ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!

ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ!

Η Υπεραγία Θεοτόκος έκαμεν και πάλι το θαύμα Της! Ανέδειξε διάδοχόν μας στον Μητροπολιτικό Θρόνο τον σεμνό, ικανό καί αγιασμένο Κληρικό μας, τον Ηγούμενο της ιστορικής Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου και πνευματικό μας τέκνο, τον π. Ιερώνυμο Κάρμα! Από τα βάθη της πατρικής μας  ψυχής φωνάζουμε το « ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!».

Η Υπεραγία Θεοτόκος προέβη στην εκλογή αυτή! Η «Κυρά του Αιγίου» ανέδιξε τον Ποιμενάρχη του Αιγίου!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης εκλέγεται παμψηφεί! Όλοι οι Ιεράρχες εψήφισαν τον π. Ιερώνυμο! Επί 78 ψηφισάντων Αρχιερέων έλαβε 74 ψήφους!

Από τη θέση αυτή:

1ον: ‘Εκφράζουμε την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην μας πρωτίστως προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, διότι Εκείνος προέτεινε ως υποφήφιο τον π. Ιερώνυμο!
 

2ον: Ακολούθως εκφράζουμε επίσης την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην μας και προς όλους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας, τούς συγκροτούντας την Ιεράν Σύνοδον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος διά την τιμίαν ψήφον τους, ήτις αποτελεί  πολύτιμον προς δώρον της αγάπης των!

 3ον:  Εκφράζουμε επίσης τα ολόψυχα συγχαρητήριά μας προς τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Επαρχίας μας δια τον νέον Ιεράρχην των! Άλλωστε η τιμητική παρουσία των Τοπικών Αρχών, καθώς επίσης και η μεγάλη συμμετοχή πλήθους πιστών εις Αθήνας κατά την ημέραν της εις Επίσκοπον χειροτονίας του π. Ιερωνύμου κατέδειξε περιτράνως την θετικήν αποδοχήν του ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Επαρχίας!

4ον: Συγχαίρουμε ολοψύχως τον διάδοχόν μας και τώρα πιά παμφίλτατον εν Χριστώ Αδελφόν μας, τον Σεβ. Μητροπολίτην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμον διά την εκλογήν Του και ευχόμεθα καλλίκαρπον καί πολυχρόνιον ποιμαντορίαν προς δόξαν Χριστού και την εν Χριστώ καλλιέργειαν του εμπεπιστευμένου εις Αυτόν Ποιμνίου, ώστε οι Χριστιανοί μας να καταστούν Χριστοφόροι πολίτες και Κληρονόμοι της Βασιλείας των Ουρανών! Εις πολλά έτη, αγαπητό μου Παιδί έως χθές, τώρα δε παμφίλτατε εν Χριστώ Αδελφέ κ. κ. Ιερώνυμε!

Αίγιον, Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.