Με αρχιερατική θεία Λειτουργία ξεκίνησε ο μήνας Δεκέμβριος και οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ιστορικό Ιερό Ναό  της πόλεως της Καλαμάτας, τον επονομαζόμενο “Φλάριον”.

Της θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ και τον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, Προϊστάμενος του Ναού και  ο έτερος εφημέριος Πρωτ. Γεώργιος Γιαννόπουλος και ο Διάκονος Βασίλειος Κουτσόγιαννης, ενώ το αναλόγιο πλαισίωσε ο χορός του Ναού, υπό τη διεύθυνση του κ. Κων/νου Κληρόπουλου.

Ο Σεβ. Λεοντοπόλεως, κηρύττοντας το θείο λόγο, αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή και με ιδιαίτερα γλαφυρό λόγο σκιαγράφησε την προσωπικότητα του τυφλού της Ιεριχούς και το αίτημά του προς τον Κύριο “Ιησού, Υιέ Δαβίδ, ελέησόν με!”.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.