• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

7 Φεβρουαρίου 2023
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών
Share on FacebookShare on Twitter

Ημέρα χαράς και συγκινήσεως η Κυριακή (Τελώνου και Φαρισαίου) 5 Φεβρουαρίου 2023 για την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και για την πολυπληθή Ενορία του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του δευτερέυοντος των διακόνων του π. Δημητρίου Σκαρλάτου.

          Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και ακολούθως τέλεσε λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανό Γιατσίδη, τους ιερείς κατά σάρκα συγγενείς του νέου Πρεσβυτέρου π. Δημητρίου, καθώς και άλλους πατέρες.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου, ενώ τα Ιερά Αναλόγια στελέχωσαν Χοροί Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού και Καθηγητή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Σεραφείμ Κυρίτση.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην πατρική του προσλαλιά προς το νεοχειροτονούμενο π. Δημήτριο Σκαρλάτο με συγκίνηση ανέφερε:

          «Βρίσκεσαι, αγαπητέ μου πάτερ Δημήτριε, ενώπιον μίας κορυφαίας, μοναδικής, συγκλονιστικής στιγμής στον επίγειο βίο σου, μίασ στιγμής, η οποία θα συντελεστεί μεν στον επίγειο βίο σου, αλλά το βλέμμα της, η προοπτική της είναι η Βασιλεία του Θεού, είναι η αιωνιότητα, είναι η συνάντηση με το Θεό. Βρίσκεσαι ενώπιον της Αγίας Ιεροσύνης για να λάβεις εντός ολίγου δια των αναξίων χειρών του Επισκόπου σου τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, να γίνεις πρεσβύτερος, ιερουργός των Θείων Μυστηρίων.

 Θα σ’ αξιώνει ο Θεός να παίρνεις τα δάκρυα αυτού του κόσμου, να παίρνεις τον πόνο των ανθρώπων, να παίρνεις τα βάσανα, τους καημούς, τα αμαρτήματα, τα αγνοήματα, τις ταλαιπωρίες, να παίρνεις τις χαρές των ανθρώπων, να παίρνεις και τις αρετές των ανθρώπων, να παίρνεις τον «όλον» άνθρωπο και να τον προσφέρεις πάνω στην Αγία Τράπεζα, να τον χαρίζεις στο Χριστό, για να γίνεται ένα με το Χριστό.

Αλλά για να χαρίζεις τους ανθρώπους στον Χριστό, παιδί μου Δημήτριε προϋπόθεση είναι να χαρίζεις πρώτα τον εαυτό σου στο Χριστό, να είσαι ένα δώρο στον ίδιο τον Χριστό, αυτό σημαίνει ιερέας: είναι ο «προσφέρων και προσφερόμενος» αυτός, ο οποίος δίνει και δίδεται, αυτός ο οποίος προσφέρει και προσφέρεται κι αυτή φυσικά είναι η ωραιότερη αποστολή μέσα στον κόσμο, η πιο συγκλονιστική, η πιο σπουδαία, η πιο μεγάλη. Και μάλιστα αυτή σου η πορεία δεν είναι ένας «βίος ανθόσπαρτος», δεν είναι μια οδός γεμάτη δόξες και ιαχές. Σήμερα θα ακούσεις ομοθυμαδόν το Άξιος. Σήμερα μπορεί ενδεχομένως και να σε χειροκροτήσουν οι άνθρωποι, αλλά μέσα στην ιερατική σου διακονία θα υπάρξουν και στιγμές που θα νιώσεις ότι βάλλεσαι, που θα νιώσεις ότι είσαι μόνος, που θα νιώσεις ότι ενδεχομένως δεν σε κατανοούν οι άνθρωποι, που θα νιώσεις να αδικείσαι, να παρεξηγείσαι να συκοφαντήσαι και πόσο μάλλον, όταν η εποχή μας, είναι μία εποχή, η οποία τείνει προς την ανθρωποφαγία, προς τον κανιβαλισμό, προς την τοξική διαχείριση και προσέγγιση της ανθρώπινης προσωπικότητας και πάντοτε ο ιερέας είναι ο εύκολος στόχος, είναι το εύκολο θύμα, είναι η εύκολη διακριτή σημαδούρα για να στοχεύσει ο άνθρωπος του σήμερα τα βέλη του, για να βγάλει από πάνω του το βάρος των δικών του ενοχών. Κάθε ενοχική κοινωνία πάντοτε αναζητά εξιλαστήρια θύματα και ασφαλώς θα ζήσεις και αυτή τη γεύση της ιεροσύνης, αλλά να ξέρεις ότι και αυτή η γεύση της ιεροσύνης είναι μία γλυκιά γεύση, γιατί μονάχα όποιος πληγωθεί, μονάχα όποιος πονέσει, μονάχα όποιος ματώσει μπορεί να καταλάβει αν πραγματικά αγαπά.

Συνεχίζοντας τον λόγο του ο κ. Συμεών τόνισε:

 «Ο Χριστός μας το έχει πει τόσο συγκλονιστικά. «Αν αγαπάτε αυτούς που σας αγαπούν ποία υμίν χάρις εστί; εάν δανείζητε παρ’ ων ελπίζετε απολαβείν ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ οι αμαρτωλοί το αυτό ποιούσι».

Θα καταλάβεις παιδί μου αν αγαπάς, όταν θα κληθείς να αγαπήσεις τον διαφορετικό, τον άλλο, αυτόν που δεν σε αποδέχεται, αυτόν που δεν σε καταλαβαίνει, αυτόν ο οποίος στέκεται απέναντι και σου κουνάει το δάχτυλο, σου κουνάει το χέρι. Τότε θα φανεί αν πραγματικά αγαπάς το Χριστό και τότε θα δοκιμαστεί η αγάπη σου και τότε οφείλεις να κάνεις το ίδιο που οφείλεις να κάνεις κάθε μέρα. Να πάρεις στην αγκαλιά σου και το διώκτη σου και τον συκοφάντη σου και τον υβριστή σου και τον ιεροκατήγορο και τον βλάσφημο και τον άθεο και τον άθρησκο. Όλους θα τους πάρεις στην αγκαλιά σου και θα τους βάλεις πάνω στην Αγία Τράπεζα και πάντοτε εκεί θα τους βάζεις, γιατί εκεί καλείσαι να προσφέρεις τον «όλον» άνθρωπο στον τέλειο Θεό και τέλειο άνθρωπο. Στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Η πρόκληση θα είναι διαρκής στη ζωής σου. Καθημερινά θα συναντάς, όχι μόνο σήμερα, αρχή του Τριωδίου, και Τελώνες και Φαρισαίους, καθημερινά θα συναντάς στο δρόμο σου ανθρώπους που θα νομίζουν ότι έχουν αληθή, γνήσια, ακριβή και ακραιφνή θρησκευτικότητα, συχνά θα συναντήσεις ανθρώπους και θα συναντάς, οι οποίοι θα θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους, ότι δεν είναι «ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων», ότι δεν είναι «ώσπερ ο Τελώνης ούτος», που θα  θεωρούν ότι υπερέχουν, οι οποίοι θα στρέφονται «εις εαυτόν». Αυτό έπραξε ο Φαρισαίος. «Στραφείς προς εαυτόν». Ενώ μπήκε μέσα στο κέντρο του ναού και ξεκίνησε με μια υποτιθέμενη ευχαριστία, προηγήθηκε όμως της ευχαριστίας το «στραφείς προς εαυτόν». Ευχαριστούσε το είδωλό του, ευχαριστούσε την προβολή του εγωισμού του, ευχαριστούσε την προβολή της φιλαυτίας του, ενώ ο Τελώνης ταπεινά «έτυπτε εαυτόν»,  χτυπούσε τα στήθια του και έκραζε «ο Θεός ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ».

Όπου και αν διακονήσεις, Δημήτριε, ένα πράγμα καλείσαι να κάνεις. Μόνο ένα: Να αγαπάς. Να αγαπάς τον άνθρωπο και να αγαπάς τον Θεό «και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν». Εάν αγαπάς, όλα τα χαρίσματα του κόσμου θα λάβεις, εάν έχεις αγάπη, δεν θα στερηθείς τίποτα και κυρίως αν έχεις αγάπη μέσα σου, θα είσαι εσύ ευτυχισμένος γιατί όποιος αγαπά είναι πραγματικά ευτυχισμένος, όποιος δεν αγαπά δε χαίρεται τίποτα, όποια διακονία και να κάνει.. Και Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος και Δεσπότης και Ηγούμενος και Παπάς και Πρωθυπουργός και Πλανητάρχης, όποιος δεν αγαπά, δε χαίρεται τίποτα. Μονάχα όποιος αγαπά είναι ευτυχής, γεμάτος, ολοκληρωμένος και εύχομαι να αγαπήσεις την ιεροσύνη περισσότερο από τη ζωή σου, να αγαπήσεις το Θεό και να αγαπήσεις τον άνθρωπο και θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένος και αυτές οι ευχές μου δεν είναι αθεμελίωτες, ατεκμηρίωτες».

          Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο κ. Συμεών σημείωσε:

          «Τελευταίον όμως αφήνω αυτόν που κατ’ εξοχήν θα πρέπει να έχεις εμπνευστή της πορείας σου της ιερατικής, αυτόν που μας αγάπησε πάρα πολύ, τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, τον ιερέα Άγιο της τοπικής μας Εκκλησίας, ο οποίος έλεγε ότι η προσευχή του ιερέα πρέπει να γίνεται πάντοτε με προσοχή. Ο Όσιος Βησσαρίων έλεγε ότι «προσευχή χωρίς προσοχή είναι σαν ένα γράμμα, το οποίο θα φύγει χωρίς γραμματόσημα και χωρίς το όνομα του παραλήπτη και δε θα φτάσει ποτέ». Τόσο απλά ο Όσιος Βησσαρίων και με τη βραχνή φωνούλα του έλεγε και  κάτι άλλο ακόμη συγκλονιστικό: «Ότι ακόμα και ο ίσκιος  ενός ιερέα, ακόμα και η σκιά του, ακόμα και η αύρα του, το πέρασμα του αναπαύει, ξεκουράζει, ενισχύει, στηρίζει τους ανθρώπους της εποχής του». Να ζητάς την ευχή του, να σε προστατεύει και να σε σκεπάσει, να ναι η ομπρέλα σου, να ναι η αγκαλιά σου και με αυτό το παράδειγμα της ελεημοσύνης, της καλοσύνης και της φιλανθρωπίας να πορευθείς στη ζωή σου.

Τέλος, μην κατηγορήσεις ποτέ μέσα σου κανέναν άνθρωπο, για τον οποίο αξίζει να δώσεις εσύ τη ζωή σου ακόμα, διότι «ο καλός ο ποιμήν τίθησιν την ψυχήν αυτού υπέρ των προβάτων».

Βρίσκεσαι στο θησαυροφυλάκιο της καρδιάς μου και από εκεί δεν θα βγεις και θα είσαι πάντοτε υπό τη σκέπη και υπό την προστασία μου. Με τη χειροτονία σου σήμερα εδώ δεν αποχωριζόμεθα. Ίσα ίσα από σήμερα πλέον είσαι πιο πολύ κοντά μου, πιο κοντά στον Επίσκοπο, πιο κοντά στη Μητρόπολη, πιο κοντά στη διακονία της Εκκλησίας μας. «Είσελθε στη χαρά του Κυρίου»!

Ακολούθησε σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Δημητρίου Σκαρλάτου, ενώ οι δυνατές και συνεχείς ιαχές των πιστών έσεισαν στην κυριολεξία τον Μεγαλώνυμο Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο Μυστήριο της Χειροτονίας μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος: κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ελένη Μακρή, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημήτριος Κατσικονούρης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος  κ. Δημήτριος Δρακάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας,  ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Αντιπλοίαρχος Ευθύμιος Βέτσικας, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Ν. Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και φορέων του τόπου.

Ακολούθησε δοχή εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών και του νέου Εφημερίου π. Δημητρίου Σκαρλάτου, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

ΡΑΣΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ  «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» ΜΑΨΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΡΑΣΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» ΜΑΨΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

30 Δεκεμβρίου 2025

Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025 στο Ιερό Ησυχαστήριο «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού Κορινθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, πλαισιούμενος...

Read more
ΣΥΝΑΞΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΥΝΑΞΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

30 Δεκεμβρίου 2025

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε με πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες της εκκλησιαστικής...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Περισσού
Εκκλησία της Ελλάδος

Κάλεσμα σε Αγρυπνία για την υποδοχή του νέου Έτους 2026 από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ

30 Δεκεμβρίου 2025

Σε κάλεσμα για την υποδοχή του νέου Έτους 2026 προβαίνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ....

Read more
ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ  π. ΠΕΤΡΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ.
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ π. ΠΕΤΡΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ.

30 Δεκεμβρίου 2025

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγολατιού, τον οποίο διακόνησε για πολλά χρόνια ο μακαριστός Πρωτ/ρος π. Πέτρος Ρούσσος, τελέστηκε...

Read more
Πανηγύρισε το ανδρώο Ιερό Ησυχαστήριό του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο
Εκκλησία της Ελλάδος

1 και 2 Ιανουαρίου η εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ

30 Δεκεμβρίου 2025

Ο Άγιος της Χαράς – Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ 2 Ιανουαρίου η μνήμη της κοιμήσεως του Αγίου Σεραφείμ. Ο Άγιος...

Read more
Α’ επίσημος εορτασμός του Αγίου Χρυσοστόμου του Ιεραποστόλου της Αφρικής στην Μεσσηνία.
Εκκλησία της Ελλάδος

Α’ επίσημος εορτασμός του Αγίου Χρυσοστόμου του Ιεραποστόλου της Αφρικής στην Μεσσηνία.

29 Δεκεμβρίου 2025

Με μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε ο Α’ επίσημος εορτασμός του Αγίου Χρυσοστόμου του Ιεραποστόλου της Αφρικής, στην...

Read more
Πνευματικὸς σταθμὸς γιὰ τούς Κουκλιούς: Ἀρχιερατικὴ Λειτουργία καὶ Χειροθεσία Πνευματικοῦ
Εκκλησία της Ελλάδος

Πνευματικὸς σταθμὸς γιὰ τούς Κουκλιούς: Ἀρχιερατικὴ Λειτουργία καὶ Χειροθεσία Πνευματικοῦ

29 Δεκεμβρίου 2025

Τὴν Κυριακὴ μετὰ τὰ Χριστούγεννα, 28 Δεκεμβρίου 2025, ἡ ἐπαρχία Πωγωνίου ἔζησε στιγμὲς ἰδιαιτέρας χαρᾶς καὶ πνευματικῆς συγκινήσεως. Πιό συγκεκριμένα,...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στον Άγιο Ιωάννη Γλυκόβρυσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στον Άγιο Ιωάννη Γλυκόβρυσης

29 Δεκεμβρίου 2025

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 , στον Άγιο Ιωάννη Γλυκόβρυσης, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του...

Read more
Εορτασμός Αγίων Νηπίων στην ενορία Ελάτης Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός Αγίων Νηπίων στην ενορία Ελάτης Άρτης

29 Δεκεμβρίου 2025

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025, στον Ενοριακό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ελάτη Άρτης, ετελέσθη Θεία Λειτουργία από τον...

Read more
Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη)
Εκκλησία της Ελλάδος

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη)

29 Δεκεμβρίου 2025

Το πρωί του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου 2025 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό...

Read more
Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διδυμοτείχου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διδυμοτείχου

29 Δεκεμβρίου 2025

Στον απόηχο της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, την Κυριακή μετά την εορτή, 28η του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., στον Ιερό Ενοριακό...

Read more
Ἐπιμνημόσυνη δέηση στὸν Μακαριστὸ Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐπιμνημόσυνη δέηση στὸν Μακαριστὸ Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

29 Δεκεμβρίου 2025

Τὴν Κυριακὴ μετὰ τὴ Δεσποτικὴ Ἑορτὴ τῆς Γεννήσεως τοῦ Κυρίου, 28 Δεκεμβρίου 2025, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, τέλεσε...

Read more
Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα στη Μάρπησσα της Πάρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα στη Μάρπησσα της Πάρου

29 Δεκεμβρίου 2025

Την Κυριακή μετά των Χριστουγέννων 28-12-2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος...

Read more
Κουρά αρχάριου ρασοφόρου στην Ι.Μ. Γόλας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά αρχάριου ρασοφόρου στην Ι.Μ. Γόλας

29 Δεκεμβρίου 2025

Το πρωί του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου 2025, στην ιστορική Ιερά Μονή Γόλας στον Ταΰγετο, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας,...

Read more
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

29 Δεκεμβρίου 2025

Το Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2025, εορτή του αγίου πρωτομάρτυρος Στεφάνου του διακόνου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως

Το θαυμαστότερο παράδειγμα πίστεως

21 Δεκεμβρίου 2025

«Πίστει παρώκησεν εἰς τήν γῆν τῆς ἐπαγγελίας ὡς ἀλλοτρίαν…» (Ἑβρ. 11,9) Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ἡ σημερινή ἡμέρα «Κυριακή πρό τῆς...

Το πνευματικό νόημα των Χριστουγέννων και με ποιούς τρόπους βιώνεται από μας τους Χριστιανούς.

Το πνευματικό νόημα των Χριστουγέννων και με ποιούς τρόπους βιώνεται από μας τους Χριστιανούς.

20 Δεκεμβρίου 2025
Χριστούγεννα χωρὶς τὸν Χριστό! Γίνονται ἄραγε;

Πώς θα γιορτάσουμε με πνευματικό τρόπο τα Χριστούγεννα

3 Δεκεμβρίου 2025
Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης: “Η Παναγία στην υμνολογία των Χριστουγέννων”

Κατηγορῶ τοὺς Χριστιανούς – Κυριακή πρὸ Χριστουγέννων

21 Δεκεμβρίου 2024
Τῶν Προπατόρων τὸ σύστημα, οἱ φιλέορτοι ψαλμικῶς εὐφημήσωμεν

Το αποστολικό μήνυμα της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως

21 Δεκεμβρίου 2024
Η γενεαλογία του Ιησού Χριστού

Ο Γενεαλογικός κατάλογος του Ιησού Χριστού

23 Δεκεμβρίου 2023
Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Οι Ήρωες – Άγιοι της Πίστεως

18 Δεκεμβρίου 2021
Η γενεαλογία του Ιησού Χριστού

Αμαρτωλοί πρόγονοι – Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως

2 Ιανουαρίου 2021

Κυριακή πρό τῶν Χριστουγέννων (Ματθ. α΄ 1-25)

22 Δεκεμβρίου 2018
Η προσπάθεια να κάνουμε φάτνη την καρδιά μας

Ομιλία εις την Κυριακή προ των Χριστουγέννων

22 Δεκεμβρίου 2018

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως: «Συγκληρονόμοι της επαγγελίας»

22 Δεκεμβρίου 2018
Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως

22 Δεκεμβρίου 2018
Χριστούγεννα χωρὶς τὸν Χριστό! Γίνονται ἄραγε;

Αγ. Κυρίλλου Ιεροσολύμων «Κατήχησις προς τους φωτιζομένους, περί Ενανθρωπήσεως.»

21 Δεκεμβρίου 2016

Η ευλογημένη γενεά. “Πάσαι αι γενεαί από Αβραάμ έως … Χριστού”.

19 Δεκεμβρίου 2016

Ο ύμνος των αγγέλων

9 Δεκεμβρίου 2018

Τὸ Εὐαγγέλιο τὴς Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως. Γενεαλογία τοῦ ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή προ Χριστού Γεννήσεως

18 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακή προ Χριστού Γεννήσεως (Ματθ. 1, 25)

18 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακή προ Χριστού Γεννήσεως Απoστ. Ανάγν.: Εβρ. 11, 9-10,32-40 (18-12-2011)

18 Δεκεμβρίου 2016
Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης: “Η Παναγία στην υμνολογία των Χριστουγέννων”

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, Μθ. 1, 1-25 Ο Θεός μαζί μας- Τα σωτήρια του κόσμου

18 Δεκεμβρίου 2016
Χριστούγεννα χωρὶς τὸν Χριστό! Γίνονται ἄραγε;

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως Ματθ. α΄, 1-25

18 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακή τῆς πρό Χριστοῦ Γεννήσεως (Πρός Ἑβραίους ια΄ 9-10, 32 -40)

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως

18 Δεκεμβρίου 2016

Οι κατά σάρκα πρόγονοι του Χριστού

16 Δεκεμβρίου 2016
Χριστούγεννα χωρὶς τὸν Χριστό! Γίνονται ἄραγε;

Κυριακή προ Χριστού Γεννήσεως

18 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως (Λκ. ιγ΄ 10-17)

18 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως. Υποδοχή του θείου βρέφους.

16 Δεκεμβρίου 2016
Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης: “Η Παναγία στην υμνολογία των Χριστουγέννων”

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως

18 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως

18 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως

18 Δεκεμβρίου 2016
Next Post
Ο Πατριάρχης Φώτιος και η δυτική γραμματεία

Ο Πατριάρχης Φώτιος και η δυτική γραμματεία

Κοινή δήλωση από τους 4 Μητροπολίτες της Θράκης

Έκκληση των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης

Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου στη Λάρισα

Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου στη Λάρισα

O νέος Διοικητής του Δ´ Σώματος Στρατού στον Μητρ. Διδυμοτείχου

O νέος Διοικητής του Δ´ Σώματος Στρατού στον Μητρ. Διδυμοτείχου

Η εορτή του Αγίου Φωτίου στη Βεργίνα

Η εορτή του Αγίου Φωτίου στη Βεργίνα

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist