Με κατάνυξη τελέσθηκε την 26η Αυγούστου η καθιερωμένη ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης στον Μαλακώντα Ερέτριας.

Την Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας συμμετεχόντων των ιεροψαλτών που πλαισίωσαν το αναλόγιο και την αρθρόα συμμετοχή των πιστών που τίμησαν τον εορταζόμενο άγιο προσφέροντας τις παραδοσιακές φανουρόπιτες καθώς επίσης και των κυριών της ενορίας που έψαλαν την ιερά παράκληση του Αγίου Φανουρίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Θεαγένης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της Θείας Λειτουργία προτρέποντας τους πιστούς να τηρούν τις νηστείες και να συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία την Θεία Κοινωνια και να κρατούν τις παραδόσεις.
 
Τέλος μετά το πέρας της Αγρυπνίας ο π. Θεαγένης ευλόγησε τις προσφερόμενες φανουρόπιτες των πιστών στο κατάμεστο προαύλειο χώρο του ιερού ναού και εν συνεχεία ευχήθηκε και ευχαρίστησε τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην ιερά αγρυπνία.
 
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.