Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πιτίτσας Πατρών και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, εν πληθούση εκκλησία.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θαύμα των πεντακισχιλίων, τονίζοντας ότι η Εκκλησία διακονεί και τρέφει τον κόσμο δια των Αγίων μυστηρίων της Αγίας μας Εκκλησίας. Τα Ιερά μυστήρια δόθηκαν από τον Κύριο στην Εκκλησία Του για να μπορεί ο άνθρωπος να φυτευτεί στον κήπο της ζωής.

Τέλος o Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στην Γερόντισσα Μακαρία και στην συνοδεία της, να έχουν ψυχοσωματική υγεία και να συνεχίζουν να έχουν τις πόρτες της Μονής ανοικτές, εις τρόπον ώστε οι προσκυνητές να ενισχύονται και να ενδυναμώνονται στον προσωπικό και πνευματικό τους αγώνα και ευχήθηκε στους πιστούς , να έχουν πάντοτε πλουσία τη σκέπη της Παναγίας μας στη ζωή και τις οικογένειές τους.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.