Στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου λειτούργησε χθες Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Ιερείς και Διακόνους.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην προπαρασκευαστική περίοδο του Κατανυκτικού Τριωδίου, όπου η Εκκλησία προετοιμάζει τους πιστούς προκειμένου να επανακτήσουν τον απολεσθέντα Παράδεισο. Στην συνέχεια ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Αποκρέω, που αναφέρεται στην Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, κατά την οποία  ο Κύριος μας «εν δόξη» θα κρίνει και θα αποδώσει στον καθένα κατά τα έργα του. Στον επίλογό του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας επεσήμανε ότι, όλοι οι Χριστιανοί οφείλουν να αγωνιστούν προκειμένου να εισέλθουν στον Παράδεισο, ζώντας σύμφωνα με τα Ευαγγελικά προστάγματα και προσφέροντας την αγάπη τους προς τους συνανθρώπους τους, ως «αδελφούς» του Χριστού.

Ολοκλήρωσε ευχόμενος προς όλους χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα, καλή δε και καρποφόρο Αγία Τεσσαρακοστή!

KODAK Digital Still Camera

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.