• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Από το Αίγιο ως την Κω! Πώς εξαπατούσαν ιερείς και επιχειρηματίες

in Ελλάδα Κόσμος
7 Ιουνίου 2019
byPoimin.gr Team
Από το Αίγιο ως την Κω! Πώς εξαπατούσαν ιερείς και επιχειρηματίες
Share on FacebookShare on Twitter

Πολυμελή σπείρα που εξαπατούσε πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, συλλαμβάνοντας εννέα άνδρες ηλικίας από 32 έως και 42 ετών και έξι γυναίκες ηλικίας από 25 έως και 36 ετών. Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας, ο οποίος είναι έγκλειστος φυλακών για παρόμοια αδικήματα και μάλιστα φέρεται ότι δρούσε μέσα από τις φυλακές, τηλεφωνώντας στα θύματα και συντονίζοντας την δράση των μελών της σπείρας.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν 65 περιπτώσεις εξαπατήσεων, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι συλληφθέντες από τη συνεχή δράση τους, αγγίζει τις 600.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Μεσολόγγι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι απάτες έχουν διαπραχθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη βόρεια Ελλάδα, μέχρι την Κρήτη και από τα Ιόνια Νησιά, μέχρι τα Δωδεκάνησα και το βορειοανατολικό Αιγαίο».

Επίσης, τόνισε ότι «στόχος μας είναι να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας από τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την ευπιστία και τη δεκτικότητα των θυμάτων, και τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Ιωάννης Νταλαχάνης είπε ότι «οι συλλήψεις έγιναν σε Δυτική Ελλάδα, Χανιά και Αττική, έπειτα από επιχείρηση που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου. Όπως προσέθεσε, «μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και ο 42χρονος αρχηγός της σπείρας, ο οποίος την διηύθυνε μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα που ήταν έγκλειστος, δίνοντας εντολές στα βασικά μέλη της και στρατολογώντας τα περιφερειακά της μέλη της».

Ενδεικτικά, συμπλήρωσε, «τους τελευταίους δέκα μήνες είχε στρατολογήσει 47 περιφερειακά μέλη της σπείρας». Τα στοιχεία των 47 ατόμων έχουν ταυτοποιηθεί και πρόκειται, σύμφωνα με την Αστυνομία, για 24 άνδρες και 23 γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προϊστάμενος του γραφείου δημοσίων σχέσεων και ενημέρωσης δημοσιογράφων, αστυνόμος β’ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στη δράση της σπείρας που είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2018, ενώ από τις έρευνες των αστυνομικών εξιχνιάσθηκαν απάτες σε βάρος επιχειρηματιών, ιερέων και άλλων πολιτών, στο Μεσολόγγι, στο Αιτωλικό, στο Αγρίνιο, στο Αίγιο, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά, στα Ιωάννινα, στη Θεσσαλία, στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, στην Εύβοια, στην Αττική, στη Λακωνία, στην Αρκαδία, στη Μυτιλήνη, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στη Ρόδο, στην Κω και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης των μελών της σπείρας, ο 42χρονος αρχηγός, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, αφού λάμβανε από τα υπόλοιπα βασικά μέλη της τα στοιχεία και τα τηλέφωνα των υποψηφίων θυμάτων, επικοινωνούσε μαζί τους και παρουσιαζόταν συνήθως ως διευθυντής τραπεζικού καταστήματος, ενημερώνοντάς τους ότι είναι δικαιούχοι σημαντικών χρηματικών ποσών, προερχόμενων από προγράμματα ευρωπαϊκών επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ) για ανακαίνιση τουριστικών καταλυμάτων, για συντήρηση ιερών ναών, αναδρομικών του ταμείου κληρικών (πρώην ΤΑΚΕ), επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο αποκατάστασης καταστροφών σε σπίτια και επιχειρήσεις σε σεισμόπληκτες περιοχές.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα πληρωμής σχετικών φόρων από τα θύματα και αναφέροντάς τους παράλληλα ότι η προθεσμία ανάληψης των χρηματικών ποσών των επιδοτήσεων έχει λήξει προ αρκετού καιρού και ότι μέσα στην ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η οριστική διαγραφή τους, τους έπειθε να καταθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επιπλέον, ο 42χρονος συντόνιζε και κατηύθυνε τα βασικά μέλη της, σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό και την στρατολόγηση στις τάξεις της οργάνωσης των περιφερειακών μελών, που προέρχονταν κυρίως από περιοχές των νομών Αττικής και Ηλείας.

Στη συνέχεια έπειθαν τα περιφερειακά μέλη να χρησιμοποιούν, ή εάν δεν διαθέτουν, να δημιουργούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους, για να πραγματοποιούνται οι καταθέσεις των χρηματικών ποσών από τους εξαπατημένους επιχειρηματίες, ιερείς και πολίτες, προκειμένου να μην είναι ανιχνεύσιμα με αυτό τον τρόπο τα δικά τους στοιχεία.

Μάλιστα, για την επικοινωνία με τα μέλη της σπείρας και τα θύματα, ο 42χρονος είχε εισαγάγει παράνομα μέσα στις φυλακές που κρατείτο, τουλάχιστον έξι συσκευές κινητών τηλεφώνων και περίπου δέκα κάρτες συνδέσεων με στοιχεία κατόχων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών, προκειμένου να μην εντοπίζεται εύκολα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τριανταφύλλου, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ορισμένα από τα μέλη της σπείρας προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τα χρήματα που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ιδρύοντας εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα ενδιαφέρονταν για την αγορά αυτοκίνητων μεγάλης αξίας. 

OΛΕΣ οι δηλώσεις για την υπόθεση, οι οποίες έγιναν στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Μεσολόγγι.

Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ

Καλημέρα σας,

Σας παρουσιάζουμε μια ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση, που χειρίστηκαν με επιτυχία οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και αφορά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

Συλλάβαμε, δεκαπέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο 42χρονος αρχηγός της, ο οποίος είναι έγκλειστος φυλακών για παρόμοια αδικήματα.

Εξιχνιάσαμε (65) περιπτώσεις εξαπατήσεων, που διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος συμπολιτών μας σε όλη την Επικράτεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απάτες έχουν διαπραχθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη και από τα Ιόνια Νησιά μέχρι τα Δωδεκάνησα και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι απατεώνες από την συνεχή δράση τους αγγίζει τις (600.000) ευρώ, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις εξαπατήσεων.

Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας από τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την ευπιστία και την δεκτικότητα των θυμάτων και τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, απέδειξαν μέσω της μεθοδικής και συστηματικής δουλειάς τους το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ευθύνης, καθώς και το πνεύμα συνεργασίας που διακατέχει όλους τους αστυνομικούς τόσο των κεντρικών όσο και των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ Δημόσια το Διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου για τον επιτυχή χειρισμό αυτής της ιδιαίτερα σοβαρής και πανελληνίου εμβέλειας υπόθεσης, διότι μέσω της σκληρής και υπομονετικής εργασίας τους, προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες σε ότι αφορά την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσολογγίου, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Πύργου, Χανίων και των Τμημάτων Ασφαλείας Ήλιδας και Κηφισιάς για την συνδρομή τους στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ.

Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ

Καλημέρα σας,

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, εργαζόμενοι μεθοδικά, με ζήλο και υπομονή εξάρθρωσαν μια πολυμελή εγκληματική οργάνωση, που είχε αναπτύξει τα πλοκάμια της, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και έλαβε χώρα, χθες 04-06-2019, σε Δυτική Ελλάδα, Χανιά και Αττική, συνελήφθησαν τα δεκαπέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και ο αρχηγός της οργάνωσης, ο οποίος μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα που ήταν έγκλειστος, την διηύθυνε δίνοντας εντολές στα βασικά μέλη της και στρατολογούσε τα περιφερειακά της μέλη της.

Ενδεικτικά, τους τελευταίους δέκα μήνες είχε στρατολογήσει σαράντα επτά περιφερειακά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που συνέδραμαν τα βασικά και τον ίδιο στην διάπραξη των εξαπατήσεων σε όλη την Ελλάδα

Θα ήθελα να λοιπόν να επαινέσω δημόσια και να ευχαριστήσω τον Διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, για την μεθοδικότητα και την επιμονή τους, σε ότι αφορά τον χειρισμό αυτής της  ιδιαίτερα σοβαρής υπόθεσης αλλά και τους αστυνομικούς των υπολοίπων Υπηρεσιών που σας ανέφερε ο κ. Γενικός, διότι παρείχαν ουσιαστική βοήθεια σε ότι αφορά τη διενέργεια των ερευνών.

Σας ευχαριστώ.

Προϊστάμενος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Καλημέρα σας,

Όπως σας ανέφερε ο κ. Γενικός θα σας παρουσιάσουμε μια σημαντική επιτυχία των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου απέναντι στα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα που εξαπατούν τους συμπολίτες μας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες 04/6/2019, σε Ηλεία, Αττική και Χανιά Κρήτης, συνολικά δεκαπέντε ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα εννέα άνδρες ηλικίας από 32 έως και 42 ετών και έξι γυναίκες ηλικίας από 25 έως και 36 ετών.

Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και ο 42χρονος αρχηγός της, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας για παρόμοια αδικήματα.

Η σύλληψή των δραστών πραγματοποιήθηκε έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Πύργου και Χανίων, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας Ήλιδας και Κηφισιάς.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κατ΄ εξακολούθηση διάπραξη εξαπατήσεων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας σαράντα επτά περιφερειακών μελών της οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα 24 ανδρών και 23 γυναικών, που βαρύνονται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της συνέργειας σε απάτες.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από τον Ιούλιο του έτους 2018, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 42χρονο έγκλειστο φυλακών.

Η δράση της οργάνωσης αναπτύχτηκε γεωγραφικά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν συνολικά (65) περιπτώσεις απάτης, κατά τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που αγγίζει τις (600.000) ευρώ περίπου.

Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν απάτες σε βάρος επιχειρηματιών, ιερέων και άλλων πολιτών, στο Μεσολόγγι, στο Αιτωλικό, στο Αγρίνιο, στο Αίγιο, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλλονιά, στα Ιωάννινα, στη Θεσσαλία, στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, στην Εύβοια, στην Αττική, στην Λακωνία, στην Αρκαδία, στη Μυτιλήνη, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στην Ρόδο, στην Κω και σε άλλα νησιά στα Δωδεκάνησα.

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψαν τα εξής:

Ο 42χρονος αρχηγός αφού λάμβανε από τα υπόλοιπα βασικά μέλη της οργάνωσης τα στοιχεία και τα τηλέφωνα των υποψηφίων θυμάτων, επικοινωνούσε μαζί τους και παρουσιαζόταν συνήθως ως διευθυντής τραπεζικού καταστήματος, ενημερώνοντάς τους ότι είναι δικαιούχοι σημαντικών χρηματικών ποσών, προερχόμενων από:

·  προγράμματα Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ) για ανακαίνιση τουριστικών καταλυμάτων

· για συντήρηση ιερών ναών

· αναδρομικά του Ταμείου κληρικών (πρώην ΤΑΚΕ),

· επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια αποκατάστασης καταστροφών σε οικίες και επιχειρήσεις σε σεισμόπληκτες περιοχές.

Στη συνέχεια με το πρόσχημα πληρωμής σχετικών φόρων από τα θύματα και αναφέροντάς τους παράλληλα ότι η προθεσμία ανάληψης των χρηματικών ποσών των επιδοτήσεων έχει λήξει προ αρκετού καιρού και ότι μέσα στην ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η οριστική διαγραφή τους, τους έπειθε να καταθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επιπλέον, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης συντόνιζε και κατηύθυνε τα βασικά μέλη της, σε ότι αφορά τον εντοπισμό και την στρατολόγηση στις τάξεις της οργάνωσης των περιφερειακών μελών, που προέρχονταν κυρίως από περιοχές των Νομών της Αττικής και της Ηλείας.

Στη συνέχεια έπειθαν τα περιφερειακά μέλη να χρησιμοποιούν ή εάν δεν διαθέτουν να δημιουργούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους, για να πραγματοποιούνται οι καταθέσεις των χρηματικών ποσών από τους εξαπατημένους επιχειρηματίες, ιερείς και πολίτες προκειμένου να μην είναι ανιχνεύσιμα με αυτό τον τρόπο τα δικά τους στοιχεία.

Για την επικοινωνία με τα μέλη της οργάνωσης και τα θύματα, ο 42χρονος είχε εισάγει παράνομα μέσα στις φυλακές που κρατούνταν, τουλάχιστον έξι συσκευές κινητών τηλεφώνων και τουλάχιστον δέκα (10) κάρτες συνδέσεων sim, με στοιχεία κατόχων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών, προκειμένου να μην εντοπίζεται εύκολα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ορισμένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τα χρήματα που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ιδρύοντας εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα ενδιαφέρονταν για την αγορά αυτοκίνητων μεγάλης αξίας.

Επίσης σε  έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

· Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και συνδέσεων σε αντίστοιχα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα,

· Πλήθος καρτών τραπεζών,

· Φωτοαντίγραφα τραπεζικών συναλλαγών

·  Μία απομίμηση (replica) πιστολιού

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα που κρατείται ο αρχηγός της οργάνωσης βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες sim.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Όσιος Λουκάς επιστρέφει στο «σπίτι» του 40 χρόνια μετά
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Όσιος Λουκάς επιστρέφει στο «σπίτι» του 40 χρόνια μετά

2 Ιουνίου 2026

Ένα γεγονός ιστορικής και πνευματικής βαρύτητας για την Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας έκδοσης της «Ορθόδοξης Αλήθειας»...

Read more
«Άφεση αμαρτιών» στους ανεμβολίαστους ιερείς
Εκκλησία της Ελλάδος

Μυστική ανακατανομή κληρικών – Ποιες Μητροπόλεις «κερδίζουν» και ποιες χάνουν θέσεις

2 Ιουνίου 2026

Σε τροποποίηση της απόφασης για 394 προσλήψεις κληρικών και εκκλησιαστικών υπαλλήλων στην Εκκλησία της Ελλάδος, στην Εκκλησία της Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Με απόφαση που...

Read more
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΝΗΣ κ. ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΝΗΣ κ. ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

2 Ιουνίου 2026

Το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κωνσταντιανής κ. Κοσμάς, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κατερίνη, κατόπιν προσκλήσεως...

Read more
Πνευματικές Διδαχές

Ο Ιησούς προς τους ιερείς: «Ενδύσατε αυτόν υμείς και δότε δακτύλιον εις την χείρα αυτού…

2 Ιουνίου 2026

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη 20/5/2016 Αδελφοί μου, με την παραβολή του ασώτου υιού, που δίδαξε ο...

Read more
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στα Καλύβια Πεζούλας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στα Καλύβια Πεζούλας

2 Ιουνίου 2026

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς τελέστηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 1 Ιουνίου 2026, η πανηγυρική...

Read more
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

2 Ιουνίου 2026

Πανηγυρικά τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Την Κυριακή 31 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Άγιο Πνεύμα και φωτισμός Θεού μόνο στην αγάπη»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Άγιο Πνεύμα και φωτισμός Θεού μόνο στην αγάπη»

2 Ιουνίου 2026

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην καρδιά της Λοκρίδος, στην όμορφη πόλη της Μαλεσίνας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος...

Read more
Ανακοινωθέν αποφάσεων ΔΙΣ μηνός Νο­εμ­βρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνεδριάζει στις 3 και 4 Ιουνίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

2 Ιουνίου 2026

Συνέρχεται την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 169ης...

Read more
Δέν σώζεται αὐτός πού νοιώθει σίγουρος
Πνευματικές Διδαχές

Δέν σώζεται αὐτός πού νοιώθει σίγουρος

2 Ιουνίου 2026

Τοῦ π. Βαρνάβα Γιάγκου ῾Ο Ρωμαῖος ἑκατόνταρχος ζήτησε ἀπό τό Χριστό νά θεραπεύσει τόν δοῦλο του, ὁ ὁποῖος ἦταν κατάκοιτος...

Read more
Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Άρτας
Εκκλησία της Ελλάδος

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Άρτας

1 Ιουνίου 2026

Την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στην πόλη...

Read more
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη

1 Ιουνίου 2026

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε κατά το διήμερο 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ενοριακό...

Read more
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Μεσσηνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Μεσσηνία

1 Ιουνίου 2026

Με εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ε.έ., η εορτή του Αγίου Πνεύματος...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Πεντηκοστήν ἑορτάζομεν καί Πνεύματος ἐπιδημίαν…καί ἐλπίδος συμπλήρωσιν!»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Πεντηκοστήν ἑορτάζομεν καί Πνεύματος ἐπιδημίαν…καί ἐλπίδος συμπλήρωσιν!»

1 Ιουνίου 2026

Με την δέουσα ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα τίμησε λειτουργικώς και η Εκκλησία των Σερρών το «πανάγιον καὶ ζωοποιόν καὶ παντοδύναμον...

Read more
Πεντηκοστή καί Ἁγίου Πνεύματος στήν Ναύπακτο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πεντηκοστή καί Ἁγίου Πνεύματος στήν Ναύπακτο

1 Ιουνίου 2026

Ἑορτάστηκε στήν Ναύπακτο ἡ μεγάλη Δεσποτική ἑορτή τῆς Πεντηκοστῆς καί ἡ Σύναξη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τήν Κυριακή 31 Μαΐου καί...

Read more
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

2 Ιουνίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, η εορτή του Αγίου Πνεύματος και η μνήμη του Αγίου Ιουστίνου του Φιλοσόφου στην Ιερά...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Κυριακή της Πεντηκοστής
Κηρύγματα

«Πεντηκοστήν εορτάζομεν και Πνεύματος επιδημίαν. . .»

31 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Εἶχε ἤδη ἀναληφθεῖ ὁ Κύριος στούς οὐρανούς καί οἱ Ἀπόστολοι εἶχαν ἐπιστρέψει ἀπό τό ὄρος τῶν ἐλαιῶν...

«Παρέστω μοι το Πνεύμα και διδότω λόγον»

Οἱ Ἅγιοι Πατέρες διά τήν Κυριακήν της Πεντηκοστῆς

30 Μαΐου 2026
“Νιφάδες ηνέχθησαν άνωθεν”

Ποιά η διαφορά της εορτής της Πεντηκοστής με την εορτή του Αγίου Πνεύματος;

30 Μαΐου 2026
Ο Εσπερινός της Πεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς

«Μάθε ποιο πνεύμα κατοικεί μέσα σου»

30 Μαΐου 2026
Κυριακή της Πεντηκοστής στην Μητρόπολη Νεαπόλεως

Ο Μεγάλος Άγνωστος, το τρίτον πρόσωπο της αγίας Τριάδος

30 Μαΐου 2026
Αποκαλύπτεται και φωτίζει

«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»· Περί του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος

8 Ιουνίου 2025
«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»· Περί του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος

Ὁ Μέγας Σύμμαχος «Καί ἐπλήσθησαν ἅπαντες Πνεύματος Ἁγίου»

8 Ιουνίου 2025
Κυριακή της Πεντηκοστής

«ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΝ…»

7 Ιουνίου 2025
«Παρέστω μοι το Πνεύμα και διδότω λόγον»

Η ξέχωρη επιδημία

7 Ιουνίου 2025
Ο Εσπερινός της Πεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς

Το μήνυμα της Πεντηκοστής

7 Ιουνίου 2025
«Παρέστω μοι το Πνεύμα και διδότω λόγον»

«Παρέστω μοι το Πνεύμα και διδότω λόγον»

7 Ιουνίου 2025
Κυριακή της Πεντηκοστής

Τα δώρα του Αγίου Πνεύματος

7 Ιουνίου 2025

Ο Μεγάλος Άγνωστος

24 Ιουνίου 2024
Αποκαλύπτεται και φωτίζει

Γιατί το Άγιο Πνεύμα εμφανίσθηκε με τη μορφή πύρινης γλώσσας

23 Ιουνίου 2024
«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»· Περί του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

23 Ιουνίου 2024
«Παρέστω μοι το Πνεύμα και διδότω λόγον»

Στις πηγές του Αγίου Πνεύματος

22 Ιουνίου 2024
ΒΙΑΙΗ ΠΝΟΗ

ΒΙΑΙΗ ΠΝΟΗ

22 Ιουνίου 2024
Κυριακή της Πεντηκοστής

Κυριακή της Πεντηκοστής

22 Ιουνίου 2024
Κυριακή της Πεντηκοστής

Το μήνυμα της Κυριακής της Πεντηκοστής

22 Ιουνίου 2024
Δίψα και πνεύμα

Κυ­ρι­ακὴ τῆς Πεν­τη­κο­στῆς (Ἰ­ωάν. ζ΄ 37-52, η΄18)

22 Ιουνίου 2024
«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»· Περί του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος

Περί του Αγίου Πνεύματος

24 Ιουνίου 2024
Αποκαλύπτεται και φωτίζει

«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»

4 Ιουνίου 2023
Δίψα και πνεύμα

Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, Κυριακῇ ὀγδόῃ ἀπὸ τοῦ Πάσχα, τὴν ἁγίαν Πεντηκοστὴν ἑορτάζομεν

3 Ιουνίου 2023
Κυριακή της Πεντηκοστής

Πεντηκοστή: Η Δωρεά του Αγίου Πνεύματος

11 Ιουνίου 2022
Κυριακή της Πεντηκοστής στην Μητρόπολη Νεαπόλεως

«Πάντα χορηγεῖ τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον»

7 Ιουνίου 2020
Αποκαλύπτεται και φωτίζει

Πνεύμα Κυρίου

24 Ιουνίου 2019
Δίψα και πνεύμα

Δίψα και πνεύμα

15 Ιουνίου 2019
Δίψα και πνεύμα

«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον»

15 Ιουνίου 2019
«Ὁ γάρ καρπός τοῦ Πνεύματος ἐν πάσῃ ἀγαθωσύνῃ καί δικαιοσύνῃ καί ἀληθείᾳ»

«Ὁ γάρ καρπός τοῦ Πνεύματος ἐν πάσῃ ἀγαθωσύνῃ καί δικαιοσύνῃ καί ἀληθείᾳ»

28 Μαΐου 2018
«Ξένον ἄκουσμα, ξένον θέαμα, πῦρ διαιρούμενον, εἰς νομάς χαρισμάτων»

«Ξένον ἄκουσμα, ξένον θέαμα, πῦρ διαιρούμενον, εἰς νομάς χαρισμάτων»

28 Μαΐου 2018
Next Post
Υπό αμφισβήτηση η «χρυσή» συμφωνία για τους ιερείς

Υπό αμφισβήτηση η «χρυσή» συμφωνία για τους ιερείς

Παιδιατρικό Κλινικό Σεμινάριο για τα στελέχη των Κατασκηνώσεων της I.M. Νεαπόλεως

Παιδιατρικό Κλινικό Σεμινάριο για τα στελέχη των Κατασκηνώσεων της I.M. Νεαπόλεως

Ο εορτασμός του Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Ο εορτασμός του Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Η πανήγυρη της Αναλήψεως του Κυρίου στο Δισπηλιό

Η πανήγυρη της Αναλήψεως του Κυρίου στο Δισπηλιό

Η εορτή της Αναλήψεως στον Βράχο της Πηγής

Η εορτή της Αναλήψεως στον Βράχο της Πηγής

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist