Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Αλοννήσου και άλλα 80 μέλη της Ενορίας του νησιού, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη τους Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποίησαν εκδρομή στην  Εύβοια.

Το πρωί κατέπλευσαν στο Πήλι Κηρέως και οι μεν μαθητές κατευθύνθηκαν στην Χαλκίδα με πρώτη στάση τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος με τους Αρχιμ. π. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και π. Νικηφόρο Ευσταθίου, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως.

ο Σεβασμιώτατος, με χαρά, καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους και τους ευχαρίστησε, που του έδωσαν την δυνατότητα να τους ανταποδώσει την υποδοχή και την φιλοξενία που απολαμβάνει εκείνος από τους ίδιους, κάθε φορά που επισκέπτεται την Αλόννησο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της Επισκοπής, είχε επικοινωνία μαζί τους και τους προσέφερε το καθιερωμένο κέρασμα και αναμνηστικές ευλογίες.

Φεύγοντας, οι μαθητές, προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγ. Παρασκευής Χαλκίδος και επισκέφθηκαν άλλα σημεία της πόλης σύμφωνα με το πρόγραμμα της σχολικής εκδρομής.

Οι δε λοιποί Αλοννησιώτες, συνοδευόμενοι από τον Εφημέριό τους Αρχιμ. Λουκά Σταμέλο, επισκέφθηκαν την Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης, όπου προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Δαυΐδ, το κελλάκι και τον τάφο του Οσίου Ιακώβου και τέλεσαν την Ιερά Παράκληση αμφοτέρων των Οσίων. Έλαβαν την ευλογία του Καθηγουμένου Αρχιμ. Γαβριήλ και τους προσεφέρθη το καθιερωμένο κέρασμα.

Αμέσως μετά αναχώρησαν για το Ν. Προκόπι, όπου προσκύνησαν το Ιερό σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, τέλεσαν Ιερά Παράκληση στον Όσιο και επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού πλησίον του Ιερού Προσκυνήματος, ξεναγηθέντες, σε όλη την περιήγηση, από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως.

Το απόγευμα συναντήθηκαν οι ομάδες των εκδρομέων και αναχώρησαν από το Πήλι για την Αλόννησο.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης