Με επίκεντρο των εορτασμών το πανίερο Προσκύνημα της Μυρτιδιώτισσας, τίμησαν τα Κύθηρα την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Αφ΄ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και η Λιτανεία της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ανήμερα της εορτής η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων και των τοπικών Αρχών. Παρέστη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Κόκκαλης, οι Βουλευτές κα. Θεόδωρα Μεγαλοοικονόμου (Β΄ Πειραιά) και Χρήστος Χατζησάββας (Κιλκίς), ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους και Μέλη του Δ.Σ και πλήθος προσκυνητών. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την διοργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε τα δέοντα σε όλους τους προσκυνητές.
Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές της περιφοράς του «Επιταφίου» της Παναγίας στο Ενετικό Κάστρο των Κυθήρων, το βράδυ της 14ης Αυγούστου, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.