Την 21ην Ιουλίου 2019, σε ηλικία 98 ετών,  από τον μάταιο αυτό κόσμο έφυγε για τον Ουρανό ένας αληθινά άγιος άνθρωπος! Ο Φιλάνθρωπος Κύριος μας αξίωσε να διαπιστώσουμε ένα θαυμαστό γεγονός, που απαντάται μόνο σε αληθινά αγίους ανθρώπους!

Μετά το πέρας της νεκρωσίμου ακολουθίας πλησιάσαμε το φέρετρο, για να προσκυνήσουμε  το ιερό λείψανο  του π. Νεκταρίου.  Ασπαζόμενοςτο δεξιό του χέρι με πολλήν έκπληξιν διαπιστώσαμε, ότι το χέρι του δεν ήταν παγωμένο, όπως συμβαίνει πάντοτε με κάθε νεκρό σώμα! Επιάσαμε  τα δάκτυλα και ήσαν ευλίγυστα, όπως σε ένα κανονικό άνθρωπο! Παίρνοντας θάρρος, τότε εντελώς αυθόρμητα επιάσαμε το δεξί του χέρι και  το σηκώσαμε ψηλά μέχρι τον αγκώνα καί ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!  Τότε μας εκυρίευσε ένα ρίγος συγκινήσεως!  Αρχίσαμε, λοιπόν, να κουνάμε το χέρι δεξιά και αριστερά ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ!

Οπότε με μια αυθόρμητη κίνηση πιάνουμε και το άλλο – το αριστερό – χέρι και αρχίζουμε να κουνάμε τα δύο χέρια μαζί σταυροειδώς! Ήταν απόλυτα ελεύθερες οι κινήσεις μας! Οπότε η καρδιά μας πλημμύρισε από μια βαθειά κατάνυξη! Κρατούσαμε τα χέρια ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ! Την δική μας εκτίμηση ήλθε να επιβεβαιώσει το παριστάμενο πλήθος των πιστών, το  οποίον όλως αυθόρμητα άρχισε να ζητωκραυγάζει: ΑΓΙΟΣ! ΑΓΙΟΣ! ΑΓΙΟΣ!

Εθεωρήσαμε χρέος μας να γνωστοποιήσουμε αυτό δια την το θαυμαστό γεγονός, επειδή πολλοί πολλά έγραψαν γιά τον αείμνηστο και πανσέβαστο Γέροντα Νεκτάριο Μαρμαρινό, όχι όμως και για το θαύμα αυτό! Ένα θαύμα, που μας επιβεβαιώνει τα λόγια του Θεού «όπου γαρ Θεός βούλεται, νικάται φύσεως τάξις»!

 (Υμνος από τον όρθρο των Χριστουγέννων)

Μία ευσεβεστάτη Κυρία από το Λουτράκι είχε την έμπνευση να καταγράψει σε Video όλο αυτό το εξαίσιο γεγονός και μάλιστα να μας το διαβιβάσει ηλεκτρονικά. Σας το παραθέτουμε, λοιπόν, στη συνέχεια, έπειτα δε αναδημοσιεύουμε και ένα σχετικό ρεπορτάζ από ένα τοπικό ιστότοπο με τίτλο: «Loutraki365».

Ας έχουμε την ευχή του μακαριστού και αγιασμένου Γέροντος Νεκταρίου!

Αίγιον, 5 Αυγούστου 2019

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.