Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα, στις 17 Οκτωβρίου, θα απαντήσει στην Εκκλησία της Ελλάδος για την αναγνώριση της «νέας Εκκλησίας» της Ουκρανίας.

Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία οι ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας θα απαντήσουν εκ μέρους του Πατριαρχείου Μόσχας στην απόφαση της Ελληνικής Εκκλησίας να αναγνωρίσει το δικαίωμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να εκχωρήσει αυτοκεφαλία στη «νέα Εκκλησία» της Ουκρανίας και το προνόμιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να χειριστεί περαιτέρω το ζήτημα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα μέλη της Συνόδου θα συγκεντρωθούν στην κεντρική διοίκηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την επίσημη, μόνιμη κατοικία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, στη Μονή του Αγίου Ντάνιλοφ, στη Μόσχα.

«Παρά τα αιτήματα κάποιων ιεραρχών να αποφύγουμε να πάρουμε άμεσα κάποια απόφαση, θα μελετήσουμε προσεκτικά τις αποφάσεις. Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα αξιολογήσει τις αποφάσεις και τις συνέπειές τους για τον Ορθόδοξο κόσμο και για τις διαεκκλησιαστικές σχέσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωτοπρεσβύτερος Νικολάι Μπαλασόφ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.