• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Να αφήσουμε την Παναγία να κάνει κουμάντο στην ζωή μας»

2 Απριλίου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Φθιώτιδος Συμεών: «Να αφήσουμε την Παναγία να κάνει κουμάντο στην ζωή μας»
Share on FacebookShare on Twitter

Με επιτυχία συνεχίστηκε σήμερα στην Ιερά Νήσο Τήνο η δεύτερη μέρα του τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

          Τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας, συνοδεύει ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, ενώ όλα το πρόγραμμα υλοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των παιδιών και των οικογενειών τους.

                   Σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου, όπου έγιναν δεκτοί με περισσή αγάπη από την Οσιολογιωτάτη Αγία Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιουλιανή και τις Μοναχές της Αδελφότητος.

          Μετά από δέηση, η οποία τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής, υπό του Σεβασμιωτάτου, άπαντες είχαν την ευκαιρία και την ευλογία να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα της Οσίας Πελαγίας της Τηνίας και άλλα Ιερά Λείψανα, τα οποία φυλάσσονται στη Μονή και να ξεναγηθούν στο Μοναστήρι, να προσκυνήσουν το κελί της Οσίας Πελαγίας και να ενημερωθούν για το ιστορικό της Θαυματουργής ευρέσεως της Εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Τήνου από την Οσία Πελαγία.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και η συνοδεία του επισκέφθηκαν προσκυνηματικώς και τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου του χωριού Πλατιά Τήνου, γενέτειρας του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου Πρωτοπαπά και ετέλεσε με συγκίνηση Αρχιερατικό Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του και της μακαριστής μητέρας του Μαρίας Πρωτοπαπά.

          Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε και καλωσόρισε με αγάπη ο κατά σάρκα αδελφός του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νικολάου, κ. Γεώργιος Πρωτοπαπάς.

          Ακολούθως, επισκέφθηκαν το χωριό Πύργο Τήνου και το σπίτι και το εργαστήριο του γνωστού καλλιτέχνη και μαρμαρογλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, καθώς θαύμασαν και πολλά έργα μαρμάρινης τέχνης, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας,  καθώς η Τήνος αποτελεί μία πρότυπη Σχολή Μαρμαρογλυπτικής, η φήμη της οποίας ξεπερνά τα όρια της Ελλάδος και αποτελεί πηγή ιστορίας και πολιτισμού για όλο τον κόσμο.

          Ξεναγήθηκαν επίσης στο χωριό Πάνορμος Τήνου και θαύμασαν πολλά άλλα αξιοθέατα του όμορφου Κυκλαδίτικου Νησιού.

          Το απόγευμα, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου και Σικίνου  κ. Δωροθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον Πανίερο Ναό της Παναγίας Τήνου, ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνας της Μεγαλόχαρης Παναγίας, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου Πρωτ. π. Γεώργιο Φανερό, τους Ιερείς και Διακόνους του Ναού, τον Λιμενάρχη Τήνου, τον Διοικητή του Α.Τ. Τήνου, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, τον Πρόεδρο του Κ.Υ. Τήνου,  καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και πολλούς ευλαβείς χριστιανούς Τηνίους και προσκυνητές.

          Η Ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», μέσω των Ραδιοφωνικών Σταθμών των Ιερών Μητροπόλεων Σύρου και Φθιώτιδος και μέσω του διαδικτύου.

          Τους Ιερούς ύμνους απέδωσαν οι Βυζαντινοί Χοροί του Πενιέρου Ναού της Παναγίας, υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλιανού Κοντακιώτη.

          Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών προσεφώνησε και μετέφερε τις αδελφικές ευχές του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ο Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, εν πρώτοις ευχαρίστησε τον κυριάρχη Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο για την άδεια, ευλογία και  αρχοντική του φιλοξενία, καθώς και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου Πρωτ. π. Γεώργιο Φανερό και αναφερόμενος στην εκπαιδευτική και προσκυνηματική επίσκεψή τους στην Ιερά Νήσο, χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

          «Αυτή η επίσκεψη μου έχει την πιο ωραία συνοδεία και την πιο ελπιδοφόρα, καθότι με συνοδεύουν μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας. Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας και όποιος δεν σέβεται αυτή την ελπίδα και πολλώ δε μάλλον, όσοι εγκληματούν κατά αυτής της ελπίδας, δεν μπορεί να ονομάζεται άνθρωπος και πρόσωπο, και δυστυχώς ζούμε και τέτοιες καταστάσεις και σε σκληρές εικόνες και ειδήσεις. Ζούμε δυστυχώς σε ένα δαινομοκρατούμενο κόσμο. Έκφραση βαθιάς θλίψεως ζει η καρδιά μας μπροστά σε τέτοια φαινόμενα και σε τέτοιες καταστάσεις.

          Να κατανοήσουμε ότι ο άνθρωπος, όταν απομακρυνθεί από τον Θεό και από την Παναγία, δυστυχώς είναι ικανός για τα πάντα. Για να γίνει το κακό αρκεί και μόνο ένας άνθρωπος. Για να γίνει το καλό χρειάζονται πολλοί άνθρωποι να συνεργαστούν κάτω από την Σκέπη της Παναγίας. Έρχεται η Παναγία και μας δείχνει τι θα πει Μάνα, τι θα πει αγκαλιά, στοργή, τρυφερότητα.

Μία ψυχή που συζητά με την Παναγία και λαμβάνει νόημα στην ζωή της από την Παναγία, δεν μπορεί παρά να ακολουθεί το δρόμο της Παναγίας, που είναι ο δρόμος της αγάπης, της συγχωρητικότητος, της καλοσύνης,  της στοργής, της ταπείνωσης. Δεν μπορεί ένα παιδί της Παναγίας να ακολουθεί τον δρόμο της βίας, της τρέλας, της εγκληματικότητος, τον δρόμο του διαβόλου, ο οποίος σκορπά πόνο και θλίψη στις καρδιές των ανθρώπων.

          Προσφεύγουμε στην Παναγία μας για να αντλήσουμε δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία, την οποία την έχουμε πολλή ανάγκη.

          Ακούσαμε απόψε και είπαμε στην Παναγία μας: «Χαῖρε, δι᾿ ἧς ἐγείρονται τρόπαια• χαῖρε, δι᾿ ἧς ἐχθροὶ καταπίπτουσι».

          Ήρθαμε σήμερα εδώ για να αντλήσουμε δύναμη, αισιοδοξία και ελπίδα από την Παναγία, όχι μόνο από συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, αλλά από το πνευματικό γεγονός, γιατί η Θεοτόκος είναι κατεξοχήν πνευματικό μυστήριο. Τα τρόπαια που εγείρει η Θεοτόκος είναι τα τρόπαια που έχει ανάγκη η ζωή μας. Τα τρόπαια της αγάπης, της ανθρωπιάς, της καλοσύνης, της συγχωρητικότητας. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι αν αποκτήσουν ισχύ και δύναμη και εξουσία, αν κυριαρχήσουν πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, ότι αυτά τα τρόπαια θα τους χαρίσουν ευτυχία και ευμάρεια.

          Η Παναγία μας λέει ότι τα τρόπαιά μας είναι η καλοσύνη μας και η αγάπη στους γύρω μας, είναι η ταπείνωση, η ανεξικακία, οι πνευματικές αρετές, η ζωή της αυτοπαράδοσης στο θέλημα το Θεού.

          Με την βοήθειά της Παναγίας οι εχθροί καταπίπτουσι. Όχι μόνο αυτοί οι εχθροί που επιβουλεύονται την ειρήνη και την ασφάλεια στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά κυρίως οι εσωτερικοί εχθροί, αυτοί που έχουμε μέσα μας, οι οποίοι είναι πιο επικίνδυνοι από τους εξωτερικούς εχθρούς. Ο εγωισμός μας, η άρνησή μας να συνυπάρξουμε με τον συνάνθρωπο, ο ατομισμός, η ατομοκρατία, το προσωπικό μας συμφέρον. Αυτοί είναι οι εχθροί της Παναγίας, που την προσεγγίζουν σαν κάτι ξένο. Όποιος δεν έχει το φρόνημα της Παναγίας είναι εχθρός της Παναγίας και το φρόνημα της Παναγίας είναι το φρόνημα της Εκκλησίας, το φρόνημα της εν Χριστώ Πνευματικής και Μυστηριακής ζωής. Να πορευόμεθα με ταπείνωση, με σεβασμό, με υπακοή, με αγάπη, όπως πορεύθηκε και η ίδια.

          Καλούμεθα από αυτό το Οικουμενικό Θεομητορικό Κέντρο να λάβουμε, δύναμη, αισιοδοξία και κουράγιο.

          Το κάθε καντήλι και το κάθε αφιέρωμα σε αυτό τον Πανίερο Ναό, εκφράζουν μια ανθρώπινη τραγωδία, που έγινε ζωή και ανάσταση, είναι μία θλίψη, που έγινε χαρά.

          Το θέλημα της Παναγίας είναι, να παραδώσουμε την ύπαρξή μας στην Χάρη Της. Κάθε υποτιθέμενη δύναμή μας, να την παραδίδουμε στην Χάρη Της, για να ενεργεί η δική Της δύναμη και η δική Της Χάρη, που την έχουμε τόσο πολλή ανάγκη στην ζωή μας.

Να πρακαλέσουμε την Παναγία μας, να αναλάβει το κουμάντο της ζωής μας και να την βάλουμε στην ζωή μας, να της καταθέσουμε την αποτυχία και την απόγνωσή μας, η οποία επήλθε, γιατί την παραμερίσαμε από την ζωή μας. Να την καλέσουμε και να την αφήσουμε να κουμαντάρει την ζωή μας για να μας σκεπάσει να μας οδηγήσει με την Χάρη Της».

          Μετά το πέρας της Ακολουθίας των Χαιρετισμών, άπαντες οι πιστοί, από τα μήκη και πλάτη της Πατρίδος μας, οι οποίοι έφθασαν στο Ιερό Νησί της Τήνου για να προσκυνήσουν την Παναγία,  έλαβαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών και είχαν μία πνευματική όμορφη επικοινωνία.

          Αύριο το πρωί, Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στον Πανίερο Ναό της Παναγίας Τήνου, θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης & Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Επίσκοπος Κεγχρεών προέτρεψε τους Χριστιανούς να έχουν Ορθόδοξο φρόνημα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Επίσκοπος Κεγχρεών προέτρεψε τους Χριστιανούς να έχουν Ορθόδοξο φρόνημα

14 Ιουλίου 2025

Χθες Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025, κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος ετέλεσε...

Read more
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ακούστε τα παιδιά σας – χαρίστε τους χρόνο»
Εκκλησία της Ελλάδος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ακούστε τα παιδιά σας – χαρίστε τους χρόνο»

14 Ιουλίου 2025

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου βρέθηκε, για ακόμη μία φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας...

Read more
Με πληθωρική συμμετοχή η 9η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Με πληθωρική συμμετοχή η 9η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

14 Ιουλίου 2025

Πλημμύρισε από νέους/νέες η αυλή του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης το βράδυ της Κυριακής 13 Ιουλίου στην 9η Γιορτή...

Read more
Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου στη γενέτειρά του
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου στη γενέτειρά του

14 Ιουλίου 2025

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό...

Read more
Οἱ κυριότερες ἐντολές τοῦ Εὐαγγελίου
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Ο φωτισμένος ασκητής των νεώτερων χρόνων

14 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού        Στις 14 Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου Νικοδήμου του...

Read more
Εγκαίνια Ι. Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου Ενορίας Πρώτης Σερρών
Εκκλησία της Ελλάδος

Εγκαίνια Ι. Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου Ενορίας Πρώτης Σερρών

14 Ιουλίου 2025

Με πλησμονή δοξολογίας και ευχαριστιών προς τον Τριαδικό Θεό, με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς όλους τους Αγίους, ιδιαίτερα προς τον άγιο...

Read more
ΚΥΠΡΟΣ 1972 – 1974 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ
Απόψεις - Γνώμες

ΚΥΠΡΟΣ 1972 – 1974 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ

14 Ιουλίου 2025

Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, Πρωτοσυγκέλλου  Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κατά το μήνα Ιούλιο, εκτός από τις πολλές εκκλησιαστικές εορτές, μνημονεύονται γεγονότα μέσα...

Read more
Πανηγύρισε το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Μονή Ροβελίστης Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγύρισε το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Μονή Ροβελίστης Άρτης

14 Ιουλίου 2025

Με λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη εορτάστηκε τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025 η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο πανηγυρίζον...

Read more
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟ Ι. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟ Ι. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ

14 Ιουλίου 2025

Στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό του οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προέστη...

Read more
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Δ΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Δ΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

14 Ιουλίου 2025

Την Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025, ημέρα μνήμης των Αγίων Πατέρων της Δ’ εν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου (415μ.Χ.), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης...

Read more
Το Μυστήριο του Ευχελαίου στην Νέδουσα Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Το Μυστήριο του Ευχελαίου στην Νέδουσα Μεσσηνίας

14 Ιουλίου 2025

Με την παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, συμμετείχε το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιουλίου ε.έ., στο...

Read more
Η Περιοδεία του Κερκύρας Νεκταρίου στα Διαπόντια Νησιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Περιοδεία του Κερκύρας Νεκταρίου στα Διαπόντια Νησιά

14 Ιουλίου 2025

Κάθε καλοκαίρι, με την ευκαιρία της επιστροφής των πολλών ξενιτεμένων, κυρίως στην Αμερική, κατοίκων των Διαποντίων Νήσων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
ΦΙΛΟΞΕΝΟΎΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ” ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΦΙΛΟΞΕΝΟΎΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ” ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

14 Ιουλίου 2025

Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2025, ομάδα φοιτητών και στελεχών του Βατικανού από 14 χώρες επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου...

Read more
Αρχιερατική Λειτουργία στην ενορία Μεσούντας Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική Λειτουργία στην ενορία Μεσούντας Άρτης

13 Ιουλίου 2025

Το πρωί της Κυριακής 13 Ιουλίου 2025, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Μεσούντα Άρτης, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία...

Read more
Νέος Οικονόμος στην Αργαλαστή
Εκκλησία της Ελλάδος

Νέος Οικονόμος στην Αργαλαστή

13 Ιουλίου 2025

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Αργαλαστής λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία κατοίκων του...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»
Κηρύγματα

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025

Ἀποστολικὸ Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 9 Ἰουνίου 2019, τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου (Κυρ. ζ΄ Πράξεων: Πράξ. κ΄ 16-18, 28-36)...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Η Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως

Η Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως

Συντηρεί το τέμπλο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πορταριάς Πηλίου  η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συντηρεί το τέμπλο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πορταριάς Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Δ’ στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στην Ανθούπολη της Κύπρου

Η Δ’ στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στην Ανθούπολη της Κύπρου

Η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών στη Νάξο

Η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών στη Νάξο

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ιερό Ευχέλαιο υπέρ υγείας όλων των πιστών στην Παναγία την Παρηγορήτρια

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ιερό Ευχέλαιο υπέρ υγείας όλων των πιστών στην Παναγία την Παρηγορήτρια

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist