Αριθ. Πρωτ. 713
Λαμία, 13η Μαΐου 2020
 
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
(υπ΄ αριθμ. 5/713/13.5.2020)
 
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών
 
Προς άπαντα τον Ιερόν Κλήρον,
και τον Ευσεβή Λαό
της καθ᾿ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Πολυφίλητοί μου Άγιοι Πατέρες

Πανοσιολογιώτατοι Άγιοι Καθηγούμενοι

Οσιώτατες Γερόντισσες

Εκλεκτοί Λαϊκοί μας Συνεργάτες

Πολυαγαπητοί αδελφοί εν Χριστώ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! 

Σας διαβιβάζω συνημμένως την υπ᾿ αριθμ. 3021 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνό­δου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Αριθμ. Πρωτ. 2058/869/13-5-2020) μετά των συνημμένων σε αυτήν:

1) Της Επιμνημόσυνης Δεήσεως, την οποία θα τελέσετε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 17 Μαΐου 2020.

2) Την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ 29519) σχε­τι­κά με την «Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λα­τρείας για την προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του Κορωνοϊού covid -19, για το χρονικό διάστημα από 17.5.2020 έως και 5.6.2020», για να έχετε γνώ­ση.

3) Το έντυπο που μας απέστειλε βοηθητικά η Ιερά Σύνοδος  (κυρίως για την πληροφόρηση των πιστών με κάθε πρόσφορο τρόπο) σχετικά με τα μέτρα υγιεινής και προστασίας για την Λειτουργία των Ιερών Ναών κατά το χρονικό διά­στημα 17 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2020 λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού covid-19, το οποίο καλό είναι να το αναρτήσετε και στον πίνακα ανα­κοι­νώ­σεων των Ναών σας.

Αγαπητοί μου Αδελφοί, παρακαλώ με πολλή αγάπη την προσοχή σας.

Την Εγκύκλιο 3021 της Ιεράς Συνόδου και όλο το υλικό, που σας απο­στέλ­λω, έχε­τε την εντολή:

 1. Να μελετήσετε προσεκτικά
 1. Να συγκαλέσετε σε έκτακτη συνεδρίαση τα διοικητικά όργανα των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων, για το οποία είστε υπεύθυνοι, δηλαδή τα εκκλησιαστικά συμβούλια και Ηγουμενοσυμβούλια, για να κοινοποιήσετε το σχετικό υλικό, να λάβουν γνώση οι άμεσοι συνεργάτες σας και να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες με βάση τις ιδιαιτερότητες των Ναών σας (μέγεθος Ναού, ύπαρξη αύλειου χώρου, μεγαφωνική εγκατάσταση κλπ.)
 1. Να εφαρμόσετε χωρίς καμία παρέκκλιση όσα προβλέπονται στην παρούσα Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και όσα ειδικότερα έχει αποφασίσει η Μητρόπολή μας για δική σας διευκόλυνση και κυρίως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών μας, του ευλογημένου ποιμνίου μας.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ για τήν Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος:

από 17 Μαϊου έως 5 Ιουνίου 2020.

 1. Οι Ιεροί Ναοί να είναι ανοικτοί για τους πιστούς όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας τηρουμένων των σχετικών μέτρων, που ισχύουν για την ατομική προσέλευση.
 1. Η Θεία Λειτουργία κατά τις τρείς Κυριακές 17, 24, και 31 Μαΐου, κατά την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 21 Μαΐου, στην Εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα (και Μνήμη Αγίου Ιωάννου του Ρώσου) στις 27 Μαΐου και στην Εορτή της Αναλήψεως στις 28 Μαΐου θα αρχίζει στις 8:00 π.μ.

Η ακολουθία του Όρθρου θα τελείται την προηγούμενη μέρα το βράδυ μαζί με τον Εσπερινό.

 1. Στούς παρακάτω Ιερούς Ναούς:

α) Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας

β) Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Γαλανέϊκα Λαμίας

 γ) Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Λαμίας

 δ) Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καλυβίων Λαμίας

 ε) Ιερός Ναός Δημητρίου Λαμίας

στ) Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας

τις τρείς Κυριακές 17, 24 καί 31 Μαΐου θα τελεσθεί και δεύτερη Θεία Λειτουργία στις 10:00 π.μ.

 1. Τις υπόλοιπες ημέρες έως 5/6, σε καθημερινή βάση θα τελείται η Θεία Λειτουργία στους εξής Ναούς της Μητροπόλεώς μας κατά το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΟΛΗ ΛΑΜΙΑΣ

– Ι. Μητροπολιτικός Ναός: στις 6:30 π.μ.

– Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου:  στις 9:00 μ.μ. (αγρυπνία)

– Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας: στις 8:00 π.μ.

ΑΤΑΛΑΝΤΗ

– Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων: στις 7:30 π.μ.

ΣΤΥΛΙΔΑ

– Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου: στις 7:30 π.μ.

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

– Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου: στις 7:30 π.μ.

ΜΑΛΕΣΣΙΝΑ

-Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου: στις 7:30 π.μ.

ΔΟΜΟΚΟΣ

– Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής: στις 7:30 π.μ.

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

– Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος: στις 7:30 π.μ.

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

 – Ι. Ν. Αγίου Νικολάου: στις 7:30 π.μ.

 1. Στις Ιερές Μονές δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζουν οι Άγιοι Καθηγούμενοι και οι Άγιες Γερόντισσες το λειτουργικό πρόγραμμα με βάση το τυπικό της κάθε Μονής.
 1. Ειδικότερα για την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, όσοι Ιεροί Ναοί το επιθυμούν, δύνανται να τελέσουν την Θεία Λειτουργία αντί το πρωί στις 27 Μαΐου, το βράδυ της 26ης Μαΐου με σύντομη Αγρυπνία κατά τό εξής πρό­γραμμα:

21:00 μ.μ. Τελετή της Αναστάσεως, όπως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (νύχτα του Πάσχα), αρχομένης με το «Δεύτε Λάβετε Φως» – Ανά­γνω­­ση του Ιερού Ευαγγελίου «Διαγενομένου του Σαββάτου» – Ανάγνωση Εγκυ­κλίου Αγίου Πάσχα και Χριστός Ανέστη (Δέκα φορές μετά των στίχων)

 – 21:30 μ.μ. Τελευταία Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, όπως τη Νύχτα της Αναστάσεως.

 1. Συνιστούμε την τοποθέτηση προσκυνηταρίου, κεριών και παγκαρίου σε χώρο εκτός του Ναού (στην είσοδο κατά προτίμηση) προς διευκόλυνση της προσκύνησης των πιστών, ιδίως κατά τις ώρες τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.
 1. Παρακαλούμε πολύ να αξιοποιηθούν οι αύλειοι χώροι των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών για την διευκόλυνση των πιστών.
 1. Συνιστούμε η διανομή του αντιδώρου να γίνεται στην έξοδο του Ναού (αν υπάρχει πλαϊνή πόρτα, να προτιμάται αυτή προς διευκόλυνση των πιστών).
 1. Συνιστούμε στους πιστούς Χριστιανούς να επικοινωνούν τηλεφωνικά έγκαιρα με τους Ιερούς Ναούς και με τον Ιερέα προσωπικά, για να δίνουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και να έχουν μια συνεννόηση σχετικά με το ωράριο λειτουργίας και όλα τα συναφή θέματα προς καλύτερη διευκόλυνσή τους.
 1. Για τους Ιερούς Ναούς

– Αγ. Κωνσταντίνου Νέας Μαγνησίας Λαμίας

– Αγ. Κωνσταντίνου Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος

– Αγ. Κωνσταντίνου Μαλεσσίνας

θα ισχύσει το ακόλουθο ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ

α) Ακολουθία  Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας στις 5:30 μ.μ.

β) Δεύτερη Ακολουθία Εσπερινού μετ᾿  αρτοκλασίας, στις 7:00 μ.μ.

γ) Ακολουθία Όρθρου στις 8:00 μ.μ

δ) Βραδυνή Θεία Λειτουργία στις 10:00 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ

α) Θεία Λειτουργία στις 8:00 π.μ.

β) Δεύτερη Θεία Λειτουργία στις 10:00 π.μ.

γ) Ιερά Παράκληση στους Αγίους στις 5:00 μ.μ.

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος δεν θα πραγματοποιηθεί.

 1. Στους Ιερούς Ναούς, στους οποίους θα μεταβώ την περίοδο αυτή για Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ή Αρχιερατική Χοροστασία, κατά κανόνα σε απο­μα­κρυσμένα χωριά της Μητροπόλεως, προς αποφυγή συνωστισμού, πα­ρα­κα­λώ θερμώς να προσέλθουν κατά προτίμηση μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των χω­ριών αυτών. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε τυχόν προ­σκυ­νη­τές από άλλη ενο­ρία ή εκτός Φθιώτιδος.
 1. Κατά τις Κυριακές 17, 24 και 31 Μαΐου, όπως και όλες τις Κυ­ρια­κές του Ιουνίου, όλες οι Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες θα μεταδοθούν τη­λεοπτι­κώς σε απευθείας δορυφορική σύνδεση από τον Τηλεοπτικό Σταθμό STAR Κ.Ε. και ραδιοφωνικά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας και όποιον άλλο Ραδιοφωνικό Σταθμό έχει δυνατότητα και το επιθυμεί.

Ευχαριστώ από καρδιάς τα ανωτέρω Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, αλλά και τον εκλεκτό φίλο κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, Πρόεδρο της Hellas Sat για την δω­ρεάν διάθεση στην Μητρόπολή μας του δορυφορικού κυκλώματος μετά­δο­σης.

 1. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, η οποία συν Θεώ από τον Σεπτέμβριο του 2020 θα έχει μεταστεγαστεί στις σύγχρονες εγκα­τα­στά­σεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, θα αρχίσει, αυτή και τα παραρτήματά της, τη λειτουργία της σύμφωνα με τα προ­βλεπόμενα μέτρα από τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Τα μαθήματα θα γίνονται κατά κύριο λόγο με την παρουσία ενός μαθητού. Σε περίπτωση περισσοτέρων μα­­θητών (το μέγιστο τεσσάρων) είναι αυτονόητη η αυστηρή τήρηση των προ­βλε­πομένων μέτρων στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σημειώ­νου­με ότι κατά την παρούσα περίοδο θα συμμετέχουν μαθητές μόνο από 11 χρό­νων και άνω.
 1. Όσον αφορά στα Γηροκομεία και στα ιδρύματα της Ιεράς Μητρο­πό­λεως συνεχίζεται η τήρηση των μέτρων προστασίας και υγιεινής καί η απόλυτη απα­γόρευση των επισκεπτηρίων, όπως προβλέπεται από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και σύμφωνα με τις δικές μας συνεχείς προτροπές και υπη­ρεσιακές κατευθύνσεις.
 1. Οι Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως μας δεν θα λειτουργήσουν το φετινό καλοκαίρι για λόγους προφύλαξης των παιδιών από την πανδημία, αλλά και για να πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων τους.
 2. Για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση της επιστροφής της τοπικής μας Εκκλησίας στην κανονικότητα θα πραγματοποιηθούν υπό την προ­εδρία μου οι παρακάτω περιφερειακές ειδικές συνάξεις:

1) Παρασκευή 15-5-2020, στις 10:00 π.μ. των Προέδρων των Ενοριακών Φιλο­πτώ­­χων Ταμείων και των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ιεράς Μητρο­πό­λεως στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως

2) Παρασκευή 15-5-2020 12:30 μ.μ Όλων των Ιερέων και των Νεωκόρων των Ναών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λαμίας στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως

3) Τρίτη 19-5-2020 18:30 μ.μ. Σύναξη ΣΤ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας Αταλάντης, στην Αταλάντη.

4) Πέμπτη 21-5-2020 18:30 μ.μ. Σύναξη Ζ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας Οπουντίων και Μαλεσίνης, στη Μαλεσίνα.

5) Παρασκευή 22-5-2020 Σύναξη Η΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας Δομοκού και Ξυνιάδος, στο Δομοκό.

6)  Δευτέ­ρα 25/5/2020 στις 18:30 μ.μ. Σύναξη Δ΄ Αρχιερατικής Περιφέ­ρειας Λιανοκλαδίου, στο Λιανοκλάδι.

7) Τετάρτη 27/5/2020 στις 18:30 μ.μ. Σύναξη Θ΄ Αρχιερατικής Περιφέ­ρειας Θαυμακού και Νέου Μονα­στη­ρίου, στους Βελεσσιώτες.

8) Πέμπτη 28/5/2020 στις 18:30 μ.μ. Σύναξη Ι΄ Αρχιερατικής Περι­φέ­ρειας Μενδε­νί­τσης και Καμένων Βούρλων, στα Καμένα Βούρλα.

9) Παρασκευή 29/5/2020 στις 18:30 μ.μ. Σύναξη ΙΑ΄ Αρχιερατικής Περι­φέ­­ρειας Μακρακώμης και Τυμφρηστού, στο Καστρί.

10) Δευτέρα 1/6/2020 στις 18:30 μ.μ. Σύναξη ΙΒ΄ Αρχιερατικής Περιφέ­ρειας Σπερχειάδος και Γαρδικίου, στη Λευκάδα Σπερχειάδος.

11) Τρίτη 2/6/2020 στις 18:30 μ.μ. Σύναξη ΙΓ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας Στυ­λί­δος, στον Αχινό.

12) Τετάρτη 3/6/2020 στις 18:30 μ.μ. Σύναξη ΙΔ΄ Αρχιερατικής Περιφέ­ρειας Πελασγίας, στην Πελασγία.

13) Σύναξη των Αγίων Καθηγουμένων και των Αγίων Γεροντισσών μετά των Μοναστικών Αδελφοτήτων αυτών την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 5:00 μ.μ στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Στυλίδος.

Αγαπητοί μου εν Χριστώ Αδελφοί!

Για μία ακόμη φορά θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την υπευθυνότητα, την συνέπεια, το εκκλησιαστικό σας ήθος, την υπακοή και εμπιστοσύνη σας στην Εκκλησία μας και κυρίως για την υπομονή και καρτερία, που δείξατε όλο αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα.

Στις μεταξύ μας συναντήσεις το προσεχές διάστημα θα αξιολογούμε μαζί την εφαρμογή των μέτρων και όλες τις άλλες ποιμαντικές τους προεκτάσεις και θα προβούμε σε όσες απαραίτητες διορθώσεις, αλλαγές ή νέες ρυθμίσεις κριθούν απαραίτητες.

Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε δική σας πρόταση για κάθε ειδική περίπτωση. Το τηλέφωνό μου και ο ίδιος προσωπικά, νύχτα μέρα, στην διάθεσή σας.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Με πατρική αγάπη και πολλές αναστάσιμες ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† ο Φθιώτιδος Συμεών

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Πως να περάσεις τη νύχτα σου…

Το βράδυ, με το τέλος όλων των έργων της ημέρας, ευχαρίστησε τον Θεό για όλες τις ευεργεσίες πού έλαβες κατά τη διάρκεια της ημέρας,...

Παρακλήσεις γιά τήν πανδημία στούς Ναούς τῆς Μητροπόλεως Μαντινείας

Ἱερά Παράκλησις στήν Ὑπεραγία Θεοτόκο, ἐψάλη τό ἑσπέρας τῆς Κυριακῆς, 22 Νοεμβρίου 2020, με ἐντολή τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Μαντινείας καί Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ σέ...

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Κίτρους

Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι συνεχίζει να νοσηλεύεται για 4η ημέρα στο ΓΠΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Γεώργιος...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξέρχεται του Νοσοκομείου – Οι θερμές του ευχαριστίες!

Ο  Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ύστερα από δωδεκαήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», θα συνεχίσει την αναγκαία...

Ἑπτά ξηροί καρποί ἐποχῆς κορωνοϊοῦ

τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου Ὁ κορωνοϊός μᾶς ταπείνωσε ὅλους μας, ἀποδιοργάνωσε τήν κοινωνία μας, μᾶς ἔβγαλε μέσα ἀπό τήν ἀνήσυχη «εὐδαιμονία»...

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Ζήτω η Ψευτο-Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ; ΝΑΙ! ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ; ΟΧΙ! - ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ; ΟΧΙ!  ΖΗΤΩ Η ΨΕΥΤΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Η Χώρα μας σταδιακά παραδίδεται στα χέρια των Απάτριδων! ...

Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών στην Κόρινθο

Το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020, ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία, κεκλεισμένων...

Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

Η Εκκλησία μας κάθε μέρα εορτάζει κι έναν μεγάλο Άγιο και μια μεγάλη Αγία. Η δε Αγία Αικατερίνη είναι ένα από τα λαμπρότερα στολίδια...

Κυριακή Θ’ Λουκά στην Ι. Μονή Ρουκουνιώτη Σύμης

Τήν Κυριακή 22α Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα μέ τό ἀνακοινωθέν πρόγραμμά του καί μέ τά ἰσχύοντα ὑγειονομικά μέτρα, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε...

Ἄχ! νὰ ἦταν οἱ νέες… γιαγιὲς μὲ τέτοιο φρόνημα! (Αληθινό περιστατικό)

-Γιαγιὰ ποῦ πᾶς ; -Στὴν Ἐκκλησία, παιδάκι μ’ , νὰ μεταλάβω. -Γιαγιά, ἀπαγορεύεται, θὰ σὲ γράψω καὶ θὰ πληρώσεις 150 Εὐρὼ πρόστιμο. -Παιδάκι μ’ καλό, ἐγώ, 88...

Ἡ ἑορτὴ τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου στὴ Σμύρνη

Ἑωρτάσθησαν, ἐν μέσῳ τῆς ὑπὸ ἔξαρσιν πανδημίας τοῦ κορωνοϊοῦ καὶ ὑπὸ τὰ ληφθέντα περιοριστικὰ μέτρα πρὸς ἀναχαίτισιν τῆς ἐξαπλώσεώς της, τηρηθέντων τῶν ἀπαιτουμένων ὑγιειονομικῶν...

Εκδημία του μακαριστού Ιερέως Μηνά Δημητροπούλου

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, με βαθύτατη θλίψη, αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Ιερέως Μηνά Δημητροπούλου, ο οποίος εκοιμήθη την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, σε...

Ο Φιλάργυρος πατέρας – Κυριακή Θ’ Λουκά

Τοῦ Μητροπολίτου Ἐλευθερουπόλεως ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ «καὶ διελογίζετο ἐν ἑαυτῷ λέγων, τί ποιήσω, ὅτι οὐκ ἔχω ποῦ συνάξω τοὺς καρπούς μου;» (Λουκᾶ 12, 17) Τὴν φιλαργυρία καὶ τὴν πλεονεξία, ἀγαπητοὶ...

Ξεπέρασε τους 100.000 συνδρομητές το Ορθόδοξο διαδικτυακό κανάλι“Geron Nektarios”

Ο Καθηγούμενος και η αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, αναπέμπουν ευχαριστίες στον Δοτήρα κάθε ελέους και...

Πενθεί η Μητρόπολη Σερρών: Έφυγε από την ζωή ο π. Παύλος Κοσατζής

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου, η Νιγρίτα αλλά και ολόκληρη η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης πενθεί διότι έφυγε από την πρόσκαιρη ζωή ο...