• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Η ιστορία έχει γραφτεί με αίμα, δεν ξαναγράφεται…»

13 Απριλίου 2021
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Φθιώτιδος Συμεών: «Η ιστορία έχει γραφτεί με αίμα, δεν ξαναγράφεται…»
Share on FacebookShare on Twitter

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της θυσίας της Εκκλησίας και του Ιερού Κλήρου για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, απέστειλε για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, από ένα τόπο αγιασμένο, έναν τόπο μαρτυρικό, έναν τόπο ιστορίας και πολιτισμού, από τον Ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Υπάτης, την Ιερά Καθέδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως των Νέων Πατρών και το αιματοβαμμένο Θυσιαστήριο Της. Από το Ναό, στην Αγία Τράπεζα του οποίου, το Σάββατο του Ακαθίστου Ύμνου του 1711, ένας ακόμη Ιερομάρτυς και Εθνομάρτυς Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Άγιος Γρηγόριος Μητροπολίτης Νέων Πατρών,  την ώρα που τελούσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σφαγιάσθηκε για τον Χριστό και την Πατρίδα.

Μόλις ανακοινώθηκε επίσημα η νέα ΚΥΑ, η οποία επιτρέπει πλέον έστω και την αυτοπρόσωπη παρουσία λίγων πιστών στους Ναούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, επέλεξε αυτή την ημέρα, Κυριακή Δ’ Νηστειών να μεταβεί και να τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Υπάτης, για να σημάνει την έναρξη της Εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Ιερομάρτυρος, Μητροπολίτου Νέων Πατρών.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας μέσω τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, ωμίλησε για την προτροπή του Κυρίου: «τοῦτο τὸ γένος ἐν οὐδενὶ δύναται ἐξελθεῖν εἰ μὴ ἐν προσευχῇ καὶ νηστείᾳ», ως λύση σε κάθε ανθρώπινο δράμα και κάθε δυσκολία που περνά η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα αυτή η δυσκολία της πανδημίας που διέρχεται η πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος.

 Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Τι σημαίνει με προσευχή και νηστεία; Σημαίνει ότι εγκαταλείπω την ανθρώπινη προσπάθεια; Όχι βέβαια. Το είπε αυτό ο Χριστός, ως απάντηση στην ανθρώπινη προσπάθεια! Διότι ο ταλαίπωρος και ασθενής άνθρωπος που προσέρχεται στο Χριστό, είχε καταβάλλει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, είχε χρησιμοποιήσει όλα τα μέτρα της εποχής και γιατρούς και φάρμακα  και τα πάντα. Ο Χριστός απαντά στην προσπάθεια,  διότι ευλογεί την προσπάθεια, ευλογεί την επιστήμη, ευλογεί την έρευνα ευλογεί τα φάρμακα, ευλογεί τα νοσοκομεία, ευλογεί τους γιατρούς, ευλογεί τις θεραπείες, ευλογεί τα πάντα, ευλογεί ό,τι μπορεί να συντελέσει στην πρόοδο του ανθρώπου, στην υγεία του, στη βελτίωση της ζωής του, αλλά πάνω από όλα ευλογεί τον άνθρωπο που ξέρει ότι μονάχα με προσευχή και με νηστεία μπορεί να επιτύχει την απόλυτη υγεία, να μεταβάλει τη ζωή του.

Τι σημαίνει προσευχή; Δεν σημαίνει απλώς παθητικά φεύγω από τον κόσμο, παραιτούμαι από κάθε προσπάθεια, κλείνομαι σε μία γωνίτσα, γονατίζω απομονωμένος και αποκομμένος και σηκώνω τα χέρια και περιμένω οι λύσεις  να έρθουμε ως Μάννα εξ ουρανού. Προσευχή απλώς σημαίνει ότι παύει το κέντρο της αναφοράς μου να είναι ο εαυτός μου, παύει το κέντρο και το επίκεντρο της αναφοράς μου, να είναι η όποια επιστήμη μου,  έστω και αν έχω πάρει το Νόμπελ, έστω  και αν έχω πάρει το πρώτο βραβείο, έστω κι αν έχω εφεύρει  φάρμακα και μέσα θεραπείας. Προσευχή σημαίνει ότι πέρα από τον εαυτό μου αναγνωρίζω ότι είναι ανάγκη να ζητήσω από κάπου αλλού δύναμη, από κάπου αλλού έμπνευση, ότι  έχω ανάγκη από φωτισμό, ότι έχω ανάγκη από καθαρή σκέψη, ότι έχω ανάγκη από διάκριση. Πόσο ευλογημένοι κήρυκες του Ευαγγελίου και Μάρτυρες και Απόστολοι του  Ευαγγελίου είναι αυτοί οι γιατροί που έχουν την τιμιότητα, να πουν έστω τη φράση: «με τη δύναμη του Θεού, με τη βοήθεια του Θεού, ο Θεός να βάλει το χέρι Του». Πως να μην υποκλίνεσαι σε τέτοιους επιστήμονες και υπάρχουν και είναι η πλειοψηφία και γι’ αυτό ο Θεός μας κρατά ζωντανούς ακόμη και γι’ αυτό δεν έχουμε θρηνήσει χειρότερες καταστάσεις.

 Και τι σημαίνει νηστεία;  Νηστεία σημαίνει ότι προτεραιότητα μου, δεν είναι τι θα φάω και τι θα πιω,  νηστεία σημαίνει ότι προτεραιότητά μου δεν είναι τι θα φορέσω και τι  θα αγοράσω. Νηστεία σημαίνει ότι κριτήριο της ζωής μου και κριτήριο των σχέσεων μεταξύ κρατών και πολιτισμών  δεν είναι η αγοραστική δύναμη, δεν είναι η οικονομική ισχύς, δεν είναι ο  νόμος της αγοράς, ο οποίος μάλιστα υποτίθεται είναι αυτορυθμιζόμενος και αυτορυθμίζει την κοινωνία, αλλά κριτήριο της ζωής μου είναι η σχέση. Αυτό για το οποίο πεινάω, δεν είναι αν  θα φάω καλό φαγητό, αλλά αυτό που πεινάω, αυτό το οποίο λαχταρώ να φάω, είναι η σχέση με το πρόσωπό σου, είναι η αγάπη σου, είναι το χαμόγελό σου, είναι η καλημέρα σου, είναι το νοιάξιμο σου, αυτό που πεινάει και διψάει η κοινωνία του σήμερα είναι  αλληλεγγύη, αγάπη κατανόηση, διάλογο, αυτό που ζητούν οι λαοί από τους ηγέτες τους και σήμερα και πάντα τι είναι; Η ειρήνη, ειρηνική συνύπαρξη, συνεννόηση! Τι ζητούν; Αφήστε τα  συμφέροντα, άφησε τα πετρέλαια, αφήστε την ενέργεια, αφήστε τα κοιτάσματα, αφήστε όλα αυτά που χωρίζουν και φέρτε αυτά που ενώνουν, φέρτε μας κοντά, εμείς οι άνθρωποι του μόχθου και του κόπου, ο “λαουτζίκος”, το “ ρολεταριάτο”,  ο απλός λαός, δεν μας χωρίζει τίποτα, γιατί πονάμε, ιδρώνουμε, υποφέρουμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε την καθημερινότητα. Αφήστε μας επιτέλους ήσυχους να ζήσουμε εν ειρήνη και αγάπη. Ξέρουμε να μοιραζόμαστε τα πάντα, τον αέρα, την θάλασσα, το οξυγόνο, τα πάντα, φτάνουν για όλους, όλη η ενέργεια, όλες οι θάλασσες, όλοι οι δρόμοι, όλα τα ορυκτά, όλος ο πλούτος, φτάνουν για όλο τον κόσμο, αρκεί να αφήσουμε τον κόσμο να ζήσει με την προτεραιότητα της σχέσης και όχι με την προτεραιότητά του συμφέροντος».

 Προ της απολύσεως ο κ. Συμεών, παρουσία και του Αγίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π. Γερμανού, παρουσίασε τον νέο Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ηρωδίωνα Ρίζο, ο οποίος θα διακονεί και ως Εφημέριος – Ιεροκήρυξ στην ευρύτερη περιοχή.

Με συγκίνηση ο κ. Συμεών επισφράγισε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία αποστέλλοντας ένα σαφές μήνυμα:

«Εμείς οι Ιεράρχες δεν είμαστε ούτε πολιτικοί, ούτε αναμειγνυόμεθα στην πολιτική και πολλώ δε μάλλον στην εξωτερική πολιτική. Είμαστε διάκονοι του λαού του Θεού. Θέλω από αυτήν εδώ την έπαλξη,  από αυτό εδώ το σημείο – και θα παρακαλέσω  όλους σας να αντικρύσετε αυτήν την Αγία Τράπεζα, διότι πάνω σε αυτή την Αγία Τράπεζα, έδωσε το αίμα του και σφαγιάστηκε για την πατρίδα και για την πίστη λειτουργώντας ο Άγιος Γρηγόριος Μητροπολίτης Νέων Πατρών.

 Η Εκκλησία δεν κάνει πολιτική, η Εκκλησία δίνει το αίμα της. Η Εκκλησία δεν γράφει άρθρα και επιφυλλίδες για να προδιαγράφει τετελεσμένα και να δημιουργεί κλίμα. Η Εκκλησία, οι  παπάδες της , οι καλόγεροί της, οι Δεσποτάδες της,  οι Πατριάρχες της, δίνουν το αίμα τους και με το αίμα τους υπογράφουν την ελευθερία. Τελεία και παύλα. Η ιστορία έχει γραφτεί με αίμα, δεν ξαναγράφεται…».

 Ακολούθως στις 11:00 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ιστορικού Ιερού Ναού η 13η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με θέμα: «Η προσφορά του Ιερού Κλήρου στην Πατρίδα και στην Πίστη».

Η εκδήλωση λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και προβλήθηκε από το επίσημο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Youtube, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», καθώς επίσης από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Την παρουσίαση της εκδηλώσεως επιμελήθηκε ο νέος Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, ενώ εμπεριστατωμένες εισηγήσεις επί του θέματος της εκδηλώσεως και συγκεκριμένα για τον Άγιο Ιερομάρυρα Γρηγόριο Μητροπολίτη Νέων Πατρών ανέπτυξαν: ο Εφημέριος του Ναού Πρωτ. π. Δημήτριος Καραγιάννης, η Θεολόγος Εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Δ.Δ. Υπάτης κ. Βασιλική Παπανάγνου και ο Αρχαιολόγος κ. Δημήτριος Κυρίστης.

Την εκδήλωση στόλισε με ύμνους από την Ιερά Ακολουθία του Αγίου, την οποία συνέταξε ο Πρωτ. π. Δημήτριος Καραγιάννης και ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού Δρ κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Δήμαρχος αποκάλυψαν ένα εκκλησιαστικό έργο για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Γρηγόριο στην αυλή του Ναού, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από την αγάπη και την φιλοπατρία της οικογενείας του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λουβαίνης και Γενικού Διευθυντού Ελευθέρων Επαγγελμάτων της Ε.Ε. κ. Θεοδώρου Κουτρούμπα.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΑΡΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Πρόσφατα Άρθρα

Ομιλία Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς – Κυριακή της Ορθοδοξίας
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να μένει αμέτοχη όταν ο λαός της υποφέρει»

29 Ιανουαρίου 2026

H «Ο.Α.» ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «Η Εκκλησία δεν μπορεί να μένει αμέτοχη όταν ο λαός της υποφέρει»...

Read more
ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

29 Ιανουαρίου 2026

Εξεδήμησε προς Κύριον την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Η στοργική Μητέρα μας Εκκλησία εκφράζει την βαθιά Της συμπάθεια και λύπη για τα δύο τραγικά ατυχήματα»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Η στοργική Μητέρα μας Εκκλησία εκφράζει την βαθιά Της συμπάθεια και λύπη για τα δύο τραγικά ατυχήματα»

29 Ιανουαρίου 2026

Η Εκκλησία των Σερρών και ο σεπτός Της Ποιμενάρχης κ. Θεολόγος, εξ αφορμής της πικράς συγκυρίας των τελευταίων ημερών, της...

Read more
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

29 Ιανουαρίου 2026

Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου Ριγγλάδων Λευκίμμης, έγινε η 6η συνάντηση της Σχολής...

Read more
† Μνήμη τῶν ἐν Ἁγίοις πατέρων ἡμῶν καί οἰκουμενικῶν διδασκάλων, Βασιλείου τοῦ Μεγάλου, Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου καί ᾿Ιωάννου τοῦ Χρυσοστόμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Εόρτιο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες εν όψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών

29 Ιανουαρίου 2026

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών (Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου,...

Read more
Μνημόσυνο για τα 18 χρόνια από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Εκκλησία της Ελλάδος

Μνημόσυνο για τα 18 χρόνια από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

28 Ιανουαρίου 2026

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου 2026 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, για την συμπλήρωση 18...

Read more
Η Εκκλησία της Κρήτης για την εκλογητων δύο νέων Μητροπολιτών – Κυδωνίας και Αποκορώνου &  Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Η Εκκλησία της Κρήτης για την εκλογητων δύο νέων Μητροπολιτών – Κυδωνίας και Αποκορώνου & Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

28 Ιανουαρίου 2026

Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, συνῆλθε σήμερον Τετάρτην, 28ην Ἰανουαρίου ἐ.ἔ. ἐν Ἡρακλείῳ, εἰς Ἔκτακτον Συνοδικήν Συνεδρίαν, παρόντων...

Read more
Παμψηφεί νέος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Τίτος Ταμπακάκης
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου

28 Ιανουαρίου 2026

Ὁ Θεοφιλέστατος ἐψηφισμένος Μητροπολίτης Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου κ. Τίτος (κατά κόσμον Ἐμμανουήλ) Ταμπακάκης τοῦ Μιχαήλ γεννήθηκε στή Νεάπολη Λασιθίου Κρήτης...

Read more
Νέο Επίσκοπο υπό τον τίτλο Αβύδου  εξέλεξε το Φανάρι
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Νέος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων ο Αρχιμ. Ιωακείμ Καρανδινός

28 Ιανουαρίου 2026

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, με την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη. Την ολοκλήρωση...

Read more
Παμψηφεί νέος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Τίτος Ταμπακάκης
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Παμψηφεί νέος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Τίτος Ταμπακάκης

29 Ιανουαρίου 2026

Ολοκληρώθηκε η πολύμηνη εκκρεμότητα στην Εκκλησία της Κρήτης με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου....

Read more
Οι νέοι των κατηχητικών σχολείων Λυκείου στη Μονή Τρικόρφου
Εκκλησία της Ελλάδος

Οι νέοι των κατηχητικών σχολείων Λυκείου στη Μονή Τρικόρφου

28 Ιανουαρίου 2026

Από τότε που ανέλαβε Μητροπολίτης Φωκίδος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος έδωσε ιδιαίτερη βάση στο ποιμαντικό και κατηχητικό έργο...

Read more
«Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν δώρο Θεού στην Ορθοδοξία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν δώρο Θεού στην Ορθοδοξία»

28 Ιανουαρίου 2026

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και έντονης νοσταλγίας τελέστηκε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο, για...

Read more
Ἡ ἑορτὴ τοῦ Ὁσίου Ἐφραίμ του Σύρου στὴν Ἱερὰ Μονὴ Κλεισούρας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ ἑορτὴ τοῦ Ὁσίου Ἐφραίμ του Σύρου στὴν Ἱερὰ Μονὴ Κλεισούρας

28 Ιανουαρίου 2026

Τὴν Τετάρτη 28 Ἰἀνουαρίου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, τέλεσε τὴν Ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία, στὴν ἱστορικὴ Ἱερὰ Μονὴ τῆς...

Read more
Πρωτ. Ιωάννης Ζώτος: «Από τον Λόγο του Θεού στην α-λογία των ανθρώπων: Αιρέσεις και Παραθρησκείες»
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρωτ. Ιωάννης Ζώτος: «Από τον Λόγο του Θεού στην α-λογία των ανθρώπων: Αιρέσεις και Παραθρησκείες»

28 Ιανουαρίου 2026

Συνεχίζεται το πρόγραμμα υλοποίησης του ανοιχτού Σεμιναρίου Ορθοδόξου Πίστεως στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, τα οποία είναι ανοιχτά για το κοινό...

Read more
Πνευματικές Διδαχές

Αββάς Ισαάκ ο Σύρος: Ένας μεγάλος ασκητής και δάσκαλος της Eκκλησίας μας

28 Ιανουαρίου 2026

   ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού       Οι ασκητική γραμματεία κατέχει μια πολύ σπουδαία θέση στη διδασκαλία και στη...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Κηρύγματα

Οι Τρεις Ιεράρχες και η εποχή μας

30 Ιανουαρίου 2025

του Ἀρχιμ. Γρηγορίου Κωνσταντίνου Διδάκτωρος Θεολογίας Ὁ Ἰανουάριος ἔχει χαρακτηρισθεῖ ὡς ὁ μήνας τῶν Ἱεραρχῶν. Ἔτσι λοιπόν γιά μιά ἀκόμη φορᾶ θά...

Οι πύργοι της πίστεως

Τρεις Ιεράρχες: Οι μεγάλοι της εκκλησίας και της ιστορίας

30 Ιανουαρίου 2025
† Μνήμη τῶν ἐν Ἁγίοις πατέρων ἡμῶν καί οἰκουμενικῶν διδασκάλων, Βασιλείου τοῦ Μεγάλου, Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου καί ᾿Ιωάννου τοῦ Χρυσοστόμου

† Μνήμη τῶν ἐν Ἁγίοις πατέρων ἡμῶν καί οἰκουμενικῶν διδασκάλων, Βασιλείου τοῦ Μεγάλου, Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου καί ᾿Ιωάννου τοῦ Χρυσοστόμου

30 Ιανουαρίου 2025

«Οι Τρεις Ιεράρχες ζωντανοί προστάτες της Παιδείας μας»

30 Ιανουαρίου 2025

Ο Παιδαγωγικός Λόγος των Τριών Ιεραρχών στη Σύγχρονη Εποχή

29 Ιανουαρίου 2024
Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες και η εποχή μας

Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες και η εποχή μας

30 Ιανουαρίου 2022

Οι φωτεινοί οδοδείκτες της αληθινής ζωής (Ματθ. ε’, 14-19)

30 Ιανουαρίου 2022
Ἐραστὲς τοῦ Λόγου ἀλλὰ καὶ ποιητὲς οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες

Ἐραστὲς τοῦ Λόγου ἀλλὰ καὶ ποιητὲς οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες

29 Ιανουαρίου 2022
«Ουδέν πατρίδος γλυκύτερον»

Στυλογράφημα της προσωπικότητος των Αγίων Τριών Ιεραρχών

3 Φεβρουαρίου 2020
«Ουδέν πατρίδος γλυκύτερον»

Λόγος στους Τρεις Ιεράρχες

29 Ιανουαρίου 2020
Οι πύργοι της πίστεως

Επίκαιρα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών

29 Ιανουαρίου 2020

Η Διαχρονικότητα των Τριών Ιεραρχών

29 Ιανουαρίου 2020
«Ουδέν πατρίδος γλυκύτερον»

«Ουδέν πατρίδος γλυκύτερον»

29 Ιανουαρίου 2020
Οι πύργοι της πίστεως

“Οι οδηγοί προς τα άνω”

14 Ιανουαρίου 2024
Οι πύργοι της πίστεως

Οι πύργοι της πίστεως

31 Ιανουαρίου 2020
Next Post
Ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μ. Φθιώτιδος

Ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εξεδόθη και κυκλοφορεί επετειακός τόμος με κείμενα και ομιλίες του Μητροπολίτου Χαλκίδος

Εξεδόθη και κυκλοφορεί επετειακός τόμος με κείμενα και ομιλίες του Μητροπολίτου Χαλκίδος

Ομιλία Δημητριάδος Ιγνατίου στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό – Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου Βόλου (video)

Ομιλία Δημητριάδος Ιγνατίου στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό - Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου Βόλου (video)

Συναξάρι 13ης Ἀπριλίου

Συναξάρι 13ης Ἀπριλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Θετικός στον κορονοϊό o Mητροπολίτης Καρπενησίου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist