Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ιερούργησε σήμερα, ημέρα των Αγίων Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππου Φόρτωμα, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Λεονταρίτη, Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Διευθυντών και Προϊσταμένων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, Δικαστικών και Εκπαιδευτικών Λειτουργών, του Διοικητού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και Σπουδαστών, αγήματος της ΠΝΒ Σύρου, νέων του Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων του Κυβερνήτου και Αξιωματικών της ελλιμενισμένης προς απόδοση τιμών, κατόπιν εντολής του Ενδοξοτάτου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου κ. Τσούνη, ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ», και πλήθους πιστών.

Μετά την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, λόγω της επικρατούσης σφοδράς κακοκαιρίας με θυελλώδεις ανέμους και χιονόνερο, σχηματίσθηκε αυτοκινητοπομπή μεταφέρουσα το Κουβούκλιο με τον Τίμιο Σταυρό, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β ‘ τον ιερό Κλήρο, τους τα πρώτα φέροντες και τους πιστούς προς την Πλατεία Κανάρη, του λιμένα Ερμουπόλεως, όπου ο Σεβασμιωτατος κ. Δωρόθεος Β’ , μετά από σύντομη τελετή έρριψε το Σταυρό στη θάλασσα, τον οποίο έσπευσαν να ανασύρουν 5 τολμηροί νέοι, υπο τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, τους πανηγυρικούς συριγμούς των πλοίων «ΑΡΤΕΜΙΣ» και «ΡΙΤΣΟΣ»και των σκαφών του Λ.Σ., και τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ναών της πόλης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.