Με λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη εορτάστηκε τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025 η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου, το οποίο βρίσκεται στην Ιερά Μονή Ροβελίστης Άρτης.
Το πρωί της εορτής τελέστηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, παρουσία πιστών που προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν τον Άγιο και να συμμετάσχουν στην πανήγυρη.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, ο οποίος μίλησε για τη σπουδαία πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου Νικοδήμου, ως μορφή ασκητική, θεολογική και φωτισμένη, που ανέδειξε το Άγιον Όρος και η Εκκλησία της Ορθοδοξίας. Στο τέλος της ομιλίας του, ευχαρίστησε θερμά τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης για την τιμητική του παρουσία και τη συμμετοχή του στη λαμπρή αυτή ημέρα της Ιεράς Μονής.
Η εορταστική αυτή ημέρα ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως και πνευματικής χαράς, με τους πιστούς να αποχωρούν ενισχυμένοι και ευλογημένοι από τη χάρη του Αγίου.