Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 κατα την οποία άρχεται η έναρξη του Τριωδίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβει στον ενοριακό ναό  Αγίου Νικολάου του χωρίου της  Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας όπου και χοροστάτησε του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Μεθόδιο Φουντούλη εφημέριο Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερώμενης Νέας Αρτάκης τον Σακελλάριο Δημήτριο Αργύρη εφημέριο του Ιερού Ναού και τον Διάκονο Νικόλαο Πριμηκύριο.
Τον  θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ο οποίος με τον εμπνευσμένο και θεολογικό λόγο του αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή για την οποίαν και ανέπτυξε με πολλά θεολογικά καρποφόρα μηνύματα  δίνοντας το παράδειγμα της ταπεινώσεως και υψώσεως του Τελώνου και της υποκρισίας και πτώσεως  του Φαρισαίου άλλα και πολλές άλλες ωφέλιμες  πατρικές και πνευματικές νουθεσίες στους πιστούς που συμμετείχαν της Θείας Ευχαριστίας.
Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς ακολούθως προέστη ιερού μνημοσύνου ευσεβούς ενορίτου προσφιλούς συγγενούς υπαλλήλου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνιος Ανδρουλάκης  οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτα  Μπούγα – Μπαραμπούτη  κ. Γεώργιος Σμπιλίρης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Βάθειας κ. Παναγιώτης Μακρής.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα