί και αθέατοι- που αθέσμως και ανηθίκως νομοθετούν την κατεδάφιση του οικογενειακού δικαίου και των υψίστων εννοιών της πατρότητος και της μητρότητος, που είναι πυλώνες της ανθρώπινης ιδιοπροσωπίας και ουσιαστικά εναντίον του Ευαγγελίου, του Κανονικού πλαισίου της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας δύο χιλιάδων ετών, της Ανθρωπολογίας – Φυσιολογίας – Οντολογίας και του Αιωνίου Νόμου του Παναγίου Θεού δεν εκπίπτουν οικεία βουλήσει από το Σώμα της Εκκλησίας; Μπορούν να παραμείνουν μέλη της Εκκλησίας, την στιγμή κατά την οποίαν βυσσοδομούν εναντίον Της και προσβάλλουν κατάφωρα το Δόγμα και το Ήθος Της; Σε ποιον οργανισμό παγκοσμίως μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο; Επομένως, όλοι αυτοί που θα νομοθετήσουν και με την ψήφο της ή τον λόγο τους θα υποστηρίξουν αυτό το έγκλημα εις βάρος του ανθρώπου είναι δυστυχώς συνεργάται του διαβόλου και προετοιμάζουν την οδόν του Αντιχρίστου και επομένως κατά λογικήν συνέπειαν έχουν αποκοπεί εκουσίως από το Σώμα της Εκκλησίας. Τι θα θέλαμε λοιπόν, την ιδία στιγμή να λες ότι σέβεσαι δήθεν την Εκκλησία αλλά ταυτόχρονα να την ποδοπατάς; Είναι θλιβερό, αλλά αυτή είναι η επίπτωσις που επέρχεται από την διάπραξη αυτού του εγκλήματος, για να διατηρήσουν πρόσκαιρα τον υπουργικό ή βουλευτικό τους θώκο, την «θεσούλα» τους και να πάρουν τα εύσημα του κόσμου της φθοράς, αδιαφορούντες οι δύστυχοι για την αιώνιότητά τους, που δεν την πιστεύουν μεν, αλλά που δυστυχώς δι’ αυτούς είναι μία απόλυτα αληθής πραγματικότητα. Άλλωστε, ο φρικτός λόγος στην οριακή αποκάλυψη του Ευαγγελιστού Ιωάννου τα λέει όλα: «ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ῥυπαρὸς ῥυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι. Ἰδοὺ ἔρχομαι ταχύ, καὶ ὁ μισθός μου μετ᾿ ἐμοῦ, ἀποδοῦναι ἑκάστῳ ὡς τὸ ἔργον ἔσται αὐτοῦ. ἐγὼ τὸ Α καὶ τὸ Ω, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος, ἀρχὴ καὶ τέλος». (Αποκ. 22, 11-13).

Ένα εκ των επτά Μυστηρίων της Αγίας μας Εκκλησίας είναι το Μυστήριον του Γάμου, το οποίον ο Απόστολος Παύλος αποκαλεί «μέγα εἰς Χριστόν καί εἰς τήν ἐκκλησίαν» (Εφεσ. 5,32) και επομένως αυτός που αρνείται τη μυστηριακή φύση του γάμου και τελεί πολιτικό γάμο, εκπίπτει της Εκκλησίας και Συνοδικώς έχει αποφασιστεί να μην μετέχει της Μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας και των Αγιαστικών μέσων Της και κατά συνέπειαν να στερήται της Εκκλησιαστικής κηδεύσεως, διότι μόνος του ελεύθερα επέλεξε την εκκοπή του από το Σώμα της Εκκλησίας. Δεν είναι παράλογο και εκτός λογικής εάν αυτά ισχύουν για τους ετεροφυλόφιλους να μην ισχύουν εις την νιοστή για τους ομοφυλόφιλους; Δηλαδή, ένας ομοφυλόφιλος που θα τελέσει «πολιτικόν γάμον» θα μπορεί να παραστεί ως ανάδοχος ή ως παράνυμφος ή να συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο εις την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, της οποίας τα Δόγματα και το Ήθος αμεταμελήτως αρνείται; Έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο, τα αυτονόητα και τα λογικά να είναι ζητούμενα.

Και τέλος, ερχόμενοι στην ορθοτάτη δήλωση του Μακαριωτάτου διά την βάπτιση των τεκνοθετηθέντων από ομοφυλόφιλα ζευγάρια παιδιών, όταν αποκτήσουν συνείδηση του εαυτού των και επιθυμούν να γίνουν μέλη της Εκκλησίας, διερωτώμεθα: δεν κατανοείται ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να ισχύσει ο νηπιοβαπτισμός, διότι την ελλίπουσα πίστη του νηπίου, που είναι προϋπόθεσις του βαπτίσματος, που δεν είναι «φολκλόρ» ή πανηγυράκι, αλλά Μυστήριο της Εκκλησίας, πολιτογραφήσεως στην Βασιλεία του Θεού κατά το Κυριακόν λόγιον «ὁ πιστεύσας καὶ βαπτισθεὶς σωθήσεται, ὁ δὲ ἀπιστήσας κατακριθήσεται», (Μαρκ. 16,16) δεν αναπληρώνει η πίστις των κηδεμόνων του τεκνοθετηθέντος από ομοφυλόφιλο ζεύγος παιδιού, διοτί δεν υφίσταται τέτοια πίστις, την στιγμή κατά την οποία οι άνθρωποι αυτοί την πίστη της Εκκλησίας την απορρίπτουν με την προσωπική τους ζωή. Συνεπώς πώς να μορφώσουν εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν το τεκνοθετηθέν «παιδί τους», αφού οι ίδιοι δεν πιστεύουν εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν, έργω και λόγω, διότι αν πίστευαν θα αγωνίζοντο να καταστείλουν το πάθος τους και όχι να το προβάλλουν ως έννομο αγαθό. Όθεν συγχαίρομεν εκ προσώπου του ευαγούς Κλήρου και του φιλοχρίστου Λαού της κατά Πειραιά Εκκλησίας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμον, προσευχόμενοι όπως ορθοτομεί πάντοτε τον λόγο της Αληθείας.

    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 

 

 

 

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

30 Ιανουαρίου 2026

Με θεία λειτουργία σε όλες τις ενορίες όπου υπάρχουν σχολεία εορτάστηκε στην Κέρκυρα η εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των...

Read more
Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

30 Ιανουαρίου 2026

Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Παιδείας και...

Read more
Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης

30 Ιανουαρίου 2026

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τιμήθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη τη Χώρα η εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της...

Read more
Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως

30 Ιανουαρίου 2026

Την Παρακευή 30 Ιανουαρίου 2026, η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του...

Read more
Εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Βέροια | Μνημόσυνο αειμνήστων εκπαιδευτικών και ευεργετών της παιδείας
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Βέροια | Μνημόσυνο αειμνήστων εκπαιδευτικών και ευεργετών της παιδείας

30 Ιανουαρίου 2026

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον...

Read more
Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

30 Ιανουαρίου 2026

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους εκπαιδευτικών και μαθητών τιμήθηκε η μνήμη των Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων...

Read more
Ο ιεραπόστολος διάδοχος του Αγίου Νήφωνος Κωνσταντιανής
Αφιερώματα

Ο ιεραπόστολος διάδοχος του Αγίου Νήφωνος Κωνσταντιανής

30 Ιανουαρίου 2026

Συμπληρώνονται αύριο, 30 Ιανουαρίου, 4 έτη από την επέτειο την εις Επίσκοπο χειροτονίας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου (30 Ιανουαρίου 2022). Ο...

Read more
Ετιμήθη η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ετιμήθη η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην Άρτα

30 Ιανουαρίου 2026

Το πρωί της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου 2026 ετιμήθη η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου,...

Read more
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2025
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2025

30 Ιανουαρίου 2026

Σε κληρικολαϊκή σύναξη που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου 2026 παρουσίασε τον Απολογισμό του φιλανθρωπικού και ιεραποστολικού έργου...

Read more
Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Καρδίτσα με τη σύμπραξη Πολιτείας και Εκκλησίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Καρδίτσα με τη σύμπραξη Πολιτείας και Εκκλησίας

30 Ιανουαρίου 2026

   Η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Καρδίτσα σε κτίριο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων αποτέλεσε το θέμα...

Read more
Μνημόσυνο του μακαριστού Μητρ. Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου στην Πάνω Δευτερά
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Μνημόσυνο του μακαριστού Μητρ. Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου στην Πάνω Δευτερά

30 Ιανουαρίου 2026

Την Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου...

Read more
Αρχιερατικός Εσπερινός για τους Τρεις Ιεράρχες  στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης – Τρισάγιο για τα θύματα των δύο δυστυχημάτων
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικός Εσπερινός για τους Τρεις Ιεράρχες στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης – Τρισάγιο για τα θύματα των δύο δυστυχημάτων

30 Ιανουαρίου 2026

Στο πλαίσιο της εορτής των Τριών Ιεραρχών, Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Βασιλείου του Μεγάλου και Γρηγορίου του Ναζιανζηνού ή Θεολόγου, προστατών...

Read more
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

30 Ιανουαρίου 2026

Το πρωί της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε τον Βρεφονηπιακό...

Read more
Η εορτή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

30 Ιανουαρίου 2026

Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην καρδιά της Λαμίας ξεκίνησε χθες ο εορτασμός του Οσίου Εφραίμ του...

Read more
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στον Μητρ. Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στον Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

29 Ιανουαρίου 2026

  Το πρωί της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου 2026, ο νέος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Αρβυθάς πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Γόρτυνος Ιερεμίας: «Η μετάνοια κατά την Παλαιά Διαθήκη»
Κηρύγματα

«Το Τριώδιο και το Αντιτριώδιο»

9 Φεβρουαρίου 2025

του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία 1. Σήμερα, ἀδελφοί μου χριστιανοί ἀρχίζει ἡ ἱερή καί κατανυκτική περίοδος τοῦ Τριωδίου....

Και πάλιν Τριώδιον και πάλιν ταπείνωση υψοποιός…

Και πάλιν Τριώδιον και πάλιν ταπείνωση υψοποιός…

9 Φεβρουαρίου 2025
Του Τελώνου και του Φαρισαίου

Η Υπερηφάνεια στην οικογένεια

24 Φεβρουαρίου 2024
Μη προσευξώμεθα φαρισαϊκώς

Ο όλεθρος της εγωπάθειας και η ευλογία ταπεινώσεως

24 Φεβρουαρίου 2024
“Τις ημάς χωρίσει από της αγάπης του Χριστού;”

Κυριακὴ Τελώνου καὶ Φαρισαίου:Οι δύο τύποι πιστών ανθρώπων

24 Φεβρουαρίου 2024
Προς εαυτόν

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

4 Φεβρουαρίου 2023
“Το δικαίωμα”

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

12 Φεβρουαρίου 2022
Προς εαυτόν

Προς εαυτόν

8 Φεβρουαρίου 2020
«Θα μείνεις με τον Χριστό ή θ’ ακολουθήσεις τους πλάνους;»

«Θα μείνεις με τον Χριστό ή θ’ ακολουθήσεις τους πλάνους;»

4 Απριλίου 2020
Μη προσευξώμεθα φαρισαϊκώς

Μη προσευξώμεθα φαρισαϊκώς

16 Φεβρουαρίου 2019
“Το δικαίωμα”

Περί της υποθέσεως Τελώνου και Φαρισαίου

16 Φεβρουαρίου 2019
Του Τελώνου και του Φαρισαίου

Φαρισαῖοι, ταπεινωθῆτε

16 Φεβρουαρίου 2019

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου- «Ο Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή ΙΣΤ΄Λουκά (Τελώνου και Φαρισαίου) – Η υψοποιός ταπείνωση

27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή του Τελώνου καί του Φαρισαίου : π.Ανανίας Κουστένης

27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου «Κατέβη δεδικαιωμένoς εἰς τόν οἶκον αὐτοῦ» π. Χρίστος Πιτυρίνης

16 Νοεμβρίου 2023

ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Τελίδης

27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή Τελώνου καί Φαρισαίου- Φαρισαίου φύγωμεν ὑψυγορίαν…

16 Νοεμβρίου 2023

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ. «Και ο τελώνης μακρόθεν εστώς…»

27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακὴ Τελώνου καὶ Φαρισαίου (Λουκ. ιη´ 10-14)

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Τελώνου καὶ Φαρισαίου

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ τοῦ Τελώνου καὶ τοῦ Φαρισαίου

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Τελώνου καί Φαρισαίου

27 Ιανουαρίου 2015

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ;

27 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ

27 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ

27 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ

27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή Τελώνου καί Φαρισαίου. π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος

27 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ

27 Ιανουαρίου 2015
Next Post
Παρουσιάστηκε στον Βόλο του βιβλίο του π. Επιφανίου Οικονόμου για τον Μακαριστό Χριστόδουλο

Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Βόλο

Εσπερινός Πολιούχων Τριπόλεως Αγίων Δημητρίου καί Παύλου

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Μητροπολίτη Μαντινείας κυρού Αλεξάνδρου

Ο εορτασμός του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου στο Ορφανοτροφείο της Ι.Μ. Χαλκίδος

Ο εορτασμός του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου στο Ορφανοτροφείο της Ι.Μ. Χαλκίδος

Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας “Ο Πύρρος” στον Μητρ. Λαρίσης

Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας “Ο Πύρρος” στον Μητρ. Λαρίσης

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης βράβευσε για το πολυσχιδές έργο του τον Μητροπολίτη Περιστερίου

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης βράβευσε για το πολυσχιδές έργο του τον Μητροπολίτη Περιστερίου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist