• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ

22 Ιουλίου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Πειραιώς Σεραφείμ: Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι όπως ο Μόσιαλος
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 22α Ιουλίου 2024

 (Σχόλιο στον αφορισμό και την καθαίρεση αντιδρώντος παπικού καρδιναλίου)

Ο Παπισμός είναι ένας πολιτικός και οικονομικός οργανισμός, με θρησκευτικό προσωπείο, δημιούργημα του βάρβαρου φραγκισμού, ο οποίος, τον 11ο αιώνα κατέλαβε δια της βίας το παλαίφατο και σεβάσμιο Πατριαρχείο της Δύσεως, υποτάσσοντάς το στις κοσμοκρατορικές επιδιώξεις των Φράγκων και τα όνειρα του μεγαλύτερου εχθρού της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, του διαβόητου Καρλομάγνου (748-814). Αυτό άλλωστε μαρτυρεί και επιβεβαιώνει η κρατική υπόστασή του! Το κρατίδιο του Βατικανού, το σημερινό, όπως είναι γνωστό, συστήθηκε με την συνδρομή του φασιστικού ιταλικού κράτους το 1929 και έχει όλα τα χαρακτηριστικά του φραγκικού φεουδαρχισμού, ήτοι: κοσμοκρατορικές βλέψεις, απόλυτη απολυταρχία και στοιχειώδης έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών, σκοτεινές και αδιαφανείς διεργασίες στα άδυτα του παπικού κράτους, άδηλος πλουτισμός, ακόμα και από παράνομες πηγές (π.χ. εμπόριο όπλων), κλπ. Και όλα αυτά «ντυμένα» με χριστιανικό «μανδύα», παραχαράσσοντας κατάφορα την χριστιανική διδασκαλία!

      Αλλά ο φραγκισμός είναι συνδεδεμένος και με την απόλυτη ηθική κατάπτωση. Μελετώντας τις ιστορικές πηγές, διαπιστώνεται η ηθική διαφθορά στις τάξεις των φράγκων ηγεμόνων και ευγενών. Αυτή εισέβαλλε στην Δυτική Εκκλησία, μέσω των φράγκων επισκόπων, οι οποίοι προέρχονταν από τις τάξεις των ευγενών και ζούσαν και συμπεριφέρονταν περισσότερο ως κοσμικοί άρχοντες και λιγότερο ή καθόλου ως εκκλησιαστικά πρόσωπα. «Συνολικά η δημόσια ζωή των ηγετικών μελών της εκκλησίας άρχισε να μοιάζει με τη ζωή των πριγκίπων και όχι των μελών του κλήρου. Αυτή η λαμπρότητα και η διαφθορά στην κεφαλή της Εκκλησίας βρήκε τον δρόμο της προς τις κατώτερες τάξεις: όταν ένας επίσκοπος έπρεπε να πληρώσει ως και ενός έτους εισόδημα για να κερδίσει τη θέση, αναζητούσε τρόπους να συγκεντρώσει αυτά τα χρήματα από το νέο του αξίωμα. Αυτό έφτασε στα άκρα από τους συγχωρητές που πουλούσαν άφεση για κάθε είδους αμαρτίες. Ενώ οι συγχωρητές μισούνταν αλλά θεωρούνταν ευρέως ως βοηθητικοί για τη λύτρωση της ψυχής κάποιου, οι μοναχοί, που συνήθως θεωρείτο ότι δεν ακολουθούσαν τις ηθικές εντολές της Εκκλησίας αγνοώντας τους όρκους αγνότητας και φτώχειας τους, περιφρονούνταν. Αυτό το συναίσθημα ενίσχυε τα κινήματα που ζητούσαν επιστροφή στην απόλυτη φτώχεια, εγκατάλειψη όλων των προσωπικών και εκκλησιαστικών περιουσιών και κήρυγμα όπως ο Κύριος και οι μαθητές του».[1] Είναι γνωστές άλλωστε οι παρεμβάσεις της Εκκλησίας της Ρώμης (πριν την κατάληψή της από τους Φράγκους), για τα ηθικά σκάνδαλα και την διαφθορά των κληρικών στις περιοχές της Ευρώπης που είχαν καταλάβει οι Φράγκοι.

     Αυτή η διαφθορά πέρασε και στον διαχρονικό Παπισμό και συνεχίζεται για χίλια χρόνια και ως τις μέρες μας. Είναι γνωστή η ηθική και γενικά η ποικιλόμορφη κατάπτωση του στην ιστορική του πορεία, ώστε η ακολασία να είναι συνώνυμη με τον μεσαιωνικό Παπισμό. Αναφέρουμε ως κλασσικό και όχι ως μοναδικό παράδειγμα, τον Πάπα Ιωάννη ΚΓ΄ (Βαλτάσερ Δακόσσα) (1410-1415), ο οποίος «στα εννιά χρόνια που διακυβέρνησε σύμφωνα με τους ιστορικούς, δεν κατέστρεψε μόνο τους εκκλησιαστικούς θεσμούς αλλά και την ίδια τη Ρώμη, ξοδεύοντας αδιανόητα ποσά για το απαιτητικό lifestyle που ακολουθούσε. Το παλάτι του γέμισε με πόρνες και παντρεμένες γυναίκες με τις οποίες έκανε πλέον ανοιχτά σεξ χωρίς να κρύβεται, μία από τις αγαπημένες του ερωμένες λάμβανε ως δώρα θησαυρούς που είχε στην κατοχή της η εκκλησία, ενώ μάλιστα έμεινε και έγκυος από τον ίδιο. Υπήρχαν μάλιστα αναφορές ότι έβαζε να απαγάγουν γυναίκες οι οποίες ερχόντουσαν ως προσκυνήτριες στη Ρώμη, για να τις φέρουν στο παλάτι του»[2]! Επίσης, «Ως γνωστόν οι Πάπες είχαν δώσει όρκο παρθενίας όπως όλοι οι καθολικοί ιερωμένοι, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον (Πάπα) Αλέξανδρο να κάνει επτά νόθα παιδιά με διάφορες γυναίκες»[3]. Είναι ακόμα γνωστή η δράση και η διαφθορά στους διαβόητους Βοργίες, όπως, λ.χ. «Η Λουκρητία ήταν ερωμένη του Πάπα πατέρα της και παράλληλα ερωμένη του αδερφού της Καίσαρα Βοργία, που κι αυτός ήταν νόθο παιδί του Πάπα. Έκανε δύο νόθα παιδιά, τα οποία ο Πάπας Αλέξανδρος αναγνώρισε με διαδοχικές πράξεις, τη μία ως δικά του και την άλλη ως παιδιά του γιού του Καίσαρα. Στην πρώτη περίπτωση τα νόθα ήταν παιδιά του και εγγόνια του μαζί, ενώ στη δεύτερη ήταν μόνο εγγόνια του, αλλά και από τη μάνα κι από τον πατέρα τους»[4]!

     Αφήνοντας τον σκοτεινό και εφιαλτικό παπικό μεσαίωνα, ερχόμαστε στην σύγχρονη εποχή, διαπιστώνοντας πως ο Παπισμός παραμένει ο ίδιος, ο μεσαιωνικός, η φρικτή επιβίωση του διεφθαρμένου φραγκισμού. Ο σύγχρονος Παπισμός είναι συνώνυμος με την πλέον φρικιαστική μορφή ηθικής διαφθοράς, την παιδεραστία. Δράστες εγκληματίες χιλιάδες φραγκοπαπάδες, όλων των βαθμών, για πολλές δεκαετίες, έχουν διαφθείρει, βιάσει και καταστρέψει ανεξακρίβωτο αριθμό, πολλών χιλιάδων παιδιών, συχνά αναπήρων! Η δημοσιογραφική αποκάλυψη αυτών των εγκλημάτων και των εγκληματιών, είναι σχεδόν καθημερινή! Η παπική «εκκλησία» αναγκάστηκε, από τις αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων, να καταβάλλει τεράστια ποσά, ως αποζημιώσεις στα τραγικά θύματα των παπικών κακοποιήσεων!

     Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα εγκλήματα αυτά διαπράχτηκαν από μέλη της παπικής «εκκλησίας» και δεν αποτελούν μομφή για την ίδια. Δυστυχώς για εκείνη, αυτά διαπράττονταν, για δεκαετίες, υπό την συγκάλυψή της! Όλες σχεδόν οι αποκαλυπτόμενες περιπτώσεις βιασμών και παιδεραστίας, από  πολιτικές ανακριτικές και δικαστικές αρχές αποδεικνύουν την απόλυτη συγκάλυψη του Βατικανού, που σημαίνει ότι την κύρια ευθύνη φέρει η παπική «εκκλησία»!

      Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Όποιος εκ των έσω της παπικής «εκκλησίας» καταγγείλει και διαμαρτυρηθεί για την συγκάλυψη των εγκλημάτων της διώκεται απηνώς! Κλασσικό παράδειγμα ο πρόσφατος αφορισμός και καθαίρεση από τον «Πάπα» Φραγκίσκο του καρδιναλίου Carlo Maria Viganò, επειδή είχε αποκαλύψει οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα στο Βατικανό[5]!  «Τον Αρχιεπίσκοπο Carlo Maria Viganò αφόρισε ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα κατηγορώντας τον για Σχισματικές πράξεις από την καθολίκή Εκκλησία με αποτέλεσμα να τον κρίνει ένοχο και να τον αφορίσει σήμερα. Ο Viganò μπήκε στο «στόχαστρο» του Βατικανού από τότε που κατηγόρησε το παπικό κράτος για οικονομική διαφθορά και κακοδιαχείριση και για συγκάλυψη σεξουαλικών σκανδάλων, ενώ έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στην Παγκοσμιοποίηση. […] Έγραψε επίσης μια ευρέως διαδεδομένη επιστολή το 2018 που κατηγόρησε τον Πάπα Φραγκίσκο και άλλους Καθολικούς ηγέτες για συγκάλυψη των ισχυρισμών σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του πρώην καρδινάλιου Theodore McCarrick. Στις 5 Ιουνίου 2024 κατηγορήθηκε επίσημα από το Βατικανό για το αδίκημα του σχίσματος. Στις 5 Ιουλίου, ο Viganò κηρύχθηκε ένοχος και αφορίστηκε»[6]! Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας το έρεβος που κυριαρχεί στο λεγόμενο και βλάσφημα επονομαζόμενο, «Κράτος του Θεού». Αντί να επαινεθεί ο εν λόγω παπικός αξιωματούχος για το θάρρος της γνώμης του και την ηθική του ευαισθησία, τιμωρήθηκε με καθαίρεση, που σημαίνει ότι η κατοπινή ζωή του θα είναι πολύ δύσκολη, φέροντας την παπική «ρετσινιά» του αφορισμένου και των οικονομικών δυσκολιών, αφού έπαψε να μισθοδοτείται από το Βατικανό και προφανώς να μην δικαιούται σύνταξη!

     Και δεν έμεινε στον άδικο αφορισμό ο κ. Φραγκίσκος, αλλά προχώρησε και σε ένα ιησουίτικο τέχνασμα, να δικαιολογήσει την πράξη του, να μιλήσει για την …δημοκρατία! «Ελάχιστες ημέρες μετά τον αφορισμό και εκδίωξη  από την Καθολική Εκκλησία του Ιταλού Αρχιεπισκόπου Carlo Maria Viganò με διάταγμά του, σε ομιλία του στην Τεργέστη έκανε λόγο για “λαϊκιστικές πολιτικές” προειδοποιώντας πως η δημοκρατία έχει… “κλονιστεί” σε πολλές περιοχές του κόσμου, χωρίς αναφέρει το Βατικανό ανάμεσα σε αυτές. […] Σε ομιλία που εκφώνησε στο ετήσιο συνέδριο των Καθολικών για Κοινωνικά Θέματα της Ιταλίας, ο ποντίφικας είπε πως πολλοί άνθρωποι νιώθουν αποκλεισμένοι από τη δημοκρατία, με τους φτωχούς και τους ευάλωτους να έχουν αφεθεί να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε: “Είναι προφανές πως η Δημοκρατία δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση στον σημερινό κόσμο”»[7]. Ο άνθρωπος, ο οποίος ενσαρκώνει την φραγκική απολυταρχία, το πλέον μισητό και απάνθρωπο πολιτικοοικονομικό σύστημα της ιστορίας, τολμά να μιλά για έλλειμμα δημοκρατίας στις δημοκρατικά κυβερνούμενες χώρες, χωρίς να συμπεριλαμβάνει το απολυταρχικό Βατικανό! Ο άνθρωπος που καθαίρεσε τον θαρραλέο καρδινάλιο για την έκφραση της γνώμης του και την ελευθερία του λόγου (για την οποία χύθηκε πολύ αίμα), του κλείνει το στόμα! Ο δαιμονικός ιησουιτισμός σε όλο του το βάθος και πλάτος!

     Ο καθαιρεμένος καρδινάλιος Carlo Maria Viganò καθαιρέθηκε από τον «Πάπα» Φραγκίσκο προφανώς και για άλλο σκοπό, διότι κατάγγειλε τα σύγχρονα σκοτεινά κέντρα, της «Νέας Τάξεως Πραγμάτων», και τούτο επειδή, όπως είναι γνωστό, από τις συχνές δηλώσεις του «ποντίφικα», αποδεικνύεται ότι είναι ο διαπρύσιος κήρυκάς της, καθότι ονειρεύεται ότι, με την επικράτησή της, μπορεί να είναι ο παγκόσμιος πνευματικός ηγέτης της ανθρωπότητας, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως! «…ο Carlo Maria Viganò έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη ότι η καθολική Εκκλησία γνώριζε και απέκρυπτε  σεξουαλικά σκάνδαλα, ότι το Βατικανό έχει ενταχθεί σε ένα μεγάλο “αντιχριστιανικό σχέδιο” προκειμένου να προωθήσει τη ΝΤΠ, έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για την λεγόμενη ατζέντα της κλιματικής κρίσης, όπως για την χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού ως “όπλο κατά των δυτικών κοινωνιών”, ενώ έχει χαρακτηρίσει τον πάπα ως τον ψεύτικο προφήτη»[8]!

      Εκτός αυτού, ο «Πάπας» Φραγκίσκος έχει ανοίξει και άλλα «μέτωπα», τα οποία προδίδουν τις προθέσεις του και τον προσανατολισμό του, όπως είναι η σύνταξή του με το σύγχρονο κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ+. Ως γνωστόν ο ίδιος, έχει αναφερθεί πολλές φορές με «συγκατάβαση» και «αγάπη» προς τους αμετανόητους ομοφυλόφιλους, τονίζοντας ότι «όλοι χωράνε στην Εκκλησία» (χωρίς εννοείται μετάνοια) και γι’ αυτό το λόγο θέσπισε «ευλογία» «γάμου» στα ομοφυλόφιλα «ζευγάρια», με την «Fiducia supplicans»[9], το «έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 εξηγώντας μια ριζική αλλαγή στην πολιτική του Βατικανού επιμένοντας ότι οι άνθρωποι που αναζητούν την αγάπη και το έλεος του Θεού δεν πρέπει να υπόκεινται σε “εξαντλητική ηθική ανάλυση” για να το λάβουν»[10], αδιαφορώντας για τις σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της παπικής «εκκλησίας», κυρίως από παπικούς «επισκόπους» και «κληρικούς» του τρίτου κόσμου! Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του «επισκόπου»  του Καζακστάν Athanasius Schneider, «ο οποίος εδώ και καιρό αντιτίθεται στην προοδευτική τάση του Φραγκίσκου, χαρακτήρισε τη νέα πολιτική “μεγάλη εξαπάτηση”. Οι ιερείς είπε, πρέπει να γνωρίζουν “το κακό που βρίσκεται στην ίδια την άδεια να ευλογούν τα ζευγάρια σε ακανόνιστες καταστάσεις και τα ομόφυλα ζευγάρια”»[11]. Επίσης ο Γερμανός καρδινάλιος Γκέρχαρντ Μύλλερ, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής του γραφείου δόγματος του Βατικανού, «είπε ότι η δήλωση (σ.σ. του «Πάπα) ήταν “αυτο-αντιφατική”, καθώς εξακολουθούσε να λέει ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ήταν αντίθετες με το νόμο του Θεού, ενώ επέτρεπε στα ομόφυλα ζευγάρια να λάβουν ευλογία. “Η εκκλησία δεν μπορεί να γιορτάζει ένα πράγμα και να διδάσκει ένα άλλο”, έγραψε ο Γερμανός καρδινάλιος Μύλερ σε ένα δοκίμιο που δημοσιεύτηκε σε θρησκευτικά μέσα ενημέρωσης»[12]! Ανάλογες σφοδρές αντιδράσεις και επικρίσεις διατυπώθηκαν και από πληθώρα άλλων σημαινόντων παπικών.

      Αντίθετα, ο κ. Φραγκίσκος, έχοντας την εωσφορική αντίληψη του «αλάθητου», όχι μόνο κωφεύει σε αυτές τις αντιδράσεις, αλλά έφτασε στο σημείο να τις θεωρεί ως «υποκρισία», δηλώνοντας ανερυθρίαστα και απροκάλυπτα: «Κανείς δεν αντιδρά αν ευλογήσω, ας πούμε, έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον κόσμο, αλλά αντιδρούν αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο. Αυτό είναι υποκρισία. Το κεντρικό σημείο της απόφασής μου αυτής, είναι το αίσθημα υποδοχής»[13].

      Ο άνθρωπος που ενσαρκώνει, ως ιησουίτης, την υποκρισία, τολμά να μιλά για υποκρισία στους άλλους! Το αποτέλεσμα είναι φοβερό. Όπως αποκαλύπτεται από έγκυρα δημοσιογραφικά κέντρα, οι «ευλογίες» ομοφυλόφιλων «ζευγαριών» από παπικούς «ιερείς», έχουν πάρει τη μορφή «χιονοστιβάδας» στην Ευρώπη και αλλαχού!

     Περαίνουμε την ανακοίνωσή μας με την επισήμανση, την οποία έχουμε κάνει πάμπολλες φορές, ότι όλο αυτό το έρεβος και η φρίκη, που κυριαρχεί στον Παπισμό, μαρτυρεί ξεκάθαρα ότι λείπει από αυτόν παντελώς η Θεία Χάρις, η οποία συγκρατεί τον αγωνιζόμενο άνθρωπο να ξεπεράσει τον πτωτικό και αμαρτωλό εαυτό του. Εδώ δεν υπάρχει, από τότε που αποκόπηκε από την αδιαίρετη Εκκλησία, για να «φρενάρει» την διαχρονική πολυποίκιλη διαφθορά, καθότι ο Παπισμός παραμένει αναλλοίωτος, όπως ο εφιαλτικός μεσαιωνικός, ως θλιβερό απολίθωμα του βάρβαρου και απάνθρωπου φραγκισμού, σθεναρά αμετανόητος. Θεωρούμε πάντως ως θετικό δείγμα ότι υπάρχουν κάποιες υγιείς αντιδράσεις στους κόλπους του, όπως του καθαιρεμένου καρδιναλίου Carlo Maria Viganò, καθώς και όλων των αντιδρώντων στις ολέθριες παπικές αποφάσεις, όχι όμως ικανές να αλλάξουν την κατιούσα πορεία του αμετανόητου Παπισμού.

      Συστήνουμε τέλος, με ταπείνωση και αγάπη, στους δικούς μας ένθερμους θιασώτες της «ένωσης των εκκλησιών», χωρίς τη μετάνοια των παπικών, να συνειδητοποιήσουν αυτές τις αντιδράσεις ως δηλωτικές της ποικιλόμορφης διαφθοράς, η οποία μαστίζει τον Παπισμό και να είναι συγκρατημένοι και λιγότερο αισιόδοξοι, για την πραγματοποίηση της «ένωσής» του με την μία και αδιαίρετη Εκκλησία του Χριστού. Η πολυπόθητη για όλους μας πραγματική ένωση θα γίνει (αν γίνει) μόνον όταν ο Παπισμός αποβάλλει τις δεκάδες αιρέσεις και πλάνες του και φυσικά απεκδυθεί την ηθική του κατάπτωση, ύστερα από ειλικρινή μετάνοια! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Πρόσφατα Άρθρα

Προσκυνηματική επίσκεψη Μητρ. Θεσσαλιώτιδος  στο Άγιο Όρος
Εκκλησία της Ελλάδος

Προσκυνηματική επίσκεψη Μητρ. Θεσσαλιώτιδος στο Άγιο Όρος

23 Ιουνίου 2025

Τριήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος από τις 23 έως 25 Μαΐου 2025....

Read more
Παράκληση ενώπιον της Παναγίας Ροβέλιστας στην ενορία Συκεών Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Παράκληση ενώπιον της Παναγίας Ροβέλιστας στην ενορία Συκεών Άρτης

23 Ιουνίου 2025

Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, το απόγευμα, τελέστηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Συκέων Άρτης,...

Read more
Φιλοξενία Ιεροσπουδαστών από την Σερβία στην Ι.Μ. Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Φιλοξενία Ιεροσπουδαστών από την Σερβία στην Ι.Μ. Κίτρους

23 Ιουνίου 2025

Για επτά ημέρες φιλοξενήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Ξενώνα στον Σβορώνο, πενήντα...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Συμπαράσταση Ιεράς Συνόδου στον Πατριάρχη Αντιοχείας για την τρομοκρατική επίθεση

23 Ιουνίου 2025

Εξ α­φορ­μής της φο­νι­κής και κα­τα­στρε­πτι­κής τρομοκρατικής επιθέσεως στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλία, στην περιοχή Ντουέιλαα (Doueilaa) της Δαμασκού,...

Read more
Εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Δήλωση  Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για την τρομοκρατική επίθεση στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό

23 Ιουνίου 2025

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε για την τρομοκρατική επίθεση στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, χθες κατά τη Θεία Λειτουργία,...

Read more
Έναρξη των «ΙΘ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2025»
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη των «ΙΘ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2025»

23 Ιουνίου 2025

Την Κυριακή, 22 Ιουνίου 2025, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεγχρεών, την ιστορική έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης...

Read more
Ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου νέου Ἱερομάρτυρος Βασιλείου στὸν τόπο τοῦ μαρτυρίου του
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου νέου Ἱερομάρτυρος Βασιλείου στὸν τόπο τοῦ μαρτυρίου του

23 Ιουνίου 2025

Τὸ διήμερο 20 καὶ 21 Ἰουνίου 2025, ἡ Ἱερὰ Μητρόπολη Καστορίας τίμησε τὸν Ἅγιο νέο Ἱερομάρτυρα Βασίλειο τοῦ ἐν Χιλιοδένδρῳ,...

Read more
«Σήμερα δυστυχώς φτιάχνουμε μηχανές και δεν μπορούμε να φτιάξουμε σωστούς ανθρώπους»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ

23 Ιουνίου 2025

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Γρεβενῶν ἀνακοινώνεται ὅτι τήν  Πέμπτη 26 Ἰουνίου 2025, ἑορτάζει τά ὀνομαστήριά του ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενῶν...

Read more
Άγιος Βάρβαρος ο Μυροβλήτης και Θαυματουργός
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Βάρβαρος ο Μυροβλήτης και Θαυματουργός

23 Ιουνίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού      Άγιοι της Εκκλησίας μας δεν προέρχονται από πολιτισμένους λαούς, αλλά και από απολίτιστους...

Read more
Κυριακή Β’ Ματθαίου στο Βασιλικό
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Β’ Ματθαίου στο Βασιλικό

23 Ιουνίου 2025

Μαζί με τους κατακλύσαντες προσκυνητές, την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, τρίτη ημέρα παραμονής της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης,...

Read more
ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

23 Ιουνίου 2025

Την Κυριακή, 22 Ιουνίου 2025, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου του ομωνύμου χωρίου πλησίον της Ιστιαίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...

Read more
Η Εορτή του Αγίου Απολλοδώρου στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εορτή του Αγίου Απολλοδώρου στην Κέρκυρα

23 Ιουνίου 2025

Την Κυριακή 22/06/2025, Κυριακή Β’ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος,λειτούργησε και ομίλησε στον πανηγυρίζοντα...

Read more
Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα «ΑΔΡΟΥΤΣΕΙΑ» στις Λιβανάτες
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα «ΑΔΡΟΥΤΣΕΙΑ» στις Λιβανάτες

22 Ιουνίου 2025

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιβανατών, παρουσία πλήθους πιστών, επισήμων και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της Λοκρίδος,...

Read more
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΠΕΝΙΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΠΕΝΙΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

22 Ιουνίου 2025

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπενίν, Τόγκο και Μπουρκίνα Φάσο κ. Αθανάσιος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης...

Read more
Πτυχιακές και Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ι. Μ. Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Πτυχιακές και Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ι. Μ. Δημητριάδος

22 Ιουνίου 2025

Χρήστος Ψάρας, Κων/νος Σταθόπουλος, Φώτιος Τσακοβής και Αχιλλέας Βλιώρας Άπαντες απέδωσαν με επιτυχία το πρακτικό και θεωρητικό μέρος του προγράμματός...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Aλιείς ανθρώπων»
Κηρύγματα

Κυριακή Β’ Ματθαίου: Η κλήση των αποστόλων (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

21 Ιουνίου 2025

(Ματθ. δ’ 18-23)   Γιατί οι άνθρωποι είναι πάντα τόσο βιαστικοί σήμερα; Για να δουν όσο γίνεται πιο γρήγορα την...

«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Οι πειρασμοί του Κυρίου, η Κλήση των Μαθητών και η Αποστολή της Εκκλησίας

21 Ιουνίου 2025
«Aλιείς ανθρώπων»

«Θα έλθει καιρός που θα βαδίζετε μέρες για να βρείτε καλό ιερέα»

21 Ιουνίου 2025
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

21 Ιουνίου 2025
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Ο Χριστός δεν σταματά ποτέ να απευθύνει τις προσκλήσεις του

17 Ιουνίου 2023
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Ιεραποστολικός Ζήλος – Κυριακή Β’ Ματθαίου – Πέτρου και Παύλου

3 Απριλίου 2020
Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός

Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός

17 Ιουνίου 2018
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Άς μαθητεύσωμεν εις τον Κύριον και Θεόν μας

10 Ιουνίου 2018
«Aλιείς ανθρώπων»

«Aλιείς ανθρώπων»

9 Ιουνίου 2018
Next Post
ΝΕΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΝΕΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ  ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

“Καραϊσκάκεια 2024” στην Σκουληκαριά Άρτης

"Καραϊσκάκεια 2024" στην Σκουληκαριά Άρτης

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Τό συνεχιζόμενο ἒγκλημα στην Κύπρο, ἀποτελεῖ ντροπή γιά τήν ἀνθρωπότητα»

Πατρῶν Χρυσόστομος: «Τό συνεχιζόμενο ἒγκλημα στην Κύπρο, ἀποτελεῖ ντροπή γιά τήν ἀνθρωπότητα»

Χειροθεσία Αναγνώστη στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα

Χειροθεσία Αναγνώστη στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist