Την Κυριακή Μετά τα Φώτα, 13 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας, όπου και τέλεσε το εννεάμηνο μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Φεβρωνίας Μοναχής, πρώτης Ηγουμένης της Μονής.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβ. κ. Κύριλλος χειροθέτησε νέα Ηγουμένη της Μονής, σε διαδοχή της μακαριστής Γερόντισσας Φεβρωνίας, την Μοναχή Ολυμπιάδα Γερονίκου, την οποία ο ίδιος είχε κείρει σε Μεγαλόσχημη Μοναχή. Ο Σεβ. ευχήθηκε στη νέα Ηγουμένη και Πρόεδρο του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής Γερόντισσα Ολυμπιάδα, καλή επιτυχία στο έργο που της αναθέτει η Εκκλησία και συνέχιση της μοναχικής παραδόσεως και του γνήσιου καλογερικού φρονήματος, που κατέλειπε η μακαριστή Γερόντισσα Φεβρωνία, ώστε ο χώρος του μοναστηριού να εξακολουθήσει να είναι τόπος προσευχής, αγιασμού και σωτηρίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.