• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Ποιόν Χριστό αγαπάμε; Τον Χριστό της Εκκλησίας ή του εαυτού μας;»

20 Απριλίου 2021
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Φθιώτιδος Συμεών: «Ποιόν Χριστό αγαπάμε; Τον Χριστό της Εκκλησίας ή του εαυτού μας;»
Share on FacebookShare on Twitter

Στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε σήμερα, Ε’ Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μεταδόθηκε απευθείας μέσω τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή του Ευαγγελιστού Μάρκου, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός συνομιλεί με τους μαθητές, θα λέγαμε ότι εξομολογείται, ανοίγει την καρδιά Του, εμπιστεύεται την πιο κορυφαία ίσως στιγμή της επίγειας παρουσίας Του, αυτά που πρόκειται να συμβούν: ότι θα ανέλθει την οδό του μαρτυρίου, θα πορευθεί στα Ιεροσόλυμα όχι για να ανέλθει πάνω σε βάθρα εξουσίας αυτού του κόσμου,  αλλά για να δοξαστεί πάνω στο Σταυρό, γιατί ο Βασιλεύς της Δόξης είναι ο Εσταυρωμένος Ιησούς Χριστός. Τους αποκαλύπτει και τους φανερώνει ότι αυτός ο διδάσκαλος,  ο οποίος διήλθεν «ευεργετών και ιώμενος»,  ο οποίος κήρυξε και κηρύττει  την Βασιλεία του Θεού, ο οποίος θεραπεύει, σώζει, ανασταίνει νεκρούς, ο οποίος σκορπίζει την ειρήνη και την αγάπη μέσα στον κόσμο, θα ακολουθήσει την οδό του πάθους και  την οδό του μαρτυρίου.

Φαίνεται όμως ότι οι μαθητές Του,  μάλλον δεν έχουν κατανοήσει τα λεγόμενά Του,  μάλλον ονειρεύονται φαντάζονται, αυτό που δυστυχώς μπορεί να φαντάζονται ακόμη και σήμερα κάποιοι χριστιανοί, ότι ο Κύριος θα εισέλθει  στα Ιεροσόλυμα ως θριαμβευτής, ως εξουσιαστής για να τα αλλάξει με την βία όλα, ότι θα εισέλθει μέσα στον κόσμο ως ένας επαναστάτης, για να γκρεμίσει με έναν τρόπο βίαιο την αδικία, την ανισότητα και να εγκαταστήσει  μία εγκόσμια Βασιλεία. Διότι δυστυχώς μέσα στο βάθος τους, έβλεπαν στο πρόσωπο του Χριστού ένα σχήμα του κόσμου τούτου, ακόμα ήταν ανώριμοι,  ακόμα δεν είχαν καταλάβει ότι δεν πρόκειται για έναν άρχοντα αυτού του κόσμου, αλλά πρόκειται για τον άρχοντα της ειρήνης, ο Οποίος θέτει τον εαυτό του στη διακονία όχι απλώς των πολλών, αλλά των πάντων.

Είναι τόσο μεγάλη η παρανόηση,  την οποία έχουν, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης, οι οποίοι τολμούν μάλιστα  και εκ των προτέρων να ζητήσουν διασφάλιση,  για αυτό το οποίο φαντάζονται ότι θα συμβεί. Τολμούν να του ζητήσουν αξιώματα και θέσεις».

Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών υπογράμμισε:

«Ο Χριστός τους λέει τον φοβερό λόγο: «οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε»  Δεν ξέρετε τι ζητάτε. Δεν ξέρετε τι σας γίνεται μέσα σας, δεν έχετε καταλάβει Ποιος είμαι, τι είμαι και τι είμαι για τον κόσμο. «Το ποτήριο, το οποίο πίνω δεν μπορείτε να το πιείτε και το βάπτισμα στο οποίο θα βαπτιστώ δεν είστε ακόμα έτοιμοι να βαπτιστείτε και κυρίως δεν έχετε καταλάβει ότι όποιος θέλει να είναι μέγας μεταξύ ημών θα πρέπει να γίνει διάκονος των άλλων και  όποιος θέλει να γίνει πρώτος, θα πρέπει να γίνει δούλος όλων, διότι: «ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου οὐκ ἦλθε διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι, καὶ δοῦναι τὴν ψυχὴν αὐτοῦ λύτρον ἀντὶ πολλῶν».

Ο Χριστός κηρύττει και προβάλλει στον κόσμο, σε όλους μας ανεξαιρέτως και κυρίως σ’ εμάς  τους χριστιανούς του σήμερα μονάχα μία και μοναδική εξουσία: την εξουσία της διακονίας και την εξουσία αγάπης.

Είναι πολύ σημαντικό, αδερφοί μου, καθώς πορευόμαστε προς το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση, να μην αποπροσανατολιστούμε μέσα μας από τις συζητήσεις με το τι μέτρα θα ισχύσουν, ή ποια κατάσταση εξωτερική θα υπάρχει, ούτε πολλώ δε μάλλον να μην αποπροσανατολιστούμε από το πόσοι θα εορτάσουμε και πού και αν θα βρεθούμε στο φανερά ή στα κρυφά. Το τι θα ψωνίσουμε,  το τι θα φάμε και το τι θα πιούμε, αλλά να σκεφτούμε: εμείς τι αιτούμεθα;  Ποιόν Χριστό αγαπάμε; Τον Χριστό της Εκκλησίας ή του εαυτού μας; Αγαπάμε τον αληθινό Χριστό με τον αληθινό τρόπο ή θα έλθει να μας πει και εμάς ο Χριστός: «οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε».

Τι ζητούμε στην προσευχή μας, τι ζητούμε στη ζωή μας; Αυτό είναι το ερώτημα που καλούμεθα να θέσουμε στον εαυτό μας. Ζητώ και λαχταρώ πράγματι τον Αναστημένο Χριστό; Ή ζητώ έναν Χριστό εξουσιαστή και μία Εκκλησία, έναν θεσμό και ένα σχήμα αυτού του κόσμου; Τι ψάχνω στη ζωή του, τι ψάχνω στη σχέση μου; Τι  ζητώ από τον άντρα μου,  από τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου; Τι θέλω από τους γείτονες μου ακόμα και από του άρχοντές μου. Τι προτιμώ; Έναν άρχοντα , ο οποίος θα με εξυπηρετεί προσωπικά ή έναν άρχοντα ο οποίος θα προσφέρει τον εαυτό του για τους πολλούς; Τι βάζω πρώτο, το δικό μου ή το δικό μας; Αυτά είναι τα ερωτήματα, τα οποία καλούμεθα  να θέσουμε, προκειμένου  να μην μας πει   ο Χριστός: «οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε».

Και μάλιστα και στο αίτημα των μαθητών, για να επανέλθουμε, υπήρχε τόση ιδιοτέλεια, που δεν φτάνει που ζητάνε αξιώματα, τα ζητάνε μόνο για τον εαυτό τους. Ούτε και εκεί δεν έχουν μια μοιρασιά, να πουν, βάλε μας όλους,  μοίρασε μας, «από την πίτα» να φάμε όλοι τουλάχιστον αλλά προσπαθώ να φροντίσουν τον εαυτό τους και είναι και αδέλφια μεταξύ τους.

Να λοιπόν, πόσο κανείς μπορεί να μείνει κλεισμένος στον εαυτό του, αν δεν καταλάβει βαθιά μέσα του,  ότι ο Χριστός ήρθε για να ανοίξει τις καρδιές μας, ο Χριστός ήρθε πράγματι, για να σπάσει κατεστημένα, αλλά ποια κατεστημένα; Το κατεστημένο του εγωισμού μας, το κατεστημένο της φιλαυτίας μας,  το κατεστημένο του μικρόκοσμου, ο οποίος μας κρατά δυστυχείς και καθηλωμένους στο δικό μας εγωισμό και στα δικά μας μικροσυμφέροντα».

Προ της απολύσεως ο κ. Συμεών χειροθέτησε στον βαθμό του Πρωτοπρεσβυτέρου της Ιεράς Μητροπόλεως τον Προϊστάμενο του Ναού, π. Χρήστου Τσιλοφύτη, Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως και Υπεύθυνο της Τράπεζας Αίματος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τιμώ και αγαπώ τους συνεργάτες μου και όσοι είναι κοντά μου και σηκώνουν τον Σταυρό, να διακονούν πλάι μου σε επιτελικές θέσεις, πέρα από τις Ενορίες τους, απολαμβάνουν της τιμής, της αγάπης και της στήριξής μου ανεξαρτήτως ηλικίας, ή ετών διακονίας μέσα στην Εκκλησία. Πολλώ δε μάλλον όταν είναι άνθρωποι χαρισματικοί, σεμνοί, τίμιοι και υπεύθυνοι, όπως είναι ο ευλογημένος ιερέας της Ενορίας σας, ο π. Χρήστος.

Τοποθέτησα τον π. Χρήστο αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος και μάλιστα σήμερα τον τιμώ με τον οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, διότι ο π. Χρήστος είναι  και υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος της Μητροπόλεως μας, ενός νευραλγικού τομέα, οποίος την δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι στην πρώτη γραμμή.

Έχω αποφασίσει να τιμήσω και να χειροθετήσω Πρωτοπρεσβυτέρους όλους τους Κληρικούς, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 30χρόνια διακονίας, ανεξαιρέτως μορφωτικών ή άλλων προσόντων σε όποια Ενορία και αν διακονούν, σε όποιο χωριό και αν βρίσκονται».

Το δυνατό «ΑΞΙΟΣ» των παρισταμένων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, αλλά και όλων των Ενοριτών, οι οποίοι παρακολουθούσαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την χειροθεσία από τα ΜΜΕ, επισφράγισε  την πατρική χειρονομία τιμής και αγάπης του Σεβασμιωτάτου προς τον π. Χρήστο.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια όλων των Ενοριών, όλους τους Επιτρόπους και τους λαϊκούς συνεργάτες των Ιερέων, κάθε Ενορίας ανεξαιρέτως, οι οποίοι όλη αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, συνέδραμαν με κάθε τρόπο και στάθηκαν στο πλευρό της Ενορίας τους και των Ιερέων τους.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Νέο Μοναστήρι του Δήμου Δομοκού για να παρακολουθήσει και να απευθύνει πατρικό χαιρετισμό στην 14η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία είχε ως θέμα: «Η έκρηξη της Ελληνικής Επαναστάσεως στη Μολδοβλαχία» και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσα από το επίσημο κανάλι στο Youtube και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), καθώς και από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» και τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο Αντίδημαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δομοκού κ. Νικόλαος Καλημέρης, ενώ τους τηλεθεατές και ακροατές της εκδηλώσεως καλωσόρισε ο Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Ν. Μοναστηρίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Θαυμακού και Ν. Μοναστηρίου π. Δημήτριος Κωνσταντέλος.

Την κεντρική εισήγηση της εκδηλώσεως ανέπτυξαν με εμπεριστατωμένη ομιλία οι κ.κ. Αλέξανδρος Χατζηπλής, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος και Απόστολος Σαμιώτης, Φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.. Ομιλία επίσης εξεφώνησε και ο κ. Συμεών Εκίζογλου, ως εκπρόσωπος Θεσσαλίας ΕΛΔΥΚ 1974.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ενώ την έκλεισε με τον πατρικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Πρόσφατα Άρθρα

Λαοθάλασσα πιστών στον Άγιο Παΐσιο στην Μακρακώμη
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαοθάλασσα πιστών στον Άγιο Παΐσιο στην Μακρακώμη

12 Ιουλίου 2025

Κορυφώνεται η «Εβδομάδα Προσευχής» στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με αφορμή την ετήσιο μνήμη του Οσίου Πατρός Ημών Παϊσίου του Αγιορείτου...

Read more
Εσπερινός Παναγίας Τριχερούσας και Χειροθεσία Αναγνώστου στη Φοινικούντα Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινός Παναγίας Τριχερούσας και Χειροθεσία Αναγνώστου στη Φοινικούντα Μεσσηνίας

12 Ιουλίου 2025

Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουλίου 2025, τελέστηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια ο πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν της Παναγίας της...

Read more
Στη σημερινή εποχή της αθεΐας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πίστη μας ως κόρη οφθαλμού
Εκκλησία της Ελλάδος

Στη σημερινή εποχή της αθεΐας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πίστη μας ως κόρη οφθαλμού

12 Ιουλίου 2025

Την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2025, ημέρα ανάμνησης του θαύματος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας, δια του οποίου επικύρωσε τον Όρο της...

Read more
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την επιστροφή της Ιεράς Μονής Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου στην Ι.Μ. Κίτρους

11 Ιουλίου 2025

Δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), η απόφαση σύμφωνα με την οποία επιστρέφεται στην Εκκλησία...

Read more
Στο μοναστήρι του Τρικόρφου ο Γεώργιος Τσιάκκας και η «μητέρα» του Αγίου Παϊσίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Στο μοναστήρι του Τρικόρφου ο Γεώργιος Τσιάκκας και η «μητέρα» του Αγίου Παϊσίου

11 Ιουλίου 2025

O Σεναριογράφος της τηλεοπτικής σειράς «Ο Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον Ουρανό» Γεώργιος Τσιάκκας και η εκλεκτή ηθοποιός και σύζυγός...

Read more
“Τάδε λέγει Παΐσιος ο θεηγόρος”
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης {12 Ιουλίου}

11 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ  Θεολόγου – Καθηγητού Η αδιάκοπη ανάδειξη αγίων στο δισχιλιόχρονο διάβα της ιστορίας είναι το μόνιμο θαύμα στην...

Read more
Η εορτή του Οσίου Παϊσίου στον  Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος του πονεμένου λαού

11 Ιουλίου 2025

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (25 Ιουλίου 1924 – 12 Ιουλίου 1994) Πνευματικός θησαυρός της εποχής μας , με ακτινοβολία σε...

Read more
Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών  του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο

11 Ιουλίου 2025

Χθες, Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025, 21 ρωμαιοκαθολικοί φοιτητές-στελέχη του Βατικανού από 14 χώρες επισκέφθηκαν τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της...

Read more
ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

11 Ιουλίου 2025

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του...

Read more
Αγιασμός στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας στο Ελευθεροχώρι
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας στο Ελευθεροχώρι

11 Ιουλίου 2025

Ένα ακόμη χριστιανικό καταφύγιο στο όμορφο και ορεινό Ελευθεροχώρι στις παρυφές του Καλλίδρομου, το οποίο αριθμεί μια από τις πολλές...

Read more
Με λαμπρότητα η διπλή εορτή της Ελαφονήσου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η διπλή εορτή της Ελαφονήσου

11 Ιουλίου 2025

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025 εορτάστηκαν στην Ελαφόνησο δύο επέτειοι: της ένωσης του νησιού με την Ελλάδα, στις 6 Ιουλίου...

Read more
Ο Μητρ. Παροναξίας στον Πανηγυρίζοντα Ναό Αγίου Προκοπίου Βουρβουριάς Νάξου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητρ. Παροναξίας στον Πανηγυρίζοντα Ναό Αγίου Προκοπίου Βουρβουριάς Νάξου

11 Ιουλίου 2025

Το πρωί της Τρίτης 8-7-2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου Βουρβουριάς...

Read more
Η εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Όλγας, στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο της Ευαγγελίστριας Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Όλγας, στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο της Ευαγγελίστριας Πειραιώς

11 Ιουλίου 2025

Ας μιμηθούμε την Αγία Όλγα με το προσωπικό μας παράδειγμα, που μπορεί να γίνει το πνευματικό εφαλτήριο για την μεταστροφή...

Read more
Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις «Παναγία Φανερωμένη» στις Λιβανάτες
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις «Παναγία Φανερωμένη» στις Λιβανάτες

10 Ιουλίου 2025

Τον Αγιασμό για την έναρξη της θερινής Κατασκηνωτικής Περιόδου στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Πανελληνίου Ενώσεως Ορθοδόξων Χριστιανών «Παναγία Φανερωμένη» στις...

Read more
Ἐκδημία Ἱερέως π. Χρήστου Τσεβᾶ
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδημία του κατά σάρκα αδελφού του Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης

10 Ιουλίου 2025

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μετά βαθυτάτης λύπης ανακοινώνει την εις Κύριον εκδημίαν του κατά σάρκα αδελφού του Σεβασμιωτάτου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»
Κηρύγματα

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025

Ἀποστολικὸ Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 9 Ἰουνίου 2019, τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου (Κυρ. ζ΄ Πράξεων: Πράξ. κ΄ 16-18, 28-36)...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Τα Μοναστήρια της Άνδρου επισκέφθηκε ο  Φιλομόναχος  Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

Τα Μοναστήρια της Άνδρου επισκέφθηκε ο Φιλομόναχος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

«Όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος και διάκονος των άλλων»

«Όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος και διάκονος των άλλων»

Η μετάνοια της Οσίας Μαρίας να αποτελέσει παράδειγμα μετανοίας για όλους μας

Η μετάνοια της Οσίας Μαρίας να αποτελέσει παράδειγμα μετανοίας για όλους μας

Τι πρέπει να ζητάμε;

Τι πρέπει να ζητάμε;

Το Χαριτόβρυτο κάλεσμα της δακρυρροούσης εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας στο Βύρωνα

Το Χαριτόβρυτο κάλεσμα της δακρυρροούσης εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας στο Βύρωνα

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist