• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Αυτός που πραγματικά διψά, αρκείται και σε μία μόνο σταγόνα αγάπης του Χριστού»

30 Ιανουαρίου 2023
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
«Αυτός που πραγματικά διψά, αρκείται και σε μία μόνο σταγόνα αγάπης του Χριστού»
Share on FacebookShare on Twitter

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Φραντζή Λαμίας ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Το Ιερό Αναλόγιο στελέχωσε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Νικόλαο Θεοχάρη, παρουσία του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας και Καθηγητού του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Σεραφείμ Κυρίτση και του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Άμπλιανης Λαμίας και μέλους της ΕΛΒΥΧ κ. Νικολάου Αλεξόπουλου.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε    και χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Σε μία εποχή που η προστασία και η αναγνώριση και ο σεβασμός στην αξία του ανθρώπου, ενώ είναι αυτονόητος και δεδομένος, συνάμα όμως  παραμένει ένα ζητούμενο για όλες τις κοινωνίες, ακόμα και για τις πιο προηγμένες, καθώς καθημερινά βλέπουμε να βάλλεται το ανθρώπινο πρόσωπο, καθημερινά βλέπουμε να εξαθλιώνεται το ανθρώπινο πρόσωπο, καθημερινά βλέπουμε το ανθρώπινο πρόσωπο και μάλιστα ο αδύναμος άνθρωπος όπως είναι το παιδί, όπως είναι η γυναίκα, όπως είναι οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, να υφίστανται ενίοτε κακοποιητική συμπεριφορά, να υφίστανται περιφρόνηση, περιθωριοποίηση, σε μία εποχή που ακόμα και σήμερα βλέπουμε πάρα πολλούς αδελφούς μας, πάρα πολλούς συνανθρώπους μας, ενδεχομένως τον ίδιο μας τον εαυτό, να βρίσκεται στο κοινωνικό περιθώριο, να μην έχει ίδιες δυνατότητες πρόσβασης στη ζωή, στην εργασία, στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, σε μία τέτοια ατμόσφαιρα, σε μία τέτοια εποχή έρχεται πάλι ο λόγος του Θεού να μας θυμίσει και να μας προβάλλει ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο, όχι απλώς για να δείξει σεβασμό και αγάπη στο ανθρώπινο πρόσωπο, όχι απλώς για να δείξει και να προβάλλει μία συμπεριφορά ανοχής ή κατανόησης ή έστω αποδοχής, αλλά να εκφράσει στην πράξη μία ύψιστη θεολογική αλήθεια: «ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος».

Τι συγκλονιστική αξία είναι αυτή, η οποία αποδίδεται στο ανθρώπινο πρόσωπο! Ονομάζεται ο άνθρωπος ναός του Θεού ζώντος. Πόσο μεγαλείο, πόσο υψηλό! Πόσο μεγάλο και πόσο σπουδαίο είναι αυτό αν κανείς το σκεφτεί και το αναλογιστεί κι αν κανείς αυτό το πιστέψει, αν κανείς αυτό το κάνει κτήμα στη ζωή του. Δεν είναι δυνατόν  να μη σέβεται, να μην αγαπά, να μην αποδέχεται και να μην διακονεί την αξία του κάθε ανθρώπου, διότι όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, οι ναοί είναι χώροι ιεροί, οι ναοί είναι χώροι, οι οποίοι απολαμβάνουν σεβασμό ακόμη και από αυτούς που δεν πιστεύουν. Γνωρίζουμε ακόμη και από το Διεθνές Δίκαιο, ότι είναι χώροι ασύλου, ότι είναι χώροι προστασίας και μάλιστα προστασίας των αδυνάτων ακόμη από τα αρχαία χρόνια, όχι μόνο τα νεότερα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό από έναν ναό και δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό από το να ονομάζεται ο άνθρωπος  και να αξιώνεται, να αντιμετωπίζεται ως «Ναός Θεού ζώντος».

Και αυτό φυσικά δεν είναι ένας θεωρητικός λόγος. Αυτό φυσικά δεν είναι μία συνθηματική εξαγγελία αλλά είναι μία πραγματικότητα, την οποία επίσης σήμερα στο σημερινό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, τη βλέπουμε να γίνεται πράξη. Πως; Με τη συνάντηση του Χριστού με τη Χαναναία. Σήμερα συναντά ο Χριστός μία γυναίκα, η οποία ήταν αλλόθρησκη, μία μια γυναίκα, η οποία ήταν αλλοεθνής, μία γυναίκα, η οποία καταγόταν από μία περιοχή, η οποία ήταν σε έχθρα με την καθεστηκυία τάξη και μάλιστα μόνο σε έχθρα, για όσους γνωρίζουν ιστορία, οι Χαναναίοι ήταν προσκολλημένοι σε μία πολύ κατώτερης ποιότητας θρησκευτική συμπεριφορά. Ήτανε βουτηγμένοι μέσα στη δαιμονοκρατία και μέσα στη μαγεία, ήτανε εγκλωβισμένοι μέσα σε προλήψεις, βρίσκονταν σε ένα πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο κι αυτό τους έφερνε σε απόσταση, αυτό δημιουργούσε σχίσμα, σχάση. Γι’ αυτό και ήτανε στο περιθώριο των σχέσεων εκείνης της εποχής. Κι ο Χριστός καθώς συναντά αυτή τη γυναίκα όχι μόνο δεν την απορρίπτει, όχι μόνο δεν την αποφεύγει, όχι μόνο δεν αποδέχεται την αρνητική συμπεριφορά της προκαταλήψης του περιβάλλοντός του, το οποίο ενοχλείται από το γεγονός, ότι αυτή η γυναίκα πλησιάζει το Χριστό, όχι μόνο λοιπόν δεν στρέφει αλλού το βλέμμα του ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, αλλά συνομιλεί με τη Χαναναία και την παιδαγωγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδειχθεί ο θησαυρός που έχει μέσα της.

Έρχεται αυτή η γυναίκα και του ζητά βοήθεια. Έχει το κορίτσι της το οποίο υποφέρει, το οποίο όπως η ίδια ομολογεί βρίσκεται υπό την επήρεια των δαιμόνων, βρίσκεται δηλαδή σε μία κατάσταση πάρα πολύ άσχημη, ψυχικής, πνευματικής και σωματικής διαταραχής. Άραγε λίγοι άνθρωποι και σήμερα βρίσκονται μέσα σε ένα τέτοιο κυκλώνα ψυχικών, σωματικών και πνευματικών διαταραχών; Άραγε είναι λίγοι οι άνθρωποι σήμερα ανάμεσά μας που βιώνουν μία τέτοια κατάσταση συγχύσεως και ταραχής;.

Πλησιάζει λοιπόν ο Χριστός. Και ο Χριστός φαίνεται  να την ταπεινώνει, φαίνεται κάπως να της μιλάει σκληρά, αυστηρά, προσβλητικά. Αυτό όχι, γιατί θέλει να την προσβάλλει, ούτε γιατί θέλει να την απαξιώσει, ούτε γιατί θέλει να την απομακρύνει, αλλά διότι ακριβώς γνωρίζει τον θησαυρό που έχει μέσα της κι είναι μια μεγάλη ευκαιρία αυτός ο οξύς διάλογος να αναδείξει τον πλούτο που έχει αυτή η γυναίκα μέσα στην καρδιά της. Φτάνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Χριστός να της πει ότι εσύ είσαι κάτι κατώτερο. Ότι εσύ, είσαι κάτι το οποίο δεν δικαιούσαι προσοχής και φροντίδας. Και φτάνει αυτή η γυναίκα τόσο ταπεινά και τόσο ικετευτικά να ζητήσει από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό: Δεν ζητάω, λέει, τον «Άρτον της Τραπέζης Σου», δε ζητάω το κέντρο της φροντίδας Σου να γίνω, το μόνο που ζητώ, έστω λίγα ψίχουλα από αυτά που πέφτουν και τρώνε τα σκυλάκια κάτω από το τραπέζι, λίγα ψίχουλα ζητάω από την αγάπη σου, από το έλεος σου, γιατί ξέρω και ένα ψιχουλάκι και μία μικρή σταγόνα της αγάπης Σου αρκεί για να με θεραπεύσει, αρκεί για να προσφέρει αυτό που ζητώ. Τόσο μεγάλη πίστη είχε αυτή η γυναίκα. Δεν είχε καμία απαίτηση.

          Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός θα κάνει κάτι πολύ μεγάλο. Θα κάνει κάτι πολύ σπουδαίο. Αυτό που παραπάνω, περισσότερο απ’ όλα είχε ανάγκη ήταν κάπου να ακουμπήσει τον πόνο της, κάπου ν’ ανοίξει την καρδιά της, κάπου να νιώσει ότι κάποιος την καταλαβαίνει. Και στη ζωή μας πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα, τα οποία είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να επιλυθούν, πολλές φορές στη ζωή μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα, τα οποία και αντικειμενικά ακόμα μπορεί να είναι ανυπέρβλητα. Έχουμε όμως την ανάγκη κάπου να μιλήσουμε, κάπου να ακουμπήσουμε, κάπου να ανοίξουμε την καρδιά μας, έχουμε την ανάγκη κάποιος να μας ακούσει, κάποιος να μας καταλάβει, κάποιος να μας νιώσει, κάποιος  να μπορέσει να κατανοήσει τον πόνο μας και τη δυσκολία μας. Αυτό ακριβώς ζητά αυτή η γυναίκα, η οποία εκφράζει και εκπροσωπεί, αυτό που λέμε σήμερα, διαφορετικό, αυτό που λέμε άλλο, το ξένο, το άλλο.

Και έρχεται ο Χριστός και όχι απλώς θεραπεύει την κόρη της, όχι απλώς καταλαβαίνει το  πρόβλημά της, όχι απλώς την παίρνει στην αγκαλιά Του, όχι απλώς την αναβιβάζει, αλλά συγχρόνως την προβάλλει και την παρουσιάζει ως ένα παράδειγμα για τους μαθητές Του, για τους ανθρώπους της εποχής Του αλλά και για τους ανθρώπους κάθε εποχής. Άρα και για εμάς.

          Δεν βρήκα, λέει, τέτοια πίστη πουθενά αλλού. Δε βρήκα τέτοια πίστη ούτε μέσα στον Ισραήλ Δε βρήκα τέτοια πίστη ούτε μέσα σε αυτούς, οι οποίοι ορκίζονται στο Όνομά μου, δε βρήκα τέτοια πίστη ούτε και σε αυτούς που ξημεροβραδιάζονται στην εκκλησιά, δε βρήκα τέτοια πίστη, ούτε σε αυτούς οι οποίοι τηρούν νηστείες, οι οποίοι κάνουν μεγάλους σταυρούς, οι οποίοι τρέχουν από πίσω μου, δε βρήκα πουθενά αλλού τέτοια πίστη σαν τη πίστη που βρήκα σ αυτή τη γυναίκα, διότι αυτή η γυναίκα μπορεί να είχε όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία να την έκαναν στα μάτια τα εξωτερικά να φαίνεται ως κάτι το εχθρικό, αλλά η καρδιά της ήταν πολύ φιλική προς τον Θεό, η καρδιά της είχε πόθο και λαχτάρα, η καρδιά της είχε πραγματική αναζήτηση και πραγματική δίψα για αγάπη, γιατί αυτός που πραγματικά διψά αρκείται και σε μία μόνο σταγόνα αγάπης του Χριστού.

Αυτός που νομίζει ότι βρίσκεται μέσα στην εκκλησία, που νομίζει ότι είναι καλός χριστιανός, που νομίζει ότι όλα τα έχει κάνει όπως πρέπει, που νομίζει ότι είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους των ανθρώπων δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να αναζητάς και να λαχταράς  για ένα ψιχουλάκι της αγάπης του Χριστού. Μονάχα καρδιές πονεμένες, καρδιές χτυπημένες, καρδιές πληγωμένες, καρδιές τσακισμένες, που είναι πολλές αυτές οι καρδιές και οι ψυχές μέσα στην περιπέτεια αυτού του κόσμου, έχουν μαλακώσει τόσο πολύ που αρκούνται ακριβώς και μόνο σε ένα βλέμμα αγάπης και σε ένα χάδι αγάπης του Χριστού. Και αυτές ακριβώς οι ψυχές που έχουν τέτοιον πόθο και τέτοια λαχτάρα έστω κι αν είναι στην κυριολεξία μουτζουρωμένες από τη ταλαιπωρία αυτού του κόσμου είναι «ναοί Θεού ζώντος». Αυτοί είναι οι ναοί του Θεού. Αυτός είναι ό άνθρωπος, ο οποίος μέσα στη δυσκολία του, μέσα στην απελπισία του ανασταίνεται στην κυριολεξία, ανορθώνεται στην κυριολεξία, ξαναβρίσκει τον εαυτό του και γίνεται ναός του Θεού που λάμπει, που ευωδιάζει, που μπορεί να προχωρήσει στη ζωή του.

Το μήνυμα που μας στέλνει σήμερα το Ευαγγέλιο του Χριστού,  είναι μήνυμα συγκλονιστικής αισιοδοξίας, ένα μήνυμα που το έχουμε πολύ ανάγκη και ιδιαίτερα το έχουν ανάγκη οι άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται σε απελπισία, οι άνθρωποι οι οποίοι βιώνουν απόρριψη, οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πληγωμένοι, οι άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν ότι έχουν προδοθεί. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν δύναμη και να πάρουμε δύναμη από αυτή τη Χαναναία γυναίκα κι όπως αυτή έκραζε και φώναζε «Κύριε, εκέκραξα προς Σε, εισάκουσόν μου», έκραζε και φώναζε «Υιέ Θεού, Υιέ Δαυίδ, ελέησον με». Έτσι κι εμείς αυτή την κραυγή να βγάλουμε μέσα από την καρδιά μας, να ζητήσουμε το έλεος του Θεού, την αγάπη του Θεού, να ζητήσουμε το χάδι του Θεού, να ζητήσουμε τη στοργή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού».

Προ της απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αθανάσιος Παρλαβάντζας, εκ μέρους όλου του χωριού, με θερμούς και εγκάρδιους λόγους προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον καλωσόρισε για μία ακόμη φορά στο όμορφο Φραντζή, ευχαριστώντας τον για όλη την πατρική του αγάπη και μέριμνα, τόσο προς τον ίδιο, όσο και προς όλη την περιοχή.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος με Αντιδημάρχους, καθώς και οι τοπικοί άρχοντες και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Μητροπολίτης Βεροίας: «Με συντριβή καρδίας αποχαιρετήσαμε τα παιδιά της Αλεξάνδρειας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Βεροίας: «Με συντριβή καρδίας αποχαιρετήσαμε τα παιδιά της Αλεξάνδρειας»

1 Φεβρουαρίου 2026

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 31ης Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων προεξήρχε στην εξόδιο ακολουθία των τριών...

Read more
Φιλανθρωπικό έργο, προσευχή και ανθρώπινη ζεστασιά στην κοπή της βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Φιλανθρωπικό έργο, προσευχή και ανθρώπινη ζεστασιά στην κοπή της βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

1 Φεβρουαρίου 2026

  Με έντονο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του...

Read more
ΨΑΛΜΟΣ ΝΒ’ 52 Ο άφρων
Πνευματικές Διδαχές

Ἡ περίοδος τοῦ κατανυκτικοῦ Τριωδίου

1 Φεβρουαρίου 2026

Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου, Γενικοῦ Διευθυντοῦ τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος «Τήν παροῦσαν ἡμέραν», γράφει ὁ Συναξαριστής Κάλλιστος Ξανθόπουλος,...

Read more
ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟ

1 Φεβρουαρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκινητική συμμετοχή του πιστού λαού του Θεού, τελέσθηκε, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026, το απόγευμα, ο...

Read more
Συνέδριο του Ιδρύματος Νεότητος της Ι.Α. Αθηνών για την πρόληψη της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνέδριο του Ιδρύματος Νεότητος της Ι.Α. Αθηνών για την πρόληψη της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων

1 Φεβρουαρίου 2026

«Δώστε μας πνοή…. μια ιδέα στεγανή….» ήταν το θέμα του επιτυχημένου Συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας...

Read more
Τελετή ονομασίας και αποφοίτησης για 188 νέους Στρατονόμους και Αερονόμους στο ΚΕΣΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

Τελετή ονομασίας και αποφοίτησης για 188 νέους Στρατονόμους και Αερονόμους στο ΚΕΣΝ

1 Φεβρουαρίου 2026

Με την παρουσία και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου 2026...

Read more
Γόρτυνος Ιερεμίας: «Η μετάνοια κατά την Παλαιά Διαθήκη»
Κηρύγματα

«Το Τριώδιο και το Αντιτριώδιο»

1 Φεβρουαρίου 2026

του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία 1. Σήμερα, ἀδελφοί μου χριστιανοί ἀρχίζει ἡ ἱερή καί κατανυκτική περίοδος τοῦ Τριωδίου....

Read more
Και πάλιν Τριώδιον και πάλιν ταπείνωση υψοποιός…
Κηρύγματα

Και πάλιν Τριώδιον και πάλιν ταπείνωση υψοποιός…

1 Φεβρουαρίου 2026

Και πάλιν Τριώδιο και πάλι Τελώνης και Φαρισαίος και πάλι η ορθή προσευχή και η υψοποιός ταπείνωση. " Θέλω να...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: Υποκλίνομαι στον ιερέα μου, που έκλεισε τα 100 και συνεχίζει να ιερουργεί!
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: Υποκλίνομαι στον ιερέα μου, που έκλεισε τα 100 και συνεχίζει να ιερουργεί!

31 Ιανουαρίου 2026

Μία ιδιαίτερη υπόσχεση, που είχε δώσει δημόσια, όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την όμορφη Κορομηλιά Δομοκού, στον τότε υπέργηρο Πρωτ....

Read more
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

31 Ιανουαρίου 2026

Τους «Τρεῖς Μεγίστους Φωστῆρες τῆς Τρισηλίου Θεότητος», τον Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, τους...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: “Από τον πόνο γεννιέται πίστη, σιωπηλή και φωτεινή”
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: “Από τον πόνο γεννιέται πίστη, σιωπηλή και φωτεινή”

31 Ιανουαρίου 2026

Το πρωί του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου 2026, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο...

Read more
Πανήγυρις Αγίων Κύρου και Ιωάννου, προστατών των Ιατρών
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανήγυρις Αγίων Κύρου και Ιωάννου, προστατών των Ιατρών

31 Ιανουαρίου 2026

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου πανηγύρισε ο ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Βεροίας επί τη μνήμη των Αγίων Κύρου και Ιωάννου, Προστατών...

Read more
Ἡ Ἑορτὴ τῶν Ἁγίων Τριῶν Ἱεραρχῶν σὲ Ἱεροὺς Ναοὺς καὶ Σχολεῖα τῆς Καστοριᾶς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ Ἑορτὴ τῶν Ἁγίων Τριῶν Ἱεραρχῶν σὲ Ἱεροὺς Ναοὺς καὶ Σχολεῖα τῆς Καστοριᾶς

31 Ιανουαρίου 2026

Τὸ πρωΐ τῆς Πέμπτης, 29 Ἰανουαρίου 2026, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος πραγματοποίησε ἐπισκέψεις σὲ Σχολεῖα τῆς Μητροπολιτικῆς του...

Read more
Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

31 Ιανουαρίου 2026

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες, τελώντας Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον...

Read more
«Τεχνητή νοημοσύνη και πίστη: Απειλή ή ελπίδα;»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Τεχνητή νοημοσύνη και πίστη: Απειλή ή ελπίδα;»

31 Ιανουαρίου 2026

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη και πίστη: Απειλή ή ελπίδα;» την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 στο...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Γόρτυνος Ιερεμίας: «Η μετάνοια κατά την Παλαιά Διαθήκη»
Κηρύγματα

«Το Τριώδιο και το Αντιτριώδιο»

1 Φεβρουαρίου 2026

του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία 1. Σήμερα, ἀδελφοί μου χριστιανοί ἀρχίζει ἡ ἱερή καί κατανυκτική περίοδος τοῦ Τριωδίου....

Και πάλιν Τριώδιον και πάλιν ταπείνωση υψοποιός…

Και πάλιν Τριώδιον και πάλιν ταπείνωση υψοποιός…

1 Φεβρουαρίου 2026
Του Τελώνου και του Φαρισαίου

Η Υπερηφάνεια στην οικογένεια

24 Φεβρουαρίου 2024
Μη προσευξώμεθα φαρισαϊκώς

Ο όλεθρος της εγωπάθειας και η ευλογία ταπεινώσεως

24 Φεβρουαρίου 2024
“Τις ημάς χωρίσει από της αγάπης του Χριστού;”

Κυριακὴ Τελώνου καὶ Φαρισαίου:Οι δύο τύποι πιστών ανθρώπων

24 Φεβρουαρίου 2024
Προς εαυτόν

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

4 Φεβρουαρίου 2023
“Το δικαίωμα”

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

12 Φεβρουαρίου 2022
Προς εαυτόν

Προς εαυτόν

8 Φεβρουαρίου 2020
«Θα μείνεις με τον Χριστό ή θ’ ακολουθήσεις τους πλάνους;»

«Θα μείνεις με τον Χριστό ή θ’ ακολουθήσεις τους πλάνους;»

4 Απριλίου 2020
Μη προσευξώμεθα φαρισαϊκώς

Μη προσευξώμεθα φαρισαϊκώς

16 Φεβρουαρίου 2019
“Το δικαίωμα”

Περί της υποθέσεως Τελώνου και Φαρισαίου

16 Φεβρουαρίου 2019
Του Τελώνου και του Φαρισαίου

Φαρισαῖοι, ταπεινωθῆτε

16 Φεβρουαρίου 2019

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου- «Ο Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή ΙΣΤ΄Λουκά (Τελώνου και Φαρισαίου) – Η υψοποιός ταπείνωση

27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή του Τελώνου καί του Φαρισαίου : π.Ανανίας Κουστένης

27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου «Κατέβη δεδικαιωμένoς εἰς τόν οἶκον αὐτοῦ» π. Χρίστος Πιτυρίνης

16 Νοεμβρίου 2023

ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Τελίδης

27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή Τελώνου καί Φαρισαίου- Φαρισαίου φύγωμεν ὑψυγορίαν…

16 Νοεμβρίου 2023

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ. «Και ο τελώνης μακρόθεν εστώς…»

27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακὴ Τελώνου καὶ Φαρισαίου (Λουκ. ιη´ 10-14)

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Τελώνου καὶ Φαρισαίου

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ τοῦ Τελώνου καὶ τοῦ Φαρισαίου

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Τελώνου καί Φαρισαίου

27 Ιανουαρίου 2015

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ;

27 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ

27 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ

27 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ

27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή Τελώνου καί Φαρισαίου. π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος

27 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ

27 Ιανουαρίου 2015
Next Post
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ζητώ παντού την ενότητα, ζητώ να ζούμε το Άγιο Πνεύμα»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ζητώ παντού την ενότητα, ζητώ να ζούμε το Άγιο Πνεύμα»

«Σε αγαπώ περισσότερο, γιατί σηκώνεις αυτόν τον Σταυρό»

«Σε αγαπώ περισσότερο, γιατί σηκώνεις αυτόν τον Σταυρό»

Κατανυκτική Αγρυπνία επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Περιστέρι

Κατανυκτική Αγρυπνία επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Περιστέρι

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Χίο

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Χίο

Ο θεσμός των διακονισσών στην ορθόδοξη παράδοση και στους κόλπους της παναιρέσεως του οικουμενισμού

Απίστευτη Αποκάλυψη: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε το κοράνιο!

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist