Με  ιδιαίτερη  λαμπρότητα  και  επισημότητα τιμήθηκε  η  μνήμη  των  Αγίων Κωνσταντίνου  και  Ελένης  στον  ομώνυμο Πανηγυρίζοντα  Ιερό  Ναό  στον  Θεολόγο Διρφύων όπου  το  εσπέρας  της  Δευτέρας 20  Μαϊου 2019  τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Πανοσ Αρχιμ Ιωάννου Καραμούζη  Ιεροκήρυκος και Υπευθύνου Τομέα Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος καθώς και άλλων ιερέων ώμορων ενοριών και την  παρουσία πλήθους πιστών που συνέρρευσαν να προσκυνήσουν στην χάρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Ιωάννης  ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το έργο των τιμώμενων Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα της Ορθόδοξης πίστης μας.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινογ ακολούθησε η Λιτανεία της Εικόνος την οποία και πλαισίωναν  η  Ομάδα Δασοπυροσβεστών η Αμαρυνθία Αρτέμιδα που εδρεύει στην Αμάρυνθο και εν συνεχεία στο προαύλειο χώρο του ιερού ναού παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς τα μέλη του 3ου ΚΑΠΗ Χαλκίδος.

Εις το αναλόγιο διηκόνησαν ο Ιεροψάλτης Ι.Ν Αγίας Τριάδος Πούρνου Διρφύων  κ. Κωνσταντίνος Βαρτζής και ο Ιεροψαλτης Ι.Ν Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.