Μέσα σε κλίμα μεγαλοπρέπειας και λαμπρότητος εορτάσθηκε η κατά Σάρκα Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, καθώς και η είσοδος εις το αισίως αρξάμενο έτος  2018.

Την 1η του νέου ανατέλλοντος έτους 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό «Παναγίας Εκατονταπυλιανής« Πάρου.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε  το πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου. Πρό της Απολύσεως ευλόγησε τις Αγιοβασιλόπιττες κατά την παλαιά παράδοση της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος της Λειτουργίας προέστη της επίσημης Δοξολογία, με την παρουσία του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου του Επάρχου Πάρου, Αντιπάρου κ. Κωνσταντινου Μπιζά και των τοπικών Αρχών του Νησιού επι τη ενάρξει του νέου έτους.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης βρέθηκε κοντά στους γέροντες και τις γερόντισσες του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου «Παναγία Εκατονταπυλιανή« Πάρου, ευλόγησε και μοίρασε την Αγιοβασιλόπιττα καθώς και την μεσημεριανή τράπεζα.

εκ της Ι.Μ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης