Με κατάνυξη κατά τη μοναστηριακή τάξη τελέστηκε σήμερα 2 Ιανουαρίου 2020 η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριό μας, επί τη εορτή της μνήμης του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του θαυματουργού στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου μας, Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη με πατέρες της Ιεράς Μονής.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και ανήμερα της εορτής αρκετοί ήταν αυτοί που προσήλθαν στο Ιερό Ησυχαστήριό μας, για να τιμήσουν τον Όσιο Σεραφείμ και να λάβουν την ευλογία του μέσω των ιερών και θαυματουργικών λειψάνων του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους πιστούς.

*** Στην εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ 19 Ιουλίου 2020, θα ηχήσει ολόκληρο το καμπαναριό του Ιερού Ησυχαστηρίου με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες. Γεγονός που πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια, όπου ανεβαίνουν επάνω στο καμπαναριό 400 άτομα και χτυπούν για ευλογία τα 400 σήμαντρα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.