Λοιπόν αγαπητοί εν Χριστώ και τα αποδέλοιπα αδελφοί, αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε το 1/10 της μαεστρίας στην παραπλάνηση, σε ενέργεια και δημιουργικότητα ως Πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα ήταν, ας πούμε… Ελβετία.
Έτσι για να μην τρελαθούμε τελείως, με την Τουρκία να βρυχάται για την ΑΟΖ στην Κύπρο και να μας απειλεί με πόλεμο, αν αυξήσουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη στην… Λίμνη Πλαστήρα, το θέμα συζήτησης μας ήταν οι συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες το πιθανότερο είναι να τις συζητάμε για να περνάει ή ώρα, αφού δεν βλέπει κανείς σχεδόν να τις ψηφίζει η παρούσα Βουλή.
Ακόμα και έτσι όμως, το θέμα που συζητούσαν τουλάχιστον σε κυβερνητικό επίπεδο ήταν οι αλλαγές για την «επικρατούσα θρησκεία» και το αν το σύνταγμα, το νέο υποτίθεται, θα ξεκίναγε επικαλούμενο την Αγία Τριάδα, λες και αυτοί που είμαστε μπορεί να μας βοηθήσει.
Κουβέντα για παράδειγμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και το άσυλο του… Ρουβίκωνα.
Από αυτά λοιπόν, το πώς βρεθήκαμε να συζητάμε για την μισθοδοσία των Ιερέων, είπαμε εδώ είναι η… τσίπρια μαεστρία.
Μα θα πεί κανείς πρόβλημα υπάρχει. Σύμφωνοι, μόνο αυτό;
Για παράδειγμα αφού όλοι συμφωνούν ότι η μισθοδοσία των Ιερέων γίνεται μετά από Νόμο του 1939, έναντι της εκκλησιαστικής περιουσίας, που εκχωρήθηκε στο Κράτος, μήπως μπορεί να μας πει το Κράτος (εδώ δεν υπάρχει μόνο ο Τσίπας, αλλά και όσοι το παίζουν μωρές παρθένες), τι ακριβώς αξιοποίηση έκανε εδώ και 71 χρόνια;
Απολύτως τίποτα, μια τρύπα στο νερό.
Όμως από την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος το συζητάει, καλά κάνει ο Τσίπρας και παίζει το χαβά που καλά ξέρει.
Να λοπόν, που το συζητάμε τώρα όλοι, μιας λοιπόν, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, τα κατάφερε μια χαρά ο πρωθυπουργός, να μας βγάλει απ’ την ουσία και να μας πάει στις λεπτομέρειες ας το δούμε και εμείς σοβαρά.
Τι σόι νίκη κατήγαγε ο Αρχιεπίσκοπος, που ο Τσίπρας δέχτηκε ότι επικρατούσα θρησκεία είναι η ορθόδοξη;
Δηλαδή αν το νέο σύνταγμα συζητιόταν, όποτε γίνει αυτό και εάν υπήρχε αλλαγή του υπάρχοντος και το νέο δεν… το έλεγε, αυτό τι θα σημαίνει ότι δεν υπάρχει επικρατούσα θρησκεία στη χώρα μας ή ότι αυτή είναι ο… βουδισμός;
Αλλά όμως… μα τον Βούδα, καλά ο Τσίπρας, ο Αρχιεπίσκοπος δεν ξέρει ότι είναι Αθηνών και μάλιστα μισών… Αθηνών, αφού οι λεγόμενες «νέες χώρες» ανήκουν πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο;
Συνεπώς τώρα ή θα πρέπει να περάσει το προσύμφωνο στην Ιερά Σύνοδο ή αν του πεί όχι να αποσυρθεί σε μοναστήρι.
Και δε μπαίνουμε στα της μισθοδοσίας των Ιερέων γιατί είναι γελοίο και εξηγούμε στο υστερόγραφο, αλλά βρε αδελφέ, μα τον Θεό, τον Μωάμεθ και τον Βούδα μαζί, κανείς δεν σκέφθηκε ότι συζήτησαν ένα θέμα, που αφορά 10.000 συνανθρώπους μας και τις οικογένειες τους ερήμην τους;
Θα γραφτούν πολλά το ξέρω, δεν θα γίνει τίποτα απολύτως το ξέρω και αυτό, αλλά αναρωτιέμαι, ο Τσίπρας έχει αποδείξει πολλές φορές πόσο μετρ είναι στον αποπροσανατολισμό, ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ανάγκη να εκτεθεί έτσι στα μάτια όχι των Ιερέων αλλά των πολιτών;
Υ.Γ.: Τα περί μισθοδοσίας των ιερέων είναι με το συμπάθιο… μπούρδες. Οι ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και με βάση ότι νόμο υπάρχει ελληνικό και ευρωπαϊκό, για να απολυθούν πρέπει ή να συναινέσουν ή να τους διώξει η υπηρεσία μετά από σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.
Όχι 10.000, ΕΝΑΣ κληρικός να προσφύγει αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως αδίκως απολυθείς θα επαναπροσληφθεί και θα τον πληρώσουν και χρυσό.