Αρχομένου του μηνός Οκτωβρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το εσπέρας της 30ης Σεπτεμβρίου ε.έ. επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους στη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης- Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας, ομιλήσαντος επικαίρως του Αρχιμ. Νικοδήμου Σκλέπα.

Το εσπέρας της επομένης επί τη ιερά μνήμη τών Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης εκκλησιάσθη από του Ιερού Βήματος κατά τη τελεσθείσα αγρυπνία στό Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου και το εσπέρας της 2ας Οκτωβρίου ε.έ. εκόμισε στη πανηγυρίζουσα ενορία Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Κεράμου, του τέως Δήμου Κυπρίνου, εκ του κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως απότμημα των ιερών λειψάνων του αγίου, χάριν ευλογίας και αγιασμού των πιστών και στη συνέχεια χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους, του Αρχιμ.Θεοφίλου Βασιλάκου κηρύξαντος τον θείο λόγο.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.