• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η Ευρώπη αρνείται τις Χριστιανικές της ρίζες και το «κραταιό όπλο» του Σταυρού

22 Μαΐου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Η Ευρώπη αρνείται τις Χριστιανικές της ρίζες και το «κραταιό όπλο» του Σταυρού
Share on FacebookShare on Twitter

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σολομού Κορινθίας, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Νικόλαο Κοντογιάννη, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά. Στην Ι. Ακολουθία παρέστη πλήθος Πιστών μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νικόλαος Σταυρέλης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων Ισαποστόλων συγκρίνοντας τους σύγχρονους άρχοντες με τον Μέγα Κωνσταντίνο επισημαίνοντας ότι ο Άγιος προκειμένου να επικρατήσει, να φέρει την ειρήνη και να μετατρέψει την παλαιά και διεφθαρμένη αυτοκρατορία, σε μια ακμάζουσα γεμάτη από Θεό και Πολιτισμό χιλιετή και πλέον αυτοκρατορία δεν χρησιμοποίησε όπλα μαζικής καταστροφής που σαρώνουν στο πέρασμά τους, αλλά χρησιμοποίησε το ισχυρότερο όπλο όλων των εποχών, τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας. Όταν η Αυτοκρατορία έχασε από την προμετωπίδα της τον Τίμιο Σταυρό άρχισε να παρακμάζει, έχασε την αίγλη της και την ισχύ της στον κόσμο. Σήμερα βλέπουμε την Ευρώπη να αρνείται τις Χριστιανικές της ρίζες και το «κραταιό όπλο» του Σταυρού που την εκπολίτισε, την έκανε πρώτη στον κόσμο δίδοντας της πλούτο και δόξα, για χάρη του εκμοντερνισμού αρνείται την πίστη της και υιοθετεί απαράδεκτες πρακτικές και καταστάσεις, άλλωστε ο Προφήτης Ησαΐας, περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια πριν προεφήτευσε, «τὰ γὰρ ἔθνη καὶ οἱ βασιλεῖς, οἵτινες οὐ δουλεύσουσί σοι, ἀπολοῦνται καὶ τὰ ἔθνη ἐρημίᾳ ἐρημωθήσεται… καὶ γνώσῃ, ὅτι ἐγὼ Κύριος ὁ σῴζων σε καὶ ἐξαιρούμενός σε ὁ Θεὸς Ἰσραήλ.» (Ησ. ξ΄,12-16). Ο Μέγας Κωνσταντίνος σκεπτόμενος με αυτόν τον τρόπο κινήθηκε, νομοθέτησε, προστάτευσε την Εκκλησία και εξακολουθεί ως Άγιος και Ισαπόστολος να μας διδάσκει κα να μας καλεί να μετανοήσουμε και στραφούμε στην αληθινή μας Πίστη,η οποία Εκείνον τον έκανε Άγιο και εμάς θριαμβευτές.

Προ λίγων ημερών ο Πρόεδρος της Τουρκίας ολοκλήρωσε μια απόφαση, που είχε παρθεί προ τεσσάρων ετών, να μετατρέψει την Μονή της Χώρας σε Τζαμί, όπως έκανε και για την Αγιά – Σοφιά, παραβιάζοντας νόμους, κανόνες, αρχές διεθνών οργανισμών. Κάποιοι αναρωτήθηκαν τι κάνουν οι Αρχιερείς ακόμα και οι Άρχοντες μας για αυτό, αλλά ξεχνούν το γεγονός ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις έως και αποδείξεις ότι, στον Πόντο και στην Καππαδοκία, υπάρχουν βαπτισμένοι κρυπτοχριστιανοί και έτσι την στιγμή που κλείνει τις Εκκλησίες μας και τις κάνει Τζαμιά, τους δίδει το δικαίωμα να μπουν μέσα και να προσεύχονται στον αληθινό Θεό.

Στο δικανικό ερώτημα· «τι μας χρειάζεται σήμερα» ο Σεβασμιώτατος απήντησε ότι, χρειαζόμαστε μια ηγεσία δυνατή, πιστή, που να αντέχει και να ομιλεί για την παράδοση και να στηρίζει τους θεσμούς του Γένους μας, γιατί ποτέ δεν είμασταν περισσότεροι αλλά είμαστε οι ισχυρότεροι χάρις στην Πίστη, τον Πολιτισμό μας, τους Αγίους μας σαν τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη που βρήκαν τον Τίμιο Σταυρό και Τον έχουμε ακόμα και σήμερα να μας εμπνέει. Ας μην φοβόμαστε γιατί έχουμε όπλο ισχυρότατο και αν οι δικοί μας δεν Το υπολογίζουν ας γνωρίζουν ότι εμείς Το υπολογίζουμε!

Τέλος, ευχαρίστησε τους Πιστούς αλλά και τους Τοπικούς Άρχοντες, οι οποίοι μαζί με τα επιτελεία τους εκκλησιάζονται, και τους παρεκάλεσε να εντείνουν αυτή την Πίστη και την προσπάθεια γιατί ο κόσμος μας χρειάζεται ενωμένους, αγαπημένους και πιστούς στις παραδόσεις μας!

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ταρσινών χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, πλαισιούμενος από τους Αιδεσ. Οικονόμο – Σταυροφόρο π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, Εφημέριο Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων, έλκων την καταγωγή του εκ του χωρίου Ταρσινά, π. Παναγιώτη Δεδάκη, Εφημέριο του Ι. Ναού Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κιάτου, τον Εφημέριο του Πανηγυρίζοντος Ι. Ναού π. Ιωάννη Αθανασίου και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια.

Ο Θεοφιλέστατος απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής στους ενορίτες και στους προσκυνητές από τα γύρω χωριά εστιάζων τον λόγο του στην διαβεβαίωση του Ιησού˙ «ὁ γάρ ζυγός μου χρηστός καί τό φορτίον μου ἐλαφρόν ἐστιν» (Ματθ. ια’, 30), ως και στην ομολογία του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου˙ «καί αἱ ἐντολαί αὐτοῦ βαρεῖαι οὐκ εἰσίν» (Α’ Ἰω. ε’, 3). Οι ως άνω αλήθειες επιβεβαιώνονται από την ζωήν των Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο μεν Αγ. Κωνσταντίνος ως Μονοκράτωρ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αφού πρώτα και πριν επικρατήσει ως μοναδικός αυτοκράτωρ διασφάλισε την ανεξιθρησκεία στο Ρωμαϊκό Κράτος δίνοντας την δυνατότητα στους Χριστιανούς ελεύθερα να εκδηλώνουν την Πίστη τους και να λατρεύουν δημόσια τον Τριαδικό Θεό με το περίφημο «Έδικτο των Μεδιολάνων» (313 μ. Χ.), υποτασσόμενος στους λόγους του Απ. Πέτρου˙ «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις» (Πραξ. ε’,29), εξήγγειλε μέτρα και εφάρμοσε αυτά χαρίζοντας ειρήνη στους κόλπους της Εκκλησίας. Και όταν η Εκκλησία του Χριστού εκ των έσω αντιμετώπισε προβλήματα πάλι εφρόντισε για την ειρήνευση αυτής, συγκαλέσας στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 την Α΄ Αγία και Οικουμενική Σύνοδο προς αντιμετώπιση Συνοδικώς της πλάνης του Αιρεσιάρχου Αρείου. Καθιέρωσε δε και επίσημα την αργία της Κυριακής. Οι κοινωνικές αλλαγές που επέφερε, και που ήταν σημαντικές για την εποχή Του, εστηρίζοντο στην Χριστανική διαπαιδαγώγηση που έλαβε από την μητέρα Του Αγία Ελένη. Η νομοθεσία Του, κάτω από την επίδραση του Χριστιανισμού, έλαβε ανθρωπιστικότερο περιεχόμενο. Καταργήθηκε ο σταυρικός θάνατος, το σφράγισμα του προσώπου με πυρωμένο σίδερο, η διάκριση μεταξύ ελευθέρων και δούλων ως προς την επιβολή της ποινής, έδωσε το δικαίωμα στους φυλακισμένους να εξέρχωνται από τους χώρους κράτησης των και να περιπατούν στον περίβολο των φυλακών και γενικά εκδηλώθηκε μέριμνα για τους πτωχούς και αδυνάτους. Ενίσχυσε πολύπλευρα τον Χριστιανισμό, αφού κοντά στην Χριστιανή μητέρα Του ένιωσε την ηθική υπεροχή αυτού έναντι των άλλων θρησκειών και δη της ειδωλολατρείας που η έντονη ανάμνηση των διωγμών και η έκλυση των ηθών ουδόλως συμβιβαζόταν με την ηθική του Ευαγγελίου.

Ο βαθμιαίος εκχριστιανισμός του Ρωμαϊκού κράτους είναι αυτός που βοήθησε τον εξελληνισμό της αυτοκρατορίας. Ο Ελληνισμός με την γλώσσα του βοήθησε στην εξάπλωση του Χριστιανισμού. Τώρα ο Χριστιανισμός, με τις αλλαγές που επέφερε ο Άγιος Κωνσταντίνος, αποδίδει την οφειλή του με το να γίνει η ζύμη ενός κράτους Ελληνικού, που με την πολιτιστική του και όχι μόνο ακτινοβολία φωταγώγησε τα σκότη του Μέσου Αιώνα.

Η προσφορά του Χριστιανισμού στον Ελληνισμό ξεκίνησε με μία αξιοπρόσεκτη πράξη του Αγ. Κωνσταντίνου στην περιοχή Ρούμπρα Σάξα παρά την Μουλβία γέφυρα του Τίβερη. Κατά τον βιογράφο του Μεγάλου Κωνσταντίνου την παραμονή της μάχης στην ως άνω περιοχή ο Αγ. Κωνσταντίνος και ενενήντα χιλιάδες πεζικό και οκτώ χιλιάδες ιππικό, ο στρατός Του, είδαν στον ουρανό το σημείο του Σταυρού με την επιγραφή «ἐν τούτῳ νίκα». Διέταξε τότε να υψώσουν για σημαία το λεγόμενο «λάβαρο», που είχε πάνω του το σχήμα του Σταυρού με τα αρχικά γράμματα της λέξεως «Χριστός», το λεγόμενο «Χριστόγραμμα», στα Ελληνικά και όχι στα Λατινικά!

 Η μεταφορά της πρωτεύουσας από τον Μ. Κωνσταντίνο, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν στις 11 Μαΐου του 330 μ. Χ., απετέλεσε την αφετηρία σχηματισμού της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, που αν μη τι άλλο, επί μία χιλιετία συγκράτησε τα κύματα πολυώνυμων βαρβάρων και την επέλαση αυτών προς την Δύση.

Η δε μητέρα Του Αγία Ελένη ήταν εξέχουσα προσωπικότης Χριστιανής μητέρας, ώστε να δυνάμεθα να λέμε για τον γυιό Της˙ ένας μεγάλος γυιός μιας μεγάλης μητέρας, εσήκωσε κι Αυτή τον δικό Της προσωπικό σταυρό. Όταν ο σύζυγός Της Καίσαρ Κωνστάντιος Χλωρός, πατέρας του Μ. Κωνσταντίνου, ειδωλολάτρης στο θρήσκευμα, εχώρισε την σύζυγό του Αγία Ελένη για να νυμφευθεί συγγενή του συνάρχοντα του Διοκλητιανού Αυγούστου Μαξιμιανού, Αυτή με καρτερία υπέμεινε ό, τι η αγαθότης του Θεού Της παραχώρησε. Έστρεψε την φροντίδα της στην διαπαιδαγώγηση του γυιού της, ο Οποίος αχόρταγα δεχόταν τις σοφές συμβουλές Της, ενώ παρατηρούσε τα δάκρυά Της να τρέχουν διεπίστωνε την ηρεμία της ψυχής Της σε τέτοια τρικυμία, ως «ζωντοχήρα» που μεγάλωνε μόνη το παιδί Της, και εθαύμαζε την υπομονή Της. Έτσι μεγάλωσε ο Αγ. Κωνσταντίνος, γι᾽ αυτό ουδέποτε έλειψε η ομορφιά από την ψυχή Του, καίτοι υπήρξε και οξύθυμος και ευμετάβολος και κάποιες φορές σαν αυτοκράτωρ σκληρός. Ούτε όμως τα αξιώματα και οι δόξες, ούτε η αγάπη του λαού, ούτε ο φθόνος και το μίσος, ούτε οι ταπεινές συκοφαντίες των μικρανθρώπων στάθηκαν ικανά να αλλάξουν την ανερμήνευτη επίδραση της Αγίας μητέρας Του στην ψυχή Του, ώστε ν᾽ αναδειχθεί με κάθε τρόπο προστάτης της Εκκλησίας του Χριστού.

Και μητέρα και γυιός εν τοις πράγμασι απέδειξαν ότι ο ζυγός του Χριστού είναι καλός και χρήσιμος και το φορτίο των υποχρεώσεων και των καθηκόντων, που απορρέουν εκ του Ιερού Ευαγγελίου, είναι ελαφρό. Δεν εμποδίζουν τον άνθρωπο ούτε θέσεις ούτε δόξα, ούτε δυσκολίες, ούτε κρίσιμες εποχές, ούτε ηλικία από την πραγμάτωση των εντολών του Χριστού, οι οποίες «βαρεῖαι οὐκ εἰσίν», αρκεί να θέλει ο άνθρωπος φιλότιμα ν᾽ αγωνισθεί. Σε ηλικία 80 ετών εγκατέλειψε τον παρόντα αιώνα η Αγία Ελένη, αφού πρώτα, σε μεγάλη ηλικία για την εποχή Της, κατόρθωσε και ανακάλυψε στην Αγία Γη και έφερε στο φως όλα τα Ιερά Προσκυνήματα χτίζοντας μεγαλοπρεπείς Ιερούς Ναούς επ᾽ αυτών, χαρίζοντάς τα στο Ελληνικό Γένος, ώστε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να χαρακτηρίζεται έως σήμερα Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο!

Τέλος μεταφέρων τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Διονυσίου στο εκκλησίασμα ευχήθηκε στους άνδρες να ομοιάσουν στην πίστη, στην ευλάβεια και στην Χριστιανική δράση του Μεγάλου Κωνσταντίνου και σ᾽ όλες τις Χριστιανές μητέρες και γυναίκες να ομοιάσουν στην Αγία Ελένη, ώστε με τις μεσιτείες Τους όλοι να κερδίσουμε την Βασιλεία του Θεού.

Στον Εσπερινό παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας κ. Αθανάσιος Μανάβης.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Στο εδώλιο… οι εικόνες;
Συνοπτικός

Στο εδώλιο… οι εικόνες;

9 Φεβρουαρίου 2026

Μετά τους σταυρούς στα ιταλικά σχολεία, τώρα φαίνεται πως ήρθε η σειρά των ιερών εικόνων στα ελληνικά δικαστήρια να βρεθούν...

Read more
Λαμπρή ολοκλήρωση των Γ΄ ΥΠΑΠΑΝΤΙΩΝ στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρή ολοκλήρωση των Γ΄ ΥΠΑΠΑΝΤΙΩΝ στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών

9 Φεβρουαρίου 2026

 Σήμερα Κυριακή, τελευταία ἡμέρα τῶν ἐκδηλώσεων πρὸς τιμὴν τῆς Ὑπαπαντῆς στὸν Ἅγιο Ἐλευθέριο-ὁδοῦ Ἀχαρνῶν, ἐτελέσθη Ὄρθρος καὶ Ἀρχιερατικὴ θεία Λειτουργία...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Να επιστρέψουμε στην αγκαλιά της αγάπης!»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Να επιστρέψουμε στην αγκαλιά της αγάπης!»

8 Φεβρουαρίου 2026

Στο ορεινό και πανέμορφο χωριό Ανάβρα της Π.Ε. Μαγνησίας, μόλις 37 χλμ από την πόλη του Αλμυρού, στην μοναδική ενορία...

Read more
Ο Εσπερινός της απόδοσης της Υπαπαντής στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός της απόδοσης της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

8 Φεβρουαρίου 2026

Με την παρουσία πλήθους πιστών και με την συμμετοχή του συνόλου των κληρικών της πόλεως της Καλαμάτας, τελέσθηκε το εσπέρας...

Read more
Η Κυριακή του Ασώτου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή του Ασώτου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

8 Φεβρουαρίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή...

Read more
ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

8 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή του Ασώτου, 8 Φεβρουαρίου 2026, στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος έλαβε χώρα Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του...

Read more
«Η άπειρη αγάπη του Θεού υπερνικά την άβυσσο κάθε κακίας και αμαρτίας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η άπειρη αγάπη του Θεού υπερνικά την άβυσσο κάθε κακίας και αμαρτίας»

8 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026, Κυριακή του Ασώτου και μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, ο Σεβασμιώτατος, Μητροπολίτης, Κερκύρας, Παξών...

Read more
Η 8η επέτειος της εκλογής του  Μητρ. Σύμης
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Η 8η επέτειος της εκλογής του Μητρ. Σύμης

8 Φεβρουαρίου 2026

Την Παρασκευή 7η Φεβρουαρίου 2026, ἐν δοξολογίᾳ τοῦ ἐν Τριάδι Θεοῦ καί σέ κλίμα πνευματικῆς χαρᾶς καί συγκινήσεως, ὁ Σεβ....

Read more
Ο εορτασμός του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στην Μητρόπολη Μαρωνείας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στην Μητρόπολη Μαρωνείας

8 Φεβρουαρίου 2026

Τό Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026 παραμονὴ τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου τοῦ Στρατηλάτου, τελέσθηκε ὁ Μέγας Πανηγυρικὸς Ἑσπερινός στόν...

Read more
«Η πατρική αγκαλιά θεραπεύει κάθε χαμένη πορεία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η πατρική αγκαλιά θεραπεύει κάθε χαμένη πορεία»

8 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή του Ασώτου, 8 Φεβρουαρίου 2026, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης, ιερουργούντος...

Read more
Ἡ Ὑπουργός Παιδείας στόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ Ὑπουργός Παιδείας στόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου

8 Φεβρουαρίου 2026

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου, 7 Φεβρουαρίου 2026, ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ἱερόθεος δέχθηκε ἐπίσκεψη ἀπό τήν Ὑπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων καί...

Read more
«Ο Θεός μάς θέλει όλους και τον πιο αμαρτωλό»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο Θεός μάς θέλει όλους και τον πιο αμαρτωλό»

9 Φεβρουαρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων λειτούργησε σήμερα, Β΄ Κυριακή του Τριωδίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους...

Read more
Κυριακή του Ασώτου Υιού και προετοιμασία για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή του Ασώτου Υιού και προετοιμασία για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

8 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026, Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους...

Read more
Σχολεία επισκέπτονται τα Εργαστήρια Ψηφιδωτού στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.M. Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Σχολεία επισκέπτονται τα Εργαστήρια Ψηφιδωτού στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.M. Κίτρους

8 Φεβρουαρίου 2026

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιείται το σεμινάριο ψηφιδωτού στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,...

Read more
«Υπαπαντή και προφητείες» – Η ομιλία του π. Ιωήλ Κωνστάνταρου στα Υπαπάντια
Εκκλησία της Ελλάδος

«Υπαπαντή και προφητείες» – Η ομιλία του π. Ιωήλ Κωνστάνταρου στα Υπαπάντια

8 Φεβρουαρίου 2026

Ἡ ἡμέρα ξεκίνησε μὲ Ὄρθρο καὶ θεία Λειτουργία ἐπὶ τῇ μνήμῃ τοῦ Ἁγίου Παρθενίου Ἐπισκόπου Λαμψάκου, ἐνῶ στὶς 12:00 τὸ...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Κηρύγματα

«Μην αμαρτάνετε με το σώμα σας, μήτε με το πνεύμα σας, διότι είστε ναός του Αγίου Πνεύματος»

15 Φεβρουαρίου 2025

Αποστολικά Μηνύματα, Κυριακή 16/2/2020 «Μην αμαρτάνετε με το σώμα σας, μήτε με το πνεύμα σας, διότι είστε ναός του Αγίου...

Γόρτυνος Ἰερεμία: “Πρόσεχε μήν σέ περιπλέξουν οἱ αἱρετικοί”

«…δέν εἶναι καθόλου ὡραία ἡ ζωή μακρυά ἀπό τό Θεό.»

15 Φεβρουαρίου 2025

Η πατρική αγκαλιά απόλυτος προορισμός μας

15 Φεβρουαρίου 2025
Νεκρὸς ἦν καὶ ἀνέζησε  – Η επιστροφή του ασώτου υιού

Νεκρὸς ἦν καὶ ἀνέζησε – Η επιστροφή του ασώτου υιού

15 Φεβρουαρίου 2025

Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς: “Ομιλία στην παραβολή του Κυρίου περί του ασώτου”

2 Μαρτίου 2024
Ἀναβάλλω τήν ἐξομολόγηση. Ἡ ἀναβολή εἶναι ἔργο τοῦ διαβόλου

Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Απόσπασμα από την Α’ Ομιλία-Περί μετανοίας) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ

2 Μαρτίου 2024
Κυριακή του ασώτου υιού ή του φιλεύσπλαχνου Πατέρα

Κυριακή του ασώτου υιού ή του φιλεύσπλαχνου Πατέρα

2 Μαρτίου 2024
Κυριακή του Ασώτου: «Οὐκέτι εἰμί ἄξιος κληθῆναι υἱός σου»

Κυριακή του Ασώτου: «Οὐκέτι εἰμί ἄξιος κληθῆναι υἱός σου»

2 Μαρτίου 2024

Το μήνυμα του Ασώτου υιού

11 Φεβρουαρίου 2023
Θεολογικό σχόλιο στήν Κυριακή τοῦ Ἀσώτου

Θεολογικό σχόλιο στήν Κυριακή τοῦ Ἀσώτου

20 Φεβρουαρίου 2022

Ο Θεός δοξάζεται με το πνεύμα και το σώμα

27 Φεβρουαρίου 2021

«Ως ο άσωτος υιός ηλθόν καγώ οικτιρμών»

15 Φεβρουαρίου 2020

Ἡ θρασύτητα τοῦ γυιοῦ καί ἡ καλωσύνη τοῦ Πατέρα

15 Φεβρουαρίου 2020
«Ω συμπαθεστάτης οξυωπίας»

«Ω συμπαθεστάτης οξυωπίας»

23 Φεβρουαρίου 2019
Κυριακή του ασώτου υιού ή του φιλεύσπλαχνου Πατέρα

Τα Άσωτα παιδιά

3 Απριλίου 2020
«Ο παρεξηγημένος γιος»

«Ο παρεξηγημένος γιος»

23 Φεβρουαρίου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

«Επί δε τω ρήματί σου χαλάσω το δίκτυον»

21 Σεπτεμβρίου 2018
Ο αλήτης

Ο αλήτης

3 Φεβρουαρίου 2018

Τον νέκρωσε η αμαρτία, τον ανέστησε η μετάνοια.

11 Φεβρουαρίου 2017

«Η επιστροφή του Ασώτου»

11 Φεβρουαρίου 2017

Ἡ παραβολή τοῦ ἀσώτου υἱοῦ, Καθηγουμένου Ἱερᾶς Μονῆς Ἰβήρων

16 Νοεμβρίου 2023

Δεν αρκεί η νοσταλγία του παραδείσου, χρειάζεται η έμπρακτη μετάνοια.

11 Φεβρουαρίου 2017

Ο άσωτος νους

11 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή του Ασώτου

11 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή του Ασώτου

11 Φεβρουαρίου 2017

“Ο άνθρωπος έρχεται εις εαυτόν” (Κυριακή του Ασώτου)

11 Φεβρουαρίου 2017

Ἡ μεγάλη ἀγάπη τοῦ Θεοῦ γιὰ τὸν ἄνθρωπο

16 Νοεμβρίου 2023
Ο αλήτης

Γεννάδιος Κων/πολεως: “Ομιλία εις την παραβολήν του Ασώτου και περί μετανοίας”

11 Φεβρουαρίου 2017
Next Post
Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος εισηγητής σε διεθνές ιατρικό συνέδριο

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος εισηγητής σε διεθνές ιατρικό συνέδριο

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Πέτρος Μπελέρης

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Πέτρος Μπελέρης

Χειροτονία Ιερομονάχου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου

Χειροτονία Ιερομονάχου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου

Τιμήσαμε τον γενάρχη της Ρωμιοσύνης

Τιμήσαμε τον γενάρχη της Ρωμιοσύνης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist