• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Το σημείο της ομόνοιας είναι η Εκκλησία μας»

29 Ιουνίου 2025
in Εκκλησία της Ελλάδος
Φθιώτιδος Συμεών: «Το σημείο της ομόνοιας είναι η Εκκλησία μας»
Share on FacebookShare on Twitter

Την ολιγάριθμη ενορία της Νέας Μάκρυσης Δήμου Δομοκού και την πολυπληθή ενορία στο Παγκράτι του Δήμου Λαμιέων επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, για να ιερουργήσει χθες στον Πανηγυρικό Εσπερινό και σήμερα στην Θεία Λειτουργία για την Πανήγυρη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επισκέφτηκε για δεύτερη μεν φορά τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο μικρό αλλά ευλογημένο χωριό Νέα Μάκρυσι του Δήμου Δομοκού, αυτή ήταν όμως η πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού, όπου η πανήγυρις της Ενορίας τελέστηκε με χοροστασία του οικείου Επισκόπου. «Γεγονός ιστορικό η παρουσία Επισκόπου στην πανήγυρη του χωριού μας», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Βασίλειος Καρανικόλας στην εγκάρδια προσφώνησή του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών.

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον λόγο του αναφέρθηκε στο μήνυμα της ενότητος, που αποπνέει η εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με αφορμή την περιγραφική φράση του ιερού υμνωδού για τους Αγίους Αποστόλους, οι οποίοι ήταν «διηρημένοι τῷ σώματι, ἡνωμένοι τῷ πνεύματι», τόνισε χαρακτηριστικά:

          «Η Εκκλησία είναι το σημείο της ενότητος κάθε διαφορετικότητας. Η Εκκλησία δεν φοβόταν τη διαφωνία, δεν φοβόταν τη διαφορετικότητα, δεν φοβόταν την διαφορετική άποψη. Αυτό που φοβάται πάντα η Εκκλησία είναι τον διχασμό, αυτό που φοβάται είναι την σύγκρουση και το σχίσμα που οδηγεί στην απόσχιση . Οι Απόστολοι διαφωνούσαν, αλλά δεν εσχίστηκαν, δεν διαχωρίστηκαν, παρέμειναν ενωμένοι γιατί είχαν ακριβώς πνεύμα εκκλησιαστικό.

          Σήμερα ζούμε μια παράνοια. Διαφωνώ; Αποχωρίζομαι. Φεύγω. Διαφωνία χαρακτήρων. Ασυμφωνία χαρακτήρων, λες και πρέπει να συμφωνούμε σε όλα, λες και δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε σε μία σχέση, σε μία αγάπη, σε μία οικογένεια, σε μία φιλία, σε μία δουλειά, σε μία συνεργασία διαφωνώντας. Πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνούμε; Πρέπει οπωσδήποτε στο χωριό να συμφωνούμε όλοι για όλα; Επειδή διαφωνούμε δε θα μιλάει ο ένας στον άλλον; Επειδή διαφωνούμε για ένα θέμα δεν θα θέλει να δει ο ένας τον άλλον; Οφείλουμε να αγαπάμε, να συνεργαζόμαστε και να ομονοούμε όλοι μεταξύ μας και στα χωριά μας το σημείο της ομόνοιας είναι η Εκκλησία μας, είναι η Ενορία μας».

          Ακολούθησε Ιερά Λιτανεία της Εικόνος και μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος παρέμεινε στο όμορφο αυτό χωριό και είχε την ευκαιρία για μία όμορφη και πνευματική επικοινωνία με όλους.

          Σήμερα το πρωί ο κ. Συμεών ιερούργησε στην μεγαλώνυμη και υπερδραστήρια Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Παγκράτι της Λαμίας, η οποία υπό την καθοδήγηση του Προϊσταμένου της, Πρωτ. π. Βασιλείου Καραμέρη, διακρίνεται ιδιαίτερα για το κοινωνικό και προνοιακό της έργο για ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών και ενοριτών της.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

          «Σήμερα σύμπασα η Ορθοδοξία, αλλά και σύμπασα η Χριστιανοσύνη εορτάζει το μαρτύριο των Αγίων Ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς ο μεν το 64 μ.Χ., ο δε 67 μ.Χ., μαρτύρησαν για την αγάπη του Χριστού, ομολόγησαν τον Χριστό με το αίμα του μαρτυρίου τους και σφράγισαν έτσι μία πορεία, η οποία μεν ήταν από διαφορετική αφετηρία, από διαφορετικές προϋποθέσεις και φιλοσοφικές και ιδεολογικές και αξιακές, μία πορεία από διαφορετικούς κόσμους, η οποία όμως οδήγησε στην ενότητα της πίστεως, στο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και αποτελούν οι δύο Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος τον τύπο της αποστολικής ιδιότητας, αποτελούν την κορυφαία ξυνωρίδα των Αποστόλων και η αποστολική διαδοχή την οποία φέρουν μέσα στην ιστορία οι Επίσκοποι, οι οποίοι χειροτονήθηκαν από τους Αγίους Αποστόλους και δι’ αυτών οι Επίσκοποι του σήμερα φέροντας την αποστολική διαδοχή και δια των Επισκόπων όλοι οι Ποιμένες της Εκκλησίας οφείλουν να ακολουθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, οφείλουμε να ακολουθούμε αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία ανέδειξε ο Απόστολος Παύλος κι ο Απόστολος Πέτρος.

          Τα αναγνώσματα της ημέρας μας τα αποδίδουν με έναν τρόπο πολύ σύντομο, αλλά συγχρόνως πολύ περιεκτικό. Το πρώτο και κύριο είναι το περιεχόμενο της αποστολικής ζωής. Τι είναι αυτό το οποίο οι Απόστολοι αναγγέλλουν μέσα στον κόσμο, με μία λέξη ποια είναι η αποστολή τους μέσα στον κόσμο εξ ου και Απόστολοι. Είναι απεσταλμένοι, για να μεταφέρουν ένα μήνυμα.

           Αυτό το βλέπουμε χαρακτηριστικά στο διάλογο του Χριστού με τον Απόστολο Πέτρο. Ο Χριστός θέτει ένα ερώτημα: «Τίνα με λέγουσιν οἱ ἄνθρωποι εἶναι τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου»;

          Η ερώτηση αυτή κατάφερε να αναδείξει έναν ομολογητή, να αναδείξει μία πέτρα, ένα λίθο, ήθελε να αναδείξει έναν γίγαντα της πίστεως, τον Απόστολο Πέτρο, γιατί ο Πέτρος έδωσε τη μοναδική σωστή απάντηση, έδωσε την απάντηση στον Χριστό ότι «Σὺ εἶ ὁ Χριστὸς ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος».

 Αυτό που αναζητούσε αυτό και ομολόγησε και αυτό ομολόγησαν όλοι οι Απόστολοι, αυτό ομολογούν όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι αγαπούν τον Χριστό, ότι ο Χριστός ναι, είναι ο Υιός του Θεού, ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου, αυτός που δεν χαρίζει μία πρόσκαιρη επίλυση ή ανακούφιση από τα προβλήματά μας, αλλά αυτός ο οποίος μπορεί να χαρίσει την αιώνια ζωή.

          Και από την άλλη πλευρά ο Απόστολος Παύλος μέσα από το απόσπασμα, που μας παραθέτει η Εκκλησία μας, μας δίνει με αυτοβιογραφικό τρόπο τις προδιαγραφές της αποστολικής ζωής.

          Πρώτιστα ο Απόστολος του Χριστού γίνεται «τοῖς πᾶσι τὰ πάντα», με λίγα λόγια αυτό που σήμερα ονομάζεται ή γίνεται προσπάθεια να πουληθεί ως συμπερίληψη, ως ανοιχτότητα, ως ορατότητα, ως προσβασιμότητα, αυτά τα στοιχεία τα έχει πάνω του ένας Απόστολος του Χριστού: «Τοῖς πᾶσι γέγονα τὰ πάντα, ἵνα πάντως τινὰς σώσω». Γίνομαι ό,τι είναι ο αδερφός μου, κατεβαίνω στον κόσμο του, μπαίνω στη ζωή του, αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητά του, έχω τη μέγιστη ενσυναίσθηση, βλέπω τον κόσμο με τα μάτια τα δικά του, ακούω τον κόσμο με τα αυτιά τα δικά του, νιώθω τον κόσμο με την ψυχή τη δική του. Αυτό πράττει ένας Απόστολος του Χριστού, δεν έρχεται να επιβάλλει ιδέες, δεν έρχεται να επιβάλλει ατζέντες με το έτσι θέλω, δεν έρχεται να μεταβάλλει βίαια και στανικά τις αξίες, τις αρχές, τα ήθη, τα έθιμα, τα ιδανικά, την ταυτότητα των ανθρώπων. Δεν έρχεται να δημιουργήσει πολυκερματισμένες ταυτότητες, ώστε τελικά ο άνθρωπος να μείνει χωρίς ταυτότητα και χωρίς προσωπικότητα και να εγκλωβιστεί σε μία άκρατη σχετικοποίηση, η οποία θα τον οδηγήσει στην απόλυτη ανελευθερία και στην απόλυτη υποδούλωση. Αντίθετα έρχεται να ταυτιστεί με την ετερότητα του καθενός, έρχεται να ταυτιστεί με τη μοναδικότητα του καθενός, έρχεται πραγματικά να την σεβαστεί και να την μεταμορφώσει εις Χριστόν.

          Δεύτερο, για αυτήν τους την επιλογή οι Απόστολοι υποφέρουν, ταλαιπωρούνται. Περιγράφει ο Απόστολος Παύλος πόσες φορές βρέθηκε στη φυλακή, πόσες φορές μαστιγώθηκε, πόσες φορές εκδιώχθηκε, πόσες φορές εκδικάστηκε. Δεν είναι δυνατόν, αν πραγματικά είμαστε μαθητές του Χριστού, είναι αδιανόητο το να μην υποφέρουμε, είναι αδιανόητο να έχουμε αποδοχή από όλους, γιατί ο Χριστός ο ίδιος ήρθε και μας διαβεβαίωσε «καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου». Η αγάπη περνάει και μέσα από την αμφισβήτηση, η αγάπη περνάει και μέσα από την αμφιβολία. Δεν σημαίνει ότι όποιος μας αμφισβητεί ότι δεν μας αγαπά, δεν σημαίνει ότι όποιος διαφωνεί μαζί μας ότι δεν μας αγαπά, δεν σημαίνει ότι όποιος βλέπει τον κόσμο με άλλα μάτια από ό,τι τον βλέπουμε εμείς ότι είναι εχθρός μας. Πολλές φορές οι εχθροί μας μπορεί να κρύβονται στις απόλυτες συμφωνίες, οι εχθροί μας μπορεί να κρύβονται στην απόλυτη αποδοχή.

          Τρίτον, ο Θεός τον παρηγορεί τον Απόστολο στη ζωή του. Περιγράφει ο Απ. Παύλος το πώς ο Χριστός του εμφανίστηκε στη ζωή του, πώς ο Χριστός έρχεται μέσα σε αυτές τις δυσκολίες να του δείξει την αγάπη του, το χάδι του, γιατί πράγματι ο Θεός μας παρηγορεί κι όσο περισσότερο οι άνθρωποι μας εγκαταλείπουν και μας πληγώνουν τόσο περισσότερο φανερώνεται το χάδι του Θεού. Κι αν ακόμα βιώσουμε την απόλυτη εγκατάλειψη και την απόλυτη μοναξιά, αν αγαπάμε το Χριστό, τότε θα αφεθεί περισσότερος χώρος, για να φανεί η αγάπη Του στη ζωή μας. Πολλές φορές νιώθουμε ότι ο Χριστός είναι απών στη ζωή μας, γιατί ακριβώς έχουμε γεμίσει τη ζωή μας από άλλες εικόνες, από άλλα πρόσωπα και από άλλες καταστάσεις. Πολλές φορές δυστυχώς προτιμούμε να γεμίσουμε τη ζωή μας από υποκατάστατα ακριβώς για να διασκεδάσουν το εσωτερικό μας κενό, την έλλειψη αυτοπεποίθησης, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, ένα παράπονο το οποίο περιφέρουμε μέσα στον κόσμο ότι τάχατες οι άλλοι δεν μας αγαπούν, οι άλλοι δεν μας καταλαβαίνουν, οι άλλοι δεν μας νιώθουν. Αν αντίθετα αποφασίσουμε να διακινδυνεύσουμε λίγο να αφήσουμε τα περιτυλίγματα και τα υποκατάστατα και να αφεθούμε στην αλήθεια των πραγμάτων, τότε θα δώσουμε πολύ χώρο στο Θεό για να μας φανερώσει ότι είναι παρών στη ζωή μας.

          Τέταρτο χαρακτηριστικό των Αγίων Αποστόλων, το οποίο αποκαλύπτει ο Απόστολος Παύλος: «ἵνα μὴ ὑπεραίρωμαι, ἐδόθη μοι σκόλοψ τῇ σαρκί». Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της δημόσιας ζωής και της προσωπικής ζωής, όταν άνθρωπος αποκτήσει ίαση, αισθανθεί ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ότι είναι αναμφισβήτητος, ότι είναι απόρθητο φρούριο που δεν μπορεί κανείς να τον αμφισβητήσει ή να τον πειράξει, αυτό τον οδηγεί σε αυθαιρεσίες, σε καταχρήσεις, αυτό τον οδηγεί σε εξουσιαστικότητα, ακόμη και στη βία. Τότε έρχεται ο Θεός και παρηγορεί τον άνθρωπο: «ἀρκεῖ σοι ἡ χάρις μου». Σου αρκεί η χάρις μου. Εφόσον έχεις τη χάρη μου, έχεις τα πάντα και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

          Αυτή είναι η παρηγοριά των χριστιανών, αυτή είναι η παρηγοριά των Ποιμένων, αυτή είναι η παρηγοριά των Αποστόλων, αυτή είναι η παρηγοριά των ανθρώπων που υποφέρουν για οποιοδήποτε λόγο μέσα στον κόσμο. Έρχεται ο Χριστός και μας απαντά μέσα στο πόνο μας, μέσα στη θλίψη μας, μέσα στην απορία και στο αδιέξοδο μας, μέσα στην απελπισία πολλές φορές και στην απογοήτευσή μας «ἀρκεῖ σοι ἡ χάρις μου»!».

          Τα Ιερά Αναλόγια διηκόνησαν ο Πρωοψάλτης της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης ιστορικής Επισκοπής Θαυμακού κ. Γεώργιος Αργυρός μετά της συνοδείας του, ο Πρωτοψάλτης της Λαμίας και Καθηγητής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ευθύμιος Τσούμας και ο Λαμπαδάριος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Φθιώτιδος «Νικόλαος Δοχειαρίτης» κ. Γεώργιος Παλιούρας.

          Στις Ιερές Ακολουθίες μεταξύ του πλήθους των πιστών παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Οικονόμου, κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων, ο τ. Δήμαρχος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και άλλων συλλόγων και φορέων του τόπου.

Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Φθιώτιδος Συμεών: «Κάνε τὴν ἀγάπη πράξη»!!
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Κάνε τὴν ἀγάπη πράξη»!!

8 Δεκεμβρίου 2025

Με αυτό το σύνθημα δόθηκε σήμερα από την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης και από όλους τους Ιερούς Ναούς...

Read more
Χειροτονία Διακόνου και Ανάμνηση των Εγκαινίων του Καθολικού στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου και Ανάμνηση των Εγκαινίων του Καθολικού στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου

8 Δεκεμβρίου 2025

Την χειροτονία εις Διάκονον τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος στην Ιερά Μονή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Αλίαρτο,...

Read more
Εόρτια επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Εόρτια επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος

8 Δεκεμβρίου 2025

Εόρτια επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο πλαίσιο...

Read more
Ἡ πρώτη ἐπίσκεψη τοῦ Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης  στὸν Παρακάλαμο Πωγωνίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ πρώτη ἐπίσκεψη τοῦ Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης  στὸν Παρακάλαμο Πωγωνίου

8 Δεκεμβρίου 2025

Ἡ σημερινὴ Κυριακὴ Ι΄ Λουκᾶ ἀπετέλεσε ἡμέρα ἱστορικὴ καὶ ἰδιαιτέρως χαρμόσυνη γιὰ τὴν κωμόπολη τοῦ Παρακαλάμου, καθὼς ὁ νέος Ποιμενάρχης...

Read more
«Η κακία και η υποκρισία αιτία καταστροφής του ανθρώπου»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η κακία και η υποκρισία αιτία καταστροφής του ανθρώπου»

8 Δεκεμβρίου 2025

Την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2025, Ι’ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε...

Read more
Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  ΣΤΗΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ ΞΗΡΟΒΡΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ ΞΗΡΟΒΡΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

8 Δεκεμβρίου 2025

Την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2025, στον Ενοριακό Ι. Ναό αγ. Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος χοροστάτησε...

Read more
Τιμήθηκε στην Κατερίνη η μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τιμήθηκε στην Κατερίνη η μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου

8 Δεκεμβρίου 2025

Εορτάστηκε στην Κατερίνη η μνήμη του νεοφανούς Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου, ο οποίος ασκήτεψε στη Σκήτη Μικράς Αγίας Άννας Αγίου...

Read more
Προσφορά αλεξίσφαιρων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Προσφορά αλεξίσφαιρων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

8 Δεκεμβρίου 2025

Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας επισκέφθηκε σήμερα, 8/12, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή...

Read more
Ο «ΠΑΠΑΣ» ΛΕΩΝ ΙΔ΄ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟ «ΦΙΛΙΟΚΒΕ»;
Ελλάδα Κόσμος

Ο «ΠΑΠΑΣ» ΛΕΩΝ ΙΔ΄ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟ «ΦΙΛΙΟΚΒΕ»;

8 Δεκεμβρίου 2025

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Εν Πειραιεί τη 8η Δεκεμβρίου 2025 (Σχόλιο στην παπική εγκύκλιο:...

Read more
Ο Mητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας στην ιστορική Ιερά Μονή Καλτεζών
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Mητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας στην ιστορική Ιερά Μονή Καλτεζών

8 Δεκεμβρίου 2025

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών λειτούργησε σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος και κήρυξε τον θείο...

Read more
Εορτή Αγ. Αμβροσίου και χειροτονια Πρεσβυτέρου στην Ι. Μ. Χίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτή Αγ. Αμβροσίου και χειροτονια Πρεσβυτέρου στην Ι. Μ. Χίου

8 Δεκεμβρίου 2025

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Αγιοδεκτεινής στον Κάμπο της Χίου ιερούργησε την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου...

Read more
Θεία Λειτουργία ενώπιον της Παναγίας της Δημιοβίτισσας
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεία Λειτουργία ενώπιον της Παναγίας της Δημιοβίτισσας

7 Δεκεμβρίου 2025

Με την παρουσία πλήθους πιστών και με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου ε.έ., η Θεία Λειτουργία, ...

Read more
Χειροθεσία Πνευματικού στην Αγριά
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Πνευματικού στην Αγριά

8 Δεκεμβρίου 2025

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών. Στο κήρυγμά του...

Read more
Εκδήλωση στην Άρτα, με θέμα: “Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ”
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση στην Άρτα, με θέμα: “Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ”

7 Δεκεμβρίου 2025

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025, εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του κ. Νικολάου Ροδοπαίου, Διαιτολόγου – Θεολόγου και Μεταδιδακτορικού...

Read more
Ο Μητροπολίτης Γρεβενών στο ακριτικό χωριό της Καλλιθέας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών στο ακριτικό χωριό της Καλλιθέας

8 Δεκεμβρίου 2025

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και χαρά τελέστηκε σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, η...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Προκοπίου του Μεγαλοσπηλαιώτου – Κυριακή Ι’ Λουκά
Κηρύγματα

Κυριακή Ι’ Λουκά: Συγκύπτουσα, μά καί ἀνορθούμενη

6 Δεκεμβρίου 2025

τοῦ Ἀρχιμ. Νήφωνος Συριανοῦ, Πρωτοσυγκέλλου τῆς Ἱ.Μ. Γλυφάδας Ἡ συγκύπτουσα τῆς σημερινῆς εὐαγγελικῆς περικοπῆς συσσώρευε ὅση δύναμη τῆς εἶχε ἀπομείνει,...

Στον Άγιο Νικόλαο επίσκοπο Μύρων της Λυκίας

Ο Θαλασσοδαρμένος Άγιος

5 Δεκεμβρίου 2025
Στον Άγιο Νικόλαο επίσκοπο Μύρων της Λυκίας

Άγιος Νικόλαος: Ο γνήσιος εκφραστής του ελληνορθοδόξου ιδεώδους

5 Δεκεμβρίου 2025
Στον Άγιο Νικόλαο επίσκοπο Μύρων της Λυκίας

Άγιος Νικόλαος ,«ο γαληνεμένος όρμος και το λιμάνι της σωτηρίας»

5 Δεκεμβρίου 2025
Ο Άγιος Νικόλαος στο Πολεμικό Ναυτικό

Ο Άγιος Νικόλαος στο Πολεμικό Ναυτικό

5 Δεκεμβρίου 2025
Στον Άγιο Νικόλαο επίσκοπο Μύρων της Λυκίας

Ο εν αγίοις πατήρ ημών Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

5 Δεκεμβρίου 2025
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Ο Λόγος του Θεού έχει θεραπευτικά αποτελέσματα, όχι μόνο στην ψυχή αλλά και στο σώμα

7 Δεκεμβρίου 2024
Προκοπίου του Μεγαλοσπηλαιώτου – Κυριακή Ι’ Λουκά

Ο Τριαδικός Θεός είναι ο Σωτήρας μας

7 Δεκεμβρίου 2024
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Κυριακή Ι’ Λουκά – Η θεραπεία της συγκύπτουσας

7 Δεκεμβρίου 2024
Κήρυγμα της εορτής του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου)

Κήρυγμα της εορτής του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου)

5 Δεκεμβρίου 2024
Ο Άγιος Νικόλαος και ο Ζήλος Του Θεού

Ο Άγιος Νικόλαος και ο Ζήλος Του Θεού

5 Δεκεμβρίου 2024

Ο Εκκλησιασμός της Κυριακής

9 Δεκεμβρίου 2023
Η ψυχή στα ζώα

Η αγάπη στα ζώα – Κυριακή Ι’ Λουκά

9 Δεκεμβρίου 2023
Στον Άγιο Νικόλαο επίσκοπο Μύρων της Λυκίας

Λίγα Λόγια για τον Άγιο Νικόλαο

5 Δεκεμβρίου 2022
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Η θεραπεία της συγκυπτούσης

7 Δεκεμβρίου 2019
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Η σωτηρία διά της Εκκλησίας και εν τη Εκκλησία

7 Δεκεμβρίου 2019
Η ιστορική Ιερά Μονή της Άνω Ξενιάς

Το μήνυμα του Αποστόλου της Κυριακής: Ελεύθεροι με τον Χριστό ή δέσμιοι με τον διάβολο;

4 Απριλίου 2020
Στον Άγιο Νικόλαο επίσκοπο Μύρων της Λυκίας

Εις τον μέγαν Ιεράρχην και θαυματουργόν Νικόλαον (6 Δεκεμβρίου)

5 Δεκεμβρίου 2019
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Η Αλήθεια και η υποκρισία τότε και σήμερα

7 Δεκεμβρίου 2018
Ο Άγιος Νικόλαος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο

Ο Άγιος Νικόλαος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο

5 Δεκεμβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Το νόημα του Σαββάτου

3 Δεκεμβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

3 Δεκεμβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Κυριακή Ι’ Λουκά – Τα δεσμά ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ 2011

3 Δεκεμβρίου 2016
Προκοπίου του Μεγαλοσπηλαιώτου – Κυριακή Ι’ Λουκά

Προκοπίου του Μεγαλοσπηλαιώτου – Κυριακή Ι’ Λουκά

3 Δεκεμβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Κυριακή Ι’ Λουκά 30 Νοε 2009 (κεφ. 13, 10-17)

3 Δεκεμβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Κυριακή Ι’ Λουκά – Η υποκρισία

3 Δεκεμβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Ταύτην δε θυγατέρα Αβραάμ ούσαν… ουκ έδει λυθήναι… τη ημέρα του Σαββάτου;

3 Δεκεμβρίου 2016
Προκοπίου του Μεγαλοσπηλαιώτου – Κυριακή Ι’ Λουκά

Κυριακή Ι’ Λουκά – 3 Δεκεμβρίου 2011

3 Δεκεμβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Κυριακή Ι’ Λουκά – Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Κωνστάνταρος, (Κατά Λουκά ιγ΄ 10-17)

3 Δεκεμβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ  – Του Πρωτ. Γεωργίου Σούλου Λουκ.13, 10-17

Κυριακή Ι΄ Λουκά – 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

3 Δεκεμβρίου 2016
Next Post
Σερρών Θεολόγος: «Η φιλοπατρία συνιστά για τον Έλληνα, δια-¬ χρονικώς, κορυφαία αρετή»

Σερρών Θεολόγος: «Η φιλοπατρία συνιστά για τον Έλληνα, δια-¬ χρονικώς, κορυφαία αρετή»

Ο δρόμος των Αποστόλων

Πατρῶν Χρυσόστομος: « Ὃσιος Γερβάσιος τῶν Πατρῶν: Τῆς ὑπομονῆς τό πρότυπον»

Πατρῶν Χρυσόστομος: « Ὃσιος Γερβάσιος τῶν Πατρῶν: Τῆς ὑπομονῆς τό πρότυπον»

Εσπερινός των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον Πύργο Ιθώμης

Εσπερινός των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον Πύργο Ιθώμης

Απόστολοι και αποστολή

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist