Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄Κοιμητηρίου Αθηνών, όπου αναπαύεται, πλησίον των μακαριστών Προκατόχων του, ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών κ. Θεολόγου καί Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή Κληρικών-πνευματικών τέκνων του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, και πολυετές μνημόσυνο του Μακαριστού Πρωθιεράρχου, με τη συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και του Πᾶνιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.

Τον επιμνημόσυνο λόγο, εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρεις περιόδους της ζωής του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ως Μοναχού, Πρεσβυτέρου και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, στην Αρχιερατεία του ως Μητροπολίτου Δημητριάδος και στη δεκαετή Αρχιεπισκοπία του στον Αποστολικό θρόνο των Αθηνών.

Στη συνέχεια, εψάλη τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου, κατά την διάρκεια του οποίου συνευχήθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.