• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 5 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

ΦΡΙΚΗ: ΕΓΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ!

21 Οκτωβρίου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Πειραιώς Σεραφείμ: Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι όπως ο Μόσιαλος
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 21η Οκτωβρίου 2024

ΦΡΙΚΗ: ΕΓΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ!

       Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, «άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς» (Γέν.1,26), σύμφωνα με τον αδιάψευστο λόγο της θείας αποκάλυψης. Και όχι μόνον τον άνθρωπο αλλά και ολόκληρο το ζωικό και φυτικό βασίλειο. Υπάρχουν τα αρσενικά ζώα, τα οποία ενώνονται με τα θηλυκά για να διαιωνιστεί το είδος τους. Υπάρχουν άνθη αρσενικά, τα οποία γονιμοποιούν τα θηλυκά για να καρποφορήσουν τα δένδρα. Έτσι και στην ανθρώπινη φύση, ο άνδρας ενώνεται με τη γυναίκα για να ενωθεί το ανδρικό σπερματοζωάριο με το γυναικείο ωάριο, για να γονιμοποιηθεί και να δημιουργηθεί νέο ανθρώπινο πρόσωπο. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει σε ολόκληρη τη δημιουργία, για να διαιωνιστούν τα ζωικά είδη, ομοίως τα φυτά και τέλος το ανθρώπινο είδος. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάσει και να το ξεπεράσει καμιά επιστήμη!

      Η πτώση και η εισβολή της αμαρτίας στον κόσμο, με την παρακοή και την ανταρσία των Πρωτοπλάστων, προξένησε τεράστια ζημία στην ανθρώπινη φύση. Κυριολεκτικά την διέστρεψε και την εξαχρείωσε, ώστε να μην είναι πια σε θέση να επιτελέσει τις λειτουργίες, που της ανέθεσε ο Θεός, με κυριότερη αυτή του «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» (Γεν.1,27), δηλαδή, δια της ευλογημένης ένωσης ανδρός και γυναικός, να γεννηθούν παιδιά, και άλλοι άνθρωποι, απειράριθμα ανθρώπινα πρόσωπα, εικόνες του Θεού, όπως οι γονείς (Γεν.1,26), προκειμένου να «κατακυριεύσουν τη γη» και με απώτερο στόχο, να αξιωθούν να γεμίσουν τον ουρανό, το ατέρμονο Δείπνο της Βασιλείας του Θεού (Λουκ.14,15-24), με την κατά χάριν θέωσή τους.

      Γι’ αυτό το λόγο η φυσική έλξη των δύο φύλων για την ένωσή τους, διαστράφηκε σε ηδονισμός, σε αυτοσκοπό, αποκομμένη από την εκπλήρωση του κύριου σκοπού της. Η συνέχεια μας είναι γνωστή από την τραγική πορεία της ανθρωπότητας, στη φθορά και το θάνατο. Η ευλογημένη ένωση ανδρός και γυναικός εκπίπτει σε σεξισμό και βία, σε μοιχεία, σε πορνεία. Η γυναίκα, από το ισότιμο συμπλήρωμα του άνδρα και απαραίτητη στο ανδρόγυνο, μεταβάλλεται σε σκεύος ηδονής και υποκείμενη σε εξουσιαστικές μορφές του άνδρα. Ο δραματικός λόγος του Θεού, προς τους Πρωτοπλάστους και κύρια στη γυναίκα, μετά την πτώση, είναι αποτυπωμένη με κάθε ακρίβεια, η κατοπινή τραγωδία της.

      Αλλά ο πτωτικός άνθρωπος δεν αρκέστηκε στην διαστροφή της γαμικής ενώσεως, προχώρησε και σε ακόμα χειρότερες εκπτώσεις, στην παράχρηση και αυτής της ανθρώπινης φύσης, με την ομοφυλοφιλία! Ξεπερνώντας ακόμη και τα άλογα ζώα, προχώρησε στη σύναψη ερωτισμού προς το ίδιο φύλο. Μια διαστροφή, μια αμαρτία, τόσο βδελυρή στο Θεό, ο Οποίος δεν δίστασε να καταστρέψει ολόκληρους πληθυσμούς, όπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα (Γέν.19,24-25), για να καθαρίσει, ακόμα και ο τόπος από αυτή τη βδελυρότητα.

     Δυστυχώς αυτή η διαστροφή και η ευθεία ύβρη προς το Δημιουργό, ο Οποίος εποίησε τα φύλα, συνεχίστηκε σε όλη την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας, καταστρέφοντας πρόσωπα και κοινωνίες. Όμως στις τραγικές και εσχατολογικού  χαρακτήρα ημέρες μας, η ομοφυλοφιλία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Με την εμφάνιση, τα τελευταία χρόνια του δαιμονικού κινήματος Woke (αφύπνιση), του άκρατου δικαιωματισμού, και την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, η ομοφυλοφιλία τείνει να πάρει τη θέση της κανονικότητας και του φυσιολογικού και σε πολλές περιπτώσεις η κανονικότητα, η φυσικότητα, σε μη κανονικότητα, ενώ δεν υπερασπίζεται από την μορφολογία του ανθρωπίνου σώματος. Μάλιστα, κάποιοι, ορμώμενοι από αποκρυφιστικές δοξασίες, όπως την δαιμονική Καμπάλα, του ραβινικού Ιουδαϊσμού, η ομοφυλοφιλία, ο ερμαφροδιτισμός, η έννοια του ανδρογύνου ανθρώπου, θεωρείται ως η «αυθεντική ανθρώπινη φύση» και πως ως «πτώση» λογίζεται «ο διαχωρισμός του ανθρώπου σε φύλα», καθότι και ο Θεός της Καμπάλα είναι ο αρρενοθήλυς «Αδάμ Καδμόν»!

       Σταθμός στην προώθηση της ομοφυλοφιλίας αποτελεί ο αποχαρακτηρισμός της ως νόσος, καθότι «έχει αφαιρεθεί από τη λίστα του DSM (Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών), του εργαλείου ταξινόμησης και διάγνωσης της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Ο αποχαρακτηρισμός έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 1973 μετά από τις συνεχείς διαδηλώσεις του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος»[1]

      Με την πρόοδο της τεχνολογίας οι θιασώτες και προωθητές της ομοφυλοφιλίας προχώρησαν και σε ιατρικές μεθόδους, ώστε να βοηθούνται, ή μάλλον να εξωθούνται σε αυτή. Παιδιά που διαπιστώνονται με κάποιας μορφής ορμονική διαταραχή, ωθούνται στο άλλο φύλλο με ορμονική «θεραπεία»! Και το χειρότερο: με χειρουργική επέμβαση «αποκαθιστούν την λαθεμένη φύση», με την αφαίρεση των γεννητικών οργάνων τους και τη δημιουργία του άλλου φύλου! Μάλιστα στο εξωτερικό, αυτή τη αμφιλεγόμενη διαδικασία αποτελεί μέσον τεράστιας οικονομικής εκμετάλλευσης, με την δημιουργία κλινικών «αλλαγής φύλου»!

       Η «αλλαγή φύλου» ισχυρίζονται οι προωθητές της ομοφυλοφιλίας, γίνεται για την «αποκατάσταση» και της «ψυχικής υγείας» του ατόμου, το οποίο «αισθάνεται φυλακισμένο σε λάθος σώμα»! Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Η πρώην γυναίκα, που «έγινε άνδρας» και ο πρώην άνδρας που «έγινε γυναίκα», αισθάνονται όντως ότι αυτό που ήθελαν να γίνουν; Όχι! Από πλήθος μαρτυριών διαπιστώνουμε ότι, όχι μόνον δεν «αποκαθίσταται» η «ψυχική τους υγεία», αλλά, πέρα από τα σωματικά προβλήματα, μάλλον επιδεινώνεται. Το ότι ο πρώην άνδρας που «έγινε γυναίκα» δεν μπορεί να κυοφορήσει και η πρώην γυναίκα που «έγινε άνδρας» δεν μπορεί να γονιμοποιήσει, προκαλεί σε μεγάλο βαθμό στους «τρανς», όπως αποκαλούνται τα εγχειρισμένα άτομα, τεράστια αισθήματα μειονεξίας και ψυχικής κενότητας, τα οποία πασχίζουν να καλύψουν με υιοθέτηση παιδιών από κανονικά ζευγάρια! Με άλλα λόγια, δεν είναι φυσιολογικά «ζευγάρια» και αυτό τους βασανίζει!

     Για του λόγου του αληθές, παραθέτουμε ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό δημοσίευμα για την τραγικότητα που βιώνουν άτομα «τρανς», μετά την εγχείριση τους. Μάλιστα αναφέρεται και τονίεται σ’ αυτό πως, «Οι κλινικές ευθανασίας κατακλύζονται από τρανσέξουαλ που μετανιώνουν για τις χειρουργικές επεμβάσεις τους»[2]!

     Το δημοσίευμα αρχίζει με την πολύ ανησυχητική διαπίστωση πως «Οι κλινικές ευθανασίας αναφέρουν μια τεράστια αύξηση στις αιτήσεις από τρανσέξουαλ ασθενείς που μετανιώνουν βαθιά που υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου. Η 35χρονη Lois Cardinal, μια ιθαγενής Καναδή, είναι η τελευταίος τρανς ασθενής που θέλει να υποβληθεί σε ευθανασία υπό το καθεστώς Trudeau, σύμφωνα με αναφορές. Όπως ανέφερε το The People’s Voice, το ελεγχόμενο από το WEF έθνος του Καναδά είναι μια από τις κορυφαίες χώρες σε ζητήματα ευθανασίας στον κόσμο»[3]. Σε μια χώρα που «Οι νόμοι για την “ιατρική βοήθεια στον θάνατο” (MAiD) επιτρέπουν σε οποιονδήποτε, ακόμη και σε παιδιά, να δολοφονηθούν νόμιμα από το κράτος για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της φτώχιας, της κατάθλιψης ή των μικροπροβλημάτων υγείας»[4].

        Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα – έρευνα της Guardian: «Πάνω από το 50% των transgender και non binary νέων σε πολιτείες από τη μία έως την άλλη άκρη των ΗΠΑ σκέφτηκαν σοβαρά να αυτοκτονήσουν τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα που αποκαλύπτει την επιδείνωση της κρίσης ψυχικής υγείας ανάμεσα σε νεαρά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το Trevor Project, οργάνωση αφιερωμένη στην πρόληψη των αυτοκτονιών ΛΟΑΤΚΙ+ νέων, ανακοίνωσε τα στοιχεία έρευνας που διενεργήθηκε ανάμεσα σε 34.000 άτομα 13-24 ετών, τα οποία αποκαλύπτουν ανησυχητικά υψηλά ποσοστά αποπειρών αυτοκτονιών, κατάθλιψης και άγχους, τόσο σε συντηρητικές όσο και σε φιλελεύθερες πολιτείες. Στις πολιτείες όπου προωθείται επιθετικά νομοθεσία κατά των transgender ατόμων- όπως το Τέξας και το Αρκάνσας- είναι εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο κινδύνου αυτοκτονιών. Όμως, σχεδόν εξίσου υψηλά είναι τα ποσοστά σε κάποιες προοδευτικές πολιτείες, ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και το Όρεγκον»[5].

     Και συνεχίζει, παρουσιάζοντας τα ανησυχητικά στοιχεία: «Στην Καλιφόρνια- την πολυπληθέστερη πολιτεία που πρόσφατα υιοθέτησε νόμο για την προστασία των trans νέων- το 44% των ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρών σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν και το 14% αποπειράθηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, σύμφωνα με την έρευνα. Ακόμη χειρότερα είναι τα ευρήματα για τους trans και non binary ανθρώπους που απάντησαν στην έρευνα: το 54% σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν και το 19% έκαναν απόπειρα. Επιπλέον, το 70% των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων σε αυτή την πολιτεία δήλωσαν ότι έχουν βιώσει διακρίσεις, ενώ το 62% ανέφεραν ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη για την ψυχική υγεία. Παρόμοια είναι τα ποσοστά των trans και non binary που σκέφτηκαν σοβαρά την αυτοκτονία και σε άλλες μεγάλες πολιτείες: 56% στο Τέξας, 54% στη Φλόριντα, 50% στη Νέα Υόρκη, 54% στην Πενσιλβάνια, 51% στο Ιλινόις, 54% στο Οχάιο, 55% στην Τζόρτζια, 53% στη Βόρεια Καρολίνα και 52% στο Μίσιγκαν. Επιπλέον, το 16-20% σε αυτές τις πολιτείες δήλωσαν ότι έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ η πλειονότητα δήλωσε ότι επιθυμούσε να δεχθεί ιατρική φροντίδα, αλλά δεν την έλαβε. Αξίζει να σημειωθεί πως, η έρευνα διαπίστωσε ότι σε πολλές πολιτείες το 5-10% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ακόμη υποβάλλονται σε “θεραπεία” μεταστροφής και το 10-15% ανέφεραν ότι απειλούνται με αυτή την πρακτική που καταδικάζεται ευρέως και συνδέεται με σοβαρές ψυχολογικές βλάβες»[6]! Οι αιτίες που επικαλείται το δημοσίευμα, για τις αυτοκτονίες των «τρανς», δεν είναι κατά κύριο λόγο  οι διακρίσεις σε βάρος τους, αλλά η δυσφορία για την «αλλαγή του φύλου» τους!

     Επανερχόμενοι στο πρώτο δημοσίευμα, η «τρανς» Cardinal, αναφέρει πως, «Αφού η επέμβαση για μετατροπή της από άνδρα σε γυναίκα απέτυχε, υπέβαλε νομική αίτηση για να ξεκινήσει η διαδικασία ευθανασίας μέσω του προγράμματος MAiD της χώρας της. Το Slaynews.com αναφέρει: Έκανε αίτηση για τη σχετική διαδικασία μετά από χρόνια ψυχικής και σωματικής αγωνίας και πόνου, μετά τη λεγόμενη χειρουργική επέμβαση μετάβασης του φύλου. Η Cardinal αναφέρει τον συνεχή και έντονο πόνο από μια επιπλοκή που σχετίζεται με μια επέμβαση κολποπλαστικής στην οποία υποβλήθηκε το 2009 ως αιτία για την αναζήτηση “ηθελημένου θανάτου με ιατρική βοήθεια”. “Το 2009, μου έκαναν εσπευσμένα SRS [εγχείρηση αλλαγής φύλου] προτού να είμαι έτοιμη”, είπε ο Cardinal. Παρά τη χαλαρή φύση των νόμων στον Καναδά, αρνήθηκαν τελικά στην Cardinal να δεχτούν το αίτημά της για ευθανασία»[7].

      Η Cardinal ζει σε ένα καταφύγιο κοντά στο St. Paul, στην Αλμπέρτα, και μοιράστηκε τα ιατρικά της αρχεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας στην Daily Mail: «“Eίμαι σε συνεχή δυσφορία και πόνο και όλο αυτό με έχει καταβάλει ψυχικά και σωματικά”. “Εάν δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στην κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, δεν θέλω να συνεχίσω να το κάνω άλλο αυτό, δεν θέλω να ζω”. Η κολποπλαστική, μια χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει την αναστροφή του πέους για τη δημιουργία ενός νεοκόλπου, συχνά αφήνει τους λήπτες να υποφέρουν από μετεγχειρητικό πόνο και δυσφορία. Οι συχνές επιπλοκές περιλαμβάνουν πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή και προβλήματα στην ουροδόχο κύστη, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα»[8].

      Τι σημαίνει αυτό; Ότι η φύση δεν μπορεί να αλλάξει με οποιαδήποτε ιατρική δεξιότητα! Κι’ αυτό διότι «αυτό που συχνά παραλείπεται από τους υποστηρικτές της “φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο” είναι το γεγονός ότι είναι επιστημονικά αδύνατο για ένα άτομο να αλλάξει το φύλο του. Το φύλο ενός ατόμου καθορίζεται σε χρωμοσωμικό επίπεδο σε κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος και καμία ποσότητα χειρουργικής επέμβασης, φαρμάκων, μακιγιάζ ή αντωνυμίας δεν μπορεί ποτέ να το αλλάξει αυτό»[9]!

      Αυτό το δράμα ζει η συγκεκριμένη «τρανς». Αλλά «Δεν ανησυχεί μόνο για τη δική της κατάσταση και μιλάει ανοιχτά για να προειδοποιήσει άλλους ανθρώπους έτσι ώστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος που έκανε και εκείνη. Είναι ανοιχτά επικριτική απέναντι στην ιδεολογία της επιβεβαίωσης του φύλου, μια ιδεολογία που την οδήγησε στο να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση που της κατέστρεψε την ζωή»[10]! Η Cardinal έχει δημοσιεύσει βίντεο «εκφράζοντας τη διαφωνία της με την τρέχουσα ρητορική της κοινότητας των τρανς. Παράλληλα ανέφερε ότι γνωρίζει τουλάχιστον 25 περιπτώσεις ανθρώπων σαν την δική της, με όλους να θέλουν αργά ή γρήγορα να οδηγηθούν στην πράξη της ευθανασίας. Σε ένα tweet της, η Cardinal προέτρεψε τις κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα να επανεξετάσουν τη στάση τους σχετικά με τη «φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο»[11].

       Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γνώμη της «Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος», η οποία σε επιστολή της δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στην αλλαγή φύλου στα 15 θεωρώντας ότι η διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική κατάσταση αυτών των παιδιών. «Θεωρούμε καθήκον μας», υπογραμμίζει η Εταιρεία, «να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου, καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική αποκατάσταση. […] Η προϋπόθεση συναίνεσης των γονέων δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει δυσμενείς εκβάσεις, καθώς είναι γνωστό ότι η επιμένουσα στην εφηβεία δυσφορία φύλου μπορεί να έχει τροφοδοτηθεί από γονεϊκή ανοχή ή και ενθάρρυνση»[12]. Και διευκρινίζει: «Η σύγχρονη ιατρική βιβλιογραφία επισημαίνει υψηλότερη ψυχοπαθολογία σε άτομα με δυσφορία φύλου σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. (και πως) Υψηλή συννοσηρότητα με κατάθλιψη και αυτοκτονικότητα, που δεν υποχωρεί με ιατρικές διαδικασίες αλλαγής φύλου, και δυσφορία που παραμένει, παρά τυχόν επιτυχείς κοινωνικές μεταβάσεις»[13].

       Νομίζουμε ότι έχουμε σκιαγραφήσει αρκούντως το δράμα αυτών των τραγικών ανθρώπων, για τους οποίους ως χριστιανοί τρέφουμε αισθήματα αγάπης και συμπόνοιας. Η «αλλαγή φύλου» είναι η ικανοποίηση μιας απίστευτης ψευδαίσθησης, η οποία σύντομα αποκαλύπτεται στο «τρανς» άτομο και από τότε αρχίζει η συνειδητοποίηση του αδύνατου της πραγματικής, της οντολογικής «αλλαγής φύλου». Ο πρώην άντρας διαπιστώνει ότι τελικά δεν έγινε αληθινή γυναίκα, ομοίως και η πρώην γυναίκα ότι δεν έγινε πραγματικός άνδρας. Συνειδητοποιούν την φρικτή χίμαιρα, την οποία βιώνουν, το τρομακτικό ψυχικό τους κενό, την αγεφύρωτη μειονεξία τους απέναντι στα φυσιολογικά ζευγάρια, την ανυπόφορη μοναξιά τους. Φυσικά δεν παραβλέπουμε και το γεγονός της μη κοινωνικής αποδοχής τους, το οποίο και είναι καταδικαστέο. Και γι’ αυτό ζητούν την αυτοπαραίτηση από αυτή την ψεύτικη ζωή!

      Περαίνουμε την ανακοίνωσή μας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς, οι οποίοι αμφιταλαντεύονται για «θεραπεία» παιδιού τους, (τουλάχιστον ως τα 15 χρόνια τους, όπως προβλέπει ο νόμος), που εκδηλώνει δείγματα κάποιας ορμονικής διαταραχής, με φαρμακευτική ή επεμβατική (εγχείριση) «μετάβασης» στο «άλλο φύλο», να πληροφορηθούν για τους κινδύνους μιας τέτοιας επιλογής. Η αληθινή επιστήμη έχει πια τους τρόπους να βοηθήσει πραγματικά και να δώσει αποτελεσματικές λύσεις σε ανάλογα προβλήματα.

       Ακόμη να συνειδητοποιήσουν, πριν αποφασίσουν την επικίνδυνη για την υγεία του παιδιού, αμφιλεγόμενη «θεραπεία», ότι οποιαδήποτε επέμβαση στην αλλοίωση της ανθρώπινης φύσης, την αλλαγή της οντολογίας και φυσιολογίας, την παράχρηση των σωματικών οργάνων, αποτελεί πρωτίστως ακραία ύβρη προς τον Θεό Δημιουργό. Ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί θανάσιμη αμαρτία, η οποία, αν δεν θεραπευτεί με την μετάνοια, οδηγεί, πέρα από την σωματική καταστροφή και στην απώλεια της σωτηρίας!

Πρόσφατα Άρθρα

Το Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος τίμησε τον προστάτη του Άγιο Εφραίμ
Εκκλησία της Ελλάδος

Το Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος τίμησε τον προστάτη του Άγιο Εφραίμ

5 Μαΐου 2026

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την ιερά μνήμη του Οσίου και...

Read more
Πέμπτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πέμπτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

5 Μαΐου 2026

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Μαΐου 2026, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου...

Read more
Προχωρούν οι εργασίες στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνας
Εκκλησία της Ελλάδος

Προχωρούν οι εργασίες στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνας

5 Μαΐου 2026

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος επισκέφθηκε εκ νέου τη Ρεντίνα, προκειμένου να επιβλέψει από...

Read more
Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

5 Μαΐου 2026

Ιστορική προσφορά για τους πιστούς – Δωρεά 300.000 βιβλίων από τη Dekagro Με κεντρικό θέμα τη διαχρονική προσφορά στην πίστη...

Read more
Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής
Κηρύγματα

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής

5 Μαΐου 2026

Σε λίγους πιστούς είναι γνωστή η εορτή, αυτή. Εκτός από τους ιερείς και μερικούς άλλους χριστιανούς, που έχουν ένα στενότερο...

Read more
Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;
Κηρύγματα

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

5 Μαΐου 2026

«Ο Μεσσίας (= Χριστός), όταν η εορτή ήταν στο μέσο, στάθηκε ανάμεσα στους διδασκάλους του μωσαϊκού Νόμου και τους δίδασκε»....

Read more
Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;
Κηρύγματα

Λόγος επί της εορτής της Μεσοπεντηκοστής

5 Μαΐου 2026

ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑΝ ΕΠΙ Τῌ ΕΟΡΤῌ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (17/5 – 18/5 – 2011)   Τῆς ἑορτῆς μεσούσης, τῆς σῆς Χριστέ...

Read more
Ετιμήθη η 83η επέτειος βομβαρδισμού του Βουργαρελίου Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ετιμήθη η 83η επέτειος βομβαρδισμού του Βουργαρελίου Άρτης

5 Μαΐου 2026

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2026, το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, στο Ηρώο του Βουργαρελίου...

Read more
Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στη Δραπετσώνα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στη Δραπετσώνα

5 Μαΐου 2026

«Μέσα στην αναστάσιμη φωτοχυσία της χαράς, της αγάπης, της νίκης κατά του θανάτου και της ειρήνης» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς...

Read more
«Η ζωή μου ο άλλος» – Μια μουσική συνάντηση αγάπης και προσφοράς στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η ζωή μου ο άλλος» – Μια μουσική συνάντηση αγάπης και προσφοράς στη Θεσσαλονίκη

5 Μαΐου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της λήξης του κατηχητικού και ιεραποστολικού έτους (2025-2026) διοργανώνει την ιδιαίτερα επιμελημένη μουσική...

Read more
Εσπερίδα αφιερωμένη στην Ιεραποστολή και στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερίδα αφιερωμένη στην Ιεραποστολή και στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο

5 Μαΐου 2026

   Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαΐου, ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, παρέστη σε Εσπερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε...

Read more
Ουράνιες αντοχές (Κυριακή Ι΄Λουκά)
Αγίας Βαρβάρας

Ο βίος και το μαρτύριο της αγίας και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

5 Μαΐου 2026

Η Αγία Βαρβάρα βίος-φρικτό μαρτύριο παρακλητικός κανών. Αρχιμ. Πέτρου Γ. Δακτυλίδη, εκδ. Αποστολικής Διακονίας, Αθήναι 1986 αναπληρωτού γενικού διευθυντού  της...

Read more
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στην Αίπεια Μεσηνίας
Αγία Ειρήνη

Η Αγία μεγαλομάρτυς Ειρήνη

5 Μαΐου 2026

Την εποχή που βασίλευε ο Μέγας Κωνσταντίνος (306-337 μ.Χ.), ζούσε στην πόλη Μαγεδών της Περσίας ο Λικίνιος που ήταν ηγεμόνας μιας επαρχίας...

Read more
Ο εσπερινός του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ στην 140 Σμηναρχία Ε.Π.Η.Π.
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εσπερινός του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ στην 140 Σμηναρχία Ε.Π.Η.Π.

5 Μαΐου 2026

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Εφραίμ του Νεοφανούς και Θαυματουργού στην 140 Σμηναρχία Ε.Π.Η.Π. της 110 Πτέρυγας Μάχης,...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Τρία άνθη από τον Άγιο Εφραίμ»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Τρία άνθη από τον Άγιο Εφραίμ»

5 Μαΐου 2026

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέσθηκε απόψε ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής
Κηρύγματα

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής

5 Μαΐου 2026

Σε λίγους πιστούς είναι γνωστή η εορτή, αυτή. Εκτός από τους ιερείς και μερικούς άλλους χριστιανούς, που έχουν ένα στενότερο...

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

5 Μαΐου 2026
Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

Λόγος επί της εορτής της Μεσοπεντηκοστής

5 Μαΐου 2026
Next Post
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στη δεξίωση ηγετών προς τιμήν του Βασιλιά Καρόλου Γ’

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στη δεξίωση ηγετών προς τιμήν του Βασιλιά Καρόλου Γ’

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ Γ΄ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ Γ΄ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο Διάβολος και η Μαγεία – «Τα τεχνάσματα του»

Ο Διάβολος και η Μαγεία - «Τα τεχνάσματα του»

Υποδοχή της Παναγίας “Πελεκητής” στον Άγιο Δημήτριο Βόλου

Υποδοχή της Παναγίας “Πελεκητής” στον Άγιο Δημήτριο Βόλου

Οι ιερείς δεν πρέπει να κουρεύονται

Οι ιερείς δεν πρέπει να κουρεύονται

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist