Την Γ΄ Κυριακή από του Πάσχα, 15 Μαΐου ε.έ., και μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης χαράς και περιόδου που διανύουμε, τελέσθηκε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία Ιερό Μνημόσυνο, επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως 15 ετών από την εις Κύριον εκδημίας του αοιδήμου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου (†14 Μαΐου 2007), του και Προηγουμένου της Παλαιφάτου Μεγάλης Μονής του Ευαγγελιστού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο.
Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, κατά σάρκα ανεψιού εκ της πλευράς του πατρός, του ευγενούς και πολυκάρπου Ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου.
Μεταξύ του πολυαρίθμου εκκλησιάσματος, παρέστησαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, καθώς και αρκετοί εξ Θεσσαλονίκης καταγόμενοι παλαιοί συνεργάτες του αειμνήστου Επισκόπου.
Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πνευματικό παιδί του μακαριστού Ιεράρχου, ο οποίος αρχικά ομίλησε περί της σημερινής ακουσθήσης Ευαγγελικής Περικοπής σημειώνοντας μερικά από τα κύρια διδάγματα της και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, στις αρετές και το σπουδαίο εκκλησιαστικό έργο του αοιδίμου Γέροντος του, το οποίο επιτέλεσε κατά τις δύο περιόδους της ηγουμενίας του και ως Πατριαρχικός Έξαρχος, εις την αγαπημένη του Μονή της Μετανοίας του, της Ιεράς Νήσου Πάτμου, μέσα από την οποία κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό, την τιμή και την ευγνωμοσύνη όλων, συνδέοντας στο έπακρο το όνομα του, με την ανάπτυξη του νησιού, την Κοινοβιοποίηση της Μονής, την αξιοποίηση της μακραίωνης ιστορίας της και την ανάδειξη των μεγάλων πνευματικών θησαυρών που φυλάσσονται εκεί.
Μερικά από τα γεγονότα που έγιναν επί των ημερών του ήταν η ολοκληρωτική ανακαίνιση του Καθολικού και του Ιερού Παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου, Κτίτωρος της Μονής, ο εξωραϊσμός των υπολοίπων Μονών και Καθισμάτων του νησιού, η αναδιοργάνωση της σπουδαίας Βιβλιοθήκης του Μοναστηριού και του Σκευοφυλακίου της. Μερίμνησε επίσης για την αγιοκατάταξη του ιδρυτού της Πατμιάδος Σχολής, Αγίου Μακαρίου Καλογερά, ενώ ανέπτυξε πλούσια αντιαιρετική δράση με συνεχής ομιλίες και στηρίζοντας ιδιαιτέρως τα κατηχητικά και την εκκλησιαστική εκπαίδευση των νέων της Πατριαρχικής Εξαρχίας.
Τέλος μνημειώδης παραμένουν ακόμα και σήμερα οι εκδηλώσεις για τις δύο μεγάλες επετείους που εορτάσθηκαν επί των ημερών του, της συμπληρώσεως 900 ετών από της ιδρύσεως της Μονής του Αγίου Ιωάννου το 1988 και της 1900 ετών από την συγγραφή της Αποκάλυψης του Ιωάννου το 1995, με την συμμετοχή των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων της ῾Ελληνικής Πολιτείας και της Παγκοσμίου Κοινότητος.
Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων, εμφανώς συγκινημένος εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τα πρόσωπα των παρισταμένων Αρχιερέων και πνευματικών αδελφών του, που προσήλθαν στο σημερινό «συναπάντημα», καταθέτοντας λόγους ευγνωμοσύνης και μερικές προσωπικές στιγμές και εμπειρίες που είχε από τον αοίδιμο Γέροντά και θείο του, Επίσκοπο Τράλλεων Ισίδωρο, υπογραμμίζοντας κάποια από τα ιδιαίτερα χαρίσματα του χαρακτήρος του, που τον προίκισε ο Δωρεοδότης Κύριος και λειτουργούσε πάντοτε μέσα σε πνεύμα αυταπαρνήσεώς και υπακοής, στα κελεύσματα της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ενώ τέλος ευχήθηκε Κύριος ο Θεός να τον αναπαύει «εν χώρα ζώντων» και «εν σκηναίς δικαίων».