• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ο της Χαλκίδος άγγελος παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης

15 Ιανουαρίου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Ο της Χαλκίδος άγγελος παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Lucy» στην Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή τιμής από τον Δήμο Χαλκιδέων προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, για την συμπλήρωση 20 ετών αρχιερωσύνης, ποιμαντικής διακονίας και προσφοράς.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους αλλά και τους εκ του μακρόθεν παρακολουθούντες, αφού η εκδήλωση, λόγω της επικρατούσης υγειονομικής κρίσεως, πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μεταδόθηκε απευθείας από το διαδικτυακό κανάλι του Δήμου, απ’ όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο: Τελετή απονομής του Χρυσού Κλειδιού της πόλεως στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ , και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας κ. Σεραφείμ, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος-Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιερείς της Πόλεως Χαλκίδος, η τ. Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμος Κεδίκογλου, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Μαρία Γεωργίου, οι Βουλευτές Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φανής Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Κωσταρέλος, ο Διευθυντής Πεζικού Γ.Ε.Σ. Υποστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Απόστολος Κουφός, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδος Επιπυραγός κ. Λιάσκος Κωνσταντίνος και Πυρονόμος κ. Γεώργιος Μόρτος, ο τ. Υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο τ. Βουλευτής και Μεγάλος Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, οι π. Δήμαρχοι Χαλκιδέων κ. Χαράλαμπος Μανιάτης, κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και κ. Χρήστος Παγώνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδος κ. Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Για τον Σεβασμιώτατο μίλησαν πολύ συγκινητικά ο συγχωριανός, συμμαθητής, φίλος του και ομογάλακτός του στην απαρχή του εκκλησιαστικού βίου και Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως, κ. Αναστάσιος Λυμπέρης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, πρώτος πνευματικός υιός και συνεργάτης του Σεβασμιωτάτου.

Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στα πρώτα εκκλησιαστικά βήματα, στις σπουδές, στην συναναστροφή με τους πνευματικούς οδηγούς, στην φιλία, την πνευματική σχέση όλων με τον συντοπίτη Επίσκοπο τους και χαρακτηριστικά είπε επί λέξει: «Είναι ευλογία για όλους μας η συχνή πρωϊνή διασταύρωση μαζί σας και ο εγκάρδιος χαιρετισμός σας χαροποιεί ιδιαίτερα και πάρα πολύ εκτιμάται. Σεβασμιώτατε, για ένα πράγμα να είστε σίγουρος, ότι τα ίδια συναισθήματα θα τρέφαμε απέναντι σας και αν δεν είχατε εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της αρχιεροσύνης. Γιατί στη συνείδησή μας ήσασταν και είστε υπόδειγμα θρησκευτικού λειτουργού».

Ο π. Νικόδημος ανέπτυξε την σύνδεση της διακονίας με τον χαρακτήρα του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος, εκδαπανάται υπέρ του ποιμνίου του, αφήνοντας ταυτόχρονα παρακαταθήκη σε όλους τον τρόπο και το μέγεθος της προσφοράς του. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του: «Ένα τελευταίο, το οποίο θεωρώ θεμελιώδες και πρωταρχικό, ίσως το σημαντικότερο, είναι πως στέκεται ευθυτενής, παρά το βάρος του χρόνου που αγόγγυστα στους ώμους του κουβαλά, και τον βλέπουμε να μνημονεύει ψυχές στην ιερά προσκομιδή, με ένα χαμόγελο να διαγράφεται στα χείλη του που τρέμουν, προφέροντας σχεδόν μυστικά τα ονόματα αναρίθμητων ανθρώπων… Εκείνος, κυπαρίσσι, στέκει κοιτώντας το δισκάριο και μνημονεύει για ώρες, όλους εμάς, όλους εσάς. Τον κοιτάζω με προσοχή, να μνημονεύει ατελείωτα ονόματα. Πλησιάζουμε αθόρυβα κοντά του, από την μία να καταστούμε κοινωνοί αυτής της δωρεάς του Θεού, μνημονεύοντας ονόματα δικά μας και από την άλλη να παρακολουθήσουμε αυτό που εκείνος, την στιγμή αυτή ζει. Ευχή μας να στέκει μεταξύ ουρανού και γης και να ενώνει δύο κόσμους, των φθαρτών και των αιωνίων».

Αμέσως μετά προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους, παραγωγής του Δήμου Χαλκιδέων, με αναφορά στην βιογραφία και διακονία του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, ενώ στη συνέχεια, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα ανέγνωσε την υπ’ αριθμ. 250/14.12.2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περί απόδοσης της υψίστης τιμής και επίδοσης του χρυσού κλειδιού της Πόλεως προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κύριο Χρυσόστομο, τιμής, σεβασμού και ευχαριστιών ένεκεν, για το πολύκαρπο και καλλίκαρπο έργο του, με την συμπλήρωση είκοσι ετών από της ενθρονίσεώς του (12/1/2002).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Δήμαρχος έκανε εκτενή και λεπτομερή αναφορά στα έργα ποικίλης ανθρωπιστικής προσφοράς, των οποίων ηγείται ο Σεβασμιώτατος και η Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος εδώ και 20 χρόνια και χαρακτηριστικά είπε «Οι λέξεις είναι φτωχές και η στιγμή πολύ πλούσια. Φέροντας την τιμή που μου παραχώρησαν οι πολίτες του Δήμου μας, να βρίσκομαι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη θέση της Δημάρχου, είμαι απλώς και μόνο μία εξουσιοδοτημένη εκπρόσωπος, μία αγγελιοφόρος λόγων και συναισθημάτων και όχι μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των πρώην Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, όλων των δημοτών μας, κάθε Ενορίας, Κληρικών και Λαϊκών, όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Όλων αυτών που στο πρόσωπο σας, Σεβασμιώτατε, βρήκαμε την πατρική μορφή του Ποιμενάρχη μας. Εσάς που από της ενθρονίσεως σας και μέχρι σήμερα, έχετε ανοικτή μια τεράστια αγκαλιά αγάπης και αυτοδιάθεσης… Στον ενθρονιστήριο λόγο σας, τον οποίο απευθύνατε στο ποίμνιο σας 12 Ιανουαρίου 2002, ακριβώς πριν από 20 έτη, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, σε μια εκφορά του λόγου σας, αναφερθήκατε, Σεβασμιώτατε, στα μειονεκτήματα της προφητικής παρουσίας εις την ιδίαν πατρίδα, όπως αποδίδονται στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (κεφ. 13, στ. 57). Σήμερα 20 έτη μετά, επιβεβαιώνεται με την αρχιερατική σας παρουσία ότι ήρθατε, κατά τις τότε προσδοκίες σας, ως εκπρόσωπος, ως ζώσα εικόνα του Θεού επί της γης, ο Οποίος ήλθε διακονήσαι και δούναι την ψυχήν Αυτού, σύμφωνα επίσης με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (κεφ. 20, στ. 28). Και ο τόπος σας ξεπερνά την ευαγγελική ρήση περί προφητών, και σας αναγνωρίζει».

Εν συνεχεία, επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας το χρυσό κλειδί της Πόλεως, ύψιστη τιμητική διάκριση του Δήμου και τον κάλεσε να κλείσει με τον πάντοτε μεστό λόγο του την εκδήλωση.

Ο Σεβασμιώτατος, βαθύτατα συγκινημένος και συνεσταλμένος απηύθυνε λόγο δοξολογίας προς τον Θεό για την ευδοκία των 20 παρελθόντων ετών διακονίας του, αλλά και λόγο ευχαριστίας προς τους διοργανωτές και συντελεστές της εκδηλώσεως για την τιμή που, όπως ανέφερε, αποδέχεται υπέρ των τέκνων του, δηλαδή όλου του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας, της Οποίας και ο ίδιος υπάρχει μέλος και κατακλείοντας είπε: «Αποδέχθηκα την τιμή!

Έχω όμως στο νου μου αυτό που ο Τολστόι λέει: Όταν σας τιμούν οι συνάνθρωποί σας, μη πιστεύσετε ότι είστε καλοί! Να καταλάβετε ότι εκείνοι είναι οι καλοί, πού έχουν το κουράγιο και την διάθεση να σας επαινέσουν και να σας τιμήσουν!

Να, λοιπόν, γιατί αποδέχθηκα την τιμή, επειδή φανερώνει των παιδιών μου την καλωσύνη και την γενναιοδωρία! Και χαίρομαι γι’ αυτά και καμαρώνω!

Αποδέχθηκα την τιμή, γιατί σ’ αυτήν έχουν μετοχές οι πολλοί και καλοί μου συνεργάτες τούς οποίους μου χάρισε ο Θεός!

Σε όλους σας, και στους ευεργέτες μου, καταθέτω ταπεινά την ευγνωμοσύνη μου, μνημονεύοντας και όσους ευρίσκονται ήδη στην μακαρία ζωή.

Τα είκοσι χρόνια είναι ήδη παρελθόν… Είναι το χθες… Το σήμερα κι αυτό γρήγορα πέρασε, αφού ήδη «προς εσπέραν εστί και κέκλικεν η ημέρα…» (Λκ. 24, 29).

Από αύριο αρχίζει μία νέα περίοδος… αγνώστου διαρκείας… Την αρχίζουμε, συν Θεώ, με πίστη και αγάπη! Ανανεώνοντας τον ιερό δεσμό της αγάπης μας και επικαλούμενος για Σας και τα έργα Σας την ουράνια ευλογία, Σας υπόσχομαι να φυλάξω το κλειδί που μου δωρήσατε… Θα αγωνιστώ να ξεκλειδώσω όποιες καρδιές μπορεί να είναι ακόμη κλειδωμένες…

Θα κλειδώσω στην καρδιά μου τα ιερά σας αισθήματα μαζί με όσα ανήκουν στα μυστικά και απόρρητα…

Και μακάρι όλοι μας να ξεκλειδώσουμε την θύρα της καρδιάς μας, στον Χριστό μας, ο Οποίος δεν αποκάμει να στέκεται μπροστά της και διακριτικά να την κτυπάει… αναμένοντας με λαχτάρα να ξεκλειδώσουμε και να τού ανοίξουμε…».

Πρόσφατα Άρθρα

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

1 Δεκεμβρίου 2025

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο, Επίσκοπο Κορίνθου, τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παύλος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία το Σάββατο, 29...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Ο αναγκεμένος αδελφός μας είναι η εικόνα του ιδίου του Θεού, το μέτρο της ευθύνης μας, η προϋπόθεση της σωτηρίας μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο αναγκεμένος αδελφός μας είναι η εικόνα του ιδίου του Θεού, το μέτρο της ευθύνης μας, η προϋπόθεση της σωτηρίας μας»

1 Δεκεμβρίου 2025

Στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σερρών, χοροστάτησε την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2025, στις 6:00 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης...

Read more
Περί Αληθείας ουδείς λόγος
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Περί Αληθείας ουδείς λόγος

1 Δεκεμβρίου 2025

Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, ε.έ., πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των 1,700 χρόνων από την σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου με προεξάρχοντα...

Read more
Επίσκεψη του Μητροπολίτου Δημητριάδος στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα»
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Δημητριάδος στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα»

1 Δεκεμβρίου 2025

Ποιμαντική επίσκεψη στην 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών (στρατόπεδο Γεωργούλα στη Ν. Ιωνία) πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως της...

Read more
Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας  στο Άγιον Όρος για την εορτή  του Αγίου Κοσμά του Πρώτου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας στο Άγιον Όρος για την εορτή του Αγίου Κοσμά του Πρώτου

1 Δεκεμβρίου 2025

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ μετέβη το Σάββατο 29...

Read more
Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

1 Δεκεμβρίου 2025

Με κατάνυξη και συμμετοχή πολλών ενοριτών και προσκυνητών πανηγύρισε το Ι. Παρεκκλήσιο του αγ. αποστόλου Ανδρέου, της Ενορίας Μαλακώντα, προεξάρχοντος...

Read more
Η Ακολουθία της Τριθέκτης για την Εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ακολουθία της Τριθέκτης για την Εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

1 Δεκεμβρίου 2025

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 30 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Κατερίνης, η Ακολουθία της Τριθέκτης,...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Η διακονία και μαρτυρία της Εκκλησίας στην διαχείριση κρίσεων»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Η διακονία και μαρτυρία της Εκκλησίας στην διαχείριση κρίσεων»

30 Νοεμβρίου 2025

Την ετήσιο μνήμη του Προστάτου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αγίου Φιλαρέτου...

Read more
Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια

30 Νοεμβρίου 2025

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Εσπερινό και κήρυξε...

Read more
Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμάτα

30 Νοεμβρίου 2025

Με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής,  ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος...

Read more
Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Καρποχώρι
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Καρποχώρι

30 Νοεμβρίου 2025

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το πρωί της Κυριακής 30 Νοεμβρίου 2025, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και...

Read more
Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Κέρκυρα

30 Νοεμβρίου 2025

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, εορτή του Αγίου Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών...

Read more
Η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

30 Νοεμβρίου 2025

Η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου, του ιδρυτού της Εκκλησίας του Βυζαντίου και κατ’ επέκταση της Θράκης, ιδιαιτέρως τιμάται από  τον...

Read more
Αρχιερατική λειτουργία στη Βραχιά Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική λειτουργία στη Βραχιά Θεσσαλονίκης

30 Νοεμβρίου 2025

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Ανδρέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε...

Read more
«Η πίστη έχει αξία όταν γίνεται πράξη ζωής»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η πίστη έχει αξία όταν γίνεται πράξη ζωής»

30 Νοεμβρίου 2025

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Φυτόκου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Πρωτοκλήτου Αποστόλου, παρουσία...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)
Αποστόλου Ανδρέα Πρωτόκλητου

Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)

29 Νοεμβρίου 2025

Mακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ "Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν" (Ιω. ά, 42) Κατά το διάστημα...

Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

29 Νοεμβρίου 2025
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Άγιος Ανδρέας: Ο Πρωτοκλητος Μαθητής του Χριστού

29 Νοεμβρίου 2025
Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Η τιμή των γονέων – Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά

29 Νοεμβρίου 2025
Ὁ ἅγιος ἀπόστολος Ἀνδρέας

Ὁ ἅγιος ἀπόστολος Ἀνδρέας

29 Νοεμβρίου 2024
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Ένα «ΜΗΝΥΜΑ» του Αγίου Ανδρέα για την Ελληνική οικογένεια

29 Νοεμβρίου 2024
Τό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» τοῦ ἀποστόλου Παύλου – «Ἄκου ἕνα βιβλίο»

Αποστολικά Μηνύματα: «Το μεγάλο Δώρο του Κυρίου μας»

24 Νοεμβρίου 2024
Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Εἰ θέλεις εἰσελθεῖν εἰς τὴν ζωήν, τήρησον τὰς ἐντολάς

24 Νοεμβρίου 2024
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Μνήμη αποστόλου Ανδρέου (30-11-2014)

29 Νοεμβρίου 2022
Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά «Αξίως περιπατήσαι της κλήσεως…»

27 Νοεμβρίου 2021

Τα λάθη του άρχοντος Ιουδαίου

24 Νοεμβρίου 2018
Η κατάκτηση της αιώνιας ζωής

Η κατάκτηση της αιώνιας ζωής

24 Νοεμβρίου 2018
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

30 Νοεμβρίου 2016
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Άγιος Ανδρέας: μία χαρακτηριστική περίπτωση!

30 Νοεμβρίου 2016
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Ο Θεός ἡμᾶς τούς ἀποστόλους ἐσχάτους ἀπέδειξεν, ὡς ἐπιθανατίους (Α´ Κορ. 4, 9)

26 Νοεμβρίου 2019
Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)

Ην δέ ᾽Ανδρέας… (᾽Ιωάν. 1, 41)

26 Νοεμβρίου 2019
Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)

30 Νοεμβρίου – Ανδρέου του Πρωτοκλήτου (Ιω. α΄ 35-52) (Α΄ Κορ. δ΄ 9-16)

26 Νοεμβρίου 2019
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου (Ιωαν. Α΄ 35-52)

26 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ

28 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

28 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Ιερά Μητόπολις Σερβίων και Κοζάνης

28 Νοεμβρίου 2014

Κήρυγμα Κυριακῆς 30.11.2014 Ἀποστόλου Ἀνδρέου Α΄ Κορ. δ΄ 9-16

16 Νοεμβρίου 2023

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ (30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

18 Νοεμβρίου 2014
Next Post
Σερρών Θεολόγος: «Η μακραίων και ένδοξος ιστορία της πόλεως των Σερρών αναδεικνύει το ύψος της τιμής αλλά και της ευθύνης μας»

Σερρών Θεολόγος: «Η μακραίων και ένδοξος ιστορία της πόλεως των Σερρών αναδεικνύει το ύψος της τιμής αλλά και της ευθύνης μας»

Τι είναι ο Παράδεισος και τι είναι η κόλαση;

Τι είναι ο Παράδεισος και τι είναι η κόλαση;

«I love Kastoria»  Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου

«I love Kastoria» Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου

«H προσδοκία των εθνών, ο Χριστός»

«H προσδοκία των εθνών, ο Χριστός»

Με αισθήματα ειλικρινούς χαράς χαιρετίζει η Ι.Μ Ελευθερουπόλεως την εκλογή του Επισκόπου Κωνσταντιανής

Με αισθήματα ειλικρινούς χαράς χαιρετίζει η Ι.Μ Ελευθερουπόλεως την εκλογή του Επισκόπου Κωνσταντιανής

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist